Julträning

Hur mysigt är det inte att träna till doften av glögg? Så var det under mitt pass idag. Ljuvligt. Jag gjorde 30 min på crosstrainern och sen en sväng på vib.-maskinen. Skönt.

Tog en pepparkaka och en liten kopp glögg efteråt. Säsingens första glögg, hur underbart god är inte den? Längtar ännu mer till julafton!

God jul och hoppas ni haft en fin första advent!

Tvättdag

Vid 11 börjar min tvättid. Det ska bli skönt att få rena kläder, men vädret utanför gör att man inte vill springa mellan lägenhet och tvättstuga. Just idag önskar jag att vi bodde i ett vanligt hyreshus där man bara behöver gå ner i källaren till tvättstugan. Här är det ett eget hus på gården. Men jag klarade mig förra vintern så jag gör nog det idag också.

Funderar på att dra ner på gymmet och köra lite löpning eller cross, eller lite av båda. De bjuder på glögg och pepparkakor och jag är så glöggsugen så jag mer än gärna tränar för att få lite (inte för att man behöver träna för att få fika, men jag vill det och ser då glöggen som en belöning för mitt slit, hehe). I morgon börjar julschemat så då har de möblerat om lite bland passen, så vi får se hur det blir med träning i morgon. Är sugen på både kettlebells på lunchen och bodystepen på kvällen, men det får nog bli bodystepen, behöver nog förbränna mer än bygga. :)

Nu ska jag äta frukost. Köpte krossde linfrön igår, tänkte ha det på filen. Hoppas ni får en bra dag.

Stolt oshoppare

Igår efter träningen gick jag på stan en sväng för att kolla efter nån gardin att kombinera mina jul-panellängder som jag hade förra året. Det blev så kalt i fönstret så jag ville ha något mer. Gick runt lite  i andra affärer och kollade på kläder och skor. Hittade så sjukt mycket som jag ville ha, provade till och med en skjortklänning, men köpte ingetting. Ingenting. Inte ens nåt litet, billigt. Jag var så stolt när jag satt mig på bussen. Den enda kassen jag hade med mig hem var den gardin jag hittade på Åhlens som jag även fick 20% på för jag hann använda en rabatt-lapp jag hade i plånboken (sista dagen igår).

Snart ska jag iväg och vibrera igen. Brukar ju inte träna på helgerna men det är ju mest för att Patrik är hemma och jag vill umgås med honom. Nu när han befinner sig på andra sidan sverige kan jag lika gärna åka ner på gymmet och bränna lite fett och bygga lite myskler. Tar nog en sväng på cross-trainern också, skönt att få svettas lite.

Sov inte så bra i natt. Undrar om katterna saknar Patrik för det känns som de är oroliga. Annars brukar de sova i sängen och enbart gå upp och leva rövare  tidigt på morgonen, och inte alla mornar. De senaste två nätterna har de knappt varit hos mig och röjt runt i lägenheten och hittat diverse saker att leka med. Det är ju dumt att jag vaknar av minsta lilla, men också bra om de får tag på saker de inte ska ha. I natt for min lilla krukväxt i golvet (ingen kruka gick sönder för den hade de haft sönder en natt för några veckor sen). Sen kraffsar de i lådan så jävla länge så man tror att det ska bli hål i golvet...jadu, the noices never stop. Så jag var lagom sur vid 02, 04, 06, 08... vaknade hundra gånger känns det som, och hade svårt att somna om..

Nu ska jag väcka hjärnan med kaffe!

Fredag!

Skönt att få sova ut. Det var jättetrevligt hos Stina igår, god smörgåstårta och andra bakverk. Blev hemskjutsad vi 23-tiden. Satt vid datorn en liten stund och gjorde ingenting tills jag blev riktigt trött. La mig och läste en stund och släcke väl strx efter 00-tiden. Sov som en stock. Känner att jag har drömt någonting, varit på vift, men jag kan inte erinra mig om vad det kan vara.

Nu sitter jag och surplar kaffe efter en god frukost med fil och ägg. Tror jag måste börja variera min grötfrukost, inte för att jag tröttnat på den men bäst och göra det innan jag tröttnar. Tänkte jag skulle ner på gymmet en sväng och köra lite vib.-träning. Det var rätt länge sen sist nu. Sen i eftermiddag tänkte jag gå på Happy Hour (Afro och Yoga). Det var så kul sist. Ser dock på hemsidan att det inte står nånting, hoppas bara att det är samma sak.

Nu ska jag gå och byta om. Vi hörs.

Nu gör jag helg

Seg dag i skolan. Först fick vi samlas i våra grupper som vi hade gjort vår intervju i förra veckan. Då analyserade vi den text vi hade fått av den gruupp vi bytt med. Svårare än svårast då de redan gjort halva jobbet genom att sammanfattat det som sades och inte skrev ut det som sades. Anyway, det löste sig. Efter vvi ätit lunch traskade jag ner för att byta min gråa kofta som jag köpte för två veckor sen, det hade blivit ett hål under armen. Självklart var den slut men jag fick en i svart i stället. Velade ett tag om jag skulle ta den då jag har så många svarta tröjor, men hon sa att jag skulle ta hem den och känna efter. Sagt och gjort. Den här är ju lika skön som den grå så jag har rivit av lappen. Jag skiter i att den är svart som allt annat, den är otroligt skön så det får gå före.

Påå eftermiddagen hade vi redovisning av val av analysmetod och hur vi hade gått till väga. Jag höll på att somna så jag messade Lisa och tyckte att hon skulle rädda mig. Hon bombaderade mig då med roliga historier, vilket funkade för jag vaknade till. När seminariet var slut vandrade jag ner på stan och köpte en present till Stina, som jag ska på kalas hos snart. hade turen att det var 20% på domus så jag hittade jättefina BodaNova-glas som hon ska få. För ovanlighetens skull ska jag ha glasögon på mig i kväll. Och så har jag lockat håret.. undra om de känner igen mig.. haha. Slut på batterier i kameran så ingen bild tyvärr.

Vi ses. Trevlig kväll!

