Uppsala igår

Träffade på Mix på parkeringen vid Saluhallen, men den var full så hon hoppade in och vi åkte iväg lägs Sysslomansgatan. Hittade en parkering utanför V-Dala och gick iväg för att äta lite lunch. Sen gick vi lite på H&M och Gina Tricot, hittade skärp, örhängen och armband på Gina. Efter det tog vi bilen hem till Mix och fika lite med kaffe och frukt. vid 15 åkte jag hem igen. Hon skulle börja jobba vid 16.

Efter middag och efterrätt (jordgubbar och kesella vanilj) åkte jag med Lisa hem till henne och kollade på film. Gosade lite med nya valpen som hade kommit samma dag. Sen fick jag skjuts hem vid 22.

Idag har jag och mamma varit in till mormor och fikat. Sen var vi in på Lidl och köpte lite frukt och köttbullar som vi sedan åt till lunch - alltså köttbullarna. Har nyss duschat och ska snart klä på mig. vi ska käka middag hos Jess och Markus och Clara. Sen ska jag till Emelie, vi kanske ska ut nånstans. Hon hade halvbokat med några kompisar som än så länge inte bestämt sig hur det blir - i annat fall kanske hon och jag går ut själva. Vi får se.

Håller även på att avvakta för att se om jag kan få tag på någon sista minuten-biljett i morgon. Än så länge finns det vid 09 i morgon bitti. Håller på att vänta till 16.39 för att se om jag kan ta det tåget i morgon. Annars så får jag åka tidigt. Inte hela världen. Ganska skönt att komma hem tidigt också dan innan skolan börjar.

Nu ska jag föna håret.

Träningsvärk

Jag kände av det redan under kvällen igår. ´Nu har jag riktigt ont i rumpan och baksida lår - tack höftlyften! Men det är skönt, kännas att man gjort nåt bra, hehe.

Idag har jag hunnit bli uppringd av jobbet, trots att jag sagt att jag inte skulle jobba den här veckan, ätit gröt och spelat kort med mamma och druckit lite kaffe. Nu ska jag ta och göra mig i ordning, åka ner på shoppen här i Heby och köpa en skjorta som jag hittade i onsdags - om den finns kvar. Hoppas hoppas, för jag har inte kunnat sluta tänka på den. Jag blev kär helt enkelt. Sen bär det av mot Uppsala, fick låna bilen vilket jag är tacksam för. Slippa tänkte på busstider och sånt, kunna åka när man vill. 

Ikväll blir det kanske lite häng med Lisa, i annat fall är vi barnvakt. Ska fundera ut nån god mat vi kan äta i kväll, det är ju ändå fredag. Några förslag? 

Borsta tänderna har jag gjort så nu blir det påklädning och tillfixning. Ha en bra dag. Håll tummarna för att det inte regnar!

Vänner

Idag har jag "avverkat" två vänner och en släkting, varav en var både och. Först när jag var klar i förmiddags så ringde jag och kollade vad Emelie höll på med - inget speciellt så jag vandrade dit. Vi fikade och pratade, kollade på möbler på ikeas sida, kollade på bilder och prata lite mer. Sen ringde syster och kollade om jag ville hänga med och bada med henne och Clara. Klart jag ville det. Så jag gick hem och åt lite och letade fram badkläder. Vi åkte och låg väl och plaska i drygt en timme. Sen skulle jag hem och föna håret och kanske byta kläder för att sedan bege mig till vän nr2 för dagen, Lotten. Kom på att pappa kanske skulle åka och ta upp potatis så att bilen skulle vara upptagen, så Jess erbjöd sin bil. Tack sis! 

När vi vänder ut från parkeringen ser jag pappa (bilen iaf) köra iväg upp för Sala-backen. Skjutsar hem Jess och Clara och tar bilen hem för att "piffa" till mig en aning. Nehe, dörren var låst och ingen kom och öppna. Ringde mamma för att kolla var hon var. Då var de på väg till Sala för att shoppa lite träd till trädgården. Så jag satte mig i bilen och drog till Rödje i blött hår och mjukiskläder. Inte för att det spelar nån roll, men lite finare hade jag nog velat vara. Väl där så var hon barnvakt åt sin systerson, de håll också på att bada när jag anlände. Sen satt vi och prata lite och tog lite kvällsfika med resten av familjen. Vid halv nio skjutsade jag hem Stina och John (mamma och son) till sig och jag begav mig hemmåt. Träffade på två rådjur och ett lurvigt djur som såg ut som en större ekorre fast lurvig över hela kroppen och inte bara svansen, vet inte vad det var. Skumt.

Nu har jag och mamma spelat lite kort och nu ska vi sova. I morgon ska jag leka med Mix en stund i Uppsala och sen kanske hänga en sväng med Lisa igen på kvällningen. På lördag är jag barnvakt (fast nu tog mamma ledig så vi vaktar nog tillsammans). 

Det här blev verkligen bara en dagsrapport. Tog inga bilder idag och just nu orkar jag inte leta runt efter nåt som passar. Annars gillar jag när det är bilder på bloggar, men det får bli en annan gång. Nu ska jag lägga mig och läsa. Vill bli klar med min bok som jag har nu. Fick nämligen låna en bok av Emelie som ska vara jättebra - så jag vill börja med den. 

Sov gott alla. Det ska jag göra!

Morgonträning

Jag frågade mor igår kväll - det sista jag sa innan jag gåick och la mig - om de skulle cykla till sina jobba idag. Ja, det skulle dom. Bra tänkte jag. För då tänkte jag ge mig på två varv i spåret. Slå mitt rekord innan sommaren då jag för första gången orkade mitt hela varv. Men när jag hade bytt om, fyllt en flaska med vatten och skulle ta bilnyckeln hängen inte i skåpet. Tänkte då att den kanske hamnade i en ficka igår när bilen blev inkörd i garaget. Tog extranyckeln i stället och gick ut för att köra ut den. Inte stod den här heller... Mammas cykel var kvar i garaget så det var hon som hade tagit den. Hon måste ha försovit sig eller nåt.. dock tar det nästan lika lång tid att rulla ner till Konsum som att köra bil..

Well well, snuvad på konfettin. Men då slog det mig att en av de träningsbloggar jag läser hade satt ihop 4-min-filmer med övningar under sommaren. Så jag starta datorn, intog golvläge och genomförde dessa. (Tänkte länka till dessa, men det vill visst inte funka...) Så nu är jag svettig och gröthungrig. 16 min träning är väl inte så mycket, men bättre än att skippa allt. Kanske kan ta en runda senare på eftermiddagen. Det är ju heller inte svårt att gå ner och hämta bilen, men min planering blev liksom förstörd så då tar jag det en annan gång.  

Nu ska jag äta frukost, sen duscha. Sen ska jag ringa en kompis och överraska henne om hon är hemma.. 

Bilder från idag

Dagens outfit:


Top från BikBok och byxor från Vila - passar på när det finns helkroppsspegel:)

Dagens fångst:
Mamma, jag och Clara var ut i skolen vid Fallet när pappa jobbade. Vandrade runt i en timme, brottades med gran och björk. Det var ett rent helvete att ta sig fram. Dit går jag inte mer.

Nyaste kusinen: 

Nyaste kusinen som kom i början av juni. Var hem till Heby samma vecka, ville då inte åka och hälsa på när de nyss kommit hem... Jag ser dum ut för att kameran vart knäpp och räknade ner från 10 så jag försökte få mamma att hålla still kameran och le samtidigt = dum min, hehe.

Skulle ju tagit kort när jag var och red, men som vanligt så glömde jag kameran. Få se om det blir nåt mer ridande senare i veckan.

Nu ska jag sova för jag är trött!

