Löptur + Stretch

Det blev ett spinning-pass igår, det var skönt. Men jag vet inte om det gjorde så mkt nytta. Åt så mycket middag sen så jag fyllde väl på allt jag brännde bort:) Men jag gjorde så god tacopaj att jag inte kunde låta bli...

Idag blev det nästan en vilodag, men tills slut blev det en liten löptur. Mest för att jag ville stretcha. Tog låtarna från sala-dansens långstretch och töjde och drog i musklerna. Kommer ju inte ihåg hela stretchen annars hade den varit ultimat. Fast det är ju inte lika bra om man inte har spegel, man ser ju inte vad man gör:)

Ska väl hoppa in i duschen och göra kväll. Nog för att jag har haft "kväll" hela dagen, kollade på film mitt på dagen och har väl inte gjort nåt nyttigt. Men man måste ju få ha såna dagar också.

Som sagt, duschen!!

Fredag

Det gick bra igår med opponeringen. Det var skönt att få det gjort. Så på måndag börjar en ny kurs. Ledarskap och organisation. Låter inte allt för kul, men den är säkert nyttig.

Det blev BodyBalance i går kväll. Det var skönt. Kände att jag kunde tänja ut rätt mycket. I eftermiddag blir det lite spinning hade jag tänkt. Ska in och kolla lite på InterSport för de hade nån rea. Kanske hittar nå billiga träningskläder... eller nåt annat kanske.

Undra vad jag ska äta ikväll. Känner mig inte direkt sugen på nåt speciellt. Så det kanske bara blir nåt litet. Vi får se.

Satt i solen en snabbis vid lunchtid. Det var lite kallt och sen blev jag hungrig!

Nu ska jag göra mig i ordning!

Body Step

Det blev bara BodyStep för Muskel var inställt. Vad jag fatta som hade instruktören ramlat i slalombacken. Hoppas det inte blev nån stor skada!

I morgon är det dags för opponering. Sen är "praktik"-kursen över. Lite ledsamt, det var ju hittills den roligaste kursen, överlägset. Håller på att göra mig lite kvällsfika då det blev sen lunch och ingen kvällsmat. Har dock gjort lax och prsillado-potatismos till matlåda i morgon. Längtar till lunchen i morgon kan jag ju säga.

Tänkte att jag skulle kolla på lite program jag missade pga av passet idag. Web-TV är bra i bland:)

God kväll på er!

Träningsvärk

Idag är frösta gången på länge som jag faktiskt har ont i kroppen efter träning. Om man bortser från smärtan i svanskotan, men jag tror inte det är träningsvärk. Det måste vara nåt annat. Har inte outhärdligt ont, bara alldeles lagom. Skönt.

Få se om det blir dubbelpass idag igen. jag är sugen på att gå på både Muskel och BodyStep. Få se hur man känner sig i eftermiddag, om jag bara väjler ett av passen eller tar båda.

Från och med idag är jag själv hemma. Patrik satt uppe hela natten och bygde ihop sin nya dator, så han sitter väl och småsover nu på jobbet:) Undrar vad man ska hitta på att äta nu när man är själv hemma. Nu får man ju välja fritt. Kul kul.

Nu ska jag kolla igenom rapporten jag ska opponera på, om det var nåt jag missade igår. Ha en fortsatt bra dag.

Dubbelpass... :)

Det börjar bli lite standard att köra två pass på samma dag. Idag blev det pilates och step. Vet inte om Pilates var riktigt min grej, men helt ok mag och ryggträning. Step-passet var riktigt kul! Svettig och äcklig blev jag, som vanligt:)

Har nyss läst igenom arbetet som jag ska opponera på på torsdag. Riktigt lättsamt arbete, härligt skrivet och intressant ämne. Kände inte att det var mycket negativt med det, kanske lite i upplägget som jag störde mig på, men inget stort.

I morgon far Patrik till Umeå efter jobbet. Så jag blir ensam till på söndag. Han ska på DreamHack i Skellefteå tors-sön.

Nu ska jag göra klart opponeringen så jag får ha ledig dag i morgon!

God kväll!