Rödön t/r

Det blev inte riktigt som jag hade tänkt mig idag. Min plan var att åka ner på HM och byta min trasiga kofta och sen träffa Mella på skolan för att göra lite nytta på C-uppsatsen. Jag gick ut och väntade på bussen tio minuter för tidigt. När den väl kom hade Mella kommit fram till att hon skulle åka ut hit och hämta mig i stället. Så in igen och vänta en stund. Hon irrade bort sig i nedre Torvalla en stund så det hade nog gått fortare för mig att åka ner på stan och mött upp henne där. Vi åkte ut på Rödön där hon bor inneboende hos Pilla, också klasskamrat. Vi gjorde väl lite nytta. Hittade en artikel att ha i bakgrunden iaf. Sen när Pillas sambo skulle in till stan så fick jag hänga på. Hade turen att bli skjutsad ända hem. Tack Jani!

Koftan ligger fortfarande här hemma så jag får byta den i morgon. Måste hitta en present  till födelsedagsbarnet också. Stina fyller 25 och jag ska hem till henne på kalas. Inte så bra med tårta och allt men nåt måste man ju unna sig. Bara det inte blir för mycket. Vad vill en 25-åring ha från en fattig student? Jag ska nog hitta på nåt skoj. De har ju nyss flyttat in i lägenheten också, så det kanske blir nåt inredningsaktigt.


Patrik är nu på väg ner till DreamHack i Jönköping. De ska mellanlanda och bo på hotell i Örebro. Fuskigt. Lasse skjutsar ner honom och Jocke, och Lasse har massa hotellnätter över  från jobbet. Sweet med hotellfrukost i morgon. Hoppas de får det roligt och sover ordentligt och inte tar med sig nån jävla förkylning hem. Annars är brukar det komma som ett brev på posten iom en sån stor samling folk, lite sömn och dålig mat. Men Patrik har sagt att han ska sova som vanligt, ev. vara  uppe sista natten. Duktig pojke, hann börjar bli vuxen :)

Nu brakade katterna med nånting, måste gå och kolla vad de ställer till med. Ha det!


Kallt

Jag fryser om tårna.

Väcka hjärnan

Kroppen har kommit igång efter frukost och diskning, men hjärnan har inte vaknat än. Lösningen:


Trött men inte död

Jag fruktade samma immobilitet som jag fick förra veckan efter kettlebells-passet, men idag är träningsvärken lokaliserad till den övre delen. Mest axlaerna. Detta betyder att jag nu problemfritt kan gå, sätta mig och ställa mig. Då kanske jag till och med kan träna idag, hehe. Jag ska överväga BodyStep-passet ikväll.

Snart ska jag ta mig något att äta (gav mig själv en riktig sovmorgon). Dock blir det ingen gröt idag för fiberhavregrynen är slut. Funderar i stället på att kanske göra en äggröra eller om jag bara kokar dem och äter dom som dom är... Vi får se.

Mella och jag ska iaf träffas på skolan idag och pyssla med c-uppsatsen. Dock vet jag inte vad vi ska göra. Det känns som det är lite dumt att sätta igång att analysera massa artiklar om vi sen när vi fått handledare inte får skriva om det här ämnet (det som det kan falla på är att det går under barnmorka istället för allmänsjuksköterska då vi tänkte skriva om gravida anorektiker, dock om deras behov av stöd och kanske inte just själva graviditeten, vi får se här med).

Nu ska  jag fixa mina ägg!

Kvantitativt och träning

Idag var det intro på den kvantitativa metoden. För att förvirra oss ännu mer. Nejdå, men det är mycket begrepp att hålla reda på. Det som stör mig mest nu är att jag inte riktigt kan greppa hur tentan kommer se ut. Det känns som att det är svårt att börja plugga när man inte riktigt vet vad det är dom vill. Men det löser sig nog med tiden. Tentan är ju inte förrän den 14 jan, så innan dess hoppas jag på att jag fått lite grepp om allt.

Var och hämtade ut mina böcker nyss. Känns skönt att de inte är alltför tjocka och att vi inte behöver läsa pärm till pärm. Hoppas den här gången är den gången jag faktiskt är duktig och börjar plugga i tid. Jag bestämmer mig ju alltid för det, menn det är sällan det blir så. Håller tummarna för den här gången, hehe.

Om två timmar ska jag iväg och träna lite kettlebells. Imorgon är jag väl rörelsehindrad igen, som förra veckan. Good God vilken träningsvärk. Lite kul är det ju att känna att man har gjort nånting, men vafan, man måste ju kunna röra på sig :) Innan det här passet ska jag se till att ha ätit mellanmål. Sist mådde jag ju lite illa. Måste komma ihåg att andas också, lätt att hålla andan när det är tugnt och då blir man lite illamående. Inte kul alls.

Seminarie och träning

På eftermiddagen hade vi seminarie, vi satt och diskuterade och granskade en kvalitativ artikel. Slappt och skönt. Begynannde huvudvärk dock, inte så kul då jag hade bokat pass på eftermiddagen. Gick dit och tränade ändå i hopp om att det skulle försvinna. Tror det beror på nattjobbet i helgen. Iaf så utvecklades det till migrän på bussen. Jag mådde riktigt illa. Två treo och soffan direkt när jag klev innanför dörren. En dusch senare och jag var människa. Nu mår jag riktigt bra men är lite uppspeedad pga av koffeinet i tabletterna.

Vi har haft lite stopp i golvbrunnen den senaste tiden, men nu var det så pass att det kom upp och täclkte typ halva badrumsgolvet när man duschade, trots att vi själva hade rensat så gott vi kunnat från hår och äckel. Gick in och felanmälde det och passade på att säga till om spisplattan som var sprucken när vi flyttade in. Så nu kan man duscha obehindrat samt att vi fått en ny platta på spisen. Wohoo!

En tråkig nyhet är att det med ganska stor säkerhet inte kommer bli nån resa i september pga för få anmälningar. Det suger, jag som var så taggad att åka. Får åka utomlands nån annanstans i sommar. Kanske kan ta en sista minuten till  nåt soligt ställe. Hoppas dock att det ramlar in massa folk i veckan som bestämt sig för att hänga med i sepptember (på måndag är sista anmälningsdag). Jag har ju typ lyckats övertala Lisa att hänga med, så det vore ju tokkul och det blev av.

Jag vill åka utomlands!

