Promendlördag

Hanna skulle komma till mig idag efter hon jobbat för att plugga lite. Tyvärr var hon tvungen att vara uppe hela natten så hon for hem och sov i ställen. Jag pallrade mig upp kl 8 ändå, tog på mig kläderna och gick ut och gick. Med tanke på mitt knä fick jag "värma upp" lite innan jag kunde gå i takt till musiken. Det blev 51 min. Hade inte nån utrustning på mig så kcal och distans fick jag ingen koll på. Eller distansen kommer längre ner i inlägget....

Sen när jag kom hem gjorde jag mig en liten "mini-hotellfrukost":

Fiberhavregrynsgröt med en mosad banan och lite mjölk, två Polarkraft flerkorn med lite ost och massa gurka, ett glas mjölk och ett glas apelsinjuice. Mums.

Kollade lite på Friends ett tag innan jag tog tag i pluggandet. Har skrivit om andningsbesvär och diabetes än så länge. Sen kollade jag faktiskt på HELA maratonloppet. Tidigare år har jag knappt vetat när det ägt rum. Vet inte vad som tagit åt mig men jag var riktigt intresserad.

En annan sak som hände var att jag fick nåt ryck och körde ett eget komponrat styrkepass här hemma. Körde en axelövning som vi körde på dansen i heby, sen fyllde jag två vattenflaskor och gick loss på allt möjligt. Körde "stolen" mot väggen och gav magen en omgång...hmm, undra om jag kommer ha träningsvärk i morgon. Tror biceps ligger risigt till.

Sen läste jag alla bloggar jag följer. Det är ju ett projekt i sig. Har samlat på mig en del som jag tycker om att läsa. Efter middagen visste jag inte vad jag skulle göra så till slut tog jag på mig skorna igen och gick samma runda som i morse. Nu med stegräknaren på. Resultatet blev:

6531 steg
5.87 km
277,5 kcal

gånger två ungefär - om man räknar med promenaden i morse. Helt ok dag träningsmässig. Blev väl lite taggad då vågen visade plus igår och att jag tränat så lite de senaste två veckora. Shame on me.

Nu ska jag duscha innan jag intar soffläge och resten av mina jordgubbar från igår :)

Lite bilder

Nu när jag äntligen hittat laddningskablen till kameran tänkte jag bjuda på lite bilder från mitt liv.


Så här lös solen in i vardagsrummet vid 22 i onsdagskväll


Pumba leker med Wictor - det såg så himla roligt ut. Hade önskat att jag fått det på film, en annan gång kanske.


Jag och Pumba i soffan igår kväll, myskatten


Avslutar med den finaste bilden. Dagens mellanmål - Jordgubbar. Allt är inte uppätet, mer mums i morgon.

SOL!!

Hur underbart väder har det inte varit idag? Synd att man hade föreläsning på förmiddagen annars hade jag nog vatir ute hela dagen. Vid tolv när det var slut vandrade jag ner till Akademibokhandeln och köpte massa färpennor, ett nytt kollegieblock samt en pärm. Nu ska studierna bli strukuerade. Sen gick jag tillbaka till skolan och cyklade hem. Åt lunch och sen bar det av ut i solen. Kändes som en riktigt sommar dag. Fyllde pärmen med papper och starta upp lite pediatrik med nya blocket och pennorna. Snyggt!

Sen kom Patrik hem och då åt vi middag. Min tredje taco-måltid (middag igår, lunch och middag idag), är lite less. Men det är gott. Sen cyklade vi till affären för det var slult på mjölk och bananer. Patrik hittade en krona på golvet strax efter kassan så det lönade sig för honom att hänga med:)

Kollade även på So you think you can dance-finalen. Helt klart en värdig vinnare. Självklart hade det varit lite roligare om en svensk vann. Nu tänkte jag hoppa i säng. Kl 8.50 ska jag befinna mig vid Statiol för att möta upp en klasskompis. Vi ska till en annan för att diskutera lite kring psykiatrin. Belv "inbjuden" idag, och tackade ja på en gång. Psykiatrin är den del jag känner mig minst motiverad till och att diskutera kring allt ger så mycket mer än att sitta och läsa i boken.

Tänkte att jag skulle förbi gymmet och köra Pump-passet, beror på hur mitt knä känner sig. Känner av det lite när jag cyklar, vet inte om det är så bra att pumpa då.. Det får avgörasi morgon. Nu ska jag sova. God natt!

Träning!



Johanna har rört på fläsket! Wohoo! Idag cyklade jag till skolan. Oj, vad mycket lättare det går när det är soligt ute. Sommaren är mer än välkommen. Sen satt jag på skolan och lyssnade på föreläsaren när hon gick igenom "fallen" vi hade kollat på till idag. Slutade vid 13 och då knallade jag ner till Mella. Blev inte så mycket pluggande, mer lite bärande av kartonger och påsar och sånt. Hon håller på att flytta. Lite genomgång av ikterus och allmänt vad som ska vara med på tentan. Småbestämde att Hanna ska komma hit efter hon jobbat på lördag så ska vi plugga.

Vid 17 drog jag mig mot gymmet. Äntligen skulle jag få jobba lite. Gick på ett Bål-pass. Vet inte riktigt om det var vad jag hoppades på. Kändes ostrukturerat och instruktören räknade inte takterna så det var inte lätt att hänga med när man står på händerna med fötterna på bollen och näsan i golvet... Vet inte om jag kommer få nån träningsvärk. Kändes som att när man fått in tekniken så bytte vi övning. Flamsigt. Kanske att det kommer kännas i ländryggen för att jag hade så kass teknik, det återstår att se.

