Fredag

Det blev inget sjukhus idag. Jag satt och räknade igår och det fattades fem timmar den här veckan. Men de kommande två veckorna kommer jag få fem timmar över. Två från nästa vecka och tre från veckan efter det. Plus att jag redan har en timme till övers. Så då bestämde jag mig för att vara ledig idag, när jag ändå inte hade nån bestämd handledare som väntade att jag skulle komma.

Städade ur badrummet idag. Luktade riktgit frächt. Var även in och tränade, 40 min på crosstrainern. Men jag tog det rätt lugnt då jag nyss varit förkyld. Men det kändes inte allt för jobbigt så det är nog ingen förkylning kvar.

I helgen blir det till att städa resten av lägenheten så den är fin till soffan kommer på måndag. Fan, vad skönt att den äntligen kommer. Väntar bara på mina gardinstänger nu sen är jag nöjd!

Undrar vad man ska hitta på nu?

Nu ni!

Det krävdes att föräldrarna ringde till Jysk för att det skulle hända nåt. Men nu ska vi få vår soffa. Vi fick endast 300 kr som kompensation (och en hemkörning men den tycker jag inte skulle räknas med, men vad gör man?). Köpte kuddar till soffan och en luftmadrass som Patrik kan ha med på LAN. På måndag kommer soffan! ÄNTLIGEN!!! Nu kan ni komma och hälsa på, för nu finns det nånstans att sitta och sova över på om det skulle behövas:) Mamma och pappa tänkte komma upp över påsk. Ska bli kul att visa dem lägenheten!

Idag var jag med på Slussen och skrev in min patient som jag ska följa med på op på måndag. Sen kommer han upp till vår avdelning efter uppvaket. Så det kommer blir mitt skötebarn:) Ska bli spännande.
Var på IVA idag och lyssnade. Det var intressant, men jag hade lite ont i huvet och så blev jag lite trött av att bara sitta. Men inte jättetrött så det betyder att det var intressant och bra berättat av sköterskorna! :) Hade det varit lite segt eller tråkigt hade jag med all säkerhet blivit skittrött.

I morgon ska jag gå en A-tur. Men min handledare är ledig och min "tillfälliga" som jag tänkte gå med i morgon ska var på onkologen, så vi får se om nån vill ha mig. Sen ska vi städa i helgen så soffan får plats:)

Ha en bra kväll!

Kväll

Snart ska jag åka iväg till sjukhuset. Var länge sen jag gick en kvällstur. Ska inte gå med min handledare idag, hoppas det går bra. Insåg nyss att jag inte har nån middag att ta med. Få se om det finns nåt man ska kasta ihop eller om jag tyvärr måste springa in på en affär och köpa nåt färdigt.

Blir kvällstur i morgon också - mer sovmorgon:) Sen jag har lyckats byta min tid på IVA så jag ska  vara med när "min" patient skrivs in. Vore surt om den nu säger att jag inte får vara med och se hans operation. Med hittills har alla patienter varit snälla och hjälpsamma så det går nog bra. Missar huvudhandledartiden i och med det, men det gör inget. De ska göra samma sak som vi gjorde i torsdags - ventilera lite. För en av oss var inte med i torsdags, så hon också får chansen. Hade varit kul att höra vad hon säger, för hon är verkligen ingen person som tar skit. Och då menar jag verkligen det. Tror ingen kan sätta sig på henne, what so ever.

Nu ska jag se om det finns nåt ätbart man kan ta med sig. Ha en trevlig kväll.