RPM

Trotsade smärtan i svanskotan och for och körde ett RPM-pass. Gick rätt bra. Svettig och äcklig blev jag iaf. I morgon hade jag velat gå på BosyStep men det börjar kl 12, blir lite tajt när föreläsningen börjar kl 13. Så det får bli nåt pass på eftermiddagen.

Blev äntligen klar med mitt arbete. Får hoppas att det duger. Men jag är beredd på en komplettering, som vanligt. Ska bli kul att träffa alla igen. Det var ju ett tag sen sist. Var ju iofs och lunchade med Stina i tisdags, det var trevligt!

Tänkte jag skulle ha lite "tjejkväll" i helgen då Patrik ska till Skellefteå på DreamHack. Nu när vi äntligen fått vår soffa.

Nej, nu ska jag snart hoppa i säng. Är rätt trött! Sov gott vänner!

Löptur

Ja, nu har jag varit ute och sprungit lite. Med betoning på lite. jag är SÄMST på att pusha mig själv. Var ute i 20 min och varvade min löpning med snabb promenad. Jag blev svettig iaf. Det blev vara 20 min för att jag inte hittar på cykelbanorna här, så rundan blev lite kort. Kunde ju ha tagit ett varv till, men när jag fick se huset så tänkte jag att jag kan ju sätta mig ute i solen i stället. Då kommer jag ju ut lite iaf. Så nu äter jag ett äpple och ska väl ta och bära ut en stol och sola en liten stund. Fast jag borde egentligen göra klart arbetet så syster kan läsa det lite i lugn och ro och inte känna sig pressad för att jag ska hinna ändra det hon anmärker på.

Aja, vi får se om samvetet eller solen vinner över mig.... hoppas lite på solen:)


Påskhelg

Det har inte blivit mycket skrivande den här veckan. I torsdags natt kom mamma och pappa fram. Det var trevligt. For runt och plocka lit här hela kvällen så det skulle vara fint tills de kom. Första budet var att de skulle stanna på vägen och sova så jag skulle hinna städa på förmiddagen på fredagen. Men bestämde sig för att ta hela vägen på en gång, så då fick jag ila runt här vid 23 på kvällen. Sen vid halv ett-ett nånting slängde Pumba (katten) ner ett glas på golvet så då blev jag illa tvungen att dammsuga. Hoppas inte grannen vaknade. Tror hon var närmare halv tre innan vi gick och la oss, mamma och pappa kom vid tjugo över ett.

På fredagen for vi runt lite och kollade i affärer. Fast tror bara vi var på IXO House, Rusta och Coop Forum, men det tog sin tid. Igår var vi bort på Frösön och tänkte kolla på utsiketen men vi åkte bara runt hela Frösön och kollade från bilen. Fick jag åka förbi Zoo't, där har jag aldrig varit. Sen åkte vi till Elgiganten och Coop Forum igen och kollade lite och handlade det som fattades. Blev påhoppad av en försäljare från Telia som stod där och fixade med abonnemang. Bytte från det jag hade till Student. Så nu ska jag ringa billigare och så har jag 5000 gratis sms i månaden. Lät ju bra, får hoppas att det är det. Plus att jag nu tog över från pappa så han inte betalar längre. Kanske korkat, men man vill ju känna sig självständig :)

Idag blir det att skriva klart arbetet, har småknopat med det nu när mamma och pappa har varit här. När det har kollat på TV och sånt. Så det är inte så hemskt mycket kvar. Ska maila det till syster så hon får ge igen tjänsten. Sen ska det in på tisdag.

Måste hinna gå ut och gå idag också, det är så himla fint väder.

Ha en bra påskdag!image21

Slutbedömning

Idag var sista dagen på praktiken. Kändes lite vemodigt att gå därifrån. Man ville ju som fortsätta det man höll på med, nu när man kommit igång. Vi får se, man kanske kommer tillbaka. Ska tillbaka i morgon och lämna igen tvätten som jag inte hann med idag. Sen så ska jag säga hejdå till min handledare, blev som lite hastigt idag. Hon fick blommor och så gick hon och lämnade dem i omklädningsrummet och sen så gick jag på huvudhandledning, vi hann som inte säga hejdå. Sen när vi var färdig var hon med en patient på röntgen, så vi får ta det i morgon.

