Nydansad!

Ojojoj, vad jag har skakat loss. Sjukt roligt :) Tyvärr sista gången nu innan jul, men hon sa att det med alla sannolikhet skulle komma tillbaka efter jul. Hoppas hoppas.

Ja, nu är allt diskat, nya gardiner i köket, samt duk på bordet och brudkistan och två ljusstakar uppe. JULSTÄMNING!! Dock är det som du säger Emelie, diskhögen växer fort. Allt var borta, jag åt lunch, boom så är det disk igen. Inte mycket, men det är disk...

I kväll ska jag och patrik på bio. Vi ska se Saw IV. Faktiskt riktigt bra skräckfilmer. Till och med patrik betalar för att se på den. Då är den något annorlunda.

Dagens goda gärning:
hjälpte Mix en sväng med hennes hemtenta. Läste igenom den och tyckte till lite. Tyckte inte det var några fel på den, men lite saker jag undrade över. Man blir ju lite hemmablind när man sitter och skirver och skriver. Sjukt intressant ämne, så det var bara roligt. Säg till igen om du vill ha hjälp!

Har varit duktig och förberett maten lite. Skar upp korv och hackade lök tidigare idag. Det ligger i burkar i kylen. Nu är det bara att slänga ner allt i stekpannan så, poff poff, är det färdigt.

Nej, nu ska jag hoppa in i duschen. Vill inte lukta illa när vi går på bio. Ha en bra kväll!

Nyklippt

I morse hade jag undervisningsövningen, som gick helt ok. Jag pratar ju så fort och var tyvärr lite ostrukturerad, men jag vet mina brister och fick godkänt ändå. Kändes bra.

Lunch och sen ner på stan. Det var clubdag på H&M och jag kände att jag skulle dra nytta av det. Blev två grejer, en top och en lång kofta. Jätteskön. Innan det så gick jag och klippte mig. Det finns ju sjukt många frisörer i den här stan så jag tänkte att nån måste ju ha tid. Hittade en lite mysig salong, men jag tror inte att jag kommer gå dit nån mer gång. Inte för att jag inte blev nöjd med klippningen, utan för att det kändes lite B när de inte hade en kassapparat, hade växeln i en plånbok och skrev kvitton för hand. Ett plus var att de hade studentrabatt. Tog lite, lite på längden men klippte upp rätt mycket. Känns skönt med lite liv i håret och faktiskt lite volym trots mitt tunna, platta hår.

Efter det att jag handlat på H&M blev jag helt sjukt trött. Måste ha varit lite spänd inför redovisningen i morse, trots att jag kände mig så lugn i morse. Fick så klart migrän men nu mår jag rätt ok. Ont i huvet, men mår inte illa i alla fall. Ska hoppa i säng snart. Tänkte träna i morgon så jag vill vara pigg och fräsch. Behöver diska också, så jag lär väl spara lite energi till det också.

Nej, som sagt, sängen. God natt.

Massage

Idag har jag varit på gymmet och fått massage. Snabbast 25 minuterna ever. Sjuuuukt skönt. Nästa gång tar jag nog 55 min:P

Imorrn är det redovisning. Då ska vi ha patientundervisningen. Ska bli lite skönt att få det gort. Postern är färdig så det är bara den individuella delen kvar Det har gått riktigt bra och riktigt fort.

Har kommit igång och kollat på Desperate Housewives, hade ett litet upphåll då vi inte hade nåt internet...

Hade tänkt gå och klippa mig hos nån av alla miljoner frisörer här (märks att det finns frisörutbildning här), men det blev inte av. Kanske på fredag eller nån gång nästa vecka. Måste boka tvättid igen. Berget växer.. inte kul. Samma med diskhögen. Det blir inte av trots man inte behöver boka tid...

Nu ska jag kolla på Roomservice. Kul med inredning. Go kväll!

Mätt

Sådär, nu har jag beställt glasögonen och paketerat ihop bågarna. Spännande men nya glasögon. Tror inte jag fixat mina glasögon på 5-6 år.

