Sista oktober

Den här månaden har gått galet fort. Egentligen har ju dom två senaste månaderna gått tokfort. Vi började i skolan den 1 sep och det känns som det kanse var en månad sen... inte två.

I morgon ska jag på 30-års fest hos Hanna. Sen är det bara en vecka kvar till systrarna kommer.. eller det är ju en vecka idag. Men om en vecka ska vi på SPA-kliniken och få fötterna omhändertagna. UNDERBART!!

Vaknar tjugo i fem av att en kattjävel hade ner en av krukorna i tv-hyllan så den kraschade. Varför kan inte mina katter bara ge fan i blommor? Jag måste köpa kattgräs och så ska jag höra om det finns några växter (som ser bra ut) som katter inte tycker om att tugga på.

Igår var jag på gymmet och sprang lite. Sprang bara 2,5 km igår och sen körde jag 2 km på roddmaskin. Sen blev jag ensam i gymmet. Tänkte då gå loss och prova allt möjligt (då när man inte gör bort sig inför nån, hehe) men det blev inte så. Min handledare/kollega från solsången var in och hörde sig för lite om täning så jag stannade till och pratade med henne en sväng. Innan gymmet var jag på biblioteket och lånade lite böcker till arbetet. I helgen ska det bli klart...Kan inte riktigt förstå att nästa vecka är sista veckan på praktiken. Det har gått så otroligt fort. Måste se till att räkna lite också så jag inte kuggar tentan en gång till... och så hoppas jag att det är nån annan än rektorn som rättar den. Har ingen lust att prata med henne igen. Den mest opedagogiska människa jag någonsin träffat.. och hon är vårdlärare och sjuksköterska i botten. Tycker synd om de patienter hon har haft hand om.. Aja, nu ska jag inte kasta nå mer skit.

Vad händer annars idag då?

Igår och idag

Igår var jag på praktiken hela dagen . Började sju och skulle då på morgonen försöka sätta nål på en som skulle nerpå el-behandlig. Misslyckades men är inte arg för det.. såna dagar har ju alla... Sen flöt jag mest runt och gjorde ingenting. Spelade yatzy och pratade med patienterna. Båda vann och förlorade stort på yatzyn.

När klockan var kvart över fyra gick vi hemmåt. Åkte med tjugo i fem bussen och kom i princip bara innanför dörren innan jag for igen. Tänkte att jag skulle träna så jag bytte om direkt. Hade planerat att diska innan då jag mindes att det gick en buss tjugo över fem. Satt vid datorn och kollade.. mjo, men det giick en precis nu kl 17 också.. Kastade på mig ytterkläderna och tog den i stället. Tänkte att jag kommer hem tidigare om jag kommer iväg tidigare.

Väl på gymmet knappade jag in 5 km på bandet igen och tänkte att nu ska jag banne mig inte få håll - jag hade inte ätit sen lunch (två skorpor till två-fikat iofs, och en kiwi när jag var hemma). Jodå, det gick bättre än dagen innan. Kapade tiden på 6 min och brände 466 kcal. Helt ok med den "rundan". Efter träningen traskade jag över till skolan och skrev ut artikeln som jag tänkte använda till mitt arbete. Sen hann jag med och handla lite innan bussen gick också.

Idag ska jag ägna mig åt mitt skriftliga arbete tänkte jag. Valde att vara hemma idag då jag dels inte har någon handledare på praktiken idag (inte för att det är ett hinder egentligen då vi är rätt självgående och den ssk som är där kan ju fråga en om man vill göra lite ssk-grejer), sen var det hysteriskt svårt att komma upp i morse. När klockan ringde kl 05 kände jag mig död... det gick bara inte. Hade jag haft ett jobb och fick betalt had ejag ju självklart masat mig upp.. men när jag nu kunde skriva på arbetet i stället så tog jag den chansen idag... Hemska mig, men så blev det. Jag skolkar inte, jag gör bara andra uppgifter.

Nu ska jag käka frukost och sen analysera artikeln.

Mardrömmar och 5 km.

Jag hann drömma två snarlika drömmar i morse. Den första gick ut på att jag skulle ut på typ krogen eller nåt liknande. Var noga med att kolla att jag hade pengar med mig så jag kunde betala inträda. Men när jag tog upp plånboken och skulle langa fram pengarna så fanns där inga pengar... Hann typ bara bli förbannad sen kommer jag inte ihåg nåt mer.

Den andra drömmen var liknande. Jag skulle på en fest där inbjudan/biljetten var en drinkbiljett också så man fick behålla den efter man visat upp den. Jag trodde dock att man skulle betala så jag tog upp plånboken men la ner den igen för att jag pratade en stund med tjejen som stod i kassan. Hon förklarade hur man tog sig runt på anläggningen (som jag fick en känlsa av att det var Liseberg) och vad man kunde göra. Sen när jag tog upp plånboken igen så var den helt tom. Alla kort, kvitton och pengar var borta.. superläskig dröm. Jag hade stått där och pratat med den här tjejen ett rätt bra tag så vi kom fram till att tjuven lätt kunnat hinna iväg långt. Jag stormade ut och började kuta runt och leta efter en potentiell tjuv.. men hittade ingen. Sen slutade drömmen..

Jag var tokförbannad när jag vaknade och gick direkt och kollade hur det stod till med min plånbok - det var helt ok.

Ikväll har jag varit på gymmet och sprungit 5 km. Gick riktigt bra. Vilket stor skillnad det är för mig att springa på band jämfört med att springa ute. Utomhus blir jag så lat och tycker det är tokjobbigt. Idag var den enda motgången att jag fick lite håll och fick stanna och vila tre gånger... annars gick det över förväntan.