Op-dag

Den här dagen blev inte alls som jag trodde. Först var jag inte ens säker på om jag skulle börja på morgonen. Jag fick för mig att jag och min handledare pratade om en kvälls-tur förra veckan. Kollade i min almancka och där stod det A-tur (dagtur). Så jag tänkte att jag åker väl in så får jag väl åka hem igen om det var fel. Väl inne går jag och dubbelkollar på schemat och där står det också A. Men hon kommer aldrig... De ringde efter henne och hon var helt säker på att hon hade en C-tur..Blev lite knasig start. En undersköterska var sjuk och de fick inte tag på nån annan så det var kort om personal. Jag fick dela medicin själv åt en grupp (dock endast en patient i den gruppen så det var inget spektakulärt) - klart att den andra sjuksköterskan dubbelkollade och signerade, men jag fick som sköta mig själv. Hjälpte en undersköterska att ta upp den patienten och tvätta och bädda och gå på toaletten. Sen kom min handledare. Nästan precis då skulle en annan ner på operation, då bestämde vi snabbt att jag skulle följa med och se på. Så jag frågade patienten och operatören och det gick bra. Så då for vi ner. Sen fick vi sitta där ganska länge. Men, trots att jag är förkyld, så blev jag inte så himla trött. Stod och kollade på när de tog bort halsmandlarna. Lite spännande. Nästa vecka ska jag få vara med på en öppen njuroperation. Ska bli jätteintressant.

Sen när patienten åkte till uppvaket så var det liksom inget mer för mig att göra. De skulle bara vänta på att hon skulle kvickna till. Så jag fick gå upp och äta. Sen fick jag läsa en epikris som min handledare hade skrivit om en patient som ska skrivas ut i morgon. Fick även ringa och rapportera patienten dit hon ska. Sen fick vi gå hem. Låter kanske inte som att jag fått gjort så mycket, men det har varit som full fart hela dagen. Om man bortser från den timmen då vi fick vänta innan vi fick komma in i operationssalen.

Ska försöka få tag på min syster som glömde ringa tillbaka till mig igår kväll!

Ps. Nej, vi har inte fått nån soffa än... Jag gråter!

:)

Promenad!

Hur fint väder som helst. Tror jag var borta i lite drygt 1½ timme. Ca tio minuter av dem spenderade jag inne på affären. Gick en ganska lång sträcka. Hoppas det fortsätter med samma väder så man kan vara ute mer. Nu har jag iaf duschat. Blev svettig fast jag inte gick så fort. Åt tonfisksallad till lunch. Ikväll ska jag göra ett nytt försök med grönsaker i ugn, råkade bränna en del i fredags så det blev inte så mycket att äta:) Får ställa klockan ikväll så man får nån middag!

Ska som sagt börja lite med arbetet. Det är nästan det här som är svårast med en skriftlig uppgift - att börja! Sen kan det mer eller mindre flyta på, men att starta upp ett arbete kan ta en evighet.

Håll tummarna för att jag inte blir mer förkyld! Kram.

Lite förkyld.

Höll tummarna in i det sista att jag inte skulle bli förkyld. Är inte helt däckad eller helt täppt, men fortsätter det åt det här hållet kanske jag blir det om nån dag eller två. Det har jag varken tid eller lust med. Ska inte iväg till gymmet idag, men jag måste gå och handla så en lite promenad blir det iaf. Är så sjukt godissugen, men jag måste kämpa emot :) Har ju varit så duktig en tid nu, så det vore synd att sluta.

Kanske ska ta mig i kragen och skriva lite på arbetet. Börja lite smått med layouten och lite sånt så man iaf har ett dokument på datorn:P Sen måste jag hitta de där jävla artiklarna. Ska nog gå till bibblan och kolla om det finns några bra böcker att använda. Ju mer referenser desto flitigare känner jag mig, hehe.

Nej, tror jag ska passa på att gå ut medan solen lyser. Hoppas ni har lika fin dag som jag :)

Träning

Har nyss kommi them från ett svettigt pass på gymmet. Körde 45 min på crosstrainern. Kändes mycket bättre än igår. Men jag får som skavsår på tummarna av handtagen. Får väl plåstra om mig innan nästa pass. Tror det är lite förkylning på g. Inte roligt alls. Funderade ett tag på om jag skulle skita i träningen idag för att slippa en eventuell förkylning. Men det gjorde jag inte. Känns rätt bra nu. Inte ont i halsen, så vi får se i morgon om det bryter ut nån förkylning eller inte.

Nu ska vi äta lite lunch. Jag är hungrig! Ha en bra dag!

Ledig dag.