Har blivit intrevjuad av syster ang utbildning och dess förberedelse inför arbetslivet. Hoppas hon fick nåt vettigt ur mig. Känns lite som att jag flamsa då :) Tror jag ska kasta mig i duschen nu en snabbis och blaska av mig innan jag ringer syster nummer två. Var så länge sen jag prata med henne.

Barnklinikens dag

Idag har vi haft heldag på sjukhuset. Det började med rundvandring på mottagning, vanliga avdelningen samt spädbarnsavdelningen. Sen var det lunch och på eftermiddagen var det föreläsningar. Gick lite tidigare för jag pallade inte att sitta kvar. Blev så himla trött... Har så svårt att bara sitta och lyssna.

Följde med Mella på Hobbyboden för att kolla papper till hennes lillebrors studentkort. Blev lite annat i stället, inte för mig men för henne. Jag handlade inget. Sen gick hon hem och jag till bussen. Den jag tänkte ta kom aldrig, men det spelade ingen roll. Tog en annan som bara går till Torvalla C och så handlade jag lite. Vi käkade hamburgare idag. Inte så väldans nyttigt, men det var gott och jag blev FÖR mätt. Fick typ magknip och trodde jag skulle dö. Sen fick jag ångest för att ha ätit så mycket och inte tränat på så himla länge så jag tog på mig kläder och gick ut och gick. Blev väl ungefär 45 min. Skönt att röra på sig men det var ganska kallt ute. Skönt att komma hem och sen ducha av sig.

Nu ligger jag i sängen och "pluggar" vi har en uppgift eller vad man ska kalla det för som vi ska gå igenom i morgon. Få se hur seriöst jag kommer göra den. Känner mig inte så motiverad just nu.

Hamnat i nån form av träningssvacka. Hoppas jag kommer ur den snart. Inte kul att gå om kring och inte känna sig bra för att man inte tränar, när det ändå är så lätt åtgärdat. Som det er ut nu blir det mitt första Bål-pass i morgon. Det kan min mage behöva. Och rygg för den delen. Tyckte ju att Step/Bål passen i somras var så himla roliga, så det här blir nog jättebra! Få se om jag kan skratta eller hosta på torsdag:)

Nu ska jag läsa lite mer. God natt!

Seg måndag

Känns inte som jag hållt många knop idag. Gick upp vid nio, läste massa bloggar och hoppades på att bli lite hungrig så jag kunde äta gröt. Men inget hände. Bestämde mig för att gå ut och gå en sväng för att bli hungrig. Funkade ok. Åt frukost när jag kom tillbaka och kollade på Friends. Funderade fram och tillbaka om jag skulle åka in till stan och ta passet  vid 12, men kände att jag kanske skulle ta det lite lugnt då jag känner att en förkylning är på G. Tänkte att jag skulle ta BodyBalance-passet vid halv 6 i stället, inte lika pulshöjdande. Men all ork och motivation rann ur mig. Undrar om det har att göra med att jag inte tränat sen förra måndagen? Bortsett från cykelturerna till och från skolan...

Nu är äntligen Patrik hemma. Mycket roligare när han är hemma, även om det kan vara skönt att vara själv ett tag och rå om sig själv. Men det är alltid roligast när han är hemma. Nu ska vi hitta på nåt. Kanske kolla på film eller nåt.. Få se vad det blir.

God kväll.

I morgon tar jag tag i mitt tränanade igen!

Schlagermiddag

Igår var det dags för schlager middag hos Mella. Underbart god mat, mindre lyckat resultat i tävlingen. Middagen bestod av:
Förrätt:

Delade Aprikos med förskost inlindat i lufttorkad skinka

Varmrätt:

Lax med fullkornscouscous och ruccolasallad med fetaost

Efterätt:

Olika ostar med brödpinnar

Allt var hur gott som helst och jag kände mig som en boll hela kvällen. Jag var så himla mätt. Mest stolt över att jag lät bli chipsen och godiset totalt. Alltid nått:)

Snart blir det nog till att hoppa i säng. Hade tänkt att träna i morgon, om inte nån förkylning hade tänkt att bryta ut. Hoppas, hoppas på att det inte gör det. Tränade ju knappt nånting den här veckan så bäst att ta igen lite veckan som kommer.

Over and out!

Ångest?

Nu har jag inte tränat sen i måndags. Jag får ångest. Jag känner mig lat och slapp. I tisdags blev det inte av för att jag inte hade nåt pass som jag kände att jag ville gå på, igår pluggade vi, vilket vi gjorde idag också. Så bodybalancen uteblev. Få se om jag hinner göra nåt i morgon. Hinner jag inte ta nåt pass tror jag att jag åker dit och kör lite på crosstrainern. Känner att jag måste röra på mig. Men! Jag cyklar ju till skolan (inte igår pga försovning).

Dagens plus:
Gjorde klart tentan vi började på igår. Känns bra att det går lite framåt med pluggningen.

Dagens FETA JÄVLA MINUS: Jag tappade min telefon i golvet hos Mella. De små pluttarna på batteriet som hakas fast i telefonen för att det ska sitta fast gick av. Så nu är batteriet löst. Tur att jag fick en telefon då jag bytta abonnemang så jag har nåt så länge. Få se om jag ser mig om efter en ny telefon eller om jag tejpar eller vad... Fan, belv så jävla sur. Inte vad jag behövde just nu!!

Nu ska jag kolla på Desperate Housewives, dubbelavsnitt. Och så måste jag äta nåt. Har inte fått i mig en ordentlig kvällsmat. Overall är jag inte nöjd med den här dagen...

Mat: Fail
Träning: Fail
Telefon: Fail

Hoppas morgondagen blir bättre!