Duschade och stannade kvar för info-mötet ang. träningsresorna nästa år. Jag bokade upp mig på september då det är praktik och katastrofmadicin under vår-resan. Det är ju varmare vatten i september:) Det är min tröst iaf. Ska bli så jävla kul. Jag har ju tjatat om Grekland och att jag allmänt vill åka utomlands. Och få göra det och träna under tiden kan ju inte bli bättre.. hehe. Vill ännu mer att året ska gå fort.

Nu ska jag gå och lägga mig. Ska få sätta nål i morgon och hoppas det går bra... det var ju ett tag sen sist.

God natt!

Vinter..

Ett kort meddelande... det har kommit SNÖ!! Jag är nu i akut behov av ett par vinterskor. Ska gå en sväng på stan efter jag slutat idag. Men jag måste ha i åtanke att inte köpa vilka skor som helst bara för att det har kommit snö nu.. det ät nollgradigt och den kan lika gärna vara borta i eftermiddag.

Ska berätta om mina två typ mardrömmar senare...

Ha en bra dag!

God morgon

Lite segt att komma upp idag av nån anledning.. Sitter nu med en kopp te och funderar på om jag ska maila kursansvarige eller gå dit och prata med henne ang. träningsresan med Fristilen. Har ju frågat henne massa saker ang. den näst sista veckan på terminen.. på hela utbildningen! De två sista veckorna har vi katastrofmedicin som innefattar både föreläsningar och metodövningar samt examinationer. Om jag åker på resan så innebär det att jag är borta de tre första dagarna. Det jag försöker luska fram är om det möjligtvis (förhoppningsvis) enbart är föreläsningar då och om jag kanske kan gå på dessa under den kursen som är efter jul... Det kluriga är om det skulle bli så att det kommer en metod övning eller nåt under typ onsdagen så känner jag mig rätt körd.. Det dumma är också att info-möte  ang. resan är i morgon och då brukar den bli fullbokad. Så jag ska i princip få reda på det idag och känna mig trygg i att det inte kommer bli nåt de tre dagarna.. Vi får se.. Jag tänkte inte hoppa över det och göra det vid nästa tillfälle (som då blir efter nästa jul) bara för att få åka till Rhodos.. Jag vill ha min legetimation så fort som möjligt... Fan vad jag ska krångla.

Vaknade med lite halsont och det känns i "systemet" att det  är lite förkylt.. hoppas nu att det typ bryter ut så man kan bli av med den nån gång...Det är lite lesamt med det här hattandet fram och tillbaka.. Jag vill ju träna mer än vad jag lyckas åstadkomma nu iaf. Två gånger förra veckan, med ett lite halvtaskigt försök till en löprunda. Dock har jag lite träningsvärk i magen och en rätt ok träningsvärk i armarna :)

Kollade lärarens schema nu och hon hade inget speciellt idag så jag vandrar nog dit. Det är ju lättare att prata med henne än att maila. Man får lite mer sagt och kommer nog fram lite fortare till en lösning... just nu känns det som attt jag kommer få skippa resan i maj och bara ta den i september. Det går ju engentligen ingen nöd på mig då de har en extra resa i september, men det är ju så kul att åka utomlands.. så jag vill ju åka på båda:)

Färdigtvättat

Äntligen är allt tvättat! Lite som ska torka klart bara. I morgon går jag kväll på praktiken. Ska försöka få igång arbetet lite mer. Har hittat en artikel, men behöver skriva ut den för att kunna analysera den. Sen ska jag dra en repa på bibblan och kolla efter lämpliga böcker. Den enda boken om psykiatri är den värdelösa boken vi hade som studentlitteratur i våras... den är inte till mycket hjälp.

Försöker ju fixa så jag kanske kan hänga med Fristilen till Rhodos i maj. Det är praktik då och vi ska läsa katastrofmedicin. Försöker kolla om jag kan gå på föreläsningarna nu efter jul och hoppas på att det inte vir nån metodövning de första tre dagarna på den veckan. Ska ringa till kursansvarig i morgon då jag inte kommer in på studentportalen. Hoppas det löser sig för jag vill verkligen åka med. Info-möte är på tisdag och efter det brukar det bli fullt...*hoppas, hoppas, hoppas*


Löptur!

Nu ska jag ge mig ut på en löptur...


Update:

Det blev lite växlande löpning, joggning och powerwalk... Stannade vid en bänk och gjorde 3x15 dips, sen när jag kom hem hjälpte Patrik mig med en magövning och så stod jag i "stolen" en sväng. Åt frukost och snart tänkte jag kasta mig i duschen. Om tre timmar ska vi tvätta...igen.

Tvättdag

Fyra maskiner och en påse kvar... massor med smutstvätt med andra ord. Har tvättid i morgon också. Men ack så skönt det är när det är gjort. Patrik har skruvat ihop sin byrå vi köpte på IKEA. Ska försöka rensa ut lite bland kläderna också. Finns nog mycket som inte används.

Kollade nyss på City of God. rätt bra film. Jävligt tragisk men bra. Igår såg vi Being John Malkovich. Också bra film, men aningen konstig. Blir nog sängen snart. Igår blev det lite sent och därför kom jag inte upp så tidigt heller. Tycker verkligen inte om att sova bort hela dagen. Så i morgon ska jag föröska komma upp lite tidigare.

Har ett konstigt sug efter att gå ut och springa. Har inte tränat sen i måndags pga förkylningskänningar.. den här gången sket ja gi om jag kände mig bättre nån dag. Tänkte jag skulle vila veckan ut och sen se hur det känns. Ingen skillnad. Lite ont i halsen vissa dagar/mornar, men inga mer tecken på förkylning.. det är ju det avgörande tecknet som visar sig.. Man ska ju inte träna med halsont. Hoppas det går över så jag kan åka och träna.. eller ta den där löpturen som jag tydligen känner ett sug efter...

Nu ska jag gå och läsa klart min bok! Sov gott!