Idag är jag ledig. Sov lite längre än till halv sex iaf:) har varit in och tränat lite, 40 min på crosstrainern. Var inga roliga pass idag (och så har jag haft två vilodagar efter varandra den här veckan) så jag åkte in så jag fick röra på mig lite iaf. Kunde ha gått ut och gått också, men man tappar lusten lite när det verkar som att INGEN hundägare i hela Torvalla tar upp efter sina hundar. Det är fan bajs överallt. Jag blir bara arg när jag går ut och går efter cykelbanorna.

Blir väl liknande pass i helgen också. Nu när jag väl har kommit igång finns det ingen anledning att sluta :)

Nu ska jag gå och duscha! Ha en bra kväll!

Helg...

I dag var sista dagen den här veckan. Skönt med lite långhelg! Vi hade huvudhandledarträff idag och ventilerade lite om bemötande. Det var intressant! Sen försökte jag vara lite "självständig" idag, kändes lite bättre iaf.

Ska sätta igång med mat snart. Tror jag har slagit i huvet. Jag börjar gilla fisk:) Ska äta lax idag!

Ska försöka komma igång med arbetet nu. Fick byta ämne, ta ett som är lite mer kopplat till avdelningen (eller i studiehandledningen står det patientfall, men jag har inte hittat nåt som jag känner mig riktigt intresserad av.) Bytte från långvarit smärta till postoperativ smärtlindring. Idag såg jag min förkta KEDA. Sitter som en slang i ryggen där smärtlindrande medel sprutas in mha en maskin. Fick hjälpa späda och såg hur man kopplade dit sprutan.

Nu ska jag laga mat. Ha en bra kväll.

Halvtidsbedömning

Idag har jag, min handledare och min kontaktlärare haft halvtidsbedömning. För att sammanfatta det så sa vi väl typ: Det jag gör är bra, men jag borde göra mer. Ska ta för mig mer, ta mer egna initiativ, planera dagarna mer och försöka att inte vara så passiv. Men jag är lite mesig person tror jag. Är rätt dålig på att ta för mig.. Men det ska det blir ändring på! Så det så!

Idag blev det vilodag från gymmet. Kände att jag hade spänt mig och gruvat inför bedömningen så huvudet sa ifrån lite. Min erfarenhet säger att jag får migrän om jag far och tränar med huvudvärk. Det pallar jag inte med. Har slut på migränmedicin. Borde kontakta en läkare så jag får nåt utskrivet. Tror inte jag vill ha det jag hade. Vi får se hur det blir med den saken. Borde ringa en tandhygienist så jag får ta bort tandsten, och sen ta tag i och vara duktig att använda tandtråd. Som hon skrämde upp mig om min tandsten när jag var på sista gratiskontrollen borde jag vara duktigare än vad jag är.

Annars då, blev nästan kräkd på idag (eller vad det heter). Tyckte jag hanterade situationen rätt ok, med tanke på hur kräkrädd jag är! Efter incidenten insåg jag att det jag tycker är äckligast är själva ljudet (patienten kräktes ganska ljudlöst). Sen luktar det väl inte så jävla fräsht men det var inte så farligt som jag trodde.
Satte nål på en patient idag, det gick bra, kopplade dropp till denne också. Tidigare var jag in till en patient som jag skulle ta venprover på som började med att "skrämma upp" mig att han var så svårstucken. Att tidigare fick de sticka 7-8 gånger innan de fick det blod de skulle ha. Men jag bestämde mig för att inte lyssna på det utan försöka vara "open-minded". Det gick väl ok. Hittade ett litet, litet kärl som jag kände rätt tydligt och tyckte väl att det skulle gå bra. Jag fick lite blod men inte tillräckligt. Sen kom min handledare och jag bad henne titta men hon hittade inget annat kärl att sticka i. Så det blev att ringa till labb så fick de komma och ta proverna. Så det löste sig. Tyckte ändå att det var bra att jag fick blod på första försöket trots att han var så svårstucken. :)

Nej, nu måste jag ta tag i maten. Börjar bli lite hungrig:)

Ha en bra kväll!

