Skojsigt

Idag var väl första riktigt dagen på praktiken. Sjitkul var det. Först rapport gick rätt fort. Låg inte så många patienter inne där vi skulle vara. Sen fikade vi lite och sedan hängde jag med när morgonmedicinen delades ut. Hängt med lite när min handlare visat runt lite. Sen fick jag gå och ta blodtryck på alla patienter på vår del, 6 st. Det gick jättebra. Sen följde jag en patient som skulle genomgå en gastroscopi. Det var intressant. Sjuksköterskan där var jättetrevlig och förklarade vad som hände osv. Jättesnällt. Sen åkte vi upp igen och så var det lunch. Ja.. det var det väsentliga som hände idag. Var en väldigt lugn dag då det inte fanns så många patienter. Skönt med mjukstart.

Nu vill jag bara bli mer frisk... eller vänta ut förkylningen helt så man får sätta igång att träna. Längtar som en tok!

Middagen är bestämd, det känns tokskönt. Har mailat min inlärningsplan och schema till kontaktläraren på skolan. Så jag vet inte riktigt vad jag ska göra. Diska behövs ju alltid, men hur kul är det. Skjuter upp det en liten stund till. :)

Friskare

Nu är förkylningen näst intill borta. Tänker dock ta det lugnt ett tag till så det inte blommar upp igen. Imorgon är första riktiga dagen på praktiken. Ska bli sjukt spännande. Börjar bli lite nervös. Sen ska man ju upp så jävla tidigt. Det är jag inte van med. Och sen har man ju inte gått och lagt sig så speciellt tidigt nu i helgen heller. Så det blir spännande och så hur trött man är i morgon bitti.

Ska göra ett försök och gå och lägga mig, få se om man somnar.

God natt!

Drygt

Sitter uppe igen mitt i natten för att jag hostar och inte kan sova. Drygt som fan.

I morgon har vi någon form av redovisning. Sen ska vi prata om våra mål med praktiken. Kommer vara dödstrött i morgon. Men det får gå som det går..

Få se om jag kan bli lite hostfri och trött så man hinner somna.

Sov gott, ni som kan! :)

Sjuk...

Jaha, då är man förkyld. Det suger stenhårt. Jag har verkligen inte tid med det här. Hoppas verkligen det hinner gå över till nästa vecka.

Borde åka till skolan och öve lite på metodavdelningen, men jag har ingen ork. Sen skulle jag behