20+20

Det blev 20 min på löpband och 20 min på crosstrainer. Eller det kanske blv 17-18 min på löpbandet för jag råka komma åt "nödbromsen" när det var ett par minuter kvar. Dock är jag stolt över de minutrarna jag klarade. Ställde in på 9,5 km/h och höll det hela tiden. Jag är ingen löpmänniska, men har verkligen förbättrat min kondis. Skall fortsätta utveckla den nu när jag kände att det gick så bra. Har en liten dröm som finns i mitt bakhuvud. Det är att delta i Läderloppet, gärna nästa år. Men ska jag göra det måste jag orka springa lite längre än 20 min på ett löpband. Men det är ju nästan ett helt år kvar så det ska nog gå att fixa. Sen måste jag flörta med mig en medtävlande också.

Nu ska jag hoppa in i duschen och be till nån högre makt att jag inte blir förkyld. Tror jag har känningar av det eller om det är att jag tror det för jag är rädd att bli sjuk? Hur som helst så ska jag be för att inte bli sjuk, nån kanske hör mig? :) Hehe... Sen blir det lite lunch för att sen bege mig till jobbet. Måste ha med mig nåt dit också. Har ju faktiskt en middagsrast på det här passet. Få se vad det blir.

Nu duschen!

God förmiddag

Känner mig lite trött idag. Funderar ändå på att dra in till gymmet och köra lite kondition. Kanske till och med ställer mig på löpbandet. Tänkte kolla lite hur mycket jag orkar. Ute i det fria är det lite svårare att ha kolla på distans och sånt, samt att det är mycket varmare.

Ikväll blir det jobb , 15-21.15. Känner mig inte taggad. Hoppas jag inte är ensam på bygget med delegering på P-glucos. Isf om jag har "oturen" att vara på gruppen där det ska tas, då är det ok. Men jag vill inte vara där. Jag vet inte varför jag inte trivs där. Vi får se hur det blir.

Idag hade jag behövt sova ut lite mer tror jag. Hon var nog närmare 01 innan jag somnade. Gick upp kvart över nio men kände att jag egentligen behövt sova mer, känns så fortfarande. Menjag har så svårt för att låte mig själv ligga länge nu för tiden. Sen jag starta upp "mitt nya liv" i februari vill jag äta så regelbundet som möjligt. Vilket betyder att jag inte vill äta frukost alltför sent. Tycker nästan halv tio är lite sent, men man måste ju få sova också:)

Nu ska jag ta ett litet mellanmål innan jag byter om och sätter mig på cykel. Tänkte vara där när de öppnar 11.30. Eftersom jag börjar jobba tre vill jag hinna hem och duscha och sånt utan att behöva känna mig allt för stressad::)

Ha en bra dag!

Natt

Fick vara på min vana grupp ikväll. Det kändes skönt och lugnt. Fick springa upp och ta blodsocker tre ggr på en annan boende. Få se var jag hamnar i morgon. Hoppas på samma som idag.

Snart ska jag hoppa i säng och sova. Synd bara att det är så jävla varmt. Ska gå och öppna fönstret en stund i sovrummet så det går att lägga sig i sängen. Läste ut min bok när jag solade idag, få se om jag startar på en ny ikväll eller om jag är trött nog. Brände mig en aning på baksidan idag när jag solade. Har ju mest legat på rygg så jag tänkte jämna ut det lite idag. Var inte lika van att ligga och sola baksidan så jag blev lite röd.

I morgon ska jag träna, så det så!

Sov gott!

Soligt

Jag njuter. Det är så här sommaren ska vara. Varm och solig. Ska snart ta med mig jordgubbarna jag köpte igår och lägga mig ute och läsa. Igår blev det bara 30 min på crosstrainern och 234 kcal förbrukade, men bättre det än ingenting. De hade tagit bort speglarna på väggen i gymmet. På måndag ska de börja riva. Ska bli häftigt att se hur det blir när det är färdigt. Blev ingen bokning av massage. Känns fortfarande lite som att jag inte har råd. Kanske får ta det när jag fått nästa lön, vi får se. Måste även boka klipptid. Har ju inte klippt mig sen 1 april, så det är nog dags nu:)

Har inte bestämt mig om jag ska åka in och träna idag. Tidsmässigt är det bättre idag för jag börjar 16, i morgon börjar jag 15 och på fredag 12.15. Så på fredag blir det inget på gymmet iaf, kanske tar mig ut på förmiddagen och promenerar eller kanske springer lite vi får se. Nästa vecka ska jag fösröka ta nåt pass, det var så länge sen sist nu. Dock jobbar jag kväll måndag och tisdag men är ledig onsdag och torsdag. Sen är det bara helgen kvar med jobb innan en ledig vecka - wohoo!!

Nu ska jag ta min bok och mina jordgubbar och lägga mig i solen! Ha en bra dag!

Varm tisdag

Ledig dag men ändå fylld med saker att göra. Eller kan bli. Just nu håller jag på att tvätta. Tänkte att jag skulle lägga mig i solen medan maskinerna jobbar. Sen funderar jag på att ringa och fråga om jag kan låna bilen. Skulle behöva shoppa lite. Sen tänkte jag hinna med en sväng på gymmet, vet inte om det blir crosstrainern som igår eller ett pass. Eller både och kanske? Tänkte kolla om jag kunde boka in en massage. Tror jag har en innestående åt mig själv - alltså jag har lovat mig själv en massage för nåt jag gjort. En var att klara kirurgi och medicin-tentan. Tror den andra har med praktiken att göra eller hittar jag bara på för att jag ska få en massage?

Snart blir det nog lite lunch. Synd att Patrik nallade med sig alla hamburgare jag gjorde igår. De blev ju så goda! Får ta och göra om dom nån dag. Undrar vad man ska käka ikväll.

Igår vågade jag ringa på hos grannen och "klaga" om deras höga musikspelande. Jag har irriterat mig länge nog men "stått ut" med det. Men igår, när klockan var tolv, fick vi nog. Sa till på et ttrevligt sätt att det hörs väldigt bra in till vårat sovrum, samt att det hörs väldigt ofta och väldigt länge in på kvällarna. Bad dem även tänka på det efter 22. Få se om det räcker:) Tror inte att de är helt lost i huvudet, men det är nåt som stör mig med dem.

Nu ska jag ut och njuta i solen, hoppas de inte sitter ute och tjattrar - jag vill ha lugn och ro! :)



Kanske vi kan åka och bada i kväll?


Färdigjobbad

För idag iaf. Ledig i morrn sen väntar tre kvällar i rad. Lite tufft, men sen är jag ledig två dagar i helgen. Då SKA jag vara ledig. Tänker faktiskt inte komma in och jobba om de ringer. Då får de ringa nån annan. Patrik tänkte ha hit två kompisar så jag tänkte hänga med dem. Det var tänkt att de skulle komma helgen som var, men de var för dyrt då. Så de gör ett nytt försök denna helg.

Nu vill jag har lite kvällsfika. Blir så stört med mattider när man jobbar kväll. Man måste äta som middag innan 16 nästan innan 15 för att sen åka på jobbet. Man har ju ingen rast när man jobbar 16-21. Så jag är värd fika nu!

God natt :)

Svettigt pass

Fick ju sovmorgon idag. Vaknade tjugo i åtta och körde upp sambon som skulle åka och jobba, gick upp strax efter han hade gått. Läste lite bloggar och vaknade till liv. Tog en powerwalk i 30 min vid halv nio, soligt och skönt! När jag kom hem åt jag frukost och låg i soffan och slappa. Småslumra en sväng.

Tog lite mellanmål och satte mig sen på cykeln och tog mig till gymmet. Spenderade 40 minuter på crosstrainer. 324 kcal förbrända och helt dyblöt av svett!! 26 pass av de 30 som skulle avverkas mellan 2 juni och 31 augusti. Kanske till och med blir klar den här veckan.

Nu är jag mätt som en flodhäst. Gjorde jättegoda hamburgare. Börjar jobba om drygt en timme. Ska föna håret och byta kläder sen är jag redo. Hoppas tempot från helgen håller i sig. Orkar inte med en stressig kväll. Värmen brukar ju ta ut sin rätt och göra alla lite trötta - inklusive personalen:)

Hoppas ni får en trevlig kväll!

Årets första dopp!

Efter den lugnaste helgen någonsin på jobbet så for jag hem. Vi hade pratat om att bada men visste inte säkert om det skulle bli av. Men vi bestämde oss för att åka och leta rätt på ett ställe att bada, närmast låg Lillsjön. Lite svårt att hitta dit när man aldrig varit där, men till slut kom vi fram till en badplats. Hur skönt i vattnet som helst. Synd att klockan var så mycket och jag var hungrig. Vi bada en stund, sen åkte vi till affären och handlade lite. Blev lite smörgåsar. Så här i värmen orkar man inte ge sig på att laga nåt avancerat och varmt.

I morgon ska jag jobba kväll. Fick byta då en ringde och sjukanmälde sig. Skulle ha jobbat dag men fick byta till kvällen. Helt ok med sovmorgon och sen ledig dag efter det. Ska bara jobba mellan 16 och 21, så det går fort. Hoppas det fortsätter som det varit under helgen - lugnt och fridfullt.

Måste ta tag i hemmet nu också, har varit alldeles för slött på senaste tiden. Måste städa, och nu måste jag tvätta igen. Fan att det går så fort att använda upp kläderna. Borde förresten rensa ur lite, det är så mycket som jag inte ens använder. Vore kul med en helt ny garderob:P

Nu har jag bara två veckor kvar innan en ledig vecka. Då ska syster med familj komma upp. Trodde först vi planerade för att båda systrarna skulle komma och vi skulle ha vår "födelsedagsgrej" (vi köper ju inte födelsedagspresenter utan hittar på nåt istället). Jag tänkte då att det skulle vara kul att de kom när Patrik var i USA så kunde vi ha en "systervecka", men så fatta jag fel. Nu kommer en syster med sin familj. Men det blir ju bra det med trots att Patrik inte är här.

Nu tror jag att jag ska hoppa i säng. Vill inte sova bort hela dagen trots att jag har sovmorgon. Träna i morgon? Det var ju ett tag sen sist.

Lugn kväll

Om kvällen igår var lugn så existerade inte denna kväll. Kunde inte ha blivit mer lugnt. Måste bero på värmen. En boende var helt utslagen på sängen hela kvällen, kan ha varit dags för ett "sovdygn" som denne kan få ibland, men tror värmen hade nåt med i spelet.

Blev mycket sittande och inte göra nånting som ibland kan vara skönt och ibland frustrerande. En dag som denna med hetta och allt är det ganska skönt. Men är ju dyblöt utan att behöva göra många knop. Men annars vill jag nog ha lite och göra mest hela tiden. Tiden går lite fortare då också.

I morgon blir det 7-16. Rätt lång dag. Hoppas på finväder när jag är färdig. Jag tänkte försöka få med sambon och bada. Har ju inte gjort det än i år - pinsamt! Måste ju ske snart tycker jag!

Nu ska vi fika lite grann. God kväll!

Hemma på timmar

Ska snart sätta mig på cykeln och bege mig till jobbet igen. Sist kändes det inte lika jobbigt som idag. Tror det beror på att jag inte är på en grupp jag är van. Började på samma som i gårkväll och lär bli där ikväll med. Hoppas det är lika lugnt som det var i går kväll. Ett plus är iaf att jag går hem kl 20 isf 21. Den timmen gör mycket på en lördagkväll. Man gör så himla mycket den timmen också så det är skönt att åka hem så man hinner varva ner och umgås lite med sambon. Igår var det nästan så att man kom hem, bytte kläder och sen kasta man sig i säng... inte så kul. Börjar ju sju i morrn bitti också så då hinner vi göra nåt tillsammans innan jag vill lägga mig.

Hade helst velat åka och bada idag. Helt underbart väder. Hoppas på finväder nästa helg då jag är ledig. Kan det hålla i sig?

Nu ska jag till jobbet. Ha en fortsatt trevlig dag!

Ledig dag?

Nej, det blev ju inte det. Skall iväg och jobba 15-21. Det enda som lockar med det är lönen jag får i augusti. En hel kvällsvecka, två helger med två delade turer samt ett par kvällar nästa vecka. Tror det kommer bli rätt ok lön då. Plus att man får utbetalning från CSN. Fast den är ju mindre rolig då man vet att man ska betala tillbaka det mesta av det man får...

Har legat ute i solen en sväng. Var jättetrött i morse med tvingade upp mig vid 9. I maj/början av juni var jag nästan morgonpigg och kom upp vid 8, ibland innan, nästan alla dagar. Nu är jag dödstrött och måste tvinga upp mig vid nio för att inte sova för länge. Kan ha att göra med att jag jobbar, tar mer på krafterna än att sitta hemma och läsa i böcker? :)

Ska ut i solen en sväng till innan jag ska laga mig lite lunch. Åt en rejäl frukost mellan tio och elva så allt blir lite förskjutet gällande mattider. Få se om Patriks kompisar kommit hit när jag kommer hem ikväll. Allt verkade så löst bestämt när jag frågade honom igår så vi får se. På söndag skulle vi köra lite på BodaBorg iaf, det ska bli kul!

Nej, nu ska jag lapa sol medan jag kan! Vi hörs.

Endast ett pass

Det belv inget dubbelpass idag. Dock en lång powerwalk och ett BodyBalance-pass. Hade glömt hur jobbigt passet var. Högt tempo och jobbiga övningar. Kändes att man inte gått på BB på länge. Stel i höfterna och inte så smidig som jag mindes mig vara. Men ruskigt skönt ändå. Måste se till att komma iväg på det fler gånger nu!

Blev inringd till i morgon kväll. Två lediga dagar försvann och blev bara en. Bara jag få vara på min vana grupp så är jag nöjd. Vill inte ha en till onsdag med kaos och ineffektivitet :)

Låg ute i solen idag. Valde att ta baksidan för en gång skull. Blev tydligen en aning röd, en kommentar från Patrik. Men inte så det känns och gör ont. Nice. Lite därför det inte blev ett dubbelpass, jag låg så skönt i solen. Man måste ju passa på nu när den skiner och det är varmt. Den kan ju försvinna lika snabbt som den kom. Hoppas på finväder i morgon, som de har lovat, så man hinner ligga i solen en sväng innan man ska på jobbet.

Nu tror jag att jag ska lägga mig att läsa. Är lite småtrött. Sov gott. God natt!

Onsdagen

Jadu, gårdagen kan ju inte räknas till en favorit dag direkt. Pga lite sömn natten innan kom tröttheten släpandes en dag efter. Jag var dödstrött redan när jag vaknade (brukar ju vara det, men den här höll i sig rejält). Känns inte som jag riktigt kom igång på hela dagen trots att jag cyklade till jobbet. Trodde att jag anade nåt i halsen när jag kom fram till jobbet men tänkte att om jag inte tänker på det eller känner efter så försvinner det - hoppas, hoppas. Jodå, det försvann men så kom huvudvärken. Nästan innan vi ens börjat jobba. Fick vara på en grupp jag inte är ett dugg van, vilket gör att jag känner att jag gör ett sämre jobb för att jag inte känner de boenden samt att de är dementa och inte riktigt kan svara för sig själva.