Pluggonsdag

Försov mig i morse. Måste ha stängt av väckarklockan i sömnen för jag är ganska säker på att jag ställde den igår kväll. jag försov mig inte så himla mycket, men tillräckligt för att jag var  tvungen att stressa för att hinna cykla in till skolan. Det hade jag varken lust eller ork till, så jag tog det lugnt och tog bussen i stället. Det var nog en bra idé, för senare på eftermiddagen fick jag ont i huvudet som senare utvecklades till lätt migrän.

Efter föreläsningen så gick jag och Hanna till Mella för att plugga. Vi skulle ha setat på skolan men Mella var så förkyld så hon orkade inte gå till skolan. Gjorde nästan en hel tenta och han avverka lite prat. I helgen blir det schlager-kväll. Ska äta middag och kolla på finalen. Kommer lite fler klasskamrater. Kommer bli riktigt mysigt och kul.

Pga huvudvärken så hoppade jag träningen ikväll. Har blivit lite rädd för att träna med huvudvärk (trots att det inte är en dunderhuvudvärk) sen jag blev dyngsjuk med en jävulsk migrän en gång jag tränade med lite huvudvärk. Vill inte vara med om det igen. Jag har ju inte hittat nån migränmedicin som funkar fullt och helt. Jag blir som en pannkaka när jag får migrän. Hann nog komma hem och trycka i mig två treo innan det utvecklades allt för mycket. I morgon blir det iaf BodyBalance. Ska kolla vad det är för pass innan så jag kanske kan ta dubbelpass.

Nu ska jag slänga mig i soffan och glo lite på TV. God kväll!

Skillnad...?

Hmm, jag tog en bild på mig efter passen i går och letade nu efter en tidigare bild på mig för att se om det syns nån skillnad i ansiktet.. har jag blivit mindre? Jag tycker det är viss skillnad, men hade önskat att det var mer. Vad tycker du?


Bilden till vänster är från i somras - högra är en svettig människa från igår.

Hett bad

Har nyss tagit ett hett bad. Den största anledningen var att jag hade så skrovliga fötter och behövde fila till dem lite. Råkde hälla upp ett väldigt hett bad. Svårt att röra sig i början. Svetten rann ner för ansiktet. Läste lite i en tidning och njöt av tillvaron. Sen blev jag så törstig så då drog jag ploppen och började fila fötterna. Nu är de lena och fina och jag luktar gott. Avslutade med en kalldusch. Eller sval var den iaf. Var tvungen att svalka av mig lite. Nästa gång ska jag komma ihåg ett klas kallt vatten, då kan jag njuta lite längre. Sitter nu här med ett glas isvatten, svalkande. Mums.

Självklart hade jag bubblor. Inget bad utan bubblor! :)

Lugn tisdag

Idag har det varit en rätt lugn tisdag. När jag skulle börja rulla iväg till skolan så började det regna, efter ett par minuter var det bara molnigt och när jag nästan var framme så var det sol. Väl framme vid skolan var det molnigt igen. Växlande cykeltur. Sen har det varit soligt nästan hela dagen. Lite moln då och då. Inte speciellt varmt. För mig var det en april-dag. Inte en dag i slutet av maj. Ge mig värme!

Idag var första pediatrik-föreläsningen. Lite allmänt om olyckor och dödsorsaker för barn, lite statistik och sånt. Sen kom en barnläkare och pratade om vaccinationer. Det var riktigt intressant. Efter lunch hade vi en läkemedelsräkningsgenomgång. Men det känns som att jag kan det nu och tentan är inte förrän i höst, så jag skippade den. Drog ner på stan och inhandlade allt som har tagit slut - linsvätska, spray och deodorant. Var in en sväng på HM och kollade om det fanns nå byxor (hade fått 20% rabatt med posten i förra veckan). Hittade ett par blå trekvartsbyxor. Passar bra att jobba i i sommar också. Inte många mjuka, sköna byxor som jag har som har fickor. Förra sommaren var rätt dryg, jag hade ingenstans att göra av nyckelknippan.. men nu är det löst lite grann iaf. Kan ju inte jobba varje dag i dessa byxor.

Träning uteblev idag. Kände av passen igår i ben och rumpa. Funderade på om jag skulle gå på Forza, men jag får träningsvärk i armarna i typ fyra dagar efteråt och jag vill ju gå på Muskel-passet på onsdag. Det blir inte många armhävningar dagen efter ett Forza-pass. Så jag skippade det. Fick ju lite motionen iom cyklingen till och från skolan. Det blir ju nästan två mil tur och retur!

Middagen idag betod av lax, fullkornspasta och en sallad med tonfisk i. och en klick av vitlökssåsen från i förrgår. Hur gott som helst. Har aldrig märkt hur bra lax och vitlök går ihop. Sweet! Mätt och belåten. Funderar på att börja strukturera upp lite ang pluggningen nu i kväll. Känner jag mig rätt blir det inte av. Men i morgon ska jag Hanna och Mella sitta på skolan och plugga. Känns skönt att äntligen komma igång på riktigt. Repeterade om vaccinationer idag ute på altanen, passade på att sitta lite i solen. Hoppas på mer värme dock.

Hoppas på regnfritt i morgon! Ha det!

Jag älskar måndagar

Faktiskt. Jag längtar till dem. Fast kanske inte nu längre. För från och med nästa vecka är det sommaröppettider på gymmet, vilket betyder ommöblerade pass. Inte min vanliga BS+BB-måndag :(

Idag gick jag ut och gick i typ 40-45 min på förmiddagen när jag vaknade. Jag hade planerat att gå upp och gå ut och gå när Patrik gick upp, men jag kom inte ur sängen. Jag var så himla trött. Vi båda somnade sent i går för att ingen av oss var speciellt trött... Klockan blev närmare tio innan jag kom upp. gick ut nästan på en gång och åt "frukost" vid 11 ungefär.