Nyriden

Helt fantastiskt underbart! Red en kort skogstur, hann dock med lite galopp. Det var länge sen jag galopperade. Hur härligt som helst. just nu sitter jag och luktar stall. Ska kasta mig i duschen innan mamma kommer hem. Var bara tvungen att skriva av mig min lycka:) Är ju här hela veckan ut så vi kanske hinner med en sväng till. Vi hade toktur med vädret. Lite molnigt när vi åkte till stallet. När vi gick ut för att sitta upp så titta solen fram, vilket den gjorde flera gånger under turen. Helt loveli!

Lisa och jag har ju pratat om att ha häst tillsammans nån gång. Vi måste bara bo på samma ställe. Tror inte jag får ner min sambo till Heby direkt. Och hon kan nog inte flytta på sin bonde heller. Så det ser inte så ljust ut just nu. hehe. 

Nu ska jag duscha! :)

God morgon

Det blev sent igår. Mamma hade hittat ett spel på internet som jag satt och tragla med igår kväll. Trots att jag gick upp kl kvart i fem så var jag inte trött när jag la mig vid halv ett. Läste ett tag och klockan var nog närmare tjugo i två innan jag släckte lampan. Det är jag väl få sota för i eftermiddag säkert. Kommer vara dödstrött. Ställde klockan på 8.00 så jag fick snooza ett tag. Lisa ska på läkarstationen först och ta några prover, sen så ska vi iväg och rida. Ska höra med syster om hon hittat ridbyxorna. Annars lär jag dra igång nån sökning här efter byxor som man kan rida i. Hoppas på att det inte börjar regna. 

Sen blir det väl lunch när mamma kommer hem från jobbet, om jag hunnit hem tills dess. Lisa är ju känd för att vara långsam så det kan ju ta sin lilla tid, hehe. Sen vet jag inte vad dagen har att erbjuda. Det känns skönt. DEt kommer väl bli 10 månader med total planering sen, tills pluggandet är färdigt. Läskigt att man är färdig syrra om ett år. Härligt också. Får man äntligen ta tag i arbetslivet och försöka hitta en arbetsplats där man trivs och kan stanna - ett tag iaf. Jag längtar redan till min första betalda semester - hehe. 

Nu ska jag ringa syster om ridbyxor. Sen ska jag nog ta en kopp te eller kaffe. Behöver värme och koffein. Ha en bra dag!

Heby

Klockan 04.30 ringde min väckarklocka i morse. En kvart senare gick jag upp. Trots sen kväll så gick det rätt bra att gå upp. Packade det sista och åt lite gröt. Kl 0530 gick min buss till tågstationen och 06.10 rullade vi iväg från perrongen. För några veckor sedan så kollade jag tågpriser och hittade 2 klass-biljett för 95:-, då kostade 1 klass 195:- så jag kostade på mig att resa i 1 klass. Gratis kaffe/te och frukt - gratis är gott. Ingen förrutom syster Jenny med fam visste om att jag skulle ner hit så det var riktigt kul att kliva in på konsum när mamma stor och diskade grilltillbehören och överraska. Det var knappt att hon kände igen mig. Strax därefter kommer pappa och levererar potatis till affären, han blev lika paff han med. Han fick skjutsa hem mig och jag väntade lite mer än en timme på mamma tills hon slutade. Då käkade vi lite lunch och sen spelade vi kort. 

Strax efter 15 gick mamma och jag ner på affären igen och handlade lite innan vi svängde förbi dagis och hämtade Clara. Hem och börja med maten - kasslergratäng. När den stod i ugnen tog jag bilen ner till macken och hälsade på Lisa och gav henne hennes födelsedagspresent. Hon blev också förvånad över att jag var i Heby. Bestämde att vi skulle ut och rida i morgon förmiddag. Det var länge sen sist, hoppas på att det inte regnar. Måste bara ringa henne och bekräfta att jag kan. Sen ska jag umgås med min mamma som är ledig från kl 12. Hoppas på fortsatt fint väder:)

Nu vid halv åtta kom Jess och hämtade Clara - hon blev också överraskad. Mission completed! Det var riktigt kul när ingen var beredd på att jag skulle komma ner. När de frågat har jag sagt att det är så dyrt och att jag ska hålla kolla på priserna kommande helger, då jag gör praktik på hälsocentral och jag då inte går några helger... Busigt. 

Sista jobbpasset

Skönt med sista jobbpasset idag. Dock hade jag önskat att det skulle gått bättre än det gjorde. Kände mig en aning stressad sista timmen och hann inte skura golvet i köket. Men på det stora hela gick det ju bra. Allt viktigt blev gjort, som medicindelning och läggning och matning och sånt...

Var ner på Step/Bål-passet vid lunch idag. Step-delen gick bra, men jag känner mig så svag i bål-delen. Får jobba hårdare på den delen nästa gång...När jag cyklade hem så flög en humla in och fastnade i min mungipa, det var lite läskigt, hehe. Sen hann jag hejja på min handledare från sjukhuset. Vi cyklade förbi varann mellan Odensala och Torvalla. Appropå cykla, det var lite läskigt att cykla hem efter jobbet idag. Det har ju blivit så mörkt. Trampa på för glatta livet, man vet ju aldrig vem man möter.

Men nu är jag hemma och är lite hungrig. Tror jag ska mig lite fika och sen kanske hoppa i säng. Ladda inför i morgon, få se vad som händer då..

Sov gott.

I love your blog!

Fick denna utmärkelse av Ebba, tack så mycket.




Utmaningen:
1. The winner can put the logo on her blog.
2. Link the person you received your award from.
3. Nominate at least 7 other blogs.
4. Put links of those blogs on yours.
5. Leave a message on the blogs of the girls and boys you've nominated.

Här kommer endel av mina favoriter:
Christina, Emelie, Lisa, Emma, Mix, Mella och Therese

My mind was elsewhere...

Jag hade ju sagt till Ebba att jag skulle ta kort på nya gymmet idag. När jag kommit en bit med cykeln kommer jag på att jag glömt min ipod, så jag kommer inte kunna lyssna på tv'n när jag springer. För mig är det rätt skönt, då tänker jag på annat när det blir jobbigt att springa. Strax där efter slår det mig att jag glömt kamerna. Men jag orkar inte vända om.. det är ju inte hela världen. När jag nästan är framme vid gymmet kommer jag på att jag inte har med mig nån vattenflaska. Jag tänkte att det går nog bra ändå. Jag dör väl inte av att springa en halvtimme utan några klunkar vatten. Och se, här sitter jag.. totalt levande! Så det blev inga bilder idag heller. I morgon ska jag bara in och köra Step/Bål-passet så då blir det nog inga kort heller. Få ta det längre fram.

For förbi Willy's och handlade lite. Nötfärs, LOKA, championer och lite annan smått och gott. Tänkte färga håret också. Få se om det bli nu ikväll eller i morgon efter jobbet. Är inget fan av min utväxt direkt.

en otroligt rolig sak som hända på gymmet idag var att Frida, en av ägarna, sa att det syntes så väl att jag gått ner i vikt. Bland annat syntes det när jag sprang. Det såg ut att gå mycket lättare. Och det kan jag intyga att det gör. Från att inte alls tycka om att springa och knappt orka tänka på det till att frivilligt cykla till gymmet och köra lite intervaller. Jag har ju definitivt BodyStepen att tacka för konditionen, en del har nog cyklingen med att göra också. Så himla kul att vara mycket piggare, även om jag denna vecka har varit den största slackern!

Om en och en halv timme anländer min sambo. Pratade nyss med vår private bilutlånare och han skulle ha bilen nu vid 18, annars hade jag åkt ner och hämtat honom. Men nu får han visst ta bussen. Tänkte ha maten klas när han kommer hem. Tänkte också vara nyduschad och lukta lite gott...det är ju alltid trevligt.