Äntligen blev klockan tre och jag fick åka hem! Kastade mig på cykeln och pinnade på för allt jag hade i huvudet var treo och soffa. Och det blev det! Tror jag sov nästan två timmar i soffan. Behövde verkligen det. Dock tog det många timmar innan jag kände att jag var på banan igen. Patrik kom hem och gjorde god, kryddig tonfiskpastasås. Vi kollade på The illusionist - jag tyckte den var helt ok. Kunde dock räkna ut lite vad som skulle hända, men det gjorde ingenting. Tycker Edward Norton är en bra skådespelare och lite ögongodis aswell! :)

Idag är det ledigt och jag tänkte att jag skulle träna. Har blivit lite sparsamt med det pga firande och allt vad det varit. Tänkte ge mig på dubbla pass idag. Ett är bestämt och det är BodyBalance i eftermiddag. Sen vet jag inte om jag ska ta mig ett pass på gymmet eller om jag ska ge mig ut i det fria. Det finns ju en "mördarbacke" som jag cyklar upp och ner för varje dag när jag ska till jobb och gym, funderar på att ge mig dit och springa upp för den ett par gånger. Löpning är inte min starka sida, men man måste ju puscha sig själv nån gång. Hade de inte bytt ut BodyStep-passet idag på efteriddagen hade jag tagit det, men nu är det vanlig step och det lockade inte lika mycket. Ska höra med Patrik om han ska köra på sin dansmatta för jag hade tänkt att kolla på honom nån gång också. Kanske ger mig på att testa lite:)

Nu ska jag göra min gröt. Har setat uppe en timme nu och läst bloggar, skrivit själv och druckit te. Dags för min favvomåltid! Det skulle ju bli sol och varmt idag, men det verkar inte ha kommit hit än. Väntar spänt på att sommaren kommer! Var är den?

Uppdatering

Här kommer berättelsen om vad som hänt under söndag och måndag.



Söndag

Dagen vi firade 5 år tillsammans. Många vet att vi hade ett uppehåll en sommar, men vi har valt att inte räkna med det när vi firar årsdag. Patrik var abitiös och räknade dagar vi inte var tillsammans och flyttade årsdagen till 4 okt, men jag vill hellre fira på sommarn så vi struntar i uppehållet.

Tidigare år har vi aldrig kommit på nåt att göra tillsammans på vår årsdag eller så har vi helt enkelt inte kunnat träffas, då vi de första tre åren bode 50 mil ifrån varandra. Men i år, när båda var lediga, tyckte Patrik att vi skulle hitta på nåt. Till slut kom vi överrens om att åka till Storsjöbadet och kolla in ombyggnaden. De har ju hållt på ett tag så vi räknade med mycket omgjort. Vi tog med relaxen så kunde få lite mysigt också.

Väl där så fick vi reda på att det var nog bättre att byta om i relaxdelen för det var så mycket folk - tog emot lite för jag tycker inte om att det är mycket folk i badhus. Får nån känsla av ohygien och tycker allt verkar äckligt. Men jag kastade bort de känslorna. Gick upp till relaxen och bytte om. När vi träffades ute i själv arelaxdelen så visste vi inte riktigt vad vi skulle göra. Mötte på en relaxvärd som nog såg att vi var lite vilse och frågade vad vi ville. Vi tänkte börja med att gå ut i stora badet så hon visade dörren ut. En anmärkning på det är att jag tyckte det skulle funnits skylt på dörren. Det stod ju på alla andra dörrar vad de ledde till men inte de två dörrar som ledde ut till stora badet. De kanske tyckte att man skulle fatta det, men jag är en dum blondin och jag vill ha skyltar!

När vi klev utanför dörren blev jag mäkta besviken. Inte vat det mycket som var omgjort. Hela stora bassängen och simbassängen var kvar i princip orörd. Trodde de skulle åtsadkomma en större förändring med alla de miljoner de hade till sitt förfogande - som jag även läste att de fick utöka för det inte gick att hålla budgeten. Till vad gick alla pengar?

Aja, vi gick ner och tog en repa runt och tittade lite. Beslöt oss för att doppa oss och simma lite. Klockan två skulle det vara en sittning i Ceremonibastun uppe på relaxen. Annat namn på sittningen var Aufguss - kom inte ihåg vad det betydde. Det innebar iaf att man satt i en bastu där en relaxvärd höll i bastningen, denne hade med sig vatten med eteriska oljor i - hon hade valt ylang-ylang för att det var så många par som medverkade på just denna sittning. Vi satt på bänkarna och hon berättade vad oljan kunde ha för effekt på oss. Sen hällde hon på vatten på stenarna och viftade ner ångorna med en handduk. Shit, vad varmt det var. Sen tog hon handduken och viftade på var och en av oss så alla verkligen skulle ta del av ojlan och värmen. Jätteskönt. Detta upprepades tre gånger och den tredje gången fick vi is att lägga på huvudet så vi fick kyla ner oss en stund. Allt tog ungefär en kvart. Men fick inte sitta med badkläder i någon bastu utan endast i badhandduk - eller man fick sitta naken om man ville, men det ville inte vi.

Efteråt klädde vi om och begav oss mot rutschkanorna. Tre stycken i ett nybyggt torn. En snabb, en svart och en med flytring till. Åkte aldrig den snabba för jag hade läst att skarvarna hade gjort så ont, det ville jag inte vara med om. Så jag tog den lite långsammare. Den var totalt svart! Bortsett från ett parti med ljusslingor som blinkade. Den var mysig med härliga kurvor så man for runt lite. Såg nog dum ut när jag kom ner för jag trodde man skulle landa i en pool - jag med linser i ögonen knep ihop hela ansiktet för att inte skölja ur dem - men man kom fram till en del som var bredare, djupare och innehöll mer vatten som stannade upp en. Blev lite paff. Åkte samma några gånger till. När vi väl bestämt oss för att testa den största med plats för flytringar var dessa slut så vi åkte på rumpan i stället, gick jättesakta men den var ganska mysig, också med ljusslingor som livade upp stämningen.

Efter lite åkande gick vi ner i stora bassängen och plaskade runt lite och prata och mös. Sen begav vi oss upp och bubblade lite innan nästa sittning som var kl 16. Denna hette pepparmint is. Då kan man räkna ut vad som fanns i vattnet:) Annat som doftade pepparmint var de handdukar de lånade ut att ha fötterna på samt att det fanns i isen vi fick till sista vattenhällningen. Denne värd viftade inte ner ångorna alla gången innan hon började vifta på varje person så det blev inte alls lika varmt som på den första trots att hon hällde på mycket mera vatten än den första. Men det rensade verkligen systemet. Hade man varit förkyld (hade man nog iofs inte varit där i första taget), men det hade rensat allt slem som fanns. Det kändes fräscht efteråt!

Efter denna sittning kände vi att vi badat klart nästan. Jag vill dock dra en repa genom de resterande fyra bastuar som fanns för att kolla vad de hade att erbjuda. Vi började i ångbastun - den skullel hålla 40-45 grader med det kändes som mer då det är svårt att andas i ånga tycker jag. Sedan gick vi vidare till en bastu med doft, månadens doft var citron. Det kändes också fräscht - dock lite mer åt rengörninghållet. Mycket rengörningsmedel som doftar citron. Denne var 50-55 grader varm. Ute på terassen, som också hade en bubbelpool (mysigt!) fanns två bastuar till. En stugbastu - den klassiska som håller runt 80 grader, samt en vedeldad som höll runt 70-75 grader. Jag tror jag minns allt rätt. Finns säkert nånstans på hemsidan där allt står, men jag orkar inte leta just nu.

Efter dusch om omklädning begav vi oss till MAX. Vi hade bestämt att vi skulle äta där. Jag ville dock vara lite nyttig då jag visste vad som väntade på måndagen så jag tog ett Slim-mål. Inte mycket på den hamburgaren. Lite grönsaker och lite av en rätt stark sås. Gick och hämtade lite ketchup så det inte skulel bli allt för torrt. Kände mig fortfarande hungrig efteråt, vi hade ju ändå badat i två och en halv timme nästan. Vi bestämde oss för att gå till Willy's och köpa ett nyttigt bröd och grönsaket och göra goda tost när vi kom hem. Till det blev det en film. Mysigt och gott avslut på dagen.