En månad till julafton

Jag kan inte fatta att det har gått så fort. Jag längtar som en tok till julen! På söndag är det första advent! Fram med alla ljusstakar. Jag hade tänkt att vänta med all julmatslikande föda till iaf efter första advent, men det var så svårt att låta blir. Det blev ett par pepparkakor när jag jobbade natten och igår käkade vi på Frasses och där fanns det julmust i 33cl burkar. Då var jag ju tvungen att ta en sån. Jag måste sätta en limit på julmusten i år  (det kanske jag har nämnt tidigare) för jag skulle lätt kunna hälla i mig hur mycket som helst. Det är ju så jävla gott!

På söndagar får de boende risgrynsgröt, som kokas av nattpersonalen. Hon jag jobbade med tog en tallrik gröt innan vi gick hem. Doften av kanel och risgrynsgröt fick mig att längta ännu mer till julen... Men den är snart här. Snabbare än man tror!

Riktigt slö söndag

Sov kanske till tjugo i två idag. Var inte så trött som jag trodde jag skulle  vara i natt. Dock var jag tröttare i morse än vad jag trodde för jag messade mamma när jag hade lagt mig och det stod inte riktigt vad jag ville att det skulle stå. Meddelandet skulle vara " Nu har jag lagt mig. Natten gick bra, jag var inte så trött som jag trodde." "lagt" blev nåt helt annat, "natten" blev "matten". Mamma hade lite svårt att tyda vad jag menade. Jag var visst tröttare än jag trodde, iaf i morse.

Gick upp och åt "frukost". Sen började jag och Patrik spela lite Heroes of Might and Magic III. Det är riktigt kul. Sitter och gör det nu med. Vi har dock varit iväg och kört lite dansmatta på Mulit Challenge, det var kul och svettigt. Så helt superslö söndag har det inte varit.

I morgon är det sista vaccinationsinjektionen. Sen ska jag nog sitta på skolan och läsa artikeln som vi ska ha till seminariet på eftermiddagen. Kanske att jag tar lunch-passet på gymmet. Lät som att Hanna tänkte ta det, och det är ju alltid kul med sällskap. Men jag är sugen på BodyStep-passet också. Då kommer det bli en hel del att släpa på. Ombyte till lunchpasset, hanndduk och andra dusch-grejer, sen ett ombyte till till em-passet då jag inte hinner hem innan.  Jobbigt. Vi får se hur det blir, lutar åt att jag tar Keettlebells-passet på tisdag i stället och bara BodyStep i morgon, alternativt lite vib.-träning. Få se om jag får lika mycket träningsvärk efter passet på tisdag som jag fick i veckan... det gjorde grymt ont.

Nu ska vvi snart hoppa i säng. God natt!

Jobb

Fick ett samtal för en stund sen. Frågan om jag skulle kunna jobba i natt. Hade jag inte kollat mitt konto igår och insett hur lite pengar jag hade hade jag nog inte tackat ja. Jag är ju egentligen lite lat. Men jag behöver verkligen pengar, och natten mot söndagen då börjar man jobba kl 20, för att de som jobbat kväll ska få lite lördag-kväll. Så, en timme mer pengar. Wihoo. Har aldrig jobbat natt nån gång. Jag gick en natt på sjukhuset när jag hade praktik, men då får man ju inga pengar utan är där för att se hur det funkar. Nu ska vi ju se till att alla kommer i säng (klockan 20 är det inte allt för många som gått och lagt sig)... men det löser sig nog, det gör det ju alltid.

Nu ska vi  ta och äta lite. Sen ska jag lägga upp min dag så jag är så pigg som möjligt när jag ska jobba.

Nörd

Patrik och jag har setat uppe och spelat Heroes of Might and Magic III tills nu. Sjukt roligt, man märker inte att tiden springer iväg. Men nu är jag trött och ska gå och lägga mig.

God natt!!

Humor

Igår blev vi indelade i grupper där vi ska göra en intervju, skriva ner allt och sen byta med en annan grupp och analysera deras intervju enligt det vi lärde oss igår. Idag samlades vår grupp på skolan för att genomföra intervjun. Det gick riktigt bra och var faktiskt roligt. Pilla spelade in allt på sin mobil för att det sen skulel bli lättare att skriva ner allting. Jag och Jenny satt med mobilen sen och jag skrev och skrev och vi började om och skrev mer... det gick inte att pausa på hennes mobil. Jenny kom senare på att det gick att göra på hennes. Teknikens under - det bluetoothades lite och vips var det tusen gånger enklare när vi kunde pausa och spola tillbaka... När vi var klara fick alla de andra läsa igenom det och vad vi skrattade.. det var riktigt kul. Intervjun bestod av tre frågor; Vad är humor?, Hur yttrar sig humor?, Vad är det för skillnad på humor och ironi?. Det var riktigt skoj att prata om...

Vi träffade en annan Jenny som var på skolan och kom då på att det var hennes grupp vi skulle byta intrvju med. turligt nog hade de redan gjort sin  intrevju igår och mailat till oss så vi satte igång och analyserade på en gång. Grejen med deras papper var att de redan hade sammanställt svaren och kortat ner allt. Det gick inte riktigt att göra som vi lärt oss, det här med meningsenheter och subkategorier och allt vad det var.. det var inte en berättande text, mest en sammanställning av svaren (de hade intrevjuats en och en, vi satt i en grupp och diskuterade). Så vi får se hur det går på torsdag. Men det är ju ett seminarie och inte en examination så det löser sig alltid.


Fortfarande mör i benen. Jag är förvånad. Så här lång träningsvärk har jag inte haft sen jag gick på Forza och hade ont i armarna i fyra dagar efteråt:) I eftermiddag blir det kombinerad Afro och Yoga, det ska bli spännande. Skönt att få skaka loss lite och sträcka. Det kan behövas!

Nu ska jag faktiskt ta tag i artikeln som ska användas på seminariet på måndag! Jag är ute i god tid - wow!

Trötthet

Nu är jag trött igen. Har redan slumrat tio minuter på soffan. Så nu ska jag ut på en liten promenad i snön.

Uppfriskande!



Uppdatering: En timmer promenad. Helt sjukt skönt! Lite kallt men ljuvligt uppfriskande! Mitt sällskap var "Rix top sex klockan sex" på RixFM:) Härligt med radio i mobilen igen. Det skulle sitta gott med en kopp varm choklad nu, men nåt sånt blir det inte. Dels för att det är för sött occh dels för att vi inte har nåt.