Mätt och belåten. Fick bli kyckling i ugn, med ris och en tomatsås. Riktigt gott faktiskt. Patrik är inne på sin tredje portion :) Så tydligen har jag lyckats...

Imorgon blir posterna klar. Känns sjukt bra. Sen är det bara redovisningen på torsdag. Lite smått nervös. Har aldrig riktigt gillat att prata inför klassen, speciellt inte själv. Men min lilla redovisningsgrupp är trevlig, så det ska nog gå bra. Ska bara förbereda mig lite mer och lägga upp hur jag ska ta det.

Satt ett tag på skolan och läste lite till omtentan. Till slut gäspade jag så mycket att jag packade ihop och gick ner på stan. Inhandlade lite julgardiner och jullöpare. Snart är det advent:)

Nu, TV. Tjing

Betsämt mig?

Jag tog hem fyra stycken glasögonbågar förra veckan. Nu tror jag att jag har bestämt mig för dessa...

Glasögon
Rosa och lite "bling-bling" på sidorna. Flashigt, hehe :) Ska bara be Patrik rita i var mina pupiller är sen så ska jag försöka paketera ihop dem. Fyra bågar i världens minsta kartong. Men det ska nog gå...

Undra vad man ska äta för middag idag? Det är den eviga frågan...

Söndagkväll

Alltså, det svåraste med att blogg tycker jag är att komma på en rubrik. Helst ska den nu vara lite rolig så man verkligen vill läsa inlägget. Men "Söndagkväll" hur roligt är det. Men det är ju det det är nu, så då fick den heta det.

Gjorde klart min uppgift till grupparbetet. Hoppas de blir nöjda med den. Det är inte så lätt att skriva om orsaker till en sjukdom utan att man listar dem. Jag provade att skriva det i löptext, men det blev bara uppradning av allt. Så det såg snyggare ut att lista dem.

Ska försöka hitta igen kabeln till kameran så jag kan ta lite bilder. Det blir liksom en roligare blogg då. Egentligen vill jag ha en ny, egen digitalkamera. Men det får bli sen, kostar ju en del. Men vill ju inte bara köpa vilken som helst bara för att ha en.

Längtar lite till i morgon. Hoppas vi blir klara med postern så man kan lägga den bakom sig. Sen är det bara undervisnignen på torsdag i veckan. Resten av tiden måste jag lägga på att repetera inför omtentan. Jag måste klara den. Anledningen till att jag tjatar så om den är att jag ska komma ihåg hur viktigt det är att jag klarar den. Usch, jag kommer bygga upp ett sånt press på mig själv att jag kommer vara skitnervös dagen innan. :)

Ska hitta på nåt pass i morgon så jag kan träna. Måste komma igång efter sjukdom och Heby-resa. Dansade i fredags. Det var skitkul, var ju så himla länge sen. Ska kolla upp hur mkt det kostar att dansa här i stan. Saknar det så himla mycket. I morrn är det inte så himla roliga pass, men den som vill vara fin får lida pin:) Helt jättetråkiga tror jag inte att de är, men med min inställning kan det säkert bli det. Nejdå, positiv inställning - då kommer man långt... ska tänka så innan jag ska skriva tentan.

Nej, nu måste jag sluta skriva, annars är det väl ingen som läser ... Sen så ska jag duscha också, eller kanske bada? Hmm, vi får se om jag orkar vänta på att fylla badkaret med vatten.

Säger god natt nu. Sov gott. Kram

Söndag

Hade en sjukt onyttig lördag med pizza, choklad och läsk. Min mage protesterade ganska rejält sen på kvällen när jag skulle gå och lägga mig. Men idag mår jag finemang. Ska få lite vettigt gjort. Börjar med att installera iTunes så jag kan använda min iPod igen. Det var ett tag sen sist. Sen ska jag skriva iordning min del av grupparbetet till postern som vi ska sammanställa i morgon. Ska även börja skriva lite på min undervisning av buktappning som vi ska redovisa på torsdag. Sen är det bara den individuella uppgiften och sjävla posterredivsningen kvar på kursen. Och undertiden måste jag även plugga till omtentan som är den 21:a. Vill bara klara den så jag får gå på praktik i januari, det vore så jävla skönt.