Måndag

Först blev det jobb mellan 7 och 15. Cyklade sedan hem och duschade av mig en snabbis och letade fina kläder att ha på mig. Sen tog jag bussen ner på stan. Patrik hade varit på synundersökning vid 17 så han fanns redan där. Mötta Hanna precis när jag klev ur bussen så hann med en kram och berätta vad jag var på väg. Sen fick jag syn på Patrik med en stor bukett blommor. Hur underbart vacker som helt. Jag som älskar Gerbera!

 

Det var lite tidigt att bege sig mot restaurangen så vi gick längs gågatan, jag tog ut pengar och sen vandrade vi mot sjukhuset. Jag visste att jag sett skylten nånstans, men var inte riktigt säker på var den låg. Patrik var inte heller säker. Vi tittade upp och ner i varje gränd och hittade den till slut. Lite väl off måste jag säga. Vi satt och på en bänk vid en hållplats och väntade ett tag då vi inte bokat bord förrän runt 19. Vi gick til vid tjugo i ungefär. Hamnade i ett hörn vid toaletterna, helt ok plats. Vi hade ju tjuvkikat på menyn på internet så jag var mer eller mindre redan säker på vad jag ville ha. Ända sedan Patrik sa att han skulle bjuda ut mig och jag fick välja restaurang ville jag ha grekiskt så självfallet blev förrätten en plocktallrik med toast, ölkorv, oliver, pesto, brödpinnar och Tsatsiki. Patrik tog citrontoast med chili-räkor. Lät riktigt gott det med! Till varmrätt åt jag smörstekt rödingfilé med gräslökssås. I menyn stod det att det var pressad potatis till men när hon kom med maten var det färskpotatis - det klagar jag inte på. Fisken var helt underbar. Såsen kändes verkligen inte som den mest kalorisnåla jag ätit. Var nog båda massa smör och grädde i den, men det fick vara det. Och gott var det. Patirk åt deras klassiska pepparstek. Jag är inte så förtjust i peppar men köttet smälte i princip i munnen, ljuvligt gott. Båda var nöjda. Det blev efterrätt också. Jag bröt lite på den sockerfria månaden - inte för att jag föll för något sug, utan för att jag ville fira fem år med en tre rätters middag. Jag tog vanlijglass med lite kolasås och rostade mandlar. Jättegod jordgubbe på toppen med lite riven mörk choklad. Patrik tog nåt med ungsbakad chevré (stavas?) och hjortronsås. Han tyckte väl att det var ok, kanske inte nån favorit. Min glass var rätt mäktigt och hade det varit en sån man köpte hem hade jag nog lämnat lite, men när det kostade lite och man blev bjuden så satt snålhjärnan in och jag åt upp allt. Mätt och nöjd och glad.

Hemgång och matsmältning. Tyckte det lät bra att avsluta kvällen med en film. Tittade på en jag redan sett så jag somnade lite. Halv ett kom vi i säng och jag skulle upp och jobba. Var lite trött igår, men inget mot idag. Tror min trötthet kommer släpandes när jag får en natt med lite sömn.


Summa av firandet är iaf att det varit hur mysigt som helst. Kul att äntligen göra nåt när man har årsdag. Kom ihåg första årsdagen, då gick hela dagen åt att vi fråga varann vad vi skulle göra. Nu var Patirik iaf en vecka i tid med att höra vad vi skulle göra. Det är lite bättre planering. Få se vad vi hittar på nästa år...

Tisdag

Jag ska ta och redogöra för helgen lite, men inte nu. Det är så sent. Ska hoppa i säng snart, men jag tänkte avverka den här dagen iaf för att slippa samla på mig massa dagar för att sen inte orka skriva allt:) Men det kanske inte är nån som bryr sig?
Idag var jag trött. Gick och la mig rätt sent igår av en anledning som kommer i helg.redogörelsen. Så det tog emot att gå upp kvart i sex i morse. Dock var det en lugn dag. Vissa dagar när man är trött så vill man ha mycket att göra för att dagen ska gå och man inte ska bli ännu tröttare. Men idag kände jag verkligen att jag inte ville ha mycket att göra, så jag är tacksam att det var så himla lugnt idag.

Slutade tre och satte mig på cykeln och drog hem. Hamnade vid datorn och började läsa bloggar. Sen blev jag så himla trött att jag var tvungen att lägga mig en sväng i soffan. Sov väl en dryg halvtimme, utan ställd klocka! Imponerande! Var så trött att jag inte orkade gå och hämta mobilen i hallen och ställa klockan så jag la mig med risk att sova väääldigt länge.

När jag gick upp sen så gjorde jag mig ett mellanmål och sen bytte jag om till träningskläder. Funderade länge och väl om jag ens skulle åka in då jag var så trött, men jag kom på att blir det inte idag så blir det inte i morgon, osv. Sen dividerade jag med mig själv om jag skulle ta bussen, men kom på att det är smidigare tidsmässigt att ta cykeln. Till slut kom jag i väg. Det blev ett bål-pass och jag hoppas på träningsvärk i morgon. Känns lite i ländryggen redan nu. Dock vill jag ha ont i magen!! Måste ta i mer nästa gång!

Nu ska jag hoppa i säng så jag inte är lika trött i morgon. God natt!

Femårsmiddag.



Middag på
En liten röd ikväll!

Fem år av kärlek!


- älskar dig -

Underbar lördag!

En helt underbar solig och slapp lördag.

Startade dagen med en morgonpromenad. Lite kallt men solen lös och jag njöt. Hem till den underbara frukosten! Sen var det bara att sätta sig ute. Lite kallt i början men det sket jag i. Är det sol ska det fan solas. Iaf med tanke på vilket väder det varit den senaste tiden. Läste lite och låg allmänt och njöt av solens strålar. Efter någon timme eller två så gick jag in och gjorde mig lite mellanml/lunch. Åt det i solen och läste i boken. Bytte till solstolen och njöt vidare. Sen kom Patrik upp och kom ut och satt en stund med mig. När han gick inte hängde jag på. Kollade lite på TV. Sen ut igen! Vid 15-tiden så gick jag in igen och undrade om vi skulle hitta på nåt. Vi körde lite WiiFit, eller mest Patrik. Jag gjorde styrke- och yogaövningarna på sidan om. Sen gick vi och handlade till middagen. Gjorde tacos så det behövdes krydda och lite påfyllning av grönsaker. Kom visst med lite cashewnötter också :) Det är ju så gott.

Är fortfarande dödligt mätt. Kollade på filmen Romper Stomper när vi åt. Den var väl sådär. Inte den bästa filmen jag sett. Tycker inte om när de slåss så mycket. Nu sitter jag här och vet inte vad jag ska göra. Är lite törstig. Ska ta mig ett glad LOKA Smultron! Somrigt och gott.

Hoppas på finväder i morgon. Då ska vi ha mysigt!

Min fredagkväll

Så här såg min fredagkvll ut:

     

God mat och en helt okej film med det bästa sällskapet!



Väder - make up your mind!

Det var mulet hela förmiddagen. Strax efter tolv bestämde jag mig för att ta en liten promenad. Det började droppa på mig nästan på en gång, så det blev en riktigt kort promenad. Såg även ett jättesvart moln så jag knata på i typ en kvart. Ett tag efter jag kom hem så vräkte det ner och blixtra och åska. Sen när det slutat kom lite sol och jag tittade ut, då fanns nästan bara lite vita moln. Städade lite och höll på, helt plötsligt vräker det ner igen och åskar och blixtrar. Sen slutar det och då kommer lite sol igen.

Nu är det bara molnigt. Det var ju så typiskt att det var så fint väder igår bara för att jag jobba hela dagen. Sen är man ledig i tre dagar - fulväder I bet! Den här sommaren suger hittills!

Nu ska jag dricka upp mitt te, sen ska jag ut och hänga tvätt!