Igår hade jag bestämt mig för att rensa i klädkammaren för att jag var helt säker på att någonstans bland allt bråte skulle laddningskabeln till kameran finnas. Jag var 500% säker på att jag packade ner den när vi flyttade hit, och var minst lika säker på att jag sett den här första veckan. Så ut med allt och sortera kablar och dosor, vika ihop kartiongen hänga ut lite kläder på vädring. Det tog mindre än en kvart innan jag hittade kablen. Lycka! Känner mig stolt att jag höll på typ två timmar till så allt blev klart. Nu har vi enbart de kartonger vi behöver, samt att det går att gå in där och öppna båda garderobsdörrarna utan problem! Sweet.

Fick panik-laga mat sen för att hinna innan jag skulle på mina två bokade pass. Som vanligt BodyStep och BodyBalance. Vet inte vad det var som gjorde att det gick så bra. Fick till och med "beröm" av en av instruktörerna. Hon sa efteråt "Bra jobbat". Me got happy!! :) Bodybalance passet gick riktigt bra det med. Nu klarade jag hela benlåten, igen, fast bättre. Sträckte inte på benen alls, mer än då man skulle!! Weehoo! Jag lever i ett litet lyckorus. Hoppas det håller i sig, men det kommer väl ett träningsbakslag snart... Det brukar ju gå upp och ner, som allt annat i livet.

Har duschat två gånger idag. Kanske inte är så märkvärdigt, men det skillde inte många timmar mellan gångerna. Första gången var ett måste pga fruktansvärt äckligt hår och så kände jag mig så himla dammig och smutsig från städningen. Den andra gången var en vanlig efter-träning-duschning. Båda lika sköna. Som alltid.

Tror jag ska ta och göra mig klar för sängen.

Ps. Patrik ska klippa sig hos en frisör i morgon. Sjukt spännande. I alla år har hans mamma klippt honom hela tiden. Nu har han sparat ut så han ser ut som ett troll nästan, och så ska frisören få göra som den vill. Cootl!

Ps2. Kanske kommer pryda bloggen med lite fler bilder nu i framtiden eftersom vi fått igång kameran igen. Nåt ni vill se? :P

Skön söndag.

Idag har det faktiskt varit lite soligt. Var ute på en snabbis-promenad i morse. Var bara ute i typ 20 min, men bättre det än ingenting. Sen åt jag min gröt och läste bloggar. Tycker det är så himla kul. Läser mest träningsbloggar vilket ät ruskigt inspirerade. Kanske märks på min blogg också som har blivit mer och mer inriktiad mot träning.

Efter frukosten började Friends-maratonen. Har i princip bara kollat på Friends hela dagen. Vi hade tvättid mellan 11 och 15 så några vändor fram och tillbaka till tvättstugan har det blivit. Nu är de flesta träningstoparna tvättade och massa underkläder så klart. De som går åt som smör i solsken:) Vid typ halv fem började vi spåna på vad vi skulle äta. Hittade en påse med kebabkött i frysen. Så vi gick till affären och köpte cremefraiche, tortillabröd med smak av soltorkade tomater och olika örter samt lite grönsaker. Köttet var jättegott, men nu osar det vitlök ur munnen. Gjorde en vitlökssås av cremefraichen plus att köttet i sig var kryddat med vitlök. Tur att man är ledig i morgon för den här lukten lär inte försvinna på ett tag, hehe.

Nu har jag kollat klart på första säsongen av Friends och vill båda börja med den andra men ändå inte. Kanske tar en promenad till, det är fortfarande rätt ok väder. Lite kvällssol är inte fel.

Sen har vi haft lite pet grooming. Klippte klorna både på fågeln och katten. Fågeln är nog inte så glad på mig, råkade klippa lite långt upp på en av klorna så han började blöda. :S

I morgon blir det dubbelpass, som vanlig på måndagar:) Tycker det är så kul och skönt. Känns som en perfekt start på veckan. Få se om det blir mer träning nästa vecka, den här veckan kände jag mig lite slapp. Men om man räknar ihop det så blev det faktikst fyra pass -  inte så illa. Hade tänkt att jag skulle gå på yogan idag men fick aldrig nån riktig lust. Får ta det nån annan gång...

Pump och soffan

Jag drog i väg och körde Pump vid 11 idag. Jag måste nog köra det passet mer, är så dålig på vad jag ska lägga på för vikter. Men det löser sig nog. I morgon tänkte jag ta och prova på yoga. Kanske tar bussen in, är inte så överrens med min cykel. Det borde få en helrenovering. Eventuellt att jag lånar Patriks cykel. Det får vi se i morgon.

När jag kom hem åt jag lunch. Underbar tacopaj som blev kvar från igår. Sen la jag mig på soffan och pluggade lite gran..Sen tappa jag all motivation och kollade på patrik när han höll på att föra över lite från DVD'n till datorn. Sen när han började spela så somnade jag. Trodde inte jag sov så länge men helt plötsligt var klockan sju!!! Ingen orkade laga mat. Jag åt det som var kvar av pajen och Patrik tog en färdigrätt. Få se om man lyckas somna nu ikväll då. Lär väl bli uppe till sena natten...:S Får väl ta ett Friends-maraton nu när jag har fått hela boxen, hehe!

I morrn ska bli en mer hurtig dag. Hoppas på bättre väder också. Det är så trist när det är kallt och mulet och nästan snöar...

Dyrt i Ösd.