Igår blev det ingen träning. Jag skulle luncha med en kompis och så hade jag bestämt mig för att sova ut, sen gick jag kväll så hela dagen bara försvann. Har inte bestämt mig för vilket pass jag ska ta idag. Just nu har jag så ont i svanskotan så jag är inte direkt taggad :( Få se om det hinner ändra på sig, så jag tar Body Step-passet vid 19.30. Vi får se. Annars så ska jag tillbringa tiden framför datorn och skriva på mitt arbete. Så kommer dagen se ut i morgon också. Vill ha klart det innan mamma och pappa kommer. Och så hade jag tänkt att min syster ska få läsa igenom det och komma med synpunkter innan tisdagen så det blir så bra som möjligt.

Nu ska jag öppna mitt dokument så det blir nånting gjort. Trevlig kväll!

Dubbelpass idag igen.

Körde två pass idag igen. Först körde jag Body Step och tog slut på mig totalt. Sen direkt efter det blev det ett pass BodyBalance för att sträcka på mina muskler. Det känns riktigt skönt nu. Är lite hungrig och håller på med mat på spisen. Ja, jag vet att det är lite sent att äta nu, men det blev lite förskjutet för att jag tränade. Hade redan bestämt vad vi skulle äta så det har gått fort att göra i ordning.

Till helgen kommer ju mamma och pappa. Ska bli kul. Patirk erbjöd sig att laga sin wok-rätt. JA! utropade jag. Den är så himla god.

Nu ska jag slänga mig i duschen medan det puttrar. God kväll!

Ps. Har fortfarande ont i svanskotan. Vad kan ha hänt?

Gardiner.

Nu har gardinerna i vardagsrummet äntligen kommit upp. Blev inget strykande i fredags och igår hade jag inte tid. Men nu så, nu är de upp. Och fint blev det. Nu är det bara tavlor i vardagsrummet som fattas. Sen så är det väl ett hem måste jag säga. Men det är klart att det aldrig blir färdigt. Blir något hem någonsin det?

Idag blev det ingen träning. Passen som var på gummet tilltalade mig inte idag, men jag har bokat två pass i morgon så jag får vara lat idag:) Ska gå på Body Step, det var så jävla kul i lördags så vi fortsätter på det. Sen direkt efter det så är det Body Balance, det kan ju vara skönt att sträcka ut mucklerna efter ett BS-pass:)

Det är alltså bara tre dagar kvar till slutbedömning. Kan inte fatta att praktiken är slut. Tyckte nyss att den började. Står väl inte på förrän man har legitimationen i handen. Knappt så man hinner med. Sen har man barn och villa och hund också innan man knappt hunnit blinka. Sen kommer barnbarnen och hälsar på och till sist ligger man på hemmet. Hehe. Aja, det är kul iaf, får hoppas att det fortsätter vara det.

Ska snart åka och hämta Patrik. Han vet inte att vi fick låna Lasses bil i veckan så det fick bli en liten överraskning. Har inte riktigt kommit på vad vi ska äta, och jag som lovat Patrik mat när han kommer hem. Vi får se vad vi kommer på.

Nu ska jag fara och hämta min sambo! Tjing.

Ont i svanskotan

Efter RPM-passet i onsdags så fick jag ont i svanskotan på kvällen. Det liksom huger till när jag ska resa på mig från en stol. Jag vet inte hur jag lyckades cykla om det är svanskotan jag fick ont i och inte benen..weird. Iaf, har fortfarande ont men inte lika mycket. Idag på praktiken kändes det nästan inte alls när jag ställde mig upp vissa gånger. Får hoppas att det går över snart. Känner mig som en gammal kärring när jag reser på mig. Suck.

Idag kändes det riktigt bra på sjukhuset. Kände mig inte så knuten till min handledare utan sprang runt lite själv. Det känns skönt med tanke på slutbedömningen nästa vecka. Har även hunnit tvätta två maskiner idag. Det var mer än välbehövligt, så nu har vi rena underkläder. Fick till och med ha en stringtrosa på mig här om dagen för att spara på de sköna trosorna till de dagar jag skulle "jobba". Men nu är lådan full med nytvättat. Ska ta träningskläder och sånt på måndag. Då är jag ledig.