Mardröm

I natt drömde jag en mardröm. Det är sällan jag kommer ihåg mina drömmar och oftast är de glad, roliga drömmar. I natt drömde jag att jag hade en stalker. Jag var hemma hos mamma och pappa men ändå hemma här. Jag har ju två innekatter ( i verkligheten) så i drömmen så samlades massa katter ute på altanen. Jag antar att det var för att de vill att mina katter skulle komma ut och leka. Jag skulle visa dessa katter för en kompis, tror jag, så vi gick ut. Då kommer en relativt lång, blond, smal kille fram till mig. Jag minns inte vad han sa men meningen med det han sa var väl att han tyckte om mig eller nåt sånt. Jag tyckte att han var läskig kom jag ihåg och bad honom gå. Men han var motstridig och "pushig" - men på ett lugnt sätt.

Jag tog med min kompis in och låste altandörren och gick ut i köket (ni som varit hos mina föräldrar vet hur det ser ut),  sen skulle jag gå tillbaka av nån anledning (antingen bara in i vardagsrummet eller för att titta ut på altanen). Då mötte jag honom i vardagsrummet precis när man rundar väggen från köket. Då säger han "Jag har min egen nyckel" (i verkligheten hade det inte spelat nån roll för det finns inget nyckelhål på utsidan av altandörren, men i drömmen gjorde det tydligen det). Av någon anledning är jag fortfarande lugn som en filbunke och försöker "kasta ut" honom, men det går inte. Jag går till pappa och berättar att "det är väl inte rätt att han ska ha en nyckel hit, det är ju inte lagligt, bla, bla, bla - jag har ju aldrig sett honom förut", nåt liknande. Pappa håller med och jag ska ringa polisen. Slår 112 och väntar. Frågar en snabbis om jag verkligen ska ringa 112, alla är ju helt coollugna (?). Jodå, det skulle jag. Väntar och väntar, får ett svar likande när man ringer till kundtjänst på olika företag, helt plötsligt spelas musik i örat på mig. Hettar lite men är fortfarnade lugn. När jag väl får prata med en person så förklarar jag situationen, killen i fråga är fortfarande inne hos oss, och nån tjej som helt plötsligt dykt upp (som de kan göra i drömmar). Killen springen hem men tjejen är kvar medan jag pratar med människan i telefonen. Polisen skulle komma och vi skulle försöka hålla kvar tjejen iaf nu när killen dragit. Hon får för sig att sticka, men jag kommer i fatt henne och håller fast henne i håret (alla tjejers ömma punkt?) och drar med henne tillbaka in. Fortfarande med telefonen mot örat...

Sen minns jag inget mer. Trots att jag var superlugn under hela situetionen i drömmen så hade jag en konstig känsla i kroppen, den höll i sig ett tag efter jag vaknat. Nästan som kaos. I mina öron lät allt jag sa som att jag var upprörd och rädd, men jag vet att jag uppfattas som lugn hela tiden. man är typ medveten om allt  i en dröm. Jag känner att jag skriker, men jag vet att alla gör mig i normalt tonläge, typ så.

Vad betyder denna dröm? Visar den att jag kan behålla lugnet i konstiga situationer? Fattar ingenting.

Vägdag

Ett kilo kvar. Idag blev den totala viktminskningen exakt 9 kilo! Känns bra. Så nästa vecka ska målet vara taget. Sen har jag bara 3,3 kilo till nästa mål! Centimetermässigt har jag tappat typ 8-10cm, beror lite på var jag mätte när jag starta.. minns inte riktigt :) Lite lyckorus såhär i början på ledigheten.

Firar med god frukost. Har ätit min gröt. Kokat ägg nu som jag väntar på ska svalna lite så de går att skala. Tänkte ta två äggmackor och lite juice. Sen vet jag inte vad dagen har att erbjuda. Borde städa och tror nästan det kommer bli lite av den varan. Sen så får vi se om jag tar mig i kragen och rör lite på mig. Passen på gymmet lockar inte.. det skulle vra pumpen osf, men jag har hört att instruktören inte är så bra och det är viktigt för min del. Måste ha nån som intruerar bra, säger vad man ska göra i rätt tid så det flyter på. I annat fall kanske det blir lite WiiFit, det är ju roligt! :)

Bodystepen igår var kul. Hade inte riktigt den kraft och energi jag hade velat, men orkade vrida ur magen rejält på slutet. Känner av lite idag. Det är skönt. Det var det jag ville i tisdags när jag varit på Bål-passet. Känns som jag är smalare om jag har träningsvärk i magen av nån anledning.

Nu ska jag äta mina äggmackor. Hoppas ni har bättre väder än vad vi har :)

Sommar?

Tror ni den har kommit för att stanna? Man kan ju alltid hoppas. Men det var 7 grader kallt när jag cykla till jobbet i morse, mycket skönare nu när jag cykla hem från gymmet. Hoppas det håller i sig i helgen. Jag är ju ledig! Och på söndag blir det mysigt!

Jag tror mina ben behövde den där totalvilan igår. Åkte buss både till och från jobbet och ingen som helt träning på hela dagen. Vilken skillnad när jag cyklade idag. Mycket mer energi i låren! Det är kul när man märker skillnad. Sen får man väl lite energi och kraft av att solen lyser också. Jag blir inte stark av regn!

Idag jobbade jag 7-15. Tycker om det passet rätt bra, det är heldag men ändå slutar man rätt tidigt. Lagom långpass. Det värsta är ju 12-21, det är så jävla långt. Och så är man med under både lunch och middag och läggning. Men så farligt är det inte, beror på vad de är på för humör btw:)

idag blir det fiskburgare till middag. Hittade det i en frysdisk när jag handlade i måndags. Tänkte att vi skulle testa det. Nu har jag tjuvstartat och ätit det två dagar i rad, och det var helt ok. Dock lite som vanliga panerade fiskbitar, men med mer fisk.

Ny lägsta vikt idag igen förresten. Det känns verkligen som platån är lämnad och kurvan pekar utför! Härligt härligt! Vägdag i morgon, få se hur mycket som återstår till 10 tappade kilon! Just nu, eller i morse när jag vägde mig, var det 1,2 kg kvar. Det kan jag ju omöjligt ha gått ner till i morrn. Men all minskning är välkommen!

Nu ska jag diska. Jippie. Not!

Trötter

Idag blev en riktig latdag. Tog bussen i morse för jag tänkte att jag skulle gå hem. Behövde vila mina ben från cykling. Har cyklat som fan den senaste tiden. Till och från jobbet och till och från gymmet. Ibland flera gånger per dag. Så, idag tänkte jag att de skulle få vila från "hård" träning och få en promenad istället. Well, det gick ju inte som jag hade tänkt mig iaf.

Efter jobbet när jag skulle vandra hem hade ju den klarblå himlen (som fanns i morse) blivit nästan svart. Himlen öppnade sig och allt kom ner. Det haglade och regnade, blixrade och åskade... Tur att jag tog med mig regnkläderna! Så det blev bussen hem också. Det lugnade ner sig när jag nådde busshållplatsen, men då var jag så blöt om fötterna att jag inte kände att jag ville gå ända hem.

När jag kom hem blev det lite mellanmål, ägg och lite fil. Mums! Sen så var det som att någon slog mig i huvudet. Somnade en stund. Tror jag behövde vila. Måste lära mig hur min kropp kommunicerar. Tror jag börjar få lite mer kläm. Kände verkligen i låren igår efter bål-passet att de ville vila. Hoppas de är piggare i morgon och jag kan cykla till jobbet. Man piggnar ju till lite när man får cykla till jobbet.

Nu ska jag laga lite middag. Sen blir det en tidig kväll ikväll. Känner mig lite slut i huvudet också. Hoppas på långledigt i helgen. Är ledig i tre dagar. Men fortsätter det så här så kommer jag säkert bli inringd. Men på söndag kan jag inte. Då händer det nåt roligt. Längtar jättemycket. Berättar mer om det sen. Nu ska jag laga fiskburgare! Ha en mysig kväll!