Fick hem en "turist-tidning" med LT idag. Kollade lite vad man kan göra i stan som "turist". Jag upptäckte hur fruktansvärt jävla dyrt allt var här. Först, när Storsjäbadet är färdigombyggt, kostar det 120:- att bada där. På Fyrishov, som är ett äventyrsbad kostar det endast 75:-. Något säger mig att Storsjöbadet inte kommer bli bättre än Fyrishov. Iaf inte så mkt bättre så det ska kosta 120 kr. Sen kollade jag på Frösö Zoo's annons. Det kosta fan 180:- att gå in där. På Skansen kostar det nu 90:- och även här säger nånting mig att Frösö zoo inte överträffar Skansen. Galet. Jag har ju inte besökt varken Frösö Zoo eller det ombyggda Storsjöbadet så egentligen ska jag väl inte klaga förrän jag har bildat mig en egen uppfattning. Kanske ska ta det här som sommarens uppgift :) Vi får se om det återkommer en rapport om ställena. Men just nu är jag bara upprörd över hur dyrt det är...

Fredagar = vägning

Från och med denna fredag ska jag enbart väga mig på fredagar. Det har stått stilla hur länge som helst nu och jag börjar bli ganska le. Jag hoppas på (och försöker intala mig) att det är en omfördelningsperiod. Att fett håller på att bli muskler. Funderar även på att "go public" med vikten som en extra sporre. :) För snart måste det hända nåt. Tycker att jag sköter mig jättebra och vill fan ha lite resultat för mödan.


Håll tummarna!

Vädret gör mig lat

Det blev inget Bodybalance-pass igår. Jag la mig och kollade på Friends-avsnitt och somnade. Jag skyller på molnigheten. Jag blir så slapp och slö när det är så trist väder. Hoppas verkligen att det vänder snart. Man blir ju rädd att det inte blir nån sommar. Det är ju lika kallt nu som det var i mars...

Tog en rejäl sovmorgon idag. Ska snart äta frukost. Tänkte att jag skulle läsa lite idag. Antingen obstetriken eller psykiatrin. Den förstnämnda är ju sjukt mer intressant, men den andra har större del på tentan och skulle säkert behöva mer läsning. Vi får se hur det blir. Mitt mål är iaf att jag ska slippa att råplugga sista veckan. Få se hur det går med den planen. Den har aldrig fungerat tidigare iaf.

Nu till min efterlängtade gröt! Ha en bra dag!

Förlossning, miljö och träningsvärk

Det var vad vi pratade om idag på föreläsningen. Det var jätteintressant och jag blir nästan mer och mer sugen på att skaffa barn. Bara man var några år äldre, hade jobb och fast inkomst. Men det får vänta. Lånar systrarnas barn än så länge. Det får räcka :)

Har en rätt ok träningsvärk. Självklart kändes den outhärdlig i morse när man legat en hel natt. Övervägde nån sekund att jag skulle ta bussen istället för cykeln, men tänkte att det är bättre om jag rör lite på mig. har mest ont i bröst-, rump- och ryggmuskelrna. Lite axlar också. Det som är jobbigast är att min "ischias"-smärta har kommit igen. Jag får som "knivhugg" rakt in på vänstersida i typ ländryggen. Jag var till en läkare när jag bodde i stugun, men det var en stafettläkare och inte det minsta intresserad om att ta sig an fallet. Hon sa typ att nåt var i kläm, inte mer med det. Men om hon bara visste hur ont det gör, att benen faktiskt viker sig... Då kanske hon kunde bry sig lite. Morr morr. Får väl ta tag i det när vårdstrejken är över. Nu lär det väl ta en evinerlighet att få nån tid:)

Har haft miljöinspektion av lägenheten idag. De var här nångång när jag var på skolan. Jag stör mig nåt fruktansvärt på såna som ska komma hem ock fixa saker i hemmet. För det första tar de inte av sig skorna!!!!!!! Sen ställer de inte tillbaka saker där de var när de kom. Först när jag kommer hem ser jag att allt som står på fläkten i köket står på diskbänken. Sen ser jag att båda toalocken är uppe med nåt äckel i toastolen (är det så JÄVLA svårt att spola?). I badkaret är det som ett skoavtryck och förstår då att de har rensat i ventiationshålet i tacket ovanför badkaret och slängt det i toan. De borde fan ha med sig egen papperskorg så de kan ta med sig skiten ut. Det jag stör mig mest på är att de inte stängde locken på toan. Jag har katt som mycket väl skulle kunna hoppa ner där och inte komma upp. Tänk om det var en kattunge? Åhh, jag blir så förbannad. Jag tycker det är respektlöst när man går in i en annas hem, utan att de är hemma, och inte ser till att det ser ut som det gjorde när de kom dit. Jag skulle kunna slå nån, jag blir så arg....

Till någor mycket trevligare. Jag funderar på om jag ska ta mig in och köra ett BodyBalance-pass ikväll. Sträcka ut min muskler som jag drog ihop igår:) Vi får se hur det blir. Just nu känner jag mig trött, men det är ju några timmar kvar så det hinner säkert ändra sig...

Muskel

Imorse så snöade det. Inte kul att vakna upp till det. Bestämde mig ganska snabbt för att inte cykla till skolan. Fick bli bussen idag. Efter föreläsningen gick jag och Stina, en klasskamrat, och lunchade på Pause. Jättemysigt och god mat. Åkte hem och handlade lite. La mig på soffan och läste lite grann, blunda i typ en kvart. Sen laga jag mat, kycklinggegga med ris och sallad. Jättegott.

Efter maten var det nästan dags att ta sig i kragen och åka in till gymmet. Velade lite i huvudet om jag skulle ta bussen iaf, det regnade ju ändå lite grann. Menjag tog cykeln ändå. Slog "rekord" på att cykla in till stan. Tog 21 min. Brukar ta ganska precis 25 min. Fick stanna lite vid ett övergångsställe för det kom massa bilar, så det hade kunnat gå fortare. Funderade lite på vad som kunde göra att det tog fyra min fortare. Mina teorier blev dels att jag hade träningskläder och inte hade nåt emot att blir svettig, lyssnade på en Bodywork-skiva och inte det vanliga som jag brukar lyssna på samt att jag var lite kall för att det regnade och ville få upp värmen. Passet gick väl sådär. Märktes att jag inte kört styrka på länge. Bäst gick nog magen. Bröst gick rätt ok. Och ben. Men rygg var jobbigt, triceps och nån benövning. Får se till att det blir lite mer rutin på muskelbyggningen:P hehe...