Fredag hela veckan

Idag är det alltså fredag. Kunde inte sluta läsa ur boken igår så det blev inte många timmar sömn i natt. Till skillnad från natten till igår. Gick och la mig och läste vid tjugo i tio, läste två kapitler och somnade på en gång.

Torsdagen löpte på i ett rasligt temmpo. Det var en hel del att göra på pratiken. blodproveer ochj injektioner och allt möjligt. Kom hem och somnade på soffan en timme nästan. Sen kom Patrik hem och väckte mig. Jag lagade mat och vi kollade på tv. sen blev det dusch, diskning och lite prat i telefonen. Gick och la mig efter elva och kunda som sagt inte sluta läsa. blev typ fyra timmars sömn...

Fredag var betydligt lugnare. Inte alls så mycket att göra mer än att dela medicin. Hann spela två omgångar av yatzy och titta lite på tv. Efter em-fikat blev jag sjukt trött och vips var klockan 16 och jag fick åka hem. La mig på soffan och fortsatte läsa i boken. Patrik bad mig bevaka en auktion så jag ställde klockan på 17.20 när klockan tio över... fick blunda i tio minuter. Det gjorde susen. Räckte gott och väl.. power nap is the shit:)

i morgon är det tvättdag och så ska jag läsa igenom en hemtenta Mix har skrivit och så ska vi bygga ihop Patriks byrå vi köpte på IKEA.


Overkligt!

Förstår inte riktigt vad som har hänt. Kan inte riktigt ta in informationen. Hoppas bara att det blev så lite lidande som möjligt. Tänker verkligen på anhöriga som måste slita riktigt ont...

Livet är inte rättvist!

Föreläsning

Idag fick vi en tokbra föreläsning av en tidigare patient inom psykiatrin. Otroligt nyttigt och intressant att höra hennes berättelse och upplevelser. Man blev verkligen berörd och arg på hur vården fungerar - eller iaf har fungerat. Man blir taggad att bli klar och gå och ordna upp överallt och ställa massa saker till rätta. Hehe...

Jag och två klasskamrater lunchade på stan och gick sedan bort till avd och var där under eftermiddagen. Gjorde väl inget speciellt mer än att finnas där. Läste lite i öp och satt och snackade.

Fick hämta ut LM-tentan (som jag inte klarade) så jag blev toktaggad att åka hem och räkna. Vilket jag nu har gjort. Gjorde ett tokfel på tentan men har nu lärt mig hur det ska vara. Sen måste jag ha slagit fel på miniräknaren för min uppställning på ett annat tal var korrekt men svaret var inte rätt. Detta gjorde att även en till fråga blev fel då man skulle använda svaret i den första uträkningen för att räkna ut c-frågan. Klantigt. Men jag var beredd på en omtenta så jag grinar inte.

Börjar sju i morgon så jag funderar på att gå och duscha och sen hoppa i säng och läsa lite. Förhoppningsvis somnar jag tidigt och är inte så trött i morgon bitti:) Blev ingen träning idag på kvällen då jag hade förkylningskänningar igen.. Vill bli av med dom nu. De kommer titt som tätt men det blir ingen riktig förkylning. Enerverande!

DUSCH!

Huvudhandledning

Jag är inte van att ha uppgifter till huvudhandledningen. Därför sitte rjag nu, förmiddagen innan huvudhandledningen, och letar och läser artikel.. Jobbigt.

Ska snart ner på skolan och skriva ut den och sen iväg till jätkraft för att lämna tillbaka mätaren i lånade för två veckor sen. Sen ner till praktiken och vara där i 1½ timme innan det är dags för huvudhandledning. Sen upp igen och göra klart kvällen. Hoppas på en lugn och trevlig kväll. Jag fatta som att det var många som gick på premission igår så det kanske inte är så många kvar på avdelningen.. det visar sig.

BodyStepen igår gick jättebra. Fullt i salen och massa svett som rann. Idag blir det ingen träning men i morgon tänkte jag gå på BodyStep igen. Tänkte försöka gå på Kettlebells på tosdags. Var himla länge sen nu.. det är ju så dumt att man hinner hem och bli trött då det börjar så sent..:S Men på torsdag ska jag iväg om inget oväntat händer.

Morgonkaffe

Sitter här i min ensamhet och smuttar på mitt morgonkaffe. Om ca tjugo minuter går min buss mot sjukhuset.. Idag ska jag börja vara på ECT - el-behandlingen. Ska bli intressant. Få blanda lite läkemedel och sätta nål. Hoppas jag har lika bra stick-dag som jag hade sista dagen på HC.

Ska försöka hinna på BodyStep kl 16.30. Går egentligen inte med nån idag så det borde inte vara något problem. Just nu känner jag mig taggad med tanke på helgens matutflykter. Dock inga mängder men ändå sånt jag tänkt hoppa över. Fast ibland måste man ju få unna sig. Och glassen Hanna hade med sig i fredags var tokgod! Får se  till att bränna det nu i eftermiddag. Hoppas träningskompanjonen Therese är där - då tar jag i mycket mer!

Skulle ju vara duktig och stödja bröstcancerfonden i helgen genom att köpa ett rosa band och en försvarets hudsalva som är rosa. men salvan var slut. Men ett band blev det iaf. Så lite har jag bidragit med. Efter det såret jag såg i fredags så kände jag att jag vill vara med och stödja forskningen så folk slipper råka ut för sådana sår. Hoppas att de någon dag får bukt med all denna cancer.. det vore ju fantastiskt.

Härlig tjejhelg

Två ritter och två filmer

Har haft en otrolig härligt, höstmysig helg - med svärmor! Först kom ju hon och sov över från fredag till lördag. Lite ärenden på lördagen och sen iväg till Stugun. Efter lite lunch bar det av upp till stallet och ut i skogen. Fick rida på en asmysig, stor, rött oinriden, men supersnäll häst. Jag tror jag är kär:) Längtar mer och mer efter en egen häst. Får bli i en annan tid i livet när tid och pengar ser lite annorlunda ut. Nu ska jag koncentrera mig på studierna och sen vet jag inte riktigt vad jag ska göra mer än att jobba förstås.