Ledig dag

Känns helt klart välbehövligt. Igår fick jag vara på en grupp jag inte är van vid. Men det gick bra ändå. Känns bara som att allt tar längre tid. Även om jag inte hade stressigt eller mycket att göra på samma gång kände jag den där stressen av at inte vara helt säker, att hela tiden måste tänka på allt så jag inte skulle glömma nåt. Det tar nästan mer på krafterna än att ha mycket att göra på en van grupp. Inte blev det bättre av att vädret var hemskt och regnigt och åskigt. Huvudvärken kom ju som ett brev på posten. Var gränsfall på migrän när jag kom hem. I med två Treo och vänta ett tag. När tabletterna börjat kicka in blir jag nästan hög på all koffein som är i tabletterna. Vi låg i sängen och jag prata och prata och prata. Inte ens att han killa mig på ryggen fick mig att hålla snattran. Han frågade ju vart vi skulle åka nästa sommar, då kom jag igång med mitt Grekland-snack. Det är ju så himla god mat där. Sen är det ju så fint och varmt och soligt.

Idag fyller pappa 59 år! Grattis favvo-pappa! Insåg nu att det var 9 år sen vi var till Kreta. Det är alltså på tiden att åka till Grekland igen:) Mor och Far är på Gotland nu, hoppas de får en fin kväll idag då när det ska firas födelsedag och allt.

Ska hämta Patrik på jobbet vid tolv. Han måste till polisstationen och fixa pass till han ska åka till USA. Sen får vi se vad dagen ger. Tänkte att jag skulle gå på ett Bål-pass i kväll. Fick inte sån träningsvärk av Step/Bål-passet igår. Känner mest av lite i ryggen, men vill ha ont i magen!! Får ta i som fan ikväll då:)

Nu ska jag ta lite nötter och ett äpple! Mums!

Sällskap

Igår kom äntligen Patrik hem. Hämtade honom vid tåget typ halv elva. Kände mig lite seg efter min långa jobbdag, men man fick ny energi när man fick pussas och kramas:)

Fick låna bilen nu på förmiddagen också så jag skjutsade ner Patrik till jobbet och åkte och handla. Så, nu är kylen fylld igen. Köpte lite frysta jordgubbar så jag kan göra mig en god smoothie sen. Tänkte jag skulle åka och träna vid 12 idag. Då är det Step/Bål. Har förresten hamnat på en ny lägsta vikt idag. Det är svårt att hålla sig ifrån vågen, man blir ju så nyfiken. "Officiell" vägdag är ju fredag, men jag väger mig lite då och då nu. Totalt har jag nu gått ner 8,6 kg. Fatta! Det är snart 10 kg. Känns inte som att jag tappat så mycket. Hoppas det fortsätter så här nu. Att platån är lämnad. Vore underbart!!

Nu ska jag gå och ta mig ett mellanmål. Ha en bra dag!

Hemma på timmar

Nu har jag varit hemma en stund. Åt lite lunch och lyckades somna i soffan. Behövdes nog. Nu skiner solen lite då och då. Funderar på om jag ska gå och köpa banan och mjök så jag har till frukosten i morgon, eller om jag tar det i morgon. Lär ju inte komma upp så jag får vänta till affären öppnar i morgon.. inte om jag somnade nu på eftermiddagen.

Om typ en timme ska jag sätta mig på cykeln igen och trampa till jobbet. Fem timmar till att avverka innan jag får ta kväll. Inte så kul, men klirr i kassan som sagt. I morgon jobbar jag kväll, 16-21. Sen får jag vara ledig en dag härligt! Wohoo!

God morgon.

Har nyss ätit frukost. Snart ska jag klä på mig regnkläderna och sätta mig på cykeln och dra till jobbet. Vad omotiverad man blir när det regnar. Hade iofs inte varit så kul att åka till jobbet om det var strålande sol och varm, då vill man ju hellre spendera dagen ute.

Idag gåt jag på timmar och ska ta mig hem igen efter tolv, för att sen återvända till 16 igen. Det är ok med delad tur när jag är ensam hemma. Men sist var ju Patrik hemma, då vill man ju vara mer med honom. I morgon kväll får jag äntligen träffa honom igen! Jobbar dock kväll så vi ses inte förrän vid kanske halv tio - kvart i tio.

I morgon blir det Step/Bål vid 12 tror jag. Hade vilodag i fredags. Igår körde jag lite WiiFit. Försökte få till lite armhävningar, men inte är jag stark heller. Så mer av det :) Sen var det en på jobbet som klagade över träningsvärk för hon hade kört med en sån här maskin när man står på knä och rullar fram, vet inte vad de kallas. Jag kom ju på att jag har en sån, som heter AA Slide. Då var jag ju tvungen att köra lite med den igår. Känns lite i rygg och skuldror.

Nej, nu ska jag borsta tänderna och cykla till jobbet. Ha en bra dag!

Kort jobbdag

Igår kväll blev det ju jättefint väder. Hoppades på att det skulle hålla i sig idag då jag slutade halv två. Men icke. Nån måste ha dödat en spindel igår för idag har det regnat. Gick smärtfritt på jobbet. Flöt på bra. I morgon blir det delad tur, inte lika lockande men klirr i kassan. 10 h på en söndag - money!

Mor och Far åkte till Gotland i natt. Fick mms när de kommit fram. Där var det minsann sol. Hoppas det håller i sig under tiden de är där så de kan vara ute mycket. Skulle också vilja åka på semester. Men det blir väl nästa år då kanske. Första betalda semestern blir väl året efter det. Det är låångt dit :)

Ikväll blir det nog lax till middag. Kändes som det var länge sen jag laga middag. Blir lite slö när jag är ensam. Men idag ska det blir ordning. Ska kolla om det finns tvättid ikväll annars får jag ta det på måndag när jag är ledig.

Ha en bra kväll!

Bra fredag

Nöjd med dagen. Gick bra på jobbet, märks så väl när man är personal så det räcker. Var lite trött dock. Min plan igår var ju att gå och lägga mig vid 21 för att läs och blir trött tidigt. Men jag låg fan och läste i två timmar. Blev aldrig trött och boken var bra! Detta resulterade i att när jag gett rapport till den som skulle jobba kvällen så hamnade jag i någon form av koma. Satt i fika rummet med de andra som tog fika och pratade. Tappade all ork och pallade inte ens att ta mig i kragen och resa på mig och cykla hem. När jag setat där en timme och all personal hade fikat i omgångar orkade jag resa på mig. Helt fantastiskt att man kan bli så trött.

När jag kom hem tog jag lite mellanmål -favvobröd och ett glas juice. SAtt ute i solen och läste. Hur skönt som helst. Soligt och varmt. Sen blev jag lite trött, la i från mig boken och hasade ner lite, blundade och bara njöt. I morgon slutar jag 13.30 och hoppas innerligt på soligt väder.

Idag blev det vilodag, förutom cykelturen till och från jobbet. Skönt att ta det lugnt. I morgon blir det nog lite leka med WiiFit! Slå lite rekord:P Snart kommer Patrik hem, saknar honom. Konstigt att vara ifrån honom så länge. Dock lite skönt att ha hela sängen för sig själv. Speciellt när det är rätt varmt på nätterna. Han är ju ett element.

Nu ska jag hoppa i säng, gör ett nytt försök med min "briljanta" plan. God Natt.

Slö torsdag

Typ. Hade inga bananer till min gröt i morse så jag knatade till affären innan frukost och inhandlade lite frukt och grönt. Mitt favvobröd var även på extrapris så det fick bli ett paket sånt också. Samt att det fanns köttfärspaket som var nedsatta 30% pga kort datum. Och mjölk förstås. Blev lite mer än mina bananer som var målet med utflykten.


Favvobrödet!!


Efter frukost började min slöa torsdag. Kan väl inte påstå att jag åstadkommit något speciellt idag. Dammsög av mattan i hallen för att lurvkatten tappar tussar när de busar, drog av badrumsgolvet på en gång då det alltid kommer ut lite kattsand när de går på toa. Slötitta på tv, legat i "solen" och läst och setat vid datorn och läst bloggar. Det är väl hur min torsdags sett ut.