Födelsedag igår

Som sagt, igår fyllde han jag bor med 20 år. Några stora festligheter blev det inte. Middag med hans mamma och hennes man. Vi åt fläskfilé med kroketter, tsatsiki, broccoli och sallad. Sen åt de cholkadpudding till efterrätt, men det tycker jag inte om så det hoppade jag över. Idag har hans paket kommit, men jag hinner inte hämta det så jag får fixa det i morgon.

Snart ska jag iväg och träna. Än så länge går det bra med återupptagandet av träningen. Hoppas det håller i sig.

På sjukhuset har vi hunnit med en del. Tagit lite suturer, hjälp en dam med morgontoalett, delat lite medicin, dokumenterar, varit med hos tandhygienisten, rapporterat och lite mer. Fick se min första katertersättning på kvinna också. Imorgon är det halvtidsbedömning. Håll tummarna för mig :P

Nu ska jag byta om! Tjoff..

Matlagning

Håller på att laga middag nu. Tänkte skriva receptet här för jag tror det blir riktigt gott. Det står kyckling i ugnen som har lite pepparmix (svart-, vit-, rosé- och grönpeppar) på sig, samt lite grillkrydda. Till det ska jag göra fullkornsris och i kylen står en kall sås som jag gjort. I den är det:

drygt 3 dl lättcreme fraiche
en halv gul lök
2 tsk persillado (kryddmix som finns på bla Ö&B)
lite cayennepeppar

Hoppas det smakar:)

I morgon ska jag egentligen gå kvällstur, men jag har mer eller mindre bestämt mig för att åka dit på morgonen istället. Han jag bor med fyller ju 20 år. Vore ju lite kul att få äta middag med honom på hans födelsedag, eller?

Nu ska jag kolla tilla kycklingen. Tjing!

Lördag

Idag har det varit en riktig lördag. Har slappat lagom men ändå hunnit med en del nytta. Gick upp vid halv tio och kollade på avsnittet av Cityakuten som jag missade i måndags. Samtidigt åt jag en portion gröt med jordgubbar. Sen gjorde jag inget speciellt, diskade och försökte komma på nåt att göra. VId 11 började jag tvätta. Var bara två maskiner så det gick fort. Båda var halvfulla, så det gick riktigt fort.

Vid 16 gick jag och Patrik till affären och handlade lite. Sedan lagade jag mat och sen åt vi. Kollade på Melodifestivalen och nu sitter jag här. I morgon ska jag sätta igång med fördjupningsarbetet. Eller jag SKA göra det. Annars kommer jag få sjukt mycket att göra på slutet av praktiken.

Nu vet jag inte vad jag ska hitta på! Ha en fortsatt bra kväll!

Alla hjärtans dag.

Idag är det kärlekens dag. Köpte en ros till Patrik och jag ska få massage lite senare. Ska bli mysigt och skönt.

Idag har jag dragit massa stygn från en patients ansikte. Det var skitkul. Pillergöra men skoj. Lite läskigt då det satt stygn precis under ögat. Men det gick jättebra. Jag och en klasskamrat turades om:) Sen har jag satt min första PVK på avdelningen. Gick också jättebra. Missa kärlet i själva insticket men hittade igen det sen. Så det löste sig fint.

Igår var jag och den sjuksköterska jag gick med lite "sprut-och-kut"-sjuksköterskor. Vi tog lite prover på morgonen sen så fanns det egentligen inte så himla mycket och göra. Vi hjälpte en tant upp så hon fick duscha och så bäddade jag hennes säng. Sen vid tio gick hon på HLR-kurs så jag gick till en annan sjuksköterska som jobbadfe i ett behanlingsrum där de skjuter mekaniska ljudvågor och krossar njurstenar. Det var intressant. Sen blev det lunch och efter det kollade jag och första sjuksköterskan runt lite på avdelningen och hon berättade lite om olika saker. Sen stog vi mest och småpratade så jag fick gå hem. Kort och inte allt för produktiv dag, men helt ok.

Måndag och tisdag sprang jag med min ordinarie handledare. Delade mediciner, hade hand om en patient, tog lite prover. Typ det vanliga.