Jag hade ju tokont i ryggen i helgen från passet i fredags. Jävulsk träningsvärk...men oj så skönt. Lite svårt att röra sig men det har inte varit helt omöjligt. Mest när man legat still ett tag. I morgon tänkte jag gå på BodyStep och svettas lite. På tisdag går jag kväll och då öppnar de kl 10 villket gör att jag inte hinner träna. Får ta i mer på onsdag i stället:)

Nu ska jag tappa upp ett bad och ta hand om mig själv.. och även färga håret.

Jag är lite dement och kom på att jag inte skrivit om hela helgen. Här kommer fortsättningen:

Efter ritten så åkte vi hem, duschade och lagade mat. Stoppade in film nummer ett;
Hairspray. Båda somnade till den. Vi var visst lite trötta efter ridturen och maten som låg i magen. Vaknade till när Jennifer var uppe och bytte film. Dågjorde vi iordning efterrätt bestående av jordgubbar och kesella vanilj. Film nummer två var Juno, den var riktigt rolig tycker jag. Efter den gick vi och la oss...

Idag vaknade jag med huvudvärk. Inte speciellt kul. Åt grötfrukost i soffan och slötittade sen på Idol-repris och stjärnor-på-is-repris. Somnade flera gånger. Sen kom Lasse och vi skulle åka till stallet för att han skulle fixa med nån belysning. Då  tog vi ritt nummer två. Kortare än gårdagens, men minst lika härlig. Efter det var det hem igne och byta om och sen iväg till stan. Åkte med till ica för att handla lite och sen hem och äta. Sen kom badet och hårfärningen.. strax dags att hoppa i säng. Börjar tidigt i morgon. God natt!

Rolig fredag

Det började redan på praktiken. Eftersom jag var enda ssk-stud så fick jag vara med/göra alla ssk-grejer, typ. Intramuskulär injektion, spola nål  samt ge injektion, ta puls och blodtryck, var med på omläggning, dela medicin mm... Riktigt kul dag. Fick gå tidigare också. Hon släppte mig redan halv tre. Rätt ok för mig då jag behövde handla och så för ikväll. Hann till och med hem en sväng innan jag åkte på gymmet och körde Body Combat. Rätt så kul, men jag fick så ont i fötterna. Ska jag gå en annan gång ska jag ta mina gamla löparskor som är riktigt ingådda.

Efter duscha så hämtade Lars upp mig utanför gymmet och det baar av hemmåt. Började direkt med matlagning och efter drygt 45 min kom Hanna också. Då satte vi oss och åt. Vid 20.00 blev det Idol och sen sattet Rockband igång. Tiden flög iväg. Vid halv tolv åkte de hem.. kändes som det gått nån timme bara.

Svärmor ringde tidigare och berätta att hon skulle in till stan. Tror hon är kvar för hon skulle ringa innan hon skulle åka och kolla om jag skulle hänga med. Det kommer jag göra om det sker snart - för jag börjar bli trött, hehe.


God morgon

Idag får man börja 8 när man går till 21. Det fick man minsann inte när man jobbade åt kommun.. Då var det bara att kliva upp och cykla iväg till kl 7...

Få se om det blir nån träning idag. Jag är ju rätt sugen på att testa Body Combat som erbjuds idag på Happy Hour. Men eftersom jag tänkte bjuda på middag så kan det  bli lite sent om jag ska träna til halv sex, duscha och sen hem och laga mat.. eller om jag duschar hemma kanske. Aja, jag ska höra när vi ska ses..

I morgon åker jag till Stugun vid 10. Ska ha lite "tjejdag" med svärmor. Rida, äta god mat och bara umgås... ska bli kul. Hoppas åter på bra väder:)

Nu ska jag städa kattlådan för det luktar piss...

Trött

Nu är det en såndär dag som det känns att jag kommer bli förkyld. Nu vill jag nästan att det ska bryta ut så jag får bort skiten. Ingen träning resten av veckan, mer än att jag ska till svärmor på lördag och rida en sväng. Idag går jag kväll så jag har inte möjlighet. I morgon ska Hanna komma förbi så tror inte jag hinner då heller.. och känner jag mig såhär så ska jag inte ens träna. Det är om jag känner mig pigg på söndag och går nåt pass då - men det visar sig då.

Filmen igår var väl sådär- Tyvärr så lyckades jag ju blunda en stund - inte helt somna, men nästan. Trodde att filmen skulle var bättre, men jag kanske inte var upplagd för film igår..

Anyway, idag går jag kväll. Börjar 11.30 och går ända till 21.00. Känns länge men det går nog fort. Man får se till att man har nåt att göra.

Nu ska jag dricka lite kaffe!


Filmkväll

Ikväll är den första av fyra filmkvällar den här praktiken. Vi kommer få se filmer relaterade till våår psyk-praktik och sedan diskutera kring dem efteråt. Två av dem hade vi hemma så jag smyg-kollade på dem innan. Igår kollade vi bla på Gökboet och tidigare har jag kollat på A beautiful mind. Ikväll visas En familj som andra (Ordinary people). Den har ju ganska nice betyg på imdb, så jag hoppas att den är bra. Den fjärde filmen (dock inte i ordnigen, tror jag) är Girl interupted. Någon av onsdagarna går jag kväll så vi får se om jag byter till ett annat pass eller skippar filmen...

Nu ska jag ta mig ett mellanmål!