Kom nyss hem från ett BodyStep-pass. Gick riktigt bra tycker jag. Inte lika svettig som i måndags. Då måste ventilationen varit av för det droppade från tofsen... Idag var det vanlig mängd svett.

I morgon blir det jobb mellan 07 och 15. Hoppas innerligt att vi är tillräckligt med personal, orkar inte med en upprepning av igår. Glömde kolla vilka det var som skulle jobba i morgon. Få se vart jag hamnar nånstans. Har ju de senaste veckorna varit på samma sida så det vore skönt att fortsätta där då man vant in sig :)

Nu ska jag laga lite mat och ta en dusch. Blir tidig kväll ikväll, vill inte vara trött i morgon!

Helvetesonsdag

Fy fan vilken hemsk dag. Var själv på en avdelning fram till tio. Två duschar, två som larmar, fixa frukost, se till att alla kommer upp, anhörig som sover över, mediciner som ska delas. Idag var det hemskt. Fick ge en frukost på sängen, ena duschen blev inte av förrän efter tre, allt kändes galet idag. Men man är ju bara människa och hinner man inte så hinner man inte. Hann inte med städ hos någon av de som duschat idag. Hoppas det har överseende och tid med det i morgon.



Efter jobbet åkte jag till gymmet för ett pilates-pass med Hanna. Vilket underbart pass. Mycket fokus på andningen vilket jag behövde efter en sån här stressig dag. Mådde jättebra efteråt, förutom att jag kände av lite huvudvärk. Men jag hade inte druckit nåt på hela dagen, så jag får väl skylla mig själv... Nu är jag mätt och belåten och känner lugn då jag är ledig i morgon... Sköööööööönt!

Pump

Jag är egentligen inget fan av pump. Jag vill bli starkare, men det är nåt som gör att jag inte tycker det är kul. En teori som jag kom på idag var att jag gissade på att jag kör pump så sällan att jag inte ser nån skillnad. Därav ingen motivation. Bodystep-passen har jag märkt stor skillnad på. Man skulle skratta om man jämförde mig på första passet jag tog och mig nu. Orkar betydligt mer. Skillnaden jag märker på pump är iaf benböjen. Efter jag börjat cykla har jag starkare ben. Men utfallen är jag fortfarande allergisk mot. Tror lite beror på att jag inte tycker att jag får till tekniken.. Men som det så fint heter: Övning ger färdighet.

Idag hade jag sällskap av Ebba, vilket gör att det är mycket roligare. Även om jag inte är så nöjd med passet och jag tycker att jag borde kunnat ta i mer och lassat på mer i olika övningar så tog jag iaf i mycket mer när hon var med änr vad jag hade gjort om jag var själv. Tack för hjälpen :)

Helt ok jobbdag. Inte kännt mig alltför stressad. Vi var två på vår avdelning, vilket underlättar betydligt. Hemskt när man ska ta upp alla själv. Dagen löpte på fort. Helt plötsligt, när jag stod och städade, insåg jag att klockan var över två och det var mindre än två timmar kvar. Hoppas morgondagen går lika fort. Sen ska jag och Hanna på Pilates. Vi skulle gått på Step Intervall (ännu mer styrka:P ), men hon var tvungen att hoppa in och jobba kl 20. Så det fick bli ett tidigare pass. Då valde vi Pilates. Var ett tag sen jag var på det. Kanske en månad. Hoppas det är en bra instuktör. Sist var det jättebra. Shit vilken träningsvärk i rumpa och baksida lår jag hade, men skön!!

Nu ska jag duscha, för det har inte blivit av än. Fy skäms. Men jag kom hem, åt lite sen blev det Allsång. Sen skulle alla bloggar gås igenom och nu bloggar jag själv. Idag flyger tiden i väg. Efter duschen hoppar jag i säng och läser lite. Vill få rätt ok med sömn i natt.

Sov gott!

Dubbelpass åter igen

Idag blir det dubbelpass, om jag inte faller ihop i eftermiddag. Jag har redan varit på Step/Bål som var tokjobbigt. Enligt min klocka hade jag en medelpuls på 163 bpm, vilket motsvarade 83 % av max. Tror dock att det är 83 procent av en förinställd maxpuls som kommer med klockan, för jag kan inte erinra mig om att jag ställt in nån maxpuls.

Nu står laxen i ugnen och jag ska hoppa in i duschen. Svettig som en räv är jag. Kommer har träningsvärk i baksida lår i morgon. Bra start när jag ska på pump med Ebba. Sen har jag bokat in på mig Step Intervall med Hanna på onsdag. Undra om jag kommer kunna gå på torsdag? Jag är ju ledig, så jag får väl vara sängliggande den dagen då. Nej, men då är det BodyStep och BodyBalance. Få se om jag går på båda eller bara på ett. Sen jobbar jag fre-sön så då blir det vila, förutom cyklingen till och från jobbet. Kanske lite WiiFit, det är ju så kul - svårt att slita sig. Men vill ju få bättre och bättre poäng:)

Igår eftermiddag blev jag nyfiken på vad jag hade för vilopuls. Så jag kopplade på mig grejerna och la mig i soffan. Tror jag fick till den stabil puls på 53. Några gånger när jag titta stod det på 44, men 53 var nog ändå den som var mest stabil. Vet inte om det är nåt att skryta med, men tyckte ändå att den var rätt ok. Sen så somnade jag till en stund såklart. Inte kan man lägga sig i soffan "ostraffat". Lite svårt att komma igång och göra middag sen när man sovit på dagen. Men men, jag fick nåt i mig och det var det som var huvudsaken.

Idag har jag hunnit dammsugit och torkat golven i badrummet och hallen. Skakat ur mattan som ligger i hallen rejält. Det behövdes kan jag säga! Ska hitta ork att ta mig igenom köket, vardagsrummet och sovrummet också. Men det är ju så tråkigt....

Nu ska jag duscha.

Tvättdag

Passade på att tvätta några maskiner nu när vädret är tråkigt. Har kört lite WiiFit också. I morgon blir det pass på gymmet. Skulle vilja gå på både Forza och BodyStep. BodyStep blir det, men jag får sån jävla träningsvärk av Forzan. Lite jobbigt när jag ska jobba på tisdag sen, kommer inte kunna lyfta armarna:) Vi får se i morgon vad som händer.

God lunch med lax i ugn med massa vitlök, fullkornscouscous och sallad. Mätt och belåten. Skulle vara skönt och veta vad man ska äta i kväll så kanske man kan förbereda lite, men jag vet inte vad jag är sugen på. Inte lätt att veta när man är mätt :)

Nu ska jag spela lite mer.. :P

Hittade denna på en annan blogg:

Helt sjukt grymma! Häftigt att se.



Smoothiepremiär

Idag hämtade jag min kära mixer. Familjen OBH Nordica Chilli är utökad. Supernöjd. Gjorde en smoothie på en gång. Hade bara i en banan, lite apelsinjuice och mango. Smakade mest banan, men den var god. Skulle vilja ha i lite jordgubbar för att få den riktigt somrig:)

Det blev WiiFit och jag idag. Den lockade mer än pump/spinning. Men i veckan ska det bli pass på gymmet. Längtar redan. Skönt med dag-vecka. Det tär lite att jobba kväll när man är ensam på en avd. Sen fick jag dela medicin på en annan avd samt springa på den tredje och ta blodsocker... Ett jävla rantande. Men det gick bra, fast jag var ju som sagt helt slut och hade huvudvärk så jag är väl mer än välförtjänt av lite ledighet.

Patrik befinner sig i Bollnäs nu och jag vet inte riktigt vad jag ska ta mig till. Jag har varit sugen på att kolla på film ända sen förra helgen, men jag vet inte vad jag vill se. Nåt lättsamt, som jag sett innan och inte behöver lägga så mycket energi på. Men ingen film i hyllan lockar speciellt. Få se om det slutar med att jag lägger mig och läser i stället.