Soffan kommer inte förrän i slutet på december eller i början av januari. Visst kan jag förstå att de inte kan rå för att det var så himla många som beställde just den soffan så de inte hinner tillverka dem i rätt takt. Men att Jysk här i stan i sjävla ringer till sina kunder och berättar att det blir mer försenat utan att man själv måste ringa och fråga hur det går med soffan. Jävligt dålig stil.

Ska boka tvättid också. Behöver nog två st rätt tätt inpå varann, rätt mycket tvätt nu :)

Nu ska jag göra nytta:) Ha det.

Fredag

Fast vi hade som fredagsmys igår - vi åt pizza. Ingen orkade laga mat. Men i kväll ska det bli något hemlagat.

Jag köpte en jacka i söndags när jag var med Lisa på Gränby i Uppsala. När jag kom hem upptäckte jag att den var trasig i armhålan. Gick till Vero Moda här i stan och bytte mot en ny jacka. Hann inte mer än hem så fick jag se att även den här var trasig. Suck. Var dit igen igår och skulle byta till mig en ny jacka. Hon sa att jag fick lämna tillbaka den om jag ville eftersom den gått sönder två ggr, men jag tyckte ju om den så mycket så jag sa nej. Så jag fick en ny. Tredje gången gillt? Hoppas på det i alla fall.

Nu hoppas jag att jag kommit igång med träningen. Hade inte tränat på två veckor pga förkylning och hemåk till föräldrarna. Men i onsdags var det dags igen. Men oj vad jag inte orkade pusha mig själv. Vissa övningar tog jag verkligen i, men vissa hade jag ingen motivation till att verkligen ta i. Upptäckte nu att de kör dans i dag på gymmet. MÅSTE gå. Saknar dansen så sjukt mycket. Tror dock att jag måste smita tidigare från föreläsningen, men det gör inte så mycket.

Man skulle kunna tro att jag har haft feber i natt, för jag har drömt två helt sjuka drömmar. Men jag mådde varken dåligt i går eller nu idag på morgonen så det var nog "feberdrömmar" tagna ur luften. Det är rätt kul att vakna när man har drömt tokigt. Ligga och reflektera över hur jävla sjukt det kan bli. Jag tror jag skippar att förklara drömmarna, känns mer eller mindra omöjligt. Blir nog bara förvirrande.

Nu ska jag äta något. Ha en bra dag. Kram

En månad

Det är i princip bara en månad kvar till julafton. Vilket också innebär att det endast är en månad kvar till omtentan jag måste klara, annars blir det ingen praktik och så måste jag läsa om kursen. Inte kul.

Har inte hittat laddningskabeln till kameran än, därav inga bilder på placet. Men det känns heller inte kul att visa ett halvfärdigt hem. Jag vill ju visa fina bilder :)

Känns jättebra med grupparbetet. Det känns verkligen att det går framåt. Jag hoppas verkligen att vi har mkt gjort så den veckan avsedd för grupparbete mer eller mindre är tom så jag kan plugga. Bara vi håller i takten vi kommit upp i så tror jag att det inte kommer finnas mycket att göra den veckan, mer än att just plugga:) Hoppas på det i alla fall.

Nu ska jag leta efter Patriks bankdosa och sen ska jag läsa lite hade jag tänkt. Ha det!

Heby

Känns riktigt bra att vara hemma hos mamma och pappa. Var så himla länge sen. Längtar så sjukt mycket till julen. Det är så himla mysigt då.