Minus tio fram till jul

Föjl min resa

Idag tänkte jag dra igång seriöst med "minus tio kilo fram till jul". Lämpligt nog stod då vågen precis på minus 10 kg från när jag startade i februari. Har ju svajat lite de senaste veckorna, lite plus och lite minus. Jag har det egentligen inte som mål att gå ner tio kilo till jul utan mer en strävan. Går jag ner 7 kg så är det 7 kg och inte ett misslyckande. Blir det 5 kg så blir det 5 kg... Jag blir bara mer tagggad och skärpt när jag har nåt att sträva efter. Som min sockerfria månad i somras. Jag vet inte om jag ska till nåt ytterligare knep för viktminksningen mer än att jag ska äta mer grönsaker. Och verkligen tänka annars på vad jag stoppar i mig... Se till att laga matlådor så man inte behöver gå och köpa nåt tokigt på lunchen. Eftersom jag är ledig idag tänkte jag försöka få ihop lite matlådor.

Jag sitter och funderar på träning nu. Jag känner inte för att åka in och löpträna på bandet av nån anledning. Sen hinner jag inte gå på nåt pass ikväll då jag ska på filmkväll på skolan. Det är spinning kl 12, men instruktören som har passet var inte så peppande sist jag var på ett pass med henne. Hon var mest tyst och sa bara vad vi skulle göra, inte så peppande som jag behöver då spinnig inte är nån favvo. Men kanske ska ge henne en chans till. Hon kan ju ha haft en dålig dag :)

Klarade omtentan!

Wohoo. Jag lyckades klara omtentan även fast det kändes så himla dåligt när man kom ut från salen. Känns riktigt skönt att bli av med den. Bara hålla tummarna att läkemedelstentan gick bra den med....

Nytt

Idag har jag hämtat min nya mobil. Har sms-tränat lite nu och skickat runt till massa olika för att öva lite..hehe. Äte lite lunch nu och ska snart iväg på huvudhandledning. Nytt mål som Anna först antog, men som jag tyckte lät bra så jag hänger på! Minus tio kilo till jul. Kommer bli svårt, men jag ska göra mitt bästa.

Få se hur det blir med träning idag. Tror jag kände av lite i halsen i morse, så jag funderar på att skippa idag så jag inte får nån förkylning. För det har jag varken tid eller lust med. Tog reda på om det fanns möjlighet att följa med Fristilen till Rhodos i maj pga praktiken också.. men det gick inte. Hade katastrofmedicin just den veckan och veckan efter så jag får snällt vänta till resan i september. Men jag tänkte då att det är ju varmare i vattnet i början av september än i maj iaf.. hehe. Man måste se det positiva:)

Bilder på vardagrummet kanske kommer i kväll...

Måndag

Fortsatt bra på praktiken. Idag fick jag göra min första ssk-uppgift; jag fick dela en dosett. Inte dte mest avancerade men det var ju alltid nåt. Efter praktiken gock jag och tränade Bodystep. Hade kraft och tog i som fan. Det var riktigt skönt. Sen hem, in i duschen och sen iväg och handla. Sen hem och äta middag. Den var efterlängtad. Hade fått AVI ang mobilen, men Odensport hade stängt så jag ksa hämta den i morgon. WOHOO!!!

Vi är lite långsamma så det kommer bilder en annan gång..

Nu ska jag kolla klar på Cityakuten!

IKEA i morgon!!

Shopping!! Hyllan är uppe och håller på att fyllas.. bilder kommer senare. Ska låna bilen av Patriks mamma och fara på IKEA

Lördagsmys

Patrik kom hem och kröp ner hos mig i morse, vet inte vad klockan var men det var nog inte allt för toktidigt. Mysigt med sällskap. Gick upp nu vid 10, han ligger fortfarande kvar. Ska väl ta och hämtta upp honom så vi kan äta lite.

Det är ju så fint väder så egentligen borde man gå ut, men jag vill sätta ihop hyllan vi köpte tidigare i veckan också - inte för att det tar hela dagen. Borde ju hinna med en sväng ute. Finns dock inte så mycket att göta här ute...

Den eviga frågan: vad ska man äta till middag. Tinade ju fisk i torsdags så jag måste nog ta och göra nåt med den idag.. Få se vad vi hittar på. Men först ska jag äta frukost!

Vad händer annarss idag då?

Fredagshuvudvärk

Lugn dag på praktiken. Hann kolla på en film på förmiddagen. Vid tre fick jag gå och traskade ner på stan och köpte en sport-top för att jag självklart hade glömt min hemma. Sen vandrade jag upp till Fristilen och laddade innan jag skulle på NIA.Var dock rätt trött och otaggad, fick även huvudvärkskänningar...detta resulterade i en inte allt för energisk Johanna, men genomförde passet ändå och blev lite lagom svettig. Hehe..

Fullt utveckald huvudvärk på väg hem och jag ville egentligen bara gå och lägga mig. Dock tog jag mig samman, löste upp en treo och lagade mat. Sen placerade jag mig i soffan och här är jag än.. Det blir nog en tidig kväll idag. Patrik kommer ju hem tidigt i morgon.. och om det blir som det brukar så sover jag tokbra i natt och är utvilad i morgon - brukar bli så när jag har huvudvärk/migrän.

Sov gott sen!

Brunkullans gröna



Måste komma ihåg att köpa det nästa gång jag är på stan. Det är så himla gott!

Första riktiga dagen

Idag gjorde jag mitt första pass på praktiken. Det var intressant och lärorikt. Fick vara med på lek&rörelse på förmiddagen med arbetsterapeuten. Fick även vara med på samtal och så hade vi genomgång av alla med avdelningens läkare. Det var riktigt lärorikt! Och så hann vi spela yatzy också. Helt ok dag. Ska faktiskt  bli kul att gå dit i morgon. Jag som var helt emot den här praktiken från början :)

Jag har inte bestämt mig om jag vill träna ikväll.. känner mig inte sugen på kettlebells, och passet innan tilltalar mig inte heller idag. Bara åka dit och springa lockar inte heller.. Ska jag helt enkelt stanna hemme ikväll? Det känns som det just nu, Ska iaf ringa och kolla om det är NIA i morgon för då tänker jag fråga om jag får smita lite innan fyra för att gå på det passet. Fy fan vad roligt det var... Sen ska jag har fredgasmys i min ensamhet och på lördag morgon ska jag bli väckt av Patrik när han kommer hem från sthlm.