Nu ska vi klura på nån middag. Ha en trevlig kväll!

Kvalitativ analysmetod

Oj, vilken föreläsning. Den var bra, för jag känner att jag lärt mig en del. Men den kändes även flummig och trög. Det var rätt mycket att skriva, så jag höll mig vaken...hehe.

Efteråt gick jag till biblioteket och hittade en jättebra bok som heter "klinisk nutrition". Mella och jag kom överrens om att vi skulle småbörja lite på bakgrunden i helgen. Jag ska skriva om hur det är med nutritionen under graviditeten och vad som händer vid undernäring under graviditeten. I boken fanns ett helt kapitel och nutrition under graviditet. Superbra!!

Sitter och velar om jag ska ta mig i väg på kettlebells i kväll. Jag har fortfarande ont i baksida lår, men de lotter ju ut 200:- i shopen på gymmet under passet. Det är ju alltid kul. Vi får se hur jag gör. Kanske att jag åker ner och springer i stället så jag får lite blodgenomströmning och så kan jag stretcha lite mer... I morgon ska jag gå på Afro/Yoga på Happy Hour, det ska bli riktigt kul!

Nu ska jag ta och läsa lite om nutrition under graviditet :)

Ryggen ropar hurra!

Hanna skulle inte hinna träna ikväll så jag skippar träningen. Min rygg ropar nu hurra då de nhar mer ont nu än tidigare under dagen. Det känns betryggande att det är träningsvärksont jag har och ingen annan känning. Hoppas på mer rörlighet i morgon. Kanske att jag ger mig på ett nytt program på vib.-maskinen. Annars så lottar de ut 200:- i BetterBodies-shopen på kettlebells-passet. En klasskamrat tyckte att jag skulle gå då jag har sån flyt nu iom det vunna årskortet.. jag vet inte riktigt hur jag ska göra. Det lockar ju för det är kul, men ska jag ha såhär ont på fredag igen? Kanske ska ta 8kg genom hela passet? Men jag vill ju utvecklas och inte bara gå på ett pass bara för att gå... Aja, vi får se. Smärtan i morgon får avgöra. Det är ju inte förrän 19.30 så jag hinner nog känna efter.


What is up with my trötthet?

Jag förstår inte det här med att jag är så trött hela tiden. Eller jag är inte så trött, men jag blir trött fort vid lite stimulans. På föreläsningar tar det inte lång tid förrän jag sitter och gäspar, det är många dagar jag sover en sväng på dagen eller eftermiddagen (likaså idag). Det var länge sen jag hade problem att somna på kvällen, vilket annars brukade kunna vara nån kväll då och då när man får läsa och läsa och läsa för att bli trött... Jag måste fråga i morgon om man kan få gå upp på metod-avd och kolla Hb. Det är ju så lätt att åtgärda om det skulle vara så... annars har jag ingen idé om vad som kan vara orsaken...

Hanna broke the news att hon skulle träna BodyStep ikväll. Jippie, äntligen tänkte jag! Det är ju alltid kul att  träna med nån. Jag hade ju inte tänkt att träna idag för jag har en mördar-träningsvärk i ländrygg och rumpa, men å andra sidan är det ju bra att få lite blodgenomströmning i mina stackars muskler som jag bryter sönder:) Så, hon ska höra av sig sen om det skulle vara så att hon inte tänkte träna, för då tar jag min planerade vilodag.

Nu har jag klunkat i mig min kopp te. Nu ska jag läsa igenom artikeln som vi ska använda i morgon på föreläsningen!

"Du är alltid så fin, Johanna"

Blir man inte glad av en sån komplimang? Anna spontangenerade mig i lunchrummet idag. Det värmde och really made my day. Jeg ser tydligen alltid pigg och fräsch ut när jag kommer till skolan.. Det känns ju skönt att man inte ser ut som ett troll när man kommer på morgonen:)

Artikelsöken gick ok idag. Vi var efter lunch även på en c-uppsatsopponering. Det var nyttigt och vi fick massa tips tills vi ska skriva! Sen gick vi ner och skulle läsa artiklar som vi hittat. Lyckades kolla resultatet på ommtentan så jag vandrade upp och hämtade den. Jag missade med en nolla  i en decimal. Klant-Johanna skulle omvandla 0,5 mg till gram och i farten (för trots allt så är det det jag skyller på, hehe) så blev min omvandling 0,005 istället för det rätta 0,0005g. SURT!! Otroligt töntig sak att behöva göra omtenta för, men oj så viktig i verkligheten då jag kanske hade dödat nån med 0.005 i stället för 0.0005. Dock, så benämner man ju inte dosen 0.0005g när det är 0,5mg den får.. men det är ju en fråga som är tillför att visa att man kan omvandla. Jaja, jag ska inte gnälla mer. Det är bara att bita ihop och komma igen.

Efter att vi tröttnat på att hänga i data-salen vandrade jag till gymmet och tog en kopp kaffe innan passet. Jag var dödligt trött. Upptäckte under passet att jag skulle ha klämt i mig en banan eller nåt. Blev lite yrslig och nästan illamående. Det var tungt och blodsockret var nog rätt lågt. Jag lyckades få både en 8kg och en 12kg kettlebell. Jag kommer ha träningsvärk i axlar, överarmar, rygg och ben känns det som. Skönt men jobbigt. Det var länge sen jag körde så här hårt och länge sen jag körde kettlebells.

Om det mot all förmodan inte är en galen träningsvärk tänkte jag köra ett nytt pass på vib.-maskinen i morgon. Kanske att jag springen en sväng, annars blir det vila. På fredag såg jag att det skulle vara ett kombopass på Happy Hour. Först Afro, sen yoga. Det lät roligt. Det är roligt att träna..

Artikelsök

Sitter på biblioteket nu och har genomgång hur man söker artiklar. Lite småtråkigt men nyttigt. Har lyckats hitta sex stycken artiklar. Har inte läst igenom dem, men titel och abstract verkar bra:)

Jag orkar inte hålla på nå mer nu, jag är dödligt hungrig:) Jag vill att klockan ska bli 12 så vi får gå och äta lunch, hehe..