Patriks lillebrors pappa var hit och hjälpte oss att sätta upp gardinskenor i taket, så så fort jag har strykit gardinerna så har vi gardiner i vardagsrummet. Det var på tiden. Sen har vi fått och byggt ihop våra DVD-hyllor. Ska väl införskaffa två till så vi får plats med alla filmer Patrik tänkt samla ihop. Skönt nu att det börjar se ut som ett hem. Lite tavlor i vardagsrummet sen så är det nästan färdigt.

Patrik är hos sin pappa i helgen så jag får roa mig själv. Ska väl skriva på arbetet så det är nästan bra att han inte är hemma, så kan jag koncentrera mig. I morgon ska jag gå på Body Step. Skulle bli ny koreografi. Gick på 45 miunters passet i tisdags och det var skitkul, tyckte nästan lite synd att det var dags att byta. Hoppas det blir roliga låter i nästa omgång!

Gjorde tacopaj idag. Degen gjordes på dinkelmjöl istället för vetemjöl. Sist jag gjorde det glömde jag att köpa creme fraich till geggan man har på toppen. Men ost kom jag ihåg iaf. Den här gången var det tvärt om. Då kom jag ihåg geggan men inte osten. Det blev gott båda gångerna.

Nu ska jag stryka så jag får upp gardinerna innan jag går och sover. Trevlig kväll på er och god natt!

RPM

Idag har jag varit på mitt första RPM-pass. Ett sorts spinning-pass. Herregud, vad man svettades. Men oj så skönt det är efteråt. Känner mig lite mör i kroppen, men då vet man ju att man har tagit i.

Få se hur det blir i morgon. Ska ha huvudhandledning men vi ska ha den kl 10 istället för 13. Tänkte att jag skulle hinna träna innan jag börjar (går kvällstur). Men det enda passet är spinning kl 07.30. Dels kommer jag ha ont i rumpan av sadeln från passet idag och dels är det så tidigt när man faktiskt har en liten sovmorgon. Annars kanske jag tar mig in och kör lite på crosstrainern innan vi börjar. Körde ju dubbelt igår så jag kan ju ta en extra vilodag om det skulel bli så.

Ska dra igång med arbetet nu. Hoppas det flyter på bra och att inget stör.. men man vill ju göra ALLT annat nu när man känner att man måste skriva! Så är det alltid:)

Ha det!

Dubbeldag

Idag har det varit en lite dubbeldag:)

Ringde först till veterinären och fick tagp å p-piller åt katten. Får hoppas att hon lugnar ner sig. Hon har fått ett piller och det har inte hjälpt :P Hehe, lär väl ta ett tag innan det sätter igång. så vi får stå ut så länge.

Nu till dubbelheten. Först träffade jag på Hanna när jag skulle träna. Vi gick på samma pass och svettades och kämpade. Sen gick jag till skolan och åt en sallad, då kom Mella som hade suttit på skolan och pluggat. Tog sällskap ner på stan och förbi Apoteket. Hängde med henne hem en sväng innan träningspass nummer två. så två klasskompisar och två träningspass. Dubbelt upp.

Nu ska vi väl snart hoppa i säng. Kollade på en dokumentär idag runt kl 20 och självklart somnade jag till, så det lär väl ta ett litet tag innan jag somnar:)

God natt. I morgon ska jag skriva på mitt arbete!

P-piller

Nu har jag ringt veterinären om Pumba. Ska hämta p-piller idag. Få se om hon blir nå lugnare. Hon är inte så galen, det är mest på nätterna hon inte har nån ro.. konstigt då hon är ett nattdjur:P Men det blir liksom svårt att sova så vi provar med det här få se hur det går. Fast i natt var hon ju såklart lugn. Nu sitter hon och studerar fågeln:)

Ska faktiskt iväg och träna två gånger idag hade jag tänkt. Först kl 12 för att gå på Body Step sen har den nån Dansmix vid halvfyra på gymmet, tänkte testa och se om det är roligt. De skulle ha det i tre veckor tror jag det var. kul, kul.