Tror jag ska ringa päronen en snabbis, var ett par dagar sen vi pratades vid!

Boka tvättid?

När jag kom till tvättstugan vid 11 var det nån som höll på att torka kläder i torkskåpet och i torktumlaren. Jag stod en stund och vänta få se om det var nån som tänkte komma och hämta dem... Men ingen kom. Så jag lassade i mina två maskiner och satte igång. Vi har möjlighet att låsa dörrarna till tvättstugan mha vår bokningscylinder så ingen annan kommer in medan man tvättar. men nu kunde jag ju inte göra det för då skulle denna männsika inte kunna hämta sina kläder. Tro inte att jag tycker att det är ok att torka kläderna på nån annans tid. Men eftersom jag inte visste vem det var kan jag inte klaga på nån. Efter ca 40 min var mina halvfulla maskiner färdiga och jag hoppades på att denna människa hade hämtat sina kläder. Icke då. Så jag vek fasktiskt ihop kläderna som satt i torkskåpet så jag kunde hänga mina kläder.. Den må bli arg men man ska fan hålla sina tider.

Det lustiga var att ingen av tävttstugorna var bokade mellan 7-11 när jag var ut vid halv tio för att kolla om jag kunde tvätta. Den ena var bokad 11-15 men inte den andra. Så jag satte i min bokningscylinder, gick hem och åt och väntade på att klockan skulle bli 11. På den 1½ h har nån tvåttat och släng in tvätten i torkmaskinerna... Är det så svårt att boka tid? Och hålla den?

Gaaahh!

Nu har jag klagat färdigt!

Inte ett moln..

...så långt ögat kan nå.

Idag blir det tvättning och träning.. och kanske solning. Det är tokfint väder! Klarblå himmel. Väntar på att klockan ska bli 11 så jag kan tvätta lite och sen hoppas jag solen kommit fram helt till min altan så jag kan klä av mig lite och sola. har dock inte kollat temperaturen, men hoppas på värme i solen.

I kväll kanske Patrik kommer hem. Han prata om att han skulle göra som han brukar - åka till kompisar i Sundsvall och sova där och åka på jobbet direkt i morgon bitti. Men då kommer girlfrienden och vill att han ska hem. Vi har ju inte umgåtts så mycket de senaste veckorna så jag ville ha honom här... få se hur han göra.

Sista jobbdagen i morgon för den här sommaren. Hoppas på en lugn kväll med inte allt för mycket att göra - jag har blivit lat. Sen får vi se hur det blir i höst när jag har praktik. Vore ju nice att jobba lite, men jag har ju en omtenta efter fem veckor. Sen börjar psyk-praktiken och då går vi säkert både kvällar och helgen. Men sen, då kommer en teoretisk kurs så då kanske man hinner med att jobba lite. Vi får se hur det blir när jag fått schema.

Nu ska jag gå och sortera kläder! Ha en bra dag!

SPA-kväll

Har man inte råd att gå på SPA när man vill får man fixa lite hemma. Idag har jag badat bubbelbad, lagt en ansiktsmask och skrubbat både kroppen och fötterna. Känner mig som en ny människa. Jo, just ja, en hårinpackning hann jag med också. Nu är jag redo för soffan och fortsätta slappet. Börjar bli riktigt van att slappa nu.. har väl mer eller mindre hållt på hela veckan.

På eftermiddagen gick jag iofs en 75-minuters powerwalk, så helt slappig har jag inte varit. Otroligt skönt att få röra lite på sig, men jag måste verkligen byta ut musiken i min ipod.. redigt trött på den jag har. Any suggestions? Åt reste till middag, burgare som blev över från veckan. Känner mig sugen på nåt, men jag vet inte vad. har ju svullat så det senaste dygnet så jag borde inte ta nåt. Men det är ju hemskt att gå och lägga sig hungrig. Vi får se om jag löser det.

Eftersom jag åt en rätt mastig och sen frukost så ville jag bara ha nåt lätt tidigt på eftermiddagen när jag kom hem. Satte tänderna i dessa:


Kunde inte sluta äta, de var så himla söta och saftiga. Så det fick bli min "lunch". Mätt som en gris blev jag. Måste nästan ta mig till Willy's i morgon och inhandla ett paket till. De var så himla goda!

Igår var vi även förbi Rusta en sväng. Då hittade jag en enkel, rätt stor väggklocka som vi kunde ha i köket. Så här blev det:
 


Nu vet vi vad klockan är i köket när det är ljust ute och inte siffrorna på micron syns :) Tänkte kolla Patrik sen när han kommer hem. Ska inte säga någonting få se om han upptäcker den.. hehe.

Nu ska jag kasta mig i soffan. Trevlig kväll!

Åter hemma

Skönt med en liten "utflykt". Miljöombyte gör mycket. En kväll i stugun med en veckas intag av kcal kändes det som. Mysigt med film och allt, men pizza, lite läsk, en glass och några lösgodisar. Samt kvällsfika med toast och skagenröra. Känns som man ätit för en hel veckan. Men nu är det bara att skärpa till sig. Har inte tränat på fyra dagar. Tror nog det är min kropp som sagt åt mig att vila lite nu.

Ikväll blir det nog en "SPA-kväll". Tänkte bada badkar, lägga en ansiktsmask och fixa mina naglar.Tror det blir en lätt middag och sen en tidig kväll. Jag tror jag släkte lampan vid tolv i natt och gick upp strax efter nio. Kändes inte som man sovit i nio timmar. Kändes mer, och känns fortfarande, som typ tre-fyra timmar. Ibland har man såna dygn, iaf jag. I morse kändes det som att jag kunnat lega kvar i sängen hela dagen.

Nu ska jag hitta på nåt skoj.. vad vet jag inte dock :)

Stugun

Just nu sitter jag i svärföräldrarnas vardagsrum. Orkade inte vara ensammen en hel helg till. Hade så tråkigt förra helgen, timmarna gick så långsamt. Roligare att ha nån att prata med.

Blev inte så mycket shopping för min del. Lite ägg på ÖB samt lite mjölk, juice och vindruvor på Willy's.. Men skönt att komma ut lite, hade nog bara setat hemma och inte gjort nåt speciellt. Jag lyckades se 002 på en bil. Så nu har jag 003 på väg till gymmet och 004 på väg till jobbet. Nästan så jag är ifatt Patrik.

Snart ska jag göra lite skagenröra som vi ska ha till kvällsfika. Tog hit A lot like Love, som gick förra helgen. De hade inte sett den och jag dör inte av att se den igen. Den är så mysig.

Som sagt, skagenröra!

Fredag

Det känns som att inget är planerat. Att dagen kommer flyta förbi utan att jag kommit på nåt att göra. Men så kom jag på att jag och svärmor bokade shoppingdate idag. Hon har massa ärenden på stan och jag erbjöd att hänga med. Jag tror inte vi setts sen midsommarafton.. nej, nu kom jag på. Hon var ju in hit en snabbis när Robin och Pia var här. Vilket var för, hmm, tre veckor sen? Aja, det är iaf tid att träffas.

Det konstiga är att jag har nästan mer kontakt med Patirks mamma än han själv. Jag ringer och berättar vad som händer i mitt (och ibland hans) liv, hon rapporterar med djupgående om hennes liv till mig än till honom. Kan det vara att jag är tjej och lika pratglad som hon? Han blir ju som en död fisk när han pratar i telefonen.. Aja, de får ha vilken relatioon de vill - hon och jag kommer iaf riktigt bra överrens!