Skulle behöva handla också.. känner inte för det heller just nu. Var tog all min energi vägen? Jag får gå och leta efter ny energi!

Tömd på energi

Idag nådde pulsen taket. Jävlar vad jag tog i. Kul som satan. Idag har vi det vackra ordförrådet, hehe. Riktigt taggad var jag idag. Läste igår i Topphälsa att om man drack en kopp kaffe 60-90 min innan passet så ökades uthålligheten. Jag var ju tvungen att testa. Jag tror visst det stämde. Kände mig mer energifylld och på G. Fast det känns lite fuskigt att ladda med kaffe, man ska ju palla det där ändå, tycker jag...hehe.

I morgon är det seriös start på praktiken. Jag ska börja två dagar med att gå med en skötare. Var lite mer ute på avdelningen. Ska bli intressant och lite läskigt. Skönt att man aldrig är själv iaf. Idag var vi bara upp på avdelningen och tittade runt och hälsade på lite personal och fick lite allmän info. Efter det gick jag på stan och letade mobil som inte fanns nånstans - beställde den sedan på internet (se föregående inlägg).

Innan infotreäffen på avdelningen hann jag med en hel del. Gick upp kl 7 för att tvätta. Åt frukost medan första svängen maskiner var igång. Efter första bytet körde jag in Mellas bil till sjukhuset där hon befann sig efter att ha gått natt på sin praktik. Fick sedan skjuts hem och fortsatte tvätta i speed-tempo kändes det som. Ville bli klar till tio för då öppnade Mio och vi skulle åka och hämta hyllan vi köpte i måndags. Sopa golvet medan det sista centrifugerades, planerade att hänga det i lägenheten då jag inte skulle hinna hämta det efter vi hämtat hyllan. Jag hade spanat på busstidtabellen och sett att 10.55 vas the bus to take. Jag och min medpraktikant skulle luncha ihop innan vi skulle till psyk. Kastade upp alla lakan och påslakan över dörrarna här hemma (inte lätt när man har 160cm bred säng och dubbeltäcke - mycket tyg). Ringde taxi-lasse och meddelade att jag var redo. Så for vi och hämta den och jag hann med marginal med bussen som jag planerat. Lunchen intogs på Åhlens - så jag fick hälsa på Therese in action också. Tokgod ädelostsås med kyckling!

På vägen hem på eftermiddagen höll jag på att somna på bussen. La mig i soffan och surfade en stund. Beställde mobilen  och käkade lite innan det var dags att bege sig till gymmet. Och så kaffekoppen innan såklart.

Nu väntar duschen på mig! Sov gott!

Ny mobil

Shit vad jag shoppar. Nu har jag beställt ny mobli också!





Mitt i veckan

Igår var jag in till psyk på en väldigt kort introduktion av huvudhandledningen. Det tog en kvart - värt. Sen gick jag på stan en stund och kollade efter vinterjacka. Hittade en svart på BikBok. Idag var det minusgrader så jag tänkte inviga den idag.

På eftermiddagen kom Mella och vi började smått leta artiklar till C-uppsatsen. Hittade en hel del, dock så har vi inte granskat dem så vi vet ju inte om alla är  vetenskapliga. Men det känns skönt att få ha börjat i nån ände iaf. Sen när vi tröttnat på att leta så spelade vi lite Singstar och provade på Rockband.

Nu på morgonen har jag varit ut och satt igång tre maskiner (den fjärde var visst trasig). Hittade en arg lapp om att man inte höll sina tider, det var lite kul.  Sånt är alltid kul när det inte gäller en själv! Ska strax gå och ladda om maskinerna. Jag tror jag aldrig har varit i sånt behov av att tvätta. Men efter idag har jag kläder för en tid framöver.. det är ju träningslinnena som tar slut fortast. Nu har jag ju utökat förrådet också och så ska jag ju, som alltid, försöka skärpa mig och hålla efter med tvätten. Ibland vill jag har en tvättmaskin hemma.. det är ju lite lättare när den alltid är tillgänglig. Men dyrt..

Nu skajag borsta tänderna!

Huvudhandledarträff

Vi skka träffas på psyk nu på förmiddagen med alla huvudhandledare. Hoppas att jag slipper en träff kl 13, för då tänkte jag och Mella börja så smått med C-uppsatsen. Annars får vi väl skjuta på den ytterligare...

Igår fick vi en elräkning på nästan 3000:-. Det är ju helt sjukt. Tittade på den och den räknar upp massa datum vi redan betalat för så jag hoppas att deras system bara har fårr tuppjuck och gjort nåt fel,m för inte fan tänker jag betala 3000:- för nåt jag inte använt - eller redann använt och betalat för...

Nu ska jag dricka kaffe!

Svett-johanna

Idag har jag varit på intro inför psykpraktiken. Vet inte om jag är mer eller mindre taggad än jag varit tidigare. Vi får se i morgon när vi träffar huvudhandledargruppen.

Efter föreläsning och missbruk och vård av missbrukare gick jag till gymmet för att träna BodyStep. Jävligt taggad var jag och fick ut väldigt mycket av passet. Mycket roligare än första gången.  Bestämde sedan med en medtränare, Therese, att jag skulle komma och dansa i hennes grupp senare på kvällen. Så nu är jag hemkommer och nydansad. Det var riktigt kul att dansa igen och jag är stolt att ringrostiga jag kunde snappa upp koreografi så snabbt:) Får se om jag fortsätter eller provar en annan grupp. Måste se hur det är med schema sen under praktiken.