Nu ska jag käka gröt!

Slut på helgen

Jaha, då var det helgens sista dag. Idag blev det bara 45 min på crosstrainern. Fick ont i sittbenen efter spinningen i fredags så jag skippade spinningen idag. Katten var jobbig inatt, fast inte lika mycket som igår natt så jag hoppas att hon är lugn inatt. För imorgon ska jag upp tidigt.

Tänkte att jag skulle bada badkar ikväll, men det blev lite sent. Nu får det bli en dusch istället. När jag hade tränat färdigt och handlat skulle inte "min" buss gå förrän efter en timme och en kvart. Den andra bussen som bara går till Torvalla C skulle gå efter 50 min. Så jag tog en annan och hoppade av där "min" buss korsar färdvägen. Sen gick jag resten av biten. Tog drygt 40 min, så det blev lite motion till:)

Ha en bra kväll!

Lördagen

Hade en jävla natt. Kattfan kunde jag strypa och kasta ut i snön. Var lugn mellan 01 och 03, resten av tiden var hon störd. Tills vid 06, då kunde vi somna om.  Så det blev inte mycket sova. Skönt att man jobba kväll då så man slapp upp vid femtiden. Gick upp vid halv elva, käka frukost och gjorde ingenting. Väntade mer eller mindre på att klockan skulle bli 13 så jag skulle fara till sjukhuset. Där blev det en lugn kväll. Gjorde inte många knop. La om ett sår tillsammans med en undersköterska, delade lite mediciner och dokumenterade lite. Inget riktigt speciellt. Och skönt var det, för jag var inte upplagd för nåt. Ville bara hem och sova. Men humöret blev bättre och bättre under kvällen och nu är jag riktigt glad. Lite sugen på att gå och sova. I morgon ska jag skriva lite på mitt arbete. Tänkte också åka och träna. Men jag vet inte riktigt vad än. Funderar på spinning, vi får se hur det blir.

Nej, ska nog göra mig i ordning för sängen. Är lite trött. God natt med er alla!

Träning + HHL + ledighet

Jaha, igår hann jag bara med 30 min på crosstrainern. Men då tog jag faktiskt i lite mer istället så jag är nöjd med passet. Sen drog jag till sjukhuset och käkade lunch innan vi hade huvudhandledning vid 13. De fån plan 13 kom ner till oss och så pratade vi om vad vi har varit med om. Fast det blev mest plan 13's huvudhandledare som pratade, kändes det som. Vår huvudhandledare var sjuk så det blev inte så mkt prt om vår avdelning kan jag tycka.

Idag är jag ledig och har inte gjort mycket. Men ska snart iväg och träna. Håller på och peppar mig, för jag tänkte att jag skulle ta mig an ett spinnig-pass. Jag tycker inte direkt att det är så roligt att spinna, men det är ju sjukt bra träning så jag ger det en ny chans. Det var ju ett par år sen ja provade på det och då var det på Fitnessen på skolan. Återkommer med rapport om det senare.

Håller på att fundera på nåt skoj att äta till middag. Känner mig inte speciellt sugen på nåt, inte Patrik heller, så fantasin står still. Få se om vi bara tar nåt litet och har nån mer mysig middag i morgon! - fast nu kom jag på att jag går kvällspass i morgon. Då får han hitta på nåt själv! :)

Nu ska jag ta ett litet mellanmål tror jag. Tjing.

Första gången...

Idag var första gången jag såg en död människa. Jag trodde jag skulle reagera starkare än jag gjorde. Men jag var inte så mycket upp i den och så utan stod mest och tittade på när de tvättade och gjorde i ordning. Kanske blir mer sen när man gör arbetet själv.

Har i annat fall haft en bra dag. Sovmorgon och träning på förmiddagen. Sen nåt att göra hela passet. Skrivit in två patienter och så har jag ju haft min pat som jag tagit hand om. Det  har gått bra. Känns som att det flyter på bättre. Imorgon är det huvudhandledarträff. Ska bli kul att prata lite. Tror vi ska träffa dom som är på plan 13 också och höra hur det går för dom.