Jag hade ju tänkt baka rulltårta med Kesella Vanilj när syster med fam. var här. Köpte en burk men det glömdes bort. Igår kom jag på att jag kunde baka den så jag och svärmor kunde fika lite. Gick till kylen och kollade på burken, det var ju ändå en vecka sen jag köpte den. Den kunde ju ha gått ut i datum.. Till min förvåning var Bäst-före-datumet till och med utgått innan jag köpte den. Fan, jag skulle ha sett det i affären. Nu blir det ingen rulltårta. Får köpa en ny burk - och kolla på datumet. Hittar inte kvittot så jag kan inte lämna tillbaka den...

Vad händer annars idag?

Personlighetstest

Hittade ett personlighetstest på en blogg. Här är mina resultat:

Din personlighetstyp:

Varmhjärtade, noggranna och populära. Sätter andras välbefinnande framför sitt eget. Stark pliktkänsla. Ansvarsfulla. Värdesätter traditioner och trygghet. Vill vara till nytta för andra. Behöver uppmuntran för att må bra. Välutvecklat sinne för form och funktion.

Karriärer som skulle kunna passa dig:

Sjuksköterskor, lärare, administratörer, hemkunskapslärare, barnomsorgspersonal, familjerådgivare, präster, kontorsansvariga, personalvetare, socialarbetare, ekonomibiträden, redovisningsansvariga, tandsköterskor, hemmafruar/hemmamän, receptionister, religionslärare, talpedagoger.

Vad passande att sjuksköterska kom först! Jag är på god väg, hehe.

Före/efter

Så här blev min nya frisyr. Ingen stor skillnad men det är skönt att det är fräscht och inga kluvna toppar.

Före


Efter


Frisyern blev lite förstörd för att jag sprang på stan efteråt, det blåste en del. Skönt med lite uppklippt så det blir lite volym.

På stan var jag in på H&M och köpte lite rakgel, saltvattenspray och en hårinpackning. Sen gick jag ock käkade lunch med Patrik på Bowlinghallen. Supergod kasslergratäng! Sen gick jag upp till SPA-kliniken och hämtade broschyr över vad de har att erbjuda - systrarna kommer ju upp hit när vi ska göra vår födelsedagsgrej. Sen vandrade jag in till stan igen och köpte present till Lukas - Clara fick samma sak. Får väl hitta nåt lite extra till lillkillen, det är ju ändå han som har fyllt år. mitt i det här så hittade jag lite presenter till Lisa också. Att alla ska fylla år samtidigt:)

Höstschemat är klart på gymmet. såg rätt ok ut. Mina favvo-måndagar är tillbaka, men det kommer inte funka de första fem veckorna.. jag har ju praktik på hälsocentral och jag gissar att jag går till 17. Bodystepen börjar 16.30 och Bodybalancen kl 17.30. Kan bli så att jag bara hinner gå på BB då...Annars ska det blir kul att prova på Kettlebells. Första gymmet i norrland som har det, vad jag har förstått. Kommer nog ha redigt ont i kroppen efter sett sånt pass. Häftigt. ikväll blir det nog BS - ska ta en kopp te nu och ladda:)

Snart är det helg.

Shoppat

Idag har jag gjort av med pengar. Det är kul när man verkligen hittar saker man tycker om:)




Två par jeans från Kappahl. De hade 100 kr rabatt på alla jeans. Två lika toppar i olika färger från BikBok samt en topp från H&M samt ett par skor från Eurosko för halva priset! I morgon kommer jag vara snygg när jag går och klipper mig.


Det var rätt fint väder i början av eftermiddagen, det var lite därför jag fick lust att åka ner på stan. Men mellan 16 och 17 så började det regna. Fick gå in på H&M och köpa ett paraply. Jag har ju tappat bort mitt lilla paraply så det var nog dags att köpa ett nytt. Är ju inte hela världen att ha två om jag skulle hitta mitt gamla. Pga vädret fick jag knarka huvudvärkstabletter två gånger idag... hängade huvudvärk är hemsk.

Middagen idag blev biffar med ost och soltorkade tomater i. Jättegoda. Hittade denn nötpåse på coop så jag tänkte att jag skulle testa den.
 

Den fick agera mellanmål och så räckte det till lite efterrätt också. De gula russina var riktigt goda. Osaltade jordnötter har jag inte på väldigt många år, det var väldigt gott.

Klipptid

Nu har jag bokat tid på Attityd. Skall infinna mig där 10.45 i morgon. Ska bli så skönt att äntligen få klippa mig. Vet dock inte vad jag ska göra med håret. Tänkte först att jag bara skull toppa och kanske fixa samma frisyr som jag gjorde sist. Men en liten del av mig vill göra nåt annat. Men jag vill inte ha för kort hår så vi får se hur det blir. Patrik klippte sig där för några veckor sen och har även hört på annat håll att de är bra. Så det låter ju bra.

Vad ska man hitta på idag då? Det blev rätt sent i natt innan jag somnade, man lär ju höra vad han haft för sig på andra sidan Atlanten. Kan ju meddela att han är inofficiell världsmästare på Multiplayer på GoldenEye på N64:D Vad stolt jag blir! Kollade på alla bilder och lite filmer, men sen tog batteriet slut. Kanske har lite mer och se, vem vet.

Fick lite presenter. Kanske hade hoppas på nåt roligare, men det är alltid kul att får presenter!



 

Väntar

Har man en sambo som är sämst på att höra av sig. Han var duktig och berätta när han landat i Zürich och Washington förra veckan. Men att berätta att man lyckats komma tillbaka över Atlanten och befinner sig åtminstone i Europa (om inte Sverige, som han sagt att han ska var) det är tydligen mycket svårare. Varför det? Skulle jag begett mig på denna typ av resa så är väl det typ det första man gör när man landar - slår på mobilen och säger att man lever, typ.

Han skrev att han skulle vara hemma 21 idag.. var är han? Menar han att tåget kommer fram 21 för isf gick närmaste bussen kvart i och då är han hemma snart. Menar han att han landar 21? Då kan jag förstå att han inte hört av sig. Men skriver man "när kommer du hem?" och han svarar "tisdag kl 21", då tolkar jag att han iaf är i stan 21 om kanske inte i lägenheten beroende på bussar...

Nu har jag klagat färdigt.

Märks det att jag är orolig och saknar honom?


Uppdatering: Nu är han hemma. Lycklig!

Jobb

Idag var det jobbet som stod på schemat. Var riktigt trögt att komma upp i morse, men kändes rätt skönt när man satt och åt gröt. Då kände jag nästan att jag ville gå upp klockan sex varje morgon för att få det där totala lugnet som fanns. Ingen var ute, det var alldeles tyst. Bara jag och min gröt. Till och med katterna var lugn... tills jag nästan ätit färdigt iaf. Men med all sannolikhet kommer jag inte gå upp klockan sex i morgon för att äta gröt, hehe.

Det var rätt lugnt på jobbet idag. Tycker dagen har gått otroligt fort, så jag kan inte klaga. Jag var väldigt tacksam att det inte regnade när jag skulle cykla i morse. Då hade jag nog vänt i dörren och gått och lagt mig igen.. var inte sugen på att åka alls, speciellt inte i regn. Men det slapp jag iaf, det var ju skönt. Håller alla tummar jag har för att slippa jobba den här veckan. Tror jag behöver lite mer "semester" :) När det känns så motvilligt att åka på jobbet då behöver man nog en paus - trots att jag nyss haft en hel vecka.. och en dag, hehe.

Undra vad man ska hitta på nu då? Jag hade ju tänkt att inte träna för att slippa en ev förkylning, men nu känner jag mig bättre och kanske ska göra det ändå? Vi får se hur det blir med den saken...

Nu ska jag sträcka ut mig på soffan...