Väl hemma hoppade jag i duschen. Tror inte att det har varit så skönt att duscha på läääänge. Jag var kall om armarna, blöt och svettig. Sjukt skönt med det varma vattnet!. Nu ska vi kolla på Beauty and the Geek, sen tänker iaf jag sova!!

God natt...i morgon kommer träningsvärken!

Utmaning

Jag blev utmanad av Ebba

3 Namn du går under:

- Johanna
- Jojon
- Larsson

3 Saker som skrämmer dig:
- Elaka människor
- Orättvisor
- Fåglar


3 Saker du har på dig:
- Mysbyxor!
- Vitt linne
- Svart kofta

3 Saker du tycker om:
- Nära och kära
- Dansa
- Träna

3 Saker du ska göra närmaste tiden:
- Kolla klart på Top Model
- Kolla på Beauty and the Geek med sambon
- Sova!!

3 Favorit låtar:

- Helene Sjöholm - Gabriellas sång
- Daft Punk - Harder Better Faster Stronger
- N.E.R.D -She wants to move

3 Saker du verkligen vill ha:
- Sjuksköterskelegitimationen i min hand
- En häst
- Ett långt friskt liv

3 Stycken jag utmanar:
- Mix
- Mella
- Emelie

Träningslös dag

Idag blev det ingen träning. Bortsett från cyklingen in och hem från campus. Övervägde att åka in och ta BodyStep-passet vid 12, men valde att inte göra det. Men i morgon blir det nog ett Muskel-pass. Det var ruskigt länge sen sist, så det är på tiden. Kommer väl inte kunna gå på torsdag, men det får det vara värt.

Höll på att dö av tristess på föreläsningen idag. Psykiatri är egentligen ett intressant ämne, men idag var jag inte på humör. Kände bara att jag blev trött och ville åka hem. Bläddrade i kalendern och läste vad jag hade gjort tidigare veckor och massa sånt. Hoppas jag är mer taggad i morgon. Då handlar det om obstetrik, det är lite mer intressant  tycker jag iaf.

Nä, om man ska äta lite kanske, innan det blir allt för sent.

Dubbelpass... :)

Måndag är nästan lika med dubbelpass. Tycker så mycket om både BodyStep och Bodybalance. Steppen gick jättebra, stog längst fram så jag kunde ju inte slappa heller. Bäst att ta i:) Sen när Bodybalancen började kunde jag inte tänkte på nåt annat än att jag skulle klara hela benlåten. Och det måste jag nästan säga att jag gjorde. Fick stärcka på benen två gånger bara. En gång på vardera benet! Så stooor framgång för mig. Så där statiskt orkar jag oftast inte med - det måste då betyda att träningen ger resultat! :)

Sen kom ångesten när jag skulle cykla hem. Totalt slut kände jag mig och blev överlycklig när två klasskompisar, som var med på passet, skulle åt samma hål. Då tog jag sällskap och fick gå nästan halva vägen. Tror jag behövde den lilla "återhämtningen" för det kändes som att mina lår blödde när jag cyklade sista biten sen. Hur hade det känts om jag inte gått den biten? Jag kanske hade hamnat i ett dike och mina ben i det andra:P Nu sitter jag här och känner hur träningsvärken kommer smygande. Det gör inte ont, men det känns att det kommer göra ont i morgon... hehe. Tur att jag har sovmorgon så jag inte ska upp och cykla till skolan på en gång:)

Fick min present från "familjen" på Patriks sida. Fick den feta Friends-boxen!!! Den med 40 discar! Den hade jag behövt igår då jag inte hade ett dugg att göra. :) Känner nästan för att kolla på några avsnitt. Men det får nog bli ett Desprate Housewife-avsnitt i stället. Var så länge sen jag såg det nu, får se om jag hänger med. Sen blir det sängen iaf. Kommer sova som en klubbad säl...

Molnig söndag

Idag har det varit en helt tvärtomdag jämfört med igår. Ingen sol, knappt varit ute och ingen energi. Var lite blött på marken när jag gick upp så då intalade jag mig att det säkert skulle börja regna så det var ingen idé att gå ut och gå. Så jag käkade frukost, kollade på TV, läste massa bloggar och fördrev tiden med ingenting. Sen la jag mig i sänge och läste och det slutade ju med att jag slumrade till... låg lite längre än jag behövt för jag kom inte på nåt att göra. Gick upp och käkade lunch, kollade lite mer på tv och sen kollade efter eventuella uppdateringar på bloggarna jag följer.

Var ut och kollade om det skulle vara ledigt i tvättstugan antingen mellan 15-18 eller 18-21 men idag ville folk tvätta så jag tog tiden i morgon bitti i stället. Skönt att tvätta alla träningskläder. Och trosor. Man använder ett par om dagen men det känns som att det går åt tre stycken. Lådan blir tom på en gång nästan... Men i morgon fylls den på med rent och fräscht. Kollade på film sen på eftermiddagen. Såg på Pi, den var helt ok. Kanske måste se den nån mer gång... tror den blir bättre då.

Tänkte att jag skulle ta nåt pass imorgon också, hoppas på att vi slutar innan halv fem. Vill ju gå på BodyStep, det är så himla kul när man kört det endel och kan passet rätt bra. Det blir Body Balance iaf oavsett om BS hinns med eller inte. Skönt att få sträcka ut lite. I morgon ska jag ha som mål att klara hela ben-låten. Den är typ åtta minuter, fyra på varje ben. Jobbigt. Men nån gång ska det väl gå...