Trött

Efter träningen var jag taggad att gå på föreläsning. Den skulle ju bara vara i en timme och 45 min. Blev ändå lite trött mot slutet. Jag förstår inte varför jag blir så trött jämt. Åkte hem och åt lunch. Satt vid datorn och pratade med Ebba på andra sidan jorden. Vid 13 var jag tvungen att lägga mig i soffan en sväng för jag blev så trött. Slumrade en stund och nu sitter jag här. Och det är inte första gången jag blir trött.. tycker ofta jag vilar och pwernapar och allt vad det är.. Funderar nästan om man ska gå och kolla Hb så jag jag inte går runt och har lågt blodvärde.. finns ju så många lätta åkommor som gör att man blir trött, som är lätta att fixa till.

Om en timme ska jag åka ner till gymmet igen och träna BodyStep. Ska bli kul. Få svettas riktigt. Ska ladda nu med lite mellanmål och fusk-peppa mig med lite kaffe. Vi köpte ett jättegott bröd igår så jag ska nog ta mig en smörgås och en kopp kaffe. Har tänt ljus här brevid och sitter och myser. Vad vore höst/vinter utan värmeljus? Supertråkig!

Vad ska man äta till middag?

God morgon

Någorlunda pigg, mätt och träningssugen. Nog för att jag ska träna på eftermiddagen också så känns det skönt att få det gjort på morgonen. Om jag bara var lite mer morgonpigg, för jag tycker egentligen om morgonträning mest. man vaknar och har sedan hela dagen till förfogande för alla andra åtaganden man har:)

Nu ska jag packa klart väskan och bege mig.

Ha en bra dag!

Vintermys


Morgonträning

Jag tänkte ta mig till gymmet innan föreläsningen i morgon. Vi börjar 10.15 och gymmet öppnar 8.00. Tänkte då köra tredje omgången av vib.-träningen. Skönt att komma igång på morgonen. Sen på eftermiddagen har jag bokat BodyStep, ska bli kul att svettas rejält. Längtar till i morgon som bara den. Är verkligen träningssugen. Fick en nytändning iom vib.-träning, kändes som att det behövdes...

Nu ska jag lägga mig i soffan hos min sambo igen.. mysigt!

Garagefest

Nog för att jag var på garagefest för två veckor sen, men den här var nog snäppet värre. DEt var en lokal i ett hus mitt ute i ingenstans utanför Delsbo några mil utanför Hudik. Det tog typ tre timmar att åka dit. När vi kom dit vid 23 så hade Patrik och dom börjat spela (för er som inte vet spelar han trummor i ett band tillsammans med hans pappa och en till). Det var inte så mycket folk, men det kändes trevligt ändå. Sen ramla nog halva Delsbo in. Spelningen varade till närmare tre inkl. pauser. Effekttiv tid var typ tre och en halv timme. Alla tre var riktigt svettiga. Vi stod längst bak och lyssnade och tittade på när allt folk for omkring på dansgolvet. Några i bättre form än andra. Om man bortser från att de rökte i lokalen var det trevligt, men man luktar ju som en askkopp när man for därifrån. Golvet var så jävla klibbigt också från all öl och cider. Men men, det är värdsliga ting...

Vid tre började vi rulla hemåt. Satt och prata en stund. När Jennifer bytte av Lasse vid ratten bestämde jag mig för att sova lite utifall jag skulle behöva köra, men helt plötsligt var vi typ i Brunflo och hon körde hela vägen hem. Det var skönt att få slippa faktiskt. Tio över sex landa vi här hemma. Funderade en sekund på att duscha av mig röklukten och faktiskt äta frukost, men jag kröp ner i sängen i stället. Vaknade vid tio i ett och nu har jag ätit gröt och återger min kväll här. Få se vad dagen har att  erbjuda. Skulle behöva åka och handla och typ gå ut och gå. Var inte ute så mycket igår, behöver nog lite frisk luft.

Vi får se, måste vakna lite mer först...

My outtfit for the evening...


Koftan var den jag köpte igår... I love it!

Rock chick

Tänkte att jag skulle vara lite rockig ikväll när jag ska på Patriks spelning. så jag målade naglarna mörklila :


Göralös

Det är lördag och jag har ingenting att göra. Patrik är inte hemma, jag har redan tränat fem ggr den här veckan, jag har ingen kurslitteratur än plus att Mella är hemma hos sig så C-uppsatsen är inte heller nåt alternativ. Jag funderar endå på att åka ner och köra på vib.-maskinen. Danspasset igår vet jag inte om jag kan kalla träning. Det var jättekul, men inte så ansträngande. Gaah, vad jobbigt att inte veta vad man ska göra. Självklart finns det ju saker att plocka och städa och sånt, men det har jag verkligen ingen lust med. Blir det allt för tråkigt då kommer jag ta tag i det just för att det inte finns nåt att göra. Men än så länge skjuter vi upp det.

Vägde mig i morse igen - jag vet att man inte ska väga sig så ofta men jag blev nyfiken pga all time low igår. Samma vikt i morse:) Skönt. Hoppas nu att vib.-träningen gör sitt och sätter igånr föbränningen som det stod på affischen att den skulle göra, hehe... Nu blev jag ännu mer sugen på att träna:)

Ikväll ska jag överraska min sambo. Han har speling i Delsbo, en bit utanför Hudiksvall. Han vet att hans mamma och Lasse kommer, men jag sa inte att jag skulle med. Det är 25 mil dit som vi ska åka fram och tillbaka under en kväll... träsmak i röva? Aja, det är värt det. Det ska bli kul att se honom på scen. Det har jag aldrig gjort. Han var på en av mina dansuppvisningar en gång för massa år sen så nu är det min tur att se honom in action. Jag måste bara komma ihåg kameran!

Småshopping

Åkte ner på stan och hittade faktiskt ett par stövlar. Jag har inte riktigt bestämt mig om jag ska ha dem så jag vandrar runt här hemma och känner efter. Så här ser de ut iaf:

De är jättesköna så egentligen är det ingen fråga om att jag ska  behålla dem eller ej. De är alldeles fluffiga på insidan. hehe.