Idag har vi varit till Avesta och kollat på bil. Blev en Hyundai Matrix , ful färg men helt ok bil. Eller det visar väl sig när den är mer inkörd. När vi var i Avesta åt vi den godaste lunchen jag ätit på länge. Vi åt på en vägkrog som jag inte minns vad den hette, men den låg vid dala hästen. Enorm salladsbuffé och sjukt god lasange. Lätt värt 70 kr, även om det inte var jag som betalade. :) Sen var vi in på Jysk så mamma och pappa fick provsitta soffan som vi har köpt. Den blev godkänd. Var även in på ÖB och kollade en sväng. Mamma köpte julpapper och tvättmedel. Billigt och bra. Sen for vi hem och städade huset. Gick snabbt när alla tre hjälptes åt. Mamma började lite med maten och medan den stod i ugnen åkte vi ner på dagis och hämtade stålleprovet. När vi satt och åt sen så bet jag mig i tungan, och jag tror aldrig att jag har bitit mig så hårt i hela mitt liv. Jag vill hoppa, skutta, skriva och svära - nära på att böjra grina. Men jag bet ihop (haha) och överlevde smärtan. Tuggade i mig maten och blev mätt och belåten.

I morgon bär det av till IKEA. Ska bli så jävla roligt. Tycker verkligen om att strosa runt på IKEA och drömma och tänka. Men nu har vi ju faktiskt en egen lägenhet att stoppa saker i, det hade vi ju inte förut. Men det blir ingen dundershopping, allt ska ju släpas upp till norrland sen också. Men lite nödvändigheter ska införskaffas så vi kan lämna tillbaka det vi har lånat. Tack till alla som hjälp till. Jag vet inte hur många av er som läser bloggen men till er som gör det; tack!

Jag har hittat en sak jag bara måste ha! Jag kommer nog aldrig tröttna på Friends har jag kommit fram till. Jag kan alltid kolla på det avsnitten som visas på tv, jag och Patrik brukar kolla på avsnitt när vi inte har nåt speciellt att göra eller om vi vill kolla på nåt när vi äter. Sjukt bra serie helt enkelt.

Ska lotta julklapparna i morrn också. Spännande och se vem man ska köpa till. Julklappsmässigt ligger jag rätt bra till. Patrik har jag köpt två klappar till hittills, jag vet vad jag ska köpa till Lisa och sen har jag en liten överraskning till ett par i min klass (om jag hinner fixa det). Sen har jag en idé till svärföräldrarna, men köper vi nog tillsammans nu. Det svåraste just nu är småbarnen, men det löser sig nog.

Nu ska jag nog krypa i säng så jag orkar kuta runt på IKEA. God natt och sov gott.

Hem i morgon

Äntligen bär det hem till Heby i morgon. Jag kan inte minnas när jag var hemma sist. Känns som en evighet. Ska försöka hinna med och träffa lite kompisar. Annars är IKEA det som är planerat. Lite barnvaktande och julklappslottning. Vi gör så här på julen: Ända sen jag blev "stor nog" att inte behöva miljoner med leksaker varje jul så har vi lottat vem som ska köpa till vem. Då kan vi köpa lite dyrare julklapp också så blir det inte massa små betydelselösa julklappar. Det är rätt kul. Sen har vi det roligaste, "gissaklapp". Alla köper en liten sak som passar vem som helst, den ska inte kosta mer än 50 kr. Sen så går vi laget runt och ställer frågor och den som gissar först får klappen. Det är skitkul. I år ska jag vara ute lite mer i tid och fundera på den. Förra året var pappa och jag ute dagen innan och leta gissaklapp.

Nu har nästa kurs startat. Pedagogik. Rätt så intressant med lite småflummigt. Hamnat i en jättehärlig, ambitiös grupp. Jag tror det kommer gå finfint med vårt arbete. Känns bra eftersom jag med all säkerhet kommer få göra omtenta.