Patrik kom inte hem idag, han har varit hos sin pappa. Han blev kvar hos en kompis i Sundsvall. Så vi syns i mrogon. Yttligare en ensam natt. Men det går bra. Då kan man ligga tvärs över hela sängen. Det är mycket skönare att sova så:)

Solig dag

Den här dagen har varit en ren sommardag. Helt underbar! Var ute och gick i nästan två timmar på förmiddagen. Kunde ha gått mycket längre om jag inte hade varit kissnödig. Sen när jag kom hem åt jag laxen som blev kvar från igår och kollade lite på tv. Sen skrev jag ut en uppsats som vi skulle läsa till på tisdag. Tog med mig den och boken ut på altanen. Där satt jag från typ halv tre till halv sex. Hur underbart skönt som helst. Solbränd och färdig med "läxan". Kan inte bli bättre. Bäst att passa på att njuta av solen, för redan i morgon skulle det bli sämre väder. Trist att man inte kan styra över vädergudarna ibland. Satt ute en sväng och prata med mamma också så klockan hann nog bli kvart över sex innan jag gick in för att äta middag.

Drack upp all mjölk så jag vandrade iväg till Coop för att skaffa lite mer så jag har till gröten i morgon bitti. Köpte lite nötter också så jag fick lite lördagsgodis. Det var gott. Nu har jag slöat i soffan och kollat på tv. Ska väl pallra mig till sängen snart och läsa lite i den skönlitterära boken. I morgon vet jag inte riktigt vad jag ska göra. Skulle behöva städa. Det var evigheter sen sist. Skulle det vara fins väder blir det nog en promenix till, gymmet är stängt så ingen träning där. Har föresten inte sån träningsvärk i triceps som jag trodde att jag skulle ha. Värre i biceps och bröst. Jag måste verkligen gå på fler pump-pass. Kondisen har blivit bättre, men nu måste jag nog ta och öka på muskelmassan lite:)

Sov gott, vänner. Det tänker jag göra!

Önsketänkande

Ja, inte blev det nån pluggning idag heller. Jag blev helt fast i massa träningsbloggar efter förra avsnittet. Det är så kul och inspirerande att läsa. Sen käkade jag lunch, kollade lite på tv och läste lite mer. Sen var det dags att åka mot stan för att hämta kläderna från HM och sen til gymmet för ett pass bodypump. Kommer med all säkerhet ha träningsvärk i armar, axlar och ev ben i morgon. Skönt.

Imorgon verkar det bli fint väder. Tänkte sitta ute och plugga i morgon. Kanske man inte blir lika trött av att läsa. Sitter jag inne kommer jag förr eller senare hamna i soffan eller sängen och till slut så sover jag... Ser på vädret just nu, det står 22 typ precis över Ösd!!! :) Kan ju inte bli bättre!

Nu ska jag hoppa i säng så det blir i morgon snabbare. God natt!

Ledig dag

Idag har jag ledig dag. Tänkte att jag skulle i läsa lite om det vi gått igenom i veckan, hämta paketet på Ica och kanske gå på bodypump. Hade sån träningsvärk mellan skulderbladen igår men idag är det bättre.

Väntar på att solen ska komma fram. Det är rätt vamt ute, men det är ju så skönt när solen lyser. Går lättare att cykla då. Jag vet inte om jag skrivit det tidigare men antingen är jämtarna jävligt korkade eller jävligt snälla. I stort sett alla stannar när man kommer cyklande vid ett övergångställe och släpper över en, fast jag inte gått av cykeln och då räknas som en fotgängare. Ibland stannar de till och med där de inte behöver för att det inte finns nåt övergångställe. Jag ska egentligen inte klaga men det känns lättare och mer miljövänligt att jag stannar och startar än att de med bil ska göra det. Men det är snällt, gör att cyklingen flyter på lite mer:)

Nu ska jag dyka ner i böckerna!

Det blev ju soligt...

Det regnade när jag gick upp i morse så jag bestämde mig för att ta bussen. Sen när jag skulle gå till bussen så regnade det inte, stannade upp en snabbis och funderade på om jag skulle cykla ändå. Nja, det börjar nog regna igen, tänkte jag. Jaha, när jag kom ut från föreläsningen på eftermiddagen var det ju hur soligt som helst. Jättelite moln på himlen. Hur skönt som helst att gå på stan. Var ute efter ett par bysor, i första hand jeans då mina håller på att gå sönder på insidan av låren. Men hittade inget som passade och insåg även att jag inte riktigt har råd att lägga pengar på ett par jeans. Får hålla mig till de byxor som finns hemma.

Idag blev det alltså total vilodag, om man bortser från att jag gått på stan. Får väl ta igen det i morgon. Ska cykla till Ica och hämta mitt paket från H&M, kanske ta en sväng på gymmet och hitta på nåt, går bara två pass på eftermiddagen som jag inte vill gå på. Sen ska jag plugga, böckerna kom idag.

Funderar dock på att gå ut och gå en sväng för det är fortfarande rätt fint väder. hmm, vi får se hur det blir. man vill ju passa på att lapa sol så länge den är framme. Man vet aldrig när man får se den nästa gång.  :)

Eftermiddagsföreläsning

Idag hade vi föreläsning på eftermiddagen. Körde lite Wii Fit på förmiddagen. Det är ju så himla kul! Sen vid tjugo i tolv cyklade jag till skolan. Motvind och lite regn, inget kul före. På hemvägen gick det bättre. Varken regn eller blåst, men fortfarande lite kallt om fingrarna.