Hittade en stor mysig kofta på HM, och en träningstop. Hade 50:- rabatt så jag passade på att köpa lite. Koftan är tokskön! Toppen ska invigas nu på danspasset hade jag tänkt. Vill att klockan ska var 16 och inte 15, jag vill dansa nu:) Hanna hörde av sig och hann inte komma till träningen, hon hade nån massagekurs. Men men, vi får ta igen det nästa vecka.

Nu ska jag fortsätta gå in mina skor:)



Snö

Idag är det lite snö på backen igen. Kanske dags att ta sig ner på stan och fixa nya vinterskor? Ska softa lite hemma först. Skulle behövas småplockas lite - som alltid. Vi får se vad jag hittar på.

Idag känns det i biceps, triceps och lår att jag träna igår. Nice. I eftermiddag ska jag dansa loss - HipHop och Jazz. Hoppas Hanna ska med. Det är alltid kul att träna med någon. Vi har pratat mycket om att ta pass tillsammans, men nu när jag sitter och tänker efter har det inte blivit så många tillsammans. Förra hösten när vi plugga till tenta tillsammans så varvade vi stillasittande med olika pass. Men sen har det varit praktikperioder, sommaruppehåll och förkylningar ivägen. Men nu då, nu kanske vi kan träna mer ihop.

Jag vägde mig i morse, fick nytt lägsta rekord. Summan är nu uppe i 11,2 kg. Som sagt, det går sakta, men det går:) Jag ska bara se till att inte förstöra allt i jul. Det är ju svårt att låta bli när allt är så gott, men jag ska ha en limit på Julmusten för det är farligt god. Jag älskar julmust. Shit vad jag längtar till jul, inte just för julmustens skull (den går ju att köpa nu också) utan gemenskapen, alla dofter, lekarna, den goda maten... Nu fick jag en tokhemlängtan. Jag har inte sett mamma och pappa på över två månader.. Det är mycket för lilla Johanna.

Jag vill ha jul nu!

Effektiv tid

Idag hade vi en föreläsning om kvalitativa forskningsmetoder. Trots att den var lite seg och långsam så var den inspirerande. Jag fick iaf lust till att ta tag i C-uppsatsen. En liten del av mig vill till och med börja forska när jag är klar sen.. weird.

Efter  föreläsningen tog jag mig till gymmet för att genomföra vib.-träningen. Hade velat fram och tillbaka om jag skulle köra på grosstrainern innan. Precis när jag kom så började de med en genomgång av vib.-maskinen. Då föll det sig ganska naturligt att jag skulle ta en sväng på crossen. 15 min stod jag där. Kom 6,1 km och brände 99 kcal. Sen satte jag igång att vibrera. Det gick bra bortsett från att jag glömde lägga på den vadderade mattan när jag skulle göra magövningen. Det gjorde lite ont och vibrerade  som fan. Kändes till och med i tänderna. Men då har jag gjort en tabbe och kommer inte göra om den nån mer gång:) Tog inte så långa pauser så jag var nog klar på tio minuter. Det kändes nice att ha avklarat både lite konditionsträning och lite styrka för hela kroppen på 30 min. Tycker om att vara effektiv.

Jag har precis  bokat in mig på Happy Hour i morgon. Det står på schemat att det ska vara Hip Hop och Jazz. Wohoo!! är mitt uttryck. Ska bli skitkul. Synd att inte träningskompisen Therese kan vara med (men jag tror inte hon lider i Paris..?), men Hanna funderar ju på att hänga med så det kommer bli riktigt kul. Hoppas instruktören är bra. Men jag fatta som att han är inlånad vilket då känns som att han håller på med det här annars... sweet! Härlig start på helgen!! Längtar redan som en tok!

Nu ska jag ta tag i Pangasiusfiléerna. De ska bli panerade och stekta. Måste komma ihåg min tvätt också...

Föreläsning och löpning

Föreläsningen var både bra och jobbig. Den var lärorik och informativ, men mot slutet blev den nästan för virrig och jag hängde inte med alls. Tur att det var utöver själva föreläsningen, när powerpoint-presentationen var slut och vi fick ställa egna frågor..  hehe.

Sen gick jag ner till gymmet och knappade in 5 km på löpbandet. Slog min tid åter igen. Nu blev tiden 29.45 min, dock sprang jag ju inte hela tiden, men ändå. Riktigt nöjd. Nästa steg för mig är att springa dessa 5 km utan att kliva av för vattendrickning:) I morgon är det iaf dags för ett eget försöka på vibrationsmaskinen:) Hoppas bara inte den träningsvärk jag redan har är värre i morgon, då gör det nog ont att träna.

Jag längtar till på fredag då det är Happy Hour, oavsett och det blir dans eller NIA så kommer det nog blir kul. Sen ska jag ta det lugnt i helgen och bara softa. Vi har inget på skolan på fredag så jag kan börja redan då...

Måste komma ihåg att jag bokat tvättid i morgon mellan 15 och 18...

Träningsvärk

Som det kändes igår så trodde jag inte att det skulle komma så mycket träningsvärk. Men det är väl det som är hela grejen med vibrationsträningen, att det inte känns så hemskt mycket när man just håller på. Jag känner av baksida ben, axlar, överarmar, lite i magen och så känns det allmänt i kroppen att jag tränat. Superskönt. Definitivt något jag tänker fortsätta med.

Som ni förstår blev det ingen träning nu på morgonen. Men kanske en tur på löpbandet i eftermiddag. I morgon tänkte jag prova på vibrationen själv. Sen är det Happy Hour på fredag. Det stod i höstkalendern att det skulle vara dans (som det skulle varit förra veckan också, men då var det NIA), så vi får se vad de hittat på den här fredagen. Hur som helst så tänkte jag gå.

Ät upp gröten nu! :)

Udda kväll

Patrik ligger i soffan och kollar på TV och jag sitter och stirrar på datornskärmen. Alla andra kvällar brukar se ut tvärt om.

Omväxling förnöjer..eller?

Vib. och c-uppsats

Vibrationsträningen var jättekul. Absolut nåt jag tänker fortsätta med. Känns inte så mycket nu, mest i överarmarna. Kommer nog kännas mer i morgon.