Mellan gymmet och dansen så hann jag och Patrik mötas upp och åka till Mio och köpa tv-möbeln som vi skulle titta på i helgen. Dock var den så tung att vi inte fick med oss den. Ska antingen hämta den i morgon om Lassa med bilen kommer hem i tid. Annars fick vi låna den på onsdag så vi kunde hämta den då. Vi valde att ta den utan nån ram så¨då blev denn 1000:- billigare också. Really nice! Sen var det bara att kuta till coop sen hem och laga mat, äta och sen kasta sig på bussen igen..


Nu ska jag hoppa in i duschen. God kväll!

Ego-bild!

Webkameran i laptopen är rätt ok för att ha 0,3 megapixlar..eller?




ETT ÅR!

Jag kom nyss på att det var exakt ett år sen jag och Patrik flyttade in här i lägenheten! Ett år som riktiga sambos! Hur kan tiden gå så fort? Nu skulle jag dock vilja ha en lägenhet lite närmare stan, eller helst i stan. Men det får väl bli ett senare projekt. Får nöja mig med att vi iaf har en egen lägenhet!

Slö

Det här har varit den slappaste söndagen (eller dagen) på länge. Lång sovmorgon, frukost vid TV'n, därifrån kom jag inte förrän flera timmer senare. Kollade på film och höll nästan på att somna. Ätit en sen lunch, bläddrat lite mer på tv'n. Pratat meed mor i telefonen och nu ligger jag i sängen och bloggar..

Längtar till i morgon. Ska köra BodyStep i mina nya skor. Står nu att det är Stina som har passet och det var riktigt länghe sen ja g var på Steppass för henne. Hoppas det blir hon, för det vore kul. Mer kul att inviga skorna och nya kläder..wohoo!

Det blev inget C-uppsatsande med Mella idag. Vi förflyttade det till tisdag. Ska höras i morgon om när och var. Då får denna lilla parvel följa med - min nya laptop som jag är toknöjd med. Slog mig dock precis att varken har office-paketet eller kan läsa pdf-filer. Måste kirra det till på tisdag!

Jag längtar till i morgon!!!!!!!


Lägger inte en bild på skorna igen bara för att de är så nice och jag har träningsabstinens.

Shoppingresultatet

Så här fint blev vårt köksfönster ikväll:






Hallen blev skofri tack vare skohyllan vi hittade på Jysk!

Skönt med lite nytt i hemmet. Nu ska vi käka middag och ha mysigt. Trevlig kväll!

Dumtentor!

Tentan idag gick väl sådär. Samma som sista at pediatrik-delen krånglade. Vi får se hur det går. Kan bli så att jag får skriva den en gång till. Bara att bita i det sura äpplet om det är så..Tenta efter jul isf ooch då ska jag kunna hela pediatrikboken!!!

Patrik och jag kom nyss hem från en promenad/shoppingtur. Vi var bort till Mio för att kolla en rumsavdelare/tv-bänk som vi fallit för båda två. Vi gick två varv runt vardagsrumsdelen men såg den inte. Då tänkte jag att bara för att vi hittat nåt vi båda vill ha som inte alls var så dyrt så var den säkert utgången och borttagen. Icke då. De hade inte hunnit montera upp den - så snabb var vi:) Han tog uppgifter och skulle höra av sig när den hade kommit upp. Han sa tom att han skulle prioritera den, service!!!

Sen givk vi till Jysk och kollade lite. Hittade gardiner och en skohylla. Tänkte jag skulle ta tag i och stryka gardinerna och få upp dom. Kanske kommer bilder senare...

Träningsvärk!

Äntligen! Jag har saknat denna känsla i kroppen. Den som berättar att man haft roligt och varit duktig dagen innan. Jag ler fortfarande när jag tänker på gårdagens pass, och längat och hoppas att jag kan gå igen nästa fredag! Då hoppas jag också Hanna kan gå på passet. Tror det är ett pass som skulle passa henne.

Nu har jag laddat med gröt igen. Ska snart brygga kaffe och fylla mig och en termoss, gör nån macka och packa ner vindruvorna. Det blir nog lite längre sittning idag. Lite mer att skriva. Kände att jag blev lite hungrig igår när jag satt på tentan så idag tar jag med mig lite mellis. Trodde det skulle bli svårt att komma upp idag. Vi låg i sängen och kollade på klipp på YouTube på roliga fåglar, papegojor och parakiter. Det var riktigt kul. Men jag är väl taggad så det var lätt att komma upp.

Appropå fåglar. Vi klippte klorna på Wictor igår (Patriks nymfparakit). Ni vet väl alla att jag är livrädd för fåglar när de flaxar. MEN! Jag höll i honom ett litet tag. Vill föröska få bort den där rädslan så han kan få vara ute mer. Det blir ju ett litet projekt när jag och katterna ska stängas in för att han ska få sträcka ut vingarna. Men nu har vi typ kommit fram till att han ska få komma ut lite mest varje dag - och jag tänker minsann vara med. Blev nog mest rädd när han en gång flög in i mig - det var riktigt obehagligt. Själva skräcken har nog att göra med att jag inte har nån kontroll. jag kan inte läsa vad han tänker gör vilket gör mig osäker. Oj, nu lekta jag hemma-psykolog:) Men det är min teori iaf.

Jag kanske ska börja dansa igen!

Shoppingfredag

Fristilen erbjöd en riktig shoppingdag idag. Del hade de teamat med Stadium så man fick 20% rabatt på valfri vara (inkl. nedsatta varor). Då passade jag på att köpa nya skor:


Sen hade de själva på gymmet ta-tre-betala-för-två så då blev det dessa:

Två toppar och en sporttop. Använde den högra topen på passet och inviger sporttoppen och den randiga nu. Ska träningsinviga dem på måndag hade jag tänkt. Längtar redan!!