Nu ska jag ta en huvudvärkstablett och sen umgås med min sambo innan mor ringer tillbaka! God kväll!

SOFFA!

Äntligen!! Nu är den här. Fan så underbart skönt det känns. Väntar på att Patrik ska komma hem så vi får skriva fast lite ben, sätta på möbeltassar och haka ihop de två delarna. Sen är det bara att avnjuta en lång, skön kväll i soffan. För det är där jag kommer befinna mig ikväll. :)

Idag träffade jag "min" patient på avdelningen. Han hade kommit upp efter operationen i natt. Mådde väl helt ok efter en så pass stor operation. Så det var kul att se. Han blir ju kvar hela veckan så jag lär ju hinna med att sköta om  honom ett par dagar. Jag hjälpte en undersköterska att lägga om vid hans drän, det var faktiskt första gången jag stött på en omläggning så det  var kul att lära sig. Har varit en helt ok dag. inte allt för stressigt med heller inte för lite att göra. Alldeles lagom!

Måste komma iväg och träna också. Igår hann jag ju inte eftersom att jag trodde att soffan skulle komma. Idag skyndade jag mig hem för att soffan skulle komma och nu känner jag ingen lust eller ork. Vart som slapp när den kom innanför dörren.. I morgon ska jag väl hinna med nåt, börjar ju inte förrän 14.

Nu får Patrik ta och komma hem så man får in soffan där den ska vara. Och sen är jag hungrig!

God morgon.

Idag är det op-dag igen. Om inget händer som gör att det blir inställt. Det hoppas jag inte, för jag är laddad för att stå upp ett par timmar idag. Har fyllt på med en stor portion gröt och tänkte ta en banan när jag kommer till sjukhuset. Får hoppas att det räcker.

Den här veckan är min handledare på semester (det är sportlov här) så då ska jag gå med en annan. Men henne har jag gått med några gånger, så det blir säkert bra. Det är inte långt kvar på praktiken. Det har gått otroligt fort.

Gick upp lite väl tidigt märker jag. Har inget att göra nu fram till fem över sex. Tycker inte om att sitta och vänta såhär på morgonen då jag vet att jag kunde legat i sängen en liten stund till. Ska upp tidigt i morgon igen, sen får jag sovmorgon för då går jag kväll.

Idag kommer soffa. Hoppas inget oväntat händer där heller. Det vore som att snubbla på mållinjen. Undrar när de kommer. Hade varit kul att hinna träna också.

Ska nog packa med mig kläder så kanske jag hinner en sväng innan jag åker hem. Ha en bra dag!

Städdag.

Idag har jag haft lite städdag. Först for jag på gymmet och körde 40 min på crosstrainern. Gick väl ok. Men jag tar det fortfarande lite lungt efter förkylningen. Sen när jag kom hem åt jag lunch och sen satte det igång. Tog tag i sovrummet. Dammade av allt, dammsög, torkade golvet, bytte gardiner och sängkläder. Nu är det fräscht där. Badrummet tog jag igår. Sen hag jag städat lite i köket. Diskat undan allt, torkat av lite och torkat golvet. Sen kom Lasse (Jockes pappa) med grejer från svärföräldrarna. Patrik hängde med honom och hjälpte honom packa av släpvagnen 8han var på Ikea med Jennifer idag). Sen kom de tillbaka med skänken som vi skulle få av honom. Så nu är det fint här. Ja jusst ja, jag satt upp tavlor idag också. Så nu börjar det likna ett hem här. Vi "beställde" två dvd-hyllor idag när de var på Ikea, men såklart var de slut. Men Lassa ska ner till stockholm v.11 så då ska han köpa dem åt oss.

Så här ser hyllan ut. Den är inte mer än 111cm hög, 33 cm bred och 16 cm djup. Alldeles lagom för alla våra dvd-filmer.

I morgon får vardagsrummet sin städning. Sen på måndag kommer soffan. Bara det inte blir nåt strul eller att den är trasig eller nåt. Orkar inte vänta mer nu. Kommer blir så fint!

Nej, nu ska jag hitta på nåt annat. God natt!

RSS 2.0