Efteråt träffades jag och Mella och åkte hem till mig för att starta upp med C-uppsatsen. Vi har diskuterat fram ett syfte och lite nyckelord samt några frågeställningar. Härligt att vi kommit igång. Dock måste vi hitta en hel del artiklar. Av de vi hittade för någon månad sen var det inte många som var vetenskapliga. Men vi har ju tid på oss så det lär förhoppningsvis inte vara ett problem...

I morgon har vi sovmorgon, börjar 10.15. Slutar 15 så jag har tid att träna både före och efter. Få se hur jag känner mig i morgon, om jag orkar gå upp tidigare och åka ner eller om jag utnyttjar sovmorgonen och tränar på kvällen i stället.. vilka problem:)

Nu ska jag nog ringa och prata med päronen. Ha det!

Äntligen tisdag

Jag har faktiskt längtat efter den här tisdagen. Jag ska ju som sagt göra genomgången av vibrationsträningen idag. Jag är jävligt taggad. Är det så bra som det står på affischerna så känns det som att det kommer ge en skjuts i min pågående viktnedgång. Jag  har ju stagnerat för tredje gången sen februari.. Det är ju bra att det går långsamt och att jag bara stannar och inte går upp igen. Men man blir ju lite otålig, hehe.

Nu ska jag hitta på nåt innan jag ska till gymmet...

Ny veckan, nya tag

Idag började den nya kursen - Vetenskaplig teori och metod. Kan ju inte påstå att den verkar allt för rolig. Men vi ska ju parallellt jobba med C-uppsatsen så det känns ju roligt. Kan inte fatta att det är en och en halv termin kvar innan jag är klar... Ska jag stå där alldeles själv och dela medicin utan att nån kontrollerar att jag gjort rätt innan jag får ge det.. ? Hehe. Ska bli skönt att få klara sig själv också. Lite jobbigt att springa efter hela tiden, men det är ju nödvändigt för att man ska lära sig.

Idag var jag och tog andra sprutan av Hepatit B-vaccinationen. Den här sjuksköterskan spruta inte in det lika fort som den andra måste ha gjort. Det kändes inte alls och jag känner inget nu heller. Förra veckan gjorde det ju asont på en gång och så hade jag ont i flera dagar efter...

I morgon är det dags för genomgången av vibrationsträningen. Ska bli kul. Tar emot lite att det kostar 400:-, men eftersom jag har ett gratis årskort så tänkte jag unna mig detta som komplement till annan träning, så det är säkert värt det :) Sen efter genomgången ska jag träffa Mella och jobba lite på C-uppsatsen.

Vad ska man hitta på nu då?

8/11

Som jag har längtat efter denna dag. Inte för att det snart är omtenta, nej nej. Så kul är det inte att plugga till sjuksköterska, hehe. Idag är den efterlängtade SPA-dagen med mina kära systrar. Det kändes som att det var evigheter till den här helgen när vi bokade inte den. Tur att livet går fort ibland. Speciellt när man väntar på något gott.

Först ska jag klara av omtentan - som nu är i en vettig tentasal. Sen ska vi över till Fristilen och träna spin/pump. Har aldrig kört det passet så det blir spännande. Sen måste jag nog springa ner på stan och panik-köpa en baddräkt, för nåt sånt har jag inte. Det fanns ju pool och grejer där. Smart att vara ute i sista minuten, ringde och kollade igår om de hade pool.. well, well.

Nu ska jag dricka lite kaffe och sen göra nån macka att ha på tentan. So long!

Wish me luck

I väntans tider...

Sitter på att Lasse ska komma fram så jag kan låna bilen. Hade hoppats på att jag skulle hinna handla innan jag åker på stationen och hämtar systrarna... men i annat fall får vi ju åka på Hemköp som snällt  har öppet till 22:)

Gick bra att träna. Det var svinroligt och otroligt jobbigt. Hoppas verkligen det där passet blir schemalagt och inte bara komma på Happy Hour då och då..

Middagen idag betsod av lax, wokgrönsaker och vitlökscreme fraich. Tokgott. Och tokmätt! Kännas som jag rullar fram.

God kväll!

Äntligen fredag

Redovisning av arbetet idag. Det gick jättebra. Behövde inte komplettera något den här gången heller.. inne i ett riktigt flyt. Eller så är jag jävligt bra på att skriva arbeten, hehe. Känns skönt att slippa ha det hängades över sig. I morgon är det omtenta men den är jag inte uppstressad över. Ska bara ta det lugnt och inte stressa.

Kl 21 rullar tåget med mina systrar in på perrongen. Ska bli så kul att se dem. Ska hinna handla innan också. Hoppas jag hinner få bilen så det inte blir så mycket att bära. Ska iväg och träna snart också. Bussen går 15.45 och passet börjar halv fem. NIA - som jag provade för några veckor sen - står på schemat. Ska bli kul.

Nu ska jag byta om och sen kolla på ett Friends-avsnitt innan jag åker och tränar.

God kväll.

Slutbedömning

Idag vandrade  jag iväg till sjukhuset och hade min slutbedömning. Blev riktigt nöjd med mina omdömen. Jag har dock svårtt för att sitta där och prata om mig och höra hur jag är, även om det är  bra saker har jag svårt att vara objektiv. Det märks också innan när man ska göra självskattningen. Toksvårt. Men, nu är det gjort. För näst sista gången. En praktik till så en halvtidsbedömning och en slutbedömning. Nästa liknande är väl när man ska löneförhandla och argumentera för hur bra man är så man får högre lön:)

Innan bedömningen så lunchade jag med Hanna på skolan. Mella kom också vilket var trevligt. Ska bli kul att börja i skolan igen så man får träffas lite mer. Mella och jag ska ju knåpa med vår c-uppsats också. Ska försöka ha mycket gjort innan själv kursen börjar... då gör ju hon den här praktiken som jag gjort nu så då blir det inte allt för mycket tid tillsammans. Men det här löser vi. Vi har ju redan skrivit två arbeten tillsammans så vi vet ju hur vi funkar ihop. Hoppas bara vi får vårat ämne godkänt. :)


Ska se till att börja städa lite idag också inför helgen. Vill ju inte att det ska se ut som ett bombnedslag. Det är katthår överallt och badrummet är ju så litet så det luktar fan alltid kattpiss där inne. Men nu har jag köpt en allrengörare som luktar citron.. in med fräschheten, hehe. Sen är det sjukt mycket reklam och tidiningar som ska rensas bort. Men mest är det nog katthår.