Dubbelpass

Tog mig i kragen och åkte och tränade. Hade verkligen ingen lust att fara ner på stan i det vädret, få se om jag kanske drar ner efter jobbet i morgon. Tränade först BodyBalance och sedan Step Intervall. Hade dock inte så mycket energi i styrkeövningarna under step int. Få se om jag ska träna nåt i morgon, beror på ev träningsvärk... Nu känner jag mig lite sliten.

Det får bli en tidig kväll idag, ska upp tidigt och jobba i morgon. Jobbar till 15, hade önskat att det var lite kortare pass. har faktiskt ingen lust alls att åka och jobba. Men det går bra bara man kommer dit. Känns nu som att det kommer vara segt att gå upp och cykla dit i morgon.

Nu ska jag slökolla på "A lot like love" - mysig film!

Regn

Min planerade stadstripp lockar inte lika mycket nu när det regnar. Känner mest för att krypa upp i soffan och inte göra nånting. Få se om jag lyckas ta mig i kragen. Kanske kan kosta på mig en buss idag när det vräker som det gör. Inte så kul att gå på stan när man cyklat ner, dock har jag regnkläder så egentligen har jag ingen ursäkt:)

Nu har jag klagat av mig. Var gör du idag?

Stay Just a Little





- helt underbar låt -

Segt

Den här helgen har varit lite lam. Kan inte säga att jag gjort många knop. Det enda jag riktigt åstadkommit är 30 min på löpbandet igår. Jag har solat en stund idag, det var skönt. Men det är ju inte en så stor bedrift. men man måste väl få ha såna här dagar också. Som bara flyter förbi, inte fyller nån direkt funktion. I morgon tänker jag få mitt hår klippt, boka tid till gymgenomgången och ev köra dubbelpass. Det känns lite bättre. Kan ju iofs inte lova att håret blir klippt, jag förlitar mig på drop-in-tider. Men stan här har så sjukt med frisörer, tack vare utbildningen på Frösön (och nytt får i år även en gymnasielinje) så nån måste ju ha tid med mig.

Dock vet jag inte vad jag vill göra med mitt hår. Det lättaste är ju att toppa det som senaste gången jag klippte mig. Det kändes fräscht och lättskött. En liten del av mig är lite järvare. Vill hitta på nåt skoj. Men vad? Idétorka. Kanske ska googla runt lite på bilder på frisyrer och skaffa mig lite inspiration. Annars får ni gärna komma med tips:)





Tog två huvudvärkstabletter nyss. Hoppas på att det beror på dålig uppvätskning efter solandet och inte på nån förkylning. Jag försöker verkligen dricka bra när det är varmt och jag är mycket i solen, men allt rinner rakt igenom. Jag blir kissnödig fortare än jag hinner dricka vattnet. Måste bli duktikare på att verkligen potionera ut det över dagen, inte svepa massa på en gång - fast det tycker jag inte att jag gör.

Nu ska jag börja leta efter en film som jag vill se. Känner jag mig själv rätt tar det nog ett tag innan jag hittar nåt jag känner att jag har lust att se. Ha en trevlig kväll!

Vad ska jag göra?

Jag vet inte riktigt vad jag ska hitta på idag. Gymmet öppnar inte förrän vid 15, så det får vänta. Jag skulle kunna åka ner på stan och shoppa lite, men det tänkte jag göra i morgon och passa på att boka nån drop in-tid hos nån frisör. Känns ganska så skönt i solen så det kanske blir lite solning idag.

Vad ska du hitta på idag?

Paltkoma

Vad slut jag blev när jag fick äta. La mig i soffan för att kolla på tennis, men kollade inte många minuter. Så trött blev jag av att äta rester. Strax innan 16 så tog jag mig upp och tvingade iväg mig till affären. Det blev lite mer än vad jag tänkt mig; en påse med naturella cashewnötter och en halvliter Coca-Cola Zero. Nu känner jag mig lite mer som en människa. Nötter och koffein, det är grejer det.

Halvtittar på tennisen, känns som att det går sämre när jag tittar än när jag inte tittar. Funderade ett tag på att kolla på en film, men jag tror jag kommer ta min bok och sätta mig ute för att lapa lite sol en stund. Hoppas det är varmt i solen. Var har sommaren varit? Två veckor av värme på en hel sommar, det är väl skandal?

Vad händer i kväll då? Jag tar det nog bara lugnt för jag vill inte bli förkyld. En film ska jag försöka avverka, om jag inte blir sugen på att spela nåt förstås. Eller bara går och lägger mig tidigt och läser, kanske jag kommer upp lite tidigare i morgon. Inte för att jag behöver, men det är kul att inte sova hela dagen..

Måste kolla klart på tennisen nu - nu är det spännande!




Löpning

Idag blev det 30 min löbning på löpbandet. Mycket nytt att kolla på när det byggt färdigt gymmet och alla (nästan alla) maskiner var installerade. Löpning gick väl sådär. Kändes lätt i början, de första fem minutrarna kändes som en minut så jag ökade hastigheten. Kommande kvart kändes bara tyngre och tyngre, fick ta små pauser på ett par sekunder och dricka lite vatten. Sista fem minutrarna ökade jag hastigheten yttligare lite, ville ju krama ur mig lite iaf. De sista 2,5 minutrarna ökade jag var 30:e sekund.. var rätt trött när jag var klar. Lyckades göra av med 457 kcal och avverkade 4,9 km. Tror det vankas en förkylning därav tungheten i kroppen. Om det inte känns bättre i morgon så blir det vilodag. har dock haft tre vilodagar, men inte träna när man är förkyld! :) Så det får bli en slapp söndag om det känns tokit i kroppen.

Åt rester från middagen i onsdags till lunch idag. Det var gott, nu är jag mätt. Ska väl traska till Coop och handla lite,  toapapper är prio 1, men måste ha mjök och bananer till min frukost. Tycker inte om att behöva ge sig iväg innan frukost längre. I början av sommaren tyckte jag att det var skönt med morgonpromenaderna innan frukost, men jag är inte morgonpigg längre... Har väl egentligen aldrig varit det, men det var lättare att gå upp i början av sommaren. Sen började jag jobba och då ville jag ta vara på de sovmornar som jag fick. Det är väl det som hänger i.

Nu är det final i dubbel i tennis. Heja Sverige. Jag har inte riktigt ro att bara sitta och titta - inte själv i alla fall. Roligare om man har nån att prata med. Undrar hur hysterin är i USA där Patrik är, om de bryr sig om alla guld i simning som de får? Får väl höra allt när han kommer hem.

Nu ska jag titta lite på tennisen!

Styrka?

Ska jag börja gymma?

Fick ett mail från gymmet om att man kunde få en gymgenomgång samt ett träningsprogram utformat efter sin kropp och behov, då blev jag sugen. Jag är ju lite "feg" när det gäller styrketräning då jag inte vill göra bort mig. Men med nya maskiner och genomgång och ett färdigt program kanske är en bra start. Vill ha ett heltkroppsprogram som jag kan köra när jag inte är sugen på passen som är eller inte vill springa... ska höra mig för på måndag. 199:- är rätt ok pris tycker jag.


Åkte alrdig ner och kollade hur det såg ut. Ska göra det i morgon, tänkte åka och springa en sväng. Försöka göra mig av med lite av det jag svullat de senaste dagarna. Hoppas på att det går lätt och jag kan hålla på ett tag. Få se när jag pallar min första mil:)

Nu vill jag nog se en film... eller spela Rockband... eller, hmm, jag vet inte.

Sthlm-besök

Nu har 08-orna åkt vidare. Blir en lugn helg för min själv nu innan Patrik kommer hem igen.