Vek för suget idag. Det var exakt en månad sen jag tröck i mig massa cashewnötter, idag åkte det ner ett gäng till. De var gott, men inte så gott som jag hoppats. De var lite mjuka, undra om det har med värmen att göra? Att det var så varmt i affären. För jag vill inte tro att de är gamla. Är att på ICA gammalt och ompacketerat?

Jag måste duscha förresten. Det lät skönt. man blir ju faktiskt svettig att att spela TV-spel, hehe. Sen ska jag kasta mig i soffan och slöa. Det får jag, för jag är ledig!! :D

Ledighet

Wohoo, äntligen ledig. I hela tre dagar. Skönt, skönt. Kunde inte ha startat dagen bättre heller, uppnått delmål två i viktnedgången. Ja, jag vet att man inte ska väga sig varje dag, men eftersom det var så nära målet igår var jag bara tvungen att kolla idag. Precis på hektot var det. Nöjd som fan är jag. Det känns nu som att stagnationen har avtagit och det löper på bra. Hoppas att det håller i sig. Har ju min sockerfria månad nu. Inte för att jag saknar läsk och godis och det, men jag har ju mitt mullegodis som spökar. Det har kunnat vara lite såhär "ähh, jag har inget att göra så jag gör lite mullegodis och glor på TV". Nu åt jag det inte så ofta, men jag vill ju kunna avstå men tydligen behöver jag ett mål som gör att jag har nåt att kämpa mot. Det är inte allt för jobbigt, men nu kommer jag vara själv hela nästa vecka. Kan bli svårt då, det visar sig.

Dock har jag något åt andra hållet som kan hålla mig sysselsatt!! Patrik hade en överraskning när jag kom hem från jobbet igår, helt slutkörd och med huvudvärk. Han hade nämligen skaffat WiiFit. Så i stället för att vara uttråkad och äta mullegodis komemr jag nu träna framför TV'n. Skitkul! Han hade inte tänkt köpa den men Lasse, som vi lånar bilen av, hade hittat den i lager någonstans och köpt den åt mina svärföräldrar för att de hade pratat om att skaffa det. Men sen visade det sig att de redan hade köpt en själv, så Lasse frågade Patrik om vi ville ha den, och det ville vi:) Jag har "skoj-tjatat" om när vi ska köpa den, men jag kände att vi inte prioriterade den än... men så blev det så här. Det var meningen att vi skulle ha en, så är det:)

Sitter nu och funderar på om jag ska ta mig in på de där 75 min pump/spinn eller om jag ska vara hemma och köra på WiiFit i stället. Eftersom det inte är soligt så lockar det mer med Tv-spelet. Vi får se hur det blir. Har drygt en timme på mig att bestämma mig.. Sen måste jag cykla för att hinna.

Nu frukost!

Vägdag

Idag hamnade jag på ny lägsta vikt :) Sammanlagt har jag nu gått ner precis 8 kg sen "the slap in the face" i februari. Gått riktigt segt de senaste månaderna, men nu hoppas jag att platån är lämnad och resan neråt har tagit fart igen. Idag blev det vilodag, till och med från morgonpromenaden. Var så seg på att komma upp så jag skippade den och låg i solen i ställen. Börjar jobba om drygt en timme, ända fram till 21 i kväll. Lite segt, men vetskapen om att jag är ledig i tre dagar sen (hoppas jag, om ingen blir sjuk) gör att det blir lättare att utstå dessa timmar. Idag kommer det att vara "att utstå" för att det är så himla varmt. Jobbet i sig tycker jag faktiskt om, men när det är riktigt varmt och man ska ha plastförkläde och plasthandskar när man jobbar är något svettigt.

I morgon tänkta jag ta mig an 75 min pump/spinning. Har inte tränat riktigt sen i måndags så det vore skönt att köra igenom kroppen totalt. Har satt upp ett mål på 20 pass under juli så det är bäst att sätta i gång. Hade samma mål i juni och klarade det precis, med det 20:e passet i måndags. Dock hade jag ju "tappat" en vecka hos mamma och pappa vilket gör att jag blev ännu mer stolt.

Min mixer har kommit, men hinner inte hämta ut den idag. Det får bli i morgon. Ska kolla om jag kan låna bilen, för jag törs nog inte cykla med den. Den är ju gjord av glas, så det vore ju typiskt om jag tappa den. Smoothies, smoothies, smoothies!!

Ha en bra dag. Ta det lugnt i solen!

Morgonintervall

Eftersom jag jobbar kväll den här veckan och inte kan ta några pass på gymmet bestämde jag mig för att spring/jogga lite under min morgonpromenad. Gick de två första låtarna, sen jogga jag varannan. Rundan tog 36:36 min, pulsklockan (om jag försår den rätt) fick fram en medelpuls på 137 bpm, vilket då verkade motsvara 70% av max. Dock kommer jag inte ihåg om jag ställt in min maxpuls eller om det är nån automatisk som följer med klockan... Anyway, jag har iaf lärt hittat medelpulsen. Det var lite kul.

Dagen fortsätter nu med frukost, sen ska jag sätta mig i solen igen hade jag tänkt. Ska försöka pimpla vatten idag. Igår var jag lite dålig på det. Kände av det på jobbet på kvällen, men det gick bra ändå. Måste passa på att skryta lite förresten. Igår när jag cyklade hem från jobbet så kom en kille ut framför mig från en villaområde. Tänkte väl inte mer på det, men när han inte cyklade ifrån mig (han såg rätt vältränad ut så det trodde jag att han skulle göra) så tänkte jag "Om jag cyklar om honom måste jag ju stå på så han inte cyklar om mig igen sen, det vore pinsamt, hehe). Men så kom jag upp jämsides och sen tröck jag bara på. Det roliga är att jag cyklade om honom i en jättebrant backe i Odensala!! Till min fördel var dock att verkade ha ganska dåliga växlar som hackade. Men ändå, jag drog om honom och cyklade ifrån honom. Sittandes! Hihi, jag har starka ben.

Jag vet inte om jag "utvärderat" proteinpulvret som jag skrev att jag köpt. Riktigt gott var det. Och ja, det smakade skumbanan. Den här gången blev det ju rätt smak. Ett pulver som smakar skumbanan fast jordgubb funkade inte riktigt. Då vet jag det.

Nu blir det frukost! Sola lugnt!

Älskade morgonpromenad

Nu äntligen kom jag iväg på en morgonpromenad. Gick upp strax före ått då Patrik just gått till jobbet. såg hur solen sken och bara längtade ut. Tog på mig kläder och gick min vanliga runda.. Hur skönt som helst! Extra gott med gröten efteråt. Nu har jag bläddrat igenom bloggarna jag läser, snart ska jag byta om och sätta mig i solen. Passa på nu, man vet aldrig när den kommer fram nästa gång:)

Igår jobbade jag kväll, 15-21.15. Gick bra. Inte lika i fas som i lördags för nu hade jag två avdelningar att dela medicin på. Men det gick bra ändå, vi hjälptes åt. Jobbar kväll ikväll med, hoppas jag får vara på samma grupp. Börjar bli riktigt van där så vore skönt att få fortsätta där.

Funderar på att åka in och köra Pump vid 12. Det som blir krångligt är allt jag ska släpa med mig. Då måste jag duscha där, ha med mig middag och sånt, för jag åker nog direkt till jobbet efter det. Vi får se hur det blir. I morgonbitti ska de ha morgonpromenad från Fristilen med "härliga överraskningar". Man blir ju onekligen nyfiken på vad det kan vara. Men de börjar 07.00 från gymmet. Vilket innebär att jag måste åka vid typ halv 7 hemifrån. Det tar emot lite när man har sovmorgon:) Men efteråt kan jag ju faktiskt åka hem och sova lite till, om det skulle vara så. Jag börjar ju inte jobba förrän 15.

Nu ska jag parkera i solen! Ha en trevlig dag!

RSS 2.0