I morgon går jag upp med mitt arbete som jag inte är helt nöjd med. Men jag är beredd på komplettering så det är inte så farligt. Sen på eftermmiddagen ska jag träna NIA igen. Det var superkul så jag är så glad att det kommer igen. Hoppas på att det blir en stående punkt i programmet sen för det är något jag skulle kunna gå på regelbundet. Superkul.


Tror fan jag åkte på en liten biverkning av vaccinationen. Jag har varit så jävla supertrött så det går inte att beskriva. I tisdagaskväll efter Desperate Housewives så blev jag hysteriskt trött.. det kändes inte bara som en trötthet som om man varit uppe länge utan nästan utmattad. Igår var jag död mest hela dagen tror jag. Förbannat trött. Idag har det varit lite sådär. Jag var seg att komma upp, men efter frukosten var det ok. Vid lunch var det rätt ok. Men när jag var på sjukhuset och nu är jag trött  igen... Sitter och dricker kaffe i hopp om att få städ-ork. Just nu känner jag mer för att lägga mig i soffan och glo på Friends-avsnitt. Men det ska jag avstå ifrån.

Nu är jag inne på kopp nummer två, ska surfa lite sen sätta i gång i någon ände... skulle behöva boka tvättid också..:S

Sista dagen

Då var den här praktikperioden gjord. Ska dock tillbaka i morgon en sväng och gör slutbedömningen, för min handledare var inte där idag. Var en slapp dga för jag var helt sjukt trött.. Efteråt gick jag till gymmet. Var riktigt nära att skippa det då jag var så tröttt, men tvingade dit mig. Sprang 5 km på 30.04 min och brände 450 kcal. Sprang inte hela tiden då jag vid ett tillfälle var tvungen att knyta skosnörena och sen dricka vatten ett par gånger, men är riktigt nöjd med det 'ndå.

På tisdag ska jag dit och få en genomgång av vibrationsmaskinen. Jättebra komplement till annan träning då man bara behöver 15 min1-3 ggr i veckan. På fredag är det dans på Happy Hour, det ska bli kul...och sen på kvällen kommer systrarna och vi tänkte gå på spin/pump på lördag. Så ser min träningsvecka ut än så länge.

Nu vill jag kolla på film...:)

Helgen med mera

Nu var det ett tag sen sist. Missar jag en dag blir det oftast flera.

En liten snabbgenomgång av helgen:
Lördag var det ju som sagt 30-årsfest. Supertrevligt! Jättegod fisksoppa och härliga människor. Söndagen var lite slapp. Tvättade lite kläder och hade Friends-maraton!

Igår inträffade en mindre trevlig händelse. Jag stack mig på en nål som redan var kasserad. Klämde ut blud och spolade rent. Ringde till infektionsmottagningen och fick komma dit för provtagning. Provet var ett leverstatus för nu, som kommer att kompletteras om tre månader och sex månader. Första testet kommer vara för HIV och det andra för Hepatit C. Är inte rädd att jag fått något av dessa då det för det första är sjukt svårt att få av såna här stick. Sen är det ingen på avdelningen som har HIV och hos den patient som har Hepatit C finns det ingen anledning att det ska ligga en nål så högt upp i burken... Men det är ju prover som ska tas. Jag kommer få en snabb-vaccination av Hepatit B som kommer bekostas av avdelningen då donatorn är okänd. Hade man vetat vems nål jag stack mig på hade patienten fött genomgå test och sen jag. Hade det visat sig att patienten inte hade nåt så skulle jag få bekosta fortsättningen av vaccinationen. Första sprutan fick jag igår. Den andra kommer jag få på måndag och den tredje två veckor efter det. Tur i oturen.. för vaccinationen är rätt dyr.

Idag var vi först på K2, som är en dagverksamhet för personer med psykisk sjukdom. Verkligen intressant och en otroligt bra verksamhet. Tur för de psykiskt sjuka i jämtland, för tydligen var detta det enda i sitt slag i sverige... Sen gick jag och mina medstudenter från avdelningen och köpte lite fika. Vi ville bjuda avdelningen som tack för en bra praktikperiod. Både patienter och personal fick kladdkaka, grädde och fruktcocktail. Jag var på huvudhandledning då och fick istället citronsockerkaka.. ajsan, bajsan.. men jag ska träna bort det sen.

I morgon tänkte jag ge mig på träning för första gången sen i torsdags. Jag höll ju upp på grund av de ihållande "förkylingskänningarna" och igår och idag har jag skrivit på arbetet som jag tror är färdigt nu. Väntar på att syster ska komma hem så hon ska få läsa igenom det lite snabbt..

Snart är det Desperate Housewives :)

Färdig

Nu är jag färdigfixad och redo för 30-årsfest. Få se när skjutsen hör av sig.. tror vi skulle vara där vid 18 typ... Laddar med bra musik, hehe. Borde nog äta nåt innan också. Kan man se ut såhär?


Alla helgons dag

Ingen kom och ringde på med "bus eller godis" igår. Kändes bra. Hade totalt glömt bort det så jag hade inget hemma. Kollade på idol och sen satt jag vid datorn en lite stund och läste bloggar innan jag gick och la mig och sov. Hade ju lyckats få huvudvärk efter lunch.. men den försvann och jag sov sött.

Idag är det 30-årsfest. Ska blir riktigt kul. Var och köpte present igår, vet inte om Hanna läser min blogg men jag väntar med att säga vad det var. Men det är iaf nåt jag lätt kan tänka mig att få i födelsedagspresent. Funderar på om jag ska ner på stan och kolla lite.. det är ju "söndag" idag så jag vet inte vad som är öppet. Men det visar sig om jag åker ner... tror det blir en liten sväng.. men inte förrän 11.45 då bussen går.

Ska nog sätta mig en sväng med arbetet nu. Iaf läsa lite i de böcker jag lånade i veckan. Ska försöka bli så klar som möjligt i helgen så jag inte behöver stressa med det i veckan när jag ska försöka räkna lite inför tentan på lördag. Kan inte fatta att om en vecka är vår efterlängtade spa-dag här. Längtar som en tok!!

Nu ska jag stoppa näsan i böckerna.

RSS 2.0