I onsdags när de kom så packa de ur bilen och jag och Tomas for och handlade. Lagade sen middag, varmrätten från Schlagermiddagen hos Mella. Det gick hem i hos alla. Vet inte hur många gånger Lukas sa att det smakade gott. Sen blev det lite "Hitta Nemo", eller Emo som Lukas sa :), innan de gick och la sig. Då spelade jag, Jenny och Tomas Rockband. De spelade gitarr och bas och jag sjöng. Det var kul. Kom i säng rätt sent och Amanda ville upp tidigt. Jag gick väl upp tjugo över sju ungefär. Vid nio kom Lukas och Jenny upp och då åt vi frukost.

Sen blev det Nemo en omgång till. Efter lunch åkte vi till Storsjöbadet och badade. Det var kul. Första gången för Amanda i badhus, som inte gått på babysim. Det gick jättebra. Hon flöt runt i sin badring och hade det gott. Lukas simma runt med sina puffar på armarna och hade det kul. Vågade inte riktigt åka rutschkanan själv, men efter några åk med mig så försvann nerverna och han sprang runt, runt; "En gång till", "En gång till". Tomas tog med honom och åkte en av de stora rutschkanorna när man sitter på luftring, efter andra åket slog de en liten volt. Men allt gick bra, men Lukas blev lite rädd. Men det gick snabbt över.

Efter badet drog vi iväg och käkade på Jack Rabbit Slim's, temarestaurangen. Det var gott och kul. Otroligt mätt blev man. Jättegod grillad lax. När vi alla var mätta och belåtna åkte vi hem hit igen. Tror det blev lite Nemo igen innan sängdags. Sen tänkte vi att vi skulle spela igen men Hot Chick gick på femman och Jenny hade inte sett den så vi kollade på den i stället. Sen somnade vi som stockar.

Idag har vi varit upp i utkikstornet på Frösön och kollat ut över vidderna. Sen fikade vi ner i kafét. Efter det åkte vi på stan och kollade lite innan vi gick på Restaurang Victoria och käkade lunch. Sen åkte vi hem och de packade ihop sig och åkte för drygt en halvtimme sen. Det blev en snabbvisit men vi hann med en del endå.

Funderar nu på om jag ska åka in och träna, eller om jag ska strunta i det. Känner mig både sugen och inte sugen. Konflikt. Ska fundera en stund till. Måste iaf gör nånting i helgen så dåligt som jag ätit de här dagarna.

I väntans tider

Nu är allt färdigstädat och färdigplockat, så nu är det bara att vänta på att herrskapet ska komma :) De åkte från furuvik vid 11, så det är ju ett tag tills de kommer. Här regnar det som bara den så det var inte lockande att dra till gymmet för ett lunvhpass med Pump. Os på TV och lite lunch på G. Tänke ta det lugnt nu idag fram till de kommer. Då lär det blir fullt ös medvetslös, kan tänka mig att Lukas sovit en sväng i bilen. Det lilla energiknippet! Var länge sen jag såg dem, lilla Amanda som inte är så liten längre. De kom ju hem till Heby sist jag var där, vilket är typ två månader sen. Ska bli riktigt kul.

Kom på nu när jag städade att vi fick ett "reklamblad" när vi var på MultiChallenge där det fanns rabatter, tex äta 3 för 2 på Jack Rabbit Slim's - temarestaurangen vägg i vägg med MC. Vore ju kul att testa det stället. Få se om besökarna är med på det. Lite dyrare ställe (iaf om man frågar en student) men om vi delar de två rätter man betalar på tre så är det nog ingen fara:)

Nu ska jag äta lite lunch!

Städdag

Idag har jag varit duktig. Hela lägenheten är städad. Känns så himla skönt. Lite småplock på disckbänken och köksbordet kvar, men det tar jag i morgon. Märkte verkligen på slutet hur energinivån hade nått botten. Åt min frukost vid halv 11, satte igång att städa strax efter förra inlägget postats. Städade fram till typ kvart över fyra - utan paus. Jag tänkte att om jag lägger av och sätter mig och äter så orkar jag inte komma igång igen. Så brukade jag göra när jag möblerade om rummet när jag bodde hos mamma och pappa, allt på en gång. Ingen paus för då blev det inte färdigt. På slutet kände jag inte alls för att åka och träna - all energi var borta. När jag blev klar satte jag in en kycklingfilé i ugnen och tog mig en macka så jag skulle orka vänta till den blev färdig. När den var färdig orkade jag inte koka ris, gjorde två mackor till och åt filén som den var. Drack apelsinjuice till för att få upp blodsockret. Energin kom som ett brev på posten. Vilade lite genom att glo på OS på tv. Eller kollade typ på fem program samtidigt på olika kanaler. När jag tröttnat på OS bläddrade jag och hamnade på nåt annat, sen blev det reklam och jag bläddrade vidare. Hittade nåt jag kunde titta på under reklamen, och så blev det reklam på den kanalen.. helt plötsligt ville jag kolla på massor med kanaler.

Tänkte en sekund att jag inte skulle åka och träna för att jag gasat runt och städat hela dagen. Men jag röck upp mig. Blev dock inget dubbelpass - skippade Pilates. Körde stenhårt på BodyStepen i stället. Känns jättebra nu efteråt. Kan verkligen njuta av den här veckan nu som inte kommer innehålla så mycket mer intesiv träning. Jaga småbarn kan vara jobbigt, men inte alls så pulshöjande som man kanske hade önskat om man var ute efter träning, hehe.

Nu när jag kom hem ville jag ha nåt litet att äta, hittade en avocado i kylen som jag hade glömt bort. Och nu när jag skrev det så kom jag på att jag köpte tre kiwi's i morse när jag handlade mjölk. Så kvällen är räddad! Ska bara duscha först. Skönt att lägga sig fräsch i soffan och bara slappa - för det är jag värd efter idag. hade jag varit snabb hade jag tagit kort på vardagsrummet - före och efter - så kunnat sett vad jag åstadkommit. Men jag hade städat undan så mycket när jag kom på det så då var det ingen mening... Får hoppas att jag inte får en chans till:)

Patriks packning

I söndags när Patrik höll på att packa så la han i ording allt på sängen först... Det var visst nån som ville följa med till USA :)


Ingen mjölk:(

Drygt att vakna upp och veta att det inte finns nån mjölk till gröten. Har blivit så omorgonpigg igen. Det är bara att ta sig i kragen och cykla till affären...

Plate-spotting

Nåt nytt so Patrik dragit igång. Startade med en kille på hans jobb och Patrik hängde på. Man ska se alla registreringsskyltar från 001 till 999 - i ordning. Tyckte först att det var töntigt och drygt och onödigt osv.. men en dag när jag åkte till jobbet och 001 åkte förbi mig blev jag sugen att hänga på.

Väntar fortfarande på 002, men har åkt förbi 003, 004, 006, 008, 009 och 010. Så får jag bara se 002 så är jag ifatt Patrk. Hans nästa mål är 005. Östersund är inte en stor stad och kör man på samma gator hela tiden är det inte lätt. Det är heller inte lätt att cykla och försöka kolla in alla bilar som är parkerade runt omkring samt de som kör förbi.

Få se hur länge man orkar hålla på med det här...Skulle förvåna mig själv rejält om jag orkar ända till 999 - vilken jag har sett ett antal gånger:)

Happy hunting!


Mer än planerat

Det blev lite mer träning än enbart BB-passet. Eftersom jag svullade lite på eftermiddagen så bestämde jag mig för att springa lite före och efter passet. Blev 15 min båda gångerna. Höll rätt högt tempo, pinnade på endel. Brände sammanlagt 460 kcal, vilket är godkänt. Jag hade räknat ut att jag skulle bränna 560~ för det jag åt, men är nöjd med det jag gjorde. Kanske kan springa lite i morgon också. Få se om jag orkar efter Bodystepen...kanske få ta det innan. Risken är då att jag inte orkar trycka på under passet. Vi får se i morgon helt enkelt.