MAT!

NIA

Passet var så jävla roligt. Det bästa jag varit på på länge!! Hoppas verkligen jag kan gå nästa fredag. På måndag ska jag iaf på BodyStep. Det är också riktigt roligt!! Skönt att få komma igång och träna igen. Hoppas kosten följer rätt banor också.

Ringde min praktikplats på eftermiddagen, vi ska träffas på onsdag kl. 13. Detta betyder ledig dag på tisdag. Då har jag faktiskt inget skolrelaterat att göra. Ska nog hinna ikapp med tvätt och städning. Kollade på gardiner idag yill köket men hittade inget speciellt. Eller det gjorde jag, men det låg lite i överkant av min prisklass så vi får se om jag letar efter annat. vore kul med nåt  nytt. De gardinerna jag har nu har hängt där sen jag bytte från julgardiner... det är lite länge...

Nu ska jag duscha sen blir det mat!!

Fredag

Tentan gick väl sådär. Det var lite knepiga frågor som jag inte riktigt fatta så jag hoppas att jag lyckades klura ut vad de menade och räknade rätt.

Snart är det dags att byta om och bege sig till gymmet. Exakt en vecka sen jag var där sist. Dumma förkylningskänningar! Nu ska jag flåsa. Hoppas bara det inte tokväder och jab blir förkyld till i morrn. Vill inte vara tjock i huvudet när jag ska skriva tenta.  Ni får hålla tummarna i morgon igen )

Nu ska jag läsa om barn och deras sjukdomar!

Uppladdning

Nu har jag laddat med gröt, vitaminer och mineraler, antioxidanter, omega-3 och kaffe. Nu ska jag bara ta det lugnt och räkna långsamt och flera gånger så jag inte gör nån löjlig tabbe. Omtentan är ju som sagt inte på den bästa dagen precis!

Efter tentan ska jag träningskläder-shoppa. Fristilen har ett samarbete med Stadium och idag har vi 20% på valfri vara (även de redan nedsatta varorna). Sen ska jag vandra upp till Fristilen (eller om jag åker ner tidigare till passet) och kollar inte deras kläder. De har tag-3-betala-för-2 den här helgen. Få se om jag hittar nåt bra.

Idag tänkte jag testa på NIA - det är nåt med alla möjliga träningsstilar inblandat i - kampsporter, dans och ja allt möjligt. Ska bli riktigt spännande. Riktigt kul, speciellt när man inte tränat på en vecka. Men nu mår jag bättre och är redo att mjukstarta lite. Det här kanske inte är mjukstart förresten, jag har aldrig hört talas om träningsformen..men det visar sig.

Nu ska jag göra mig i ordning. Håll tummarna för mig!

Datorn

Så här ser lill-datorn ut:

Ställde på ett nagellack så man har nån referens.


I love it!

Kanon

Så gick det på min presentation och bedömning av mitt skriftliga arbete. Jag behöver inte ens komplettera, det har aldrig hänt. Typ 90% får alltid komplettera nåt så jag är sjukt glad att jag lyckades prestera den här gången och inte bli så hemmablind och göra massa tabbar. Det var såklart inte felfritt, men de sa att det  var småsaker som de kunde se över.

Känner mig faktiskt rätt taggad inför i morgon. Vill bara känna att det går bra så jag slipper oroa mig. För (!) omtentan ligger på samma lördag som mina systrar kommer hit och vi ska ha SPA-dag. Så jag håller tummarna att jag klarar mattedelen iaf så jag slipper tenta om. Den andra "bedömningsdelen" kunde man få kompletteringsuppgifter på om man inte klarade den, men klarade matten. Håll tummarna ni också!

I helgen blir det lite mjukstart med C-uppsatsen. Känner mig riktigt taggad. Nu börjar man se målsnöret och vill bara genomföra allt, få legitimationen och börja jobba! Har haft så sjukt kul och lärorikt på hälsocentralen och vill bara få köra på själv och göra mitt eget arbete. Det är ju jätteskönt att man har nån som dubbelkollar så allt bli rätt, men det är ju skönt att se till själv att man får till allt rätt. Sen får man ju inte vara för stolt och inte fråga när man känner sig osäker på något. Det känner jag iaf att jag inte har något problem med. Det hoppas jag iaf inte att jag har.

Jag har fortfarande inte fått nåt brev från praktikplatsen på psyk. Funderar på att ringa nu eller om jag ska vänta till i morgon. Jag vill ju veta var jag ska ta vägen på tisdag. Hoppas placeringen är bra och att jag får en bra handledare. Dock har jag hört att det är väldigt mycket sitta och vänta, vilket jag har lite svårt med. Jag blir ju så förbannat trött. Får väl hitta på nåt att göra om jag blir för trött så jag inte somnar:) Det vore ju inte så bra inför bedömningen, hehe.

Nu har jag druckit lite kaffe och ska repetera lite till på lördag. Tjing!

Laptop

Första inlägget på nya datorn!! 

Nu ska jag sova, för jag är trött

Sista dagen

Idag hade jag sista dagen på praktiken. Var på lab och var med på provtagningarna. Hade en jättebra stick-dag, tog alla på första försöket utan att behöva leta efter kärlen. Såna här dagar är härliga! Dock fick jag migränkännigar och gick hem tidigare. Men nu mår jag bättre.

I morgon är det redovisningsdags. Hoppas det går bra. Jag vet inte riktigt vad man ska göra, men det löser sig nog i morgon. Hoppas jag är pigg och alert. Har ju varit så trött på senaste tiden. Den här jävla förkylningen vill ju varken slå ut eller gå bort. Jag vill ju träna!

Vad ska man äta till middag?


Nu ska jag ta och läsa lite till tentan. Ha det!

Sia - Electric Bird

RSS 2.0