Har också bestämt en operation jag ska vara med på. Men det krockar lite. När den patienten skrivs in har jag tid på IVA. Så antingen om jag byter operation, eller om jag byter med nån så jag får gå på IVA på eftermiddagen.

Nu vill jag ha min massage. Hoppas ni haft en bra Alla Hjärtans Dag. God Natt!

Promenad

Jag hade tänkt fara in till gymmet och träna, men passen som är idag inspirerade mig inte riktigt. Och jag är ingen gymma-själv-typ, måste ha nån som säger till mig vad jag ska göra och sen peppar på, hehe. Blir nog en snabb promenad istället, som igår. Det var riktigt skönt. Men det är plusgrader (typ 0,6 hehe) men det är tillräckligt för att det ska droppa lite. Kändes nästan som lite småregn. Inte mycket men så man känner små, små stänk. Samma temperatur idag som igår så det är väl likadant.

Igår hade vi riktigt tvättdag. Jag hade bokat två tider efter varann så vi tvättade från 15-21. Nu har vi nästan inga smutskläder kvar:) Sen bokade jag en tid nästa lördag så man vet att det blir av. Annars kan man dra på det länge och sen har man nästan inga kläder kvar. Så är jag iaf.

Åt fiberhavregrynsgröt till frukost. Det är inte gott alls, men jag har bestämt mig för att bli mer nyttig så det är bara att pressa i sig:) Åt jordgubbar till, de var goda iaf. Tycker inte att det är lika äckligt som första gången jag provade, så jag håller väl på att vänja mig. Idag åt jag upp hela portionen, brukar tycka det blir ännu äckligare när den hunnit svalna så sista tuggorna brukar bli kvar.

I morgon går jag kvällstur med min handledare och sen dag på tisdag. Kommer bli jobbigt. Slutar 21.30 på måndagkväll, kommer hem vid kvart över tio. Då ska man varva ner och föröska somna för att sen gå upp vid 5.15. Kommer blir lite jobbigt.

Nu ska jag plåstra om mina fötter så jag inte får skavsår när jag går ut. Ha en bra dag!

Sweet!

Haha, jag klarade tentan på den palliativa kursen också. Det trodde jag faktiskt inte. Känns riktigt skönt att slippa plugga till den. I helgen tänkte jag sätta igång med mitt fördjupningsarbete. Måste hitta dom där jävla vetenskapliga artiklarna! Drygt. Sen måste jag komma på en frågeställning eller syfte eller nåt, så man vet vad man ska leta fakta om.

Patrik är på bio nu. Kände inte för att hänga på. Han och några kompisar skulle gå, jag låg hemma och kollade på På Spåret. Penisionspoäng :)

Vet inte riktigt vad jag ska hitta på nu. Orkar inte kolla på en film, känner inte för att börja leta artiklar och nån bok att läsa har jag inte heller. Allt är bara trist :P

Nä, men nåt ska man väl hitta på. Först ska jag på toa iaf.

Ha det!

Kem-lab.

Idag var jag på kem-lab. Fick en liten rundtur och sen satt vi och vänta på patienter som skulle ta blodprov. Det var helt sjukt lugnt. Från halv tio till tolv hann jag sticka typ 6 pers. Men det var ju iaf sex stycken, så jag fick ju öva lite. Det var bara en som jag inte lyckades på, men hon var väldigt svårstucken. Helt ok dag.

Nu när jag tänkte gå ut och ta en promenad så har solen gått i moln. Det var ju typiskt. Men ska ut ändå. Måste boka tvättid också. Ska göra det på en gång när jag går ut.

Ska ta litet mellanmål nu, kurrar lite i magen:)

Trötter

Det gick riktigt bra att jobba natt. Jag blev pigg strax efter jag skrivit blogginlägget. Idag är det däremot värre. Sov en aning för länge i går. Men det har gått bra ändå. Idag gick jag med en uska och fick göra lite sånt idag. Vi bädda sängar, drog två katetrar (en tittade jag bara på, den andra gjorde jag själv), dela ut frukost och lunch och lite sånt. 
Har ont i huvet idag, men det beror ju på det konstiga sovandet de senaste dagarna. Nu har jag gjort en natt (vi får göra två om vi vill) så det kommer inte bli nå mer nätter för mig den här praktiken. Det ger som ingenting. Det händer mest saker på dagen.
Hade även huvudhandledarträff idag. Satt mest och diskutera lite hur första veckan har varit. ad ont i huvet, s jag var vä inte alldeles för aktiv:)

Nu ska jag fixa lite att äta. Jag är hungrig!