Ikväll ska vi äta kycklig. Har inte riktigt bestämt mig för hur jag vill göra med den. Om de blir tillagade i ugnen, i stekpannan eller skurna i bitar i nån sås... Vi får se om nån inspiration dyker upp. :)

6/5

Vad är det för en dag? Är det en vanlig dag? Nej, det är ingen vanlig dag för det är Johannas födelsedag. Hurra, hurra, hurra!

Kursstart

Idag började sista kursen på andra året. Psykologi, obstetrik och pediatrik, den så kallade POP-kursen. Känner mig faktiskt riktigt laddad efter en veckas ledighet. Hoppas plugg-orken håller i sig hela kursen. Har redan läst på inför morgondagens föreläsning.

Idag har det varit sjukt fint väder. Fortfarande lite kallt att cykla till skolan i morse. Men annars helt underbart med sol. Tränade BodyBalance vid halv sex, cyklade hem, stannade vid konsum och köpte fiberhavregryn för de var slut i morse. Min frukost blev lite förstörd, fick äta mackor när jag hade längtat ända sen i går kväll på att äta gröt..lite surt. Men i morgon startar dagen med en portion gröt.

I morgon kommer svärföräldrarna och äter middag - skagenröra! Det är ju min födelsedag i morgon!! :D Den heligaste dagen på året, hehe. Skönt med sovmorgon, men hade hellre slutat tidigt faktiskt. Funderar på om jag ska slänga ihop röran i kväll så den får stå och dra sig, eller om det räcker att jag gör det i morrn förmiddag.

Nu vill jag göra nåt kul. Ha en bra kväll!

Wii Fit

Vi har lånat Wii Fit av Patriks lillebror. Det är sjukt kul! Yoga, styrketräning och balansövningar och massa annat. Skiitkul!! Så i morgon har man väl träningsverk. :)

Träffade en klasskamrat på stationen i Uppsala så vi gick ovh fikade på tåget. Kul med sällskap! I morgon börjar ny kurs. Kul att träffa alla i klassen igen! Var ju ett tag sen sist, eftersom vi varit uppdelade på seminarier och ledighet den här veckan! Wohoo!

Snart blir det duschen, sen kanske vi provar ett frågesportspel också innan vi kryper till kojs.

Sov gott alla...

Lördagkväll

Var över till Jessica och det "roliga" var att läsa igenom deras arbete. Gick rätt fort, fanns inte så mkt att anmärka på. Sen åt vi grillat kött och potatissallad. När Lisa hade slutat vid 19 gick vi ut och gick. Gick från Härvsta bort till Grusbanan och ända upp till parken och tillbaka. Sen ringde mamma och beordrade att jag skulle till Ica och köpa kaffe. De satt på Wärdshuset. De har inte kommit hem än och jag vill gå och lägga mig och läsa. Snart stormar de väl in och ska dricka kaffe. Hängde med Lisa när hon skjutsade in sin kusin till Sala. Sen åkte vi runt lite och pratade och nu sitter jag här.

I morgon bär det av hemmåt. Åker 10.39 från Uppsala så det blir inte dundertidigt och ändå är man hemma vid en okej tid. Känns bra. Sen på måndag börjar allvaret igen efter en veckas ledighet. Skönt med sovmorgon, börjar inte förrän 10.15. Få se hur länge mitt "nya liv" håller i - det här med att cykla till skolan. Nu ska vi ju gå i skolan nästan varenda dag. Fast det är ju bra, då blir ju kondisen bättre :) Få se om jag orkar och hinner upp till spåret i morgon bitti och ta ett varv. Vore kul då jag med all säkerhet inte kommer göra nån träningsinsats när jag kommit hem.

Nu tror jag att jag lägger mig och bläddrar lite på tvn..Sov gott!

Våryra

Igår var det den årliga våryran i Heby. Inte så mycket att hänga i granen nu för tiden. Mamma och jag gick ner och kollade lite på all loppis som var. Var in på vår klädaffär och hittade en top som jag fick i födelsedagspresent. Kanske dock ska lämna tillbaka den då mamma kände att hon "tvingade" på mig den för att hon ev. skulle låna den idag när de är på Hjalmars i Örebro. Jag har inte riktigt bestämt mig, den är ju riktigt snygg och folk sa att jag passade jättebra i färgen, men man kan läggas 400 kr på nåt jag kanske använder mer. Vi får se hur jag gör.



I morse drog jag upp till skidstugan och sprang mitt första hela varv. Har aldrig orkat det tidigare. Men nu har jag tränat mest konditionspass så nu tänkte jag att jag skulle väl orka. Kanske pallar ett varv till men hade inte tid med det idag. Får bli nästa projekt när jag kommer hit nästa gång. Det var iaf hur mysigt väder som helst. Solen lös igenom träden och det var alldeles lagom varm. Jag blev inte allt för svettig och det var inte så kallt så jag frös om överarmarna (det är där jag fryser om det är liiite för kallt i förhållande till vad jag har för kläder).

Jag har även hunnit vara till Enköping och dumpat av föräldrarna. De skulle bli hämtade med buss där för vidare färd till Örebro. Det är bestämt att syster ska hämta dem vid sju ikväll men jag kanske är snäll och gör det i stället. Få se om jag hittar på nåt med Lisa annars tror jag att jag åker och hämtar dem. Kom hem för ett tag sen och har nyss ätit lunch. Rester från igår. Det var gott. Ska väl pallra mig över till syster. Mamma pratade med henne i telefonen innan vi for till Enköping och tydligen hade hon en "rolig" uppgift till mig. Mamma fick inte säga vad det var, men hon själv tyckte inte att det skulle vara så kul. Så vi får se om det är roligt eller inte.

Ska komma ihåg att boka biljett också vid tjugo i tre, för att få sista minuten. Är nog ganska många som ska åka idag. Det har ju varit valborg och klämdag och allt. Hoppas på billigt iaf.

Ha en fortsatt bra dag!

RSS 2.0