Blev inte mycket städning idag. Har diskat, rensat bland plastpåsarna och tvättat 6 maskiner. Hade tur att båda tvättstugorna var lediga mellan 11-15 (gick och kollade vid 12-12.30 nånting) så det var rätt bra gjort. Bokade tid till på onsdag också, syster tänkte tvätta lite när de kommer hit.

Nu ska jag ta mig nåt att äta sen blir det dusch och kanske lite småplock. I morgon blir det städdag med stor S. Kanske ska kolla om jag kan låna bilen en sväng och handla lite. lite smått och gott som behövs.

MAT!

Härliga måndag

..eller? Det regnar! Det är omotiverande. Jag vill åka in till gymmet och köra step/bål, men jag vill inte cykla i regn. Jag vill heller inte "slösa" 40 spänn på att åka buss fram och tillbaka. Jag vet inte vad jag ska göra... Borde städa också. Sen vill jag åka och klippa mig också. Massagen jag ville boka in kan jag inte göra förrän om två veckor. Då kommer massören tillbaka till gymmet, om jag inte vill boka den nån annanstans förstås. Men det vill jag inte.

Det är snurr i huvudet. Jag vet inte var jag ska börja. Ska jag åka till gymmet måste jag bestämma mig inom en halvtimme för att hinna i tid. Det öser ju inte ner och jag har ju faktiskt regnkläder. Det finns egentligen inga ursäkter, mer än att jag är en aning för lite motiverad... men det är ju skönt när man väl kommit iväg och fått passet genomfört. Tänkte ju gå på BodyBalancen i eftermiddag också. Hoppas det inte regnar då:)

Bestämde mig nyss. Hoppas lunchpasset. Städar och sånt idag och tar BB-passet i eftermiddag. Kör dubbelt i morgon i stället. BodyStep och Pilates. Då har jg gjort tre pass innan de kommer på onsdag, plus att jag har möjlighet att hinna med nåt i helgen när de har åkt.

Börjar med att diska! Vilken rolig dag jag kommer ha:P Nu ska jag sätta på radion, det går lättare att städa med radion på. Mamma och pappa brukar ha radion på när de storstädar, så det ger en mer städkänsla när den är på. Annars har jag aldrig radion på. Jaja, nu ska jag sluta skriva så jag får sätta igång nån gång!

Ha en bra dag!

Färdigdelad

Gick ju delad tur idag. Inte så speciellt jobbigt då jag fick vara på min vana grupp. Superskönt att komma hem och kunna slapna av helt och hållet. Känner mig trött och hoppas innerligt att det inte bryter ut en förkylning nu när jag slapnar av...

Fick massa "beröm" av boenden idag. Jättekul. En man frågade om jag skulle bli kvar. Jag svarade att jag skulle vara där under kvällen. "Vad bra", svarade han. "vad bra att du tycker att det är bra", svarade jag. " Ja, då händer det nåt iaf", avslutade han med. Han tyckte nog hon innan mig inte var speciellt effektiv. Och det kan jag hålla med om. Måste få klaga lite. Jag började kl 16 igen. Vid 16.30 är det middag. När jag kom in på gruppen står en annan där och skalar potatis för att hon som var innan mig hade tagit sin middagsrast. Inte så bra planerat av henne. Men vi lyckades få potatisen färdigkokad i tid. Blir lite le. Sen är det massa annat också som jag inte orkar ta nu... kräver så långa historier. Men det blir lite sådär ofta. Tajt om tid för att saker inte är gjorda... Jaja, nu har jag klagat av mig lite.

Träning då? Jo, den här helgen har det blivit sparsamt. hade en så jävulsk träningsvärk i benen igår, rätt ok idag. Få se om jag känner mig redo för lite träning i morgon. Avstod både igår och idag. lite segt att cykla till och från jobbet igår. Det gick mycket bättre idag. Funderar på att gå på både Step/Bål och BodyBalance i morgon. Bäst att klämma in så mycket träning som möjligt innan onsdag innan syster med familj kommer. Sen blir det nog ett BodyStep-pass på tisdag. Om inte denna förkyklning som jag nästan känner av lite bryter ut helt.

Nu ska jag sova! God natt!

 - jag är ledig en hel vecka -

Näst sista dagen

Nedräkning!

Haha, i morgon är sista passet innan lediga veckan. Lite drygt med delad tur. Patrik åker innan jag hinner sluta på kvällen så jag vill ju vara med honom så mycket jag kan när jag är hemma på timmar. Samtidigt vill jag göra så lite som möjligt för att vara pigg till kvällen. Konflikt. Men det löser sig i morgon.

Träningsvärk idag. Riktigt mycket. Bröst, axlar, lite rygg och BEN!! Haft lite problem att gå. Började bra på morgonen, men fick problem att sätta mig på toastolen på eftermiddagen :) Hoppas inte att det är värre i morgon. Drygt när man ska cykla fram och tillbaka till jobbet två gånger.

Måndag och tisdag tänker jag ha "Johannadagar". Tror jag ska träna, gå lite på stan och kanske shoppa nåt, äta gott och mysa. Tyvärr måste jag städa, det behövs verkligen. Vill ju inte att lägenheten ska se ut som ett bombnedslag när syster kommer!

Jag är sugen på cashewnötter. Ska jag cykla till coop?

Tränad och trött...igen

Jobb från 07 i morsen. Vid 16 åkte jag till gymmet. I en svag sekund var jag på väg hem för jag kände mig så trött. Men jag kämpade emot det och åkte och körde pump. Nu är mina ben och armar trötta. Vill gå och sova, men det känns som att det är lite för tidigt. Ska upp och jobba i morgon igen. Sen har jag bara en dag kvar till en hel ledig vecka! Ska bli så skoj när syster m. fam kommer upp!

Jag är så trött att jag inte kommer på nåt att skriva...

Så, jag säger väl god natt! :)

Tränad och trött

Var iväg på BodySteppasset. Invigde min nya träningstop från BetterBodies. Köpte den i XL, vilket var lite för stort. Men det fanns bara det och S, vilket är lite för litet... hur skön och snygg som helst.

När jag kom hem gjorde jag jamburgare. Fick vänta lite på Patrik som var till optikern och sen var och dansa dansmatta - han skulle handla på vägen hem. Mumsiga hamburgare! Räcker till matlåda. Var länge sen man hade vettig mat med sig på jobbet. Var dock länge sen jag jobba dag och hade lunchrast. På kvällarna är det bara en halvtimme och då har det blivit gröt för vi inte haft nån maträtt färdig att ta med....

Jahapp, i morgon blir det att gå upp tidigt. Vilket leder mig in på min fråga. Vad gör jag uppe nu? Borde inte jag sova? Jo. Så det blir inget mer än ett God natt!

Sov gott!


 - bara helgen kvar -

Ledighet

Skönt att inte göra någonting.

Igår blev det ingen träning. Passen på kvällen lockade inte, inte heller löpbandet. Blev hemma hela dagen och gjorde ingenting mer än att glo på tv, spela Rockband och göra ingenting.

Sen kom en nyfriserad sambo hem. Lika snygg som vanligt. Nu har han klippt sig oftare än mig - måste bli ändring på det. Vi åt fläskfile och wokgrönsaker tillmiddag, mums. Idag blir det nog hemmagjorda burgare eller köttbullar. Vi får se.