Natt

Nu sitter jag på sjukhuset. Har inget speciellt att göra så jag skriver en rad. Ska nog gå och läsa lite i tidningen, få se om det hänt nåt spännande. Snart drar ju VM igång så det mesta handlar ju om det.

Tyvärr är jag redan trött, så vi får se hur det här går :)

God natt på er i alla fall!

Ny vecka.

Jaha, då var det redan måndag igen. Sjukt hur fort det går. Idag fick jag en egen patient att ta han om. Hjälpte henne att duscha, följde henne till en undersökning (som fick skjutas upp till imogon pga av för höga värden på ett prov, synd eftersom jag inte är där i morgon på dagen). I morgon ska jag gå natt. Börjar klockan 21. Tänkte försöka vara uppe så länge som möjligt för att sova så länge som möjligt i morgon. Måste nog ändå sova lite på dagen för att orka med hela natten.

Tänkte att jag skulle träna idag, men jag fick som ont i huvudet. Jag har haft en lins som krånglat några dagar och skulle tvätta den med natriumklorid. Tvättade den lite, satte in den, men fick ta ut den på en gång för det sved nästa. Sen försökte jag tvätta den lite till, men då gick den sönder så jag fick gå med en lins idag. Kändes i huvudet i slutet av dagen. Sen var jag så sjukt trött också så jag skippade träningen, ska ta det på onsdag istället.

Vet inte riktigt vad jag ska hitta på... skulle faktiskt kunna gå och sova. Få se om jag lägger upp en annan strategi.

God natt!

Ny månad

Ja, nu är det februari. Vart tar alla dagar vägen? Idag har jag varit ledig, och det behövdes kan man säga. Trött som ett svin har jag varit. har inte gjort nån nytta mer än att laga mat. det fick räcka:) Jo, jag ringde till jysk. Det är ju en historia för sig.

När jag ringde dit var jag ju lite irriterad över att det tagit så lång tid med soffa. Sen får man ju sitta och vänta hur länge som helst. Till slut svarar dom. Jag presenterade mig, berätta att vi väntat sen i oktober och vad de sagt till oss när VI har ringt och undrat var soffan är. Då frågar hon om jag bor i Torvalla. Ja, svarade jag. Hej Johanna, säger hon glatt. Ja, hej, säger jag lite förvånat. Sen frågar hon om jag inte hör vem det är. Haha, då var det Carro. En tjej jag känner genom svärföräldrarna som varit här på middag och som jag blivit bra kompis med under hösten. Inte pratar med henne på väldigt länge. Så det var ju skitkul att prata med henne. Hon skulle göra vad hon kunde för att vi skulle få nån form av ersättning pga vi fått vänta så. Och så skulle hon jobba på att vi skulle få första tjing på de soffor som kommer. så hon skulle ringa till oss på torsdag! UNDERBART!! Hoppas verkligen vi får soffan nu. Det känns ju inte som ett riktigt hem när det inte finns nå soffa. Det är ju så jävla kalt.

Imorrn blir det kväll på sjukhuset. Spännande och se vad som händer på kvällarna. Sen är jag ledig på söndag igen. Jag hoppas jag kan börja träna snart. För jag har lite abstinens. Jag tog trapporna igår när jag skulle lämna ett blodprov på lab. Det var från våning 11 till våning 5. Och så upp igen. Då kändes det att man inte tränat på väldigt länge. Ska nog mjukstarta med Bodybalance och sen styrka innan jag kör med nåt konditionspass :) Jag vill ju inte dö det första jag gör:)

Nu ska jag dricka nåt. Är så törstig. Trevlig helg!

RSS 2.0