Snart ska jag beställa biljett hem. Hoppas på att det inte blir alltför dyrt. Borde beställa böcker också. Inte så roligt. Igår kom förresten vårt modem, men inkopplingsdatumet blir inte förrän på fredag. Då har Patrik nåt att göra i helgen i alla fall :) Ska ta med lite böcker till mamma och pappa och plugga lite. Hålla kvar den lilla kunskapen jag hann få in och fylla på med det som fattades :) Nä, men jag lär ta tag i det som jag inte kunde så det blir nån ordning. Det är ju en hel jävla del man ska kunna. Suck suck. Nej, nu ska jag sluta beklaga mig.

Funderar på om jag ska fara och träna idag. Känner mig faktiskt frisk från helgen. Vi får se hur jag gör, men det vore skönt för det lär ju inte bli nånting sånt hurtigt hos mamma och pappa. Enda träningen blir väl rundan på IKEA. Ska bli kul att gå runt med både mamma och pappa, kul at båda är lediga. Sen kommer virvelvinden från fjollträsk. Lukas ska sova hos mamma och pappa (mormor och morfar i hans fall). Kul att se dem också. Sällan man hinner med hela familjen på en visit. Längtar som en tok!

Oj, det blev lite långt. Kanske inte orkar läsa allt. Men snart när vi har internet kommer det bli lite kortare, och förhoppningsvis dagliga, uppdateringar som man kanske orkar ögna igenom:)

Nu ska jag ge pengar till SJ, lucky them!

Tjing.

Now it is over...

..and we won't forget. Hmm, kommer ni ihåg den? Nian i Heby, visst hade vi jävligt roligt ändå?

Men det är inget emot hur vi hade det på gymnasiet. Tror inte jag hade tråkigt en enda dag. Har ganska kul om dagarna nu också, men kommer aldrig glömma Kungsängsskolan och NV02b..eller Nv02a för den delen heller!
 
Kanske ska meddela att jag överlevde tentan igår, men är mer än inställd på en omtenta i december. Inget jag är ledsen eller sur över. Känns nästan bra att jag har lite mer tid på mig att få in allt i huvudet. Det är trots allt rätt viktigt att man kan detta, man har ju ändå ansvar över folks liv.

Sitter på skolan nu för vi har fortfarande inget internet. Och soffan har inte kommit heller.. längtar efter den så jag kan gå av! Nästa helg ska jag till mamma och pappa. Plan A var att åka den här helgen men Mell-Mell tänkte fara ner till en släkting så vi skulel åka tillsammans. Nu får vi se om hon ska med ner, men jag åker ändå. Ska en sväng på IKEA och sen kommer Sthlm:arna och trashar the place :P Ska bli kul att träffa alla på en gång. Få se om jag hinner med nån/nåra kompisar också.

Nej, nu ska jag nog dra mig neråt staden och kolla efter en mössa och nåt att äta ikväll. Jag vill ha julmust i alla fall :)

Tjing

Fredag

Känns som att det inte spelar nån roll att det är helg. Det ska ju ändå pluggas hela dagarna.

Igår var vi på studiebesök på operation. Fick gå sent på eftermiddagen så ala patienter hade åkt hem. Sen fick vi gå patientens väg och efter det instrumentens väg. Rätt så intressant, men jag hade ont i huvet så jag var rätt trött och orkade inte engagera mig. Fick självklart en jävla migrän när jag kom hem. Idag är den jag som går på Apoteket och hämtar ut medicin. Sen ska jag nog försöka ta mig i kragen och ringa vårdcentralen så jag kanske kan få sprutor i stället. Är så le på att det inte händer nåt med andra mediciner. Och nässprayen jag har nu får jag bara ta en dos/attack även om det inte hjälper. Lite surt.

Ska träna kl 12 idag också. Är riktigt duktig på den fronten. Första veckan efter vi flyttat tränade jag tre ggr, veckan efter det blev det bara en gång. Men förra veckan blev det tre ggr igen, och hittills den här veckan blir det två (med idag). Tänkte att jag skulle gå på söndag också... Hoppas bara på att det håller i sig.

Nej, nu ska jag skriva ut gamla tentor! Wish me luck!

RSS 2.0