Ett träningspass ska klämmas in iaf. Tror det blir BodyStep. Var så himla länge sen sist. Jobbat alla möjliga dagar och tider så det har inte blivit av. Det blir också mitt 30 pass i sommartävlingen. Sen är det bara att hålla tummarna för att de drar mig. Man vinner ett år gratis träning!! :) Skulle ju sitta fint som student.

På tal om student. Ansökte om studiemedel idag. Inte så kul då man vet att det mesta ska betalas tillbaka. Tror inte jag skulle klara ett år utan lån. Hade kunnat gjort det första året om jag visste hur lite jag behövde betala i månaden. Men nu med lägenhet och räkningar och allt vad det är så räcker det tyvärr inte. Får hoppas min plan om att vinna stor när jag är färdigstuderad håller - fri skulderna! :)

Nu ska jag käka lunch!

Ge upp!

Nu har The Phone House ringt hur många gånger som helst. Missade några gånger innan jag svarade första gången. Sen tog det ett tag sen ringde de igen, men jag när jag jobbade. Trodde det var typ Jenny och dom från nån annan telefon. Nu ringde de igen - med samma erbjudande jag tackade nej till innan. Egentligen borde jag inte bli sur med tanke på hur jag vet hur det fungerar. Man finns med i systemet som dubblett och de har sina manus som de läser från med argument på allt man svarar på. Han blev nog lite sur, det lät som det när han tackade för sig. Han ville ha mig att köpa en bärbar med mobilt bredband bla bla bla. Jag sa att jag var nöjd med min stationära... " Du får ha så kul med din stationära och ta hand om dig". Det var hans avslutningsfras - lite smått fräsig. Kunde inte mer än skratta när jag lagt på. Tur att jag inte var så desperat när jag satt och sålde! :)

Nu till nåt helt annat. Jag har träningsvärk. I ryggen och baksida ben. Trodde jag skulle ha ont i vaden eftersom jag var så trött i den igår när jag kom till jobbet. Men den är ok. Få se om det blir nåt svettandes idag. Passen i kväll lockar mig inte så jättemycket. Kanske blir en runda på löpbandet igen... Vi får se.

Patrik ska klippa sig idag. Spänd på hur det ska bli. Borde också boka klipptid. Kanske kan göra det nästa vecka. En massage vill jag också boka in. Ska nog kolla när jag far till gymmet idag om hon har nån tid!

10,2

Jag glömde ju det viktigaste!!

I morse när jag vägde mig visade vågen totalt minus 10,2 kg! Hoppas det håller i sig!

Nu ska jag gå och sova! God natt!

Helgen

Jaha, då har ledigheten gått förbi. Men det kommer ny i morgon så jag lider inte:) Så här har min helg varit.

Fredag
När jag kom hem från jobbet var Pia och Robin här. Alla i full gång med att spela Rockband. Patrik har lärt känna dem pöver internet på en musikspelssida, så de delar hans intresse. Så jag anslöt mig till dem och spelade på. Kom väl i säng ganska sent. Svärmor var förbi en sväng också så vi prata om lite av allt som händer i hennes liv.

Lördag
Hotellfrukost! I princip. Jag kokade ägg och så hade vi skinka och mjukost och grönsaker och allt möjligt. Sällan vi har så mycket pålägg hemma:) Det var gott. Jag åt självklart min favvogröt innan, men två äggsmörgåsar fick plats också. Måste ladda med energi, för idag vankades Boda Borg. Kom ihåg mindre än vad jag trodde att jag skulle göra, så det var kul. Det är ju inte så kul om man kan massa banor och man inte får vara med och tänka. Sen hade det kommit nån ny också. Av alla 16 banor klarade vi 12 - men en anings hjälp. En av de fyra resterande var trasig - så det var ju inte vårat fel:)

Efter vi givit upp - helt slut på energi - gick vi upp till en av pizzeriorna. Åt min första pizza på många månader. Rätt så gott faktiskt, men det kändes i magen sen att man inte var van med sån mat:) Efter det drog vi tillbaka till MultiChallenge och spelade Pump It Up - ett dansmattespel. Rätt kul. Det var inte det vanliga med en pil upp, en till höger, en till vänster och en bakåt. Den här hade et åt varje hörn och så fanns det en platta i mitten. Lite annat sätt att tänka. Men det var kul.

Innan vi for hem gick vi på Willys och handlade lite. Vi åt så pass sent så vi hoppade över middagen och köpte lite frukt att smaska på under kvällen. När vi kom hem så hade en till av Patriks kompisar anslutit sig. De fyra satt sig och spelade Rockband och jag blev utanför. När de kör för att få höga scores vill inte jag beblanda mig bara för att jag ska få köra. Men det var inte så kul att bara ligga och titta på. men men...

Sen kväll den här kvällen med...

Söndag
Jag gick upp kvart över elva!!!! Det har inte hänt på evigheter. Men jag var verkligen helt slut. Jag sov dock inte så länge men jag pallade bara inte att gå upp. Hela dagen blev en riktig slödag. Hotellfrukost igen - eller brunch måste vi nog kalla det. Sen film i det tråkiga regnvädret och lite Rockband. På eftermiddagen gick jag och Patrk till coop och handlade lite. Sen lagade vi tacos. Riktigt gott. har ju inte tyckt om bröden till tacos, varken hårda eller mjuka. Men nu när de har gjort dem med soltorkade tomater och örter så var de riktigt goda.

Blev yttligare lite Rockband och sen en film till innan vi gick och la oss.

Måndag
Tänkte att jag skulle åka och träna innan jag åkte på jobbet, men Pia och Robin var kvar så jag stannade hemma med dem och spelade lite och slöade. Sen vid halv tre åkte jag på jobbet och hade en lugn kväll. När jag kom hem spelade jag och Patrik lite Rockband, fick lite mersmak under helgen - dock har jag personligen inte spelat så mycket i helgen. Mest tittat på. Sen blev vi trötta och gick och la oss.

Idag!
Gick upp vid kvart över nio och cyklade till coop och köpte bananer. Kom hem och åt min gröt och kollade lite på tv. Vid 11 cyklade jag in till gymmet och sprang på löpbandet. Sprang i 40 min och förbrukade 590kcal. Men nu vet jag inte om jag håller på att bli förkyld, hoppas att det är nåt annat. Vill inte bli sjuk. Jobbar ju hela helgen, skulle verkligen vilja ha pengarna. Om, bara om jag blir sjuk så får det vara en liten förkylning. Vill inte ligga däckad. Aja, nu ska jag fixa nåt att äta innan jag åker på jobbet. I morgon är jag ledig igen! Wohoo!

Ha en bra dag. Kanske kommer lite bilder sen från helgen!

Nu vill jag vara ledig!

Även om jag inte alltid jobbar så många timmar en jobbdag så är det jobbigt. Jag jobbade 21 dagar i juli, men fick "endast" ihop 146,5 timmar. Även om man inte börjar förrän 16 så blir det som att man tänker på det hela dagen. Att man ska iväg och jobba, att man inte kan dra iväg eller dra igång vad som helst för att vet att man ska iväg och jobba... Då jobbar jag hellre färre dagar och mer timmar - iaf nu i sommar. :) Sånt kan säkert ändra sig med åren.

Idag blir det ingen träning. Skönt med vilodag. Känner faktiskt av lite i magen från igår. Måste ha hållt in den och stabiliserat när jag sprang. Längtar faktiskt till nästa gång. Då ska jag inte trycka på "nödbromsen" :)

Försöker samla energi till att städa. Är inte ett dugg motiverad, men det är ju lite nödvändigt. Tyvärr. I framtiden vill jag ha en självstädande hem. Det vore underbart!

Ledig helg, ledig helg, ledig helg!!

Nu har jag ordbajsat färdigt. Ha en bra dag!

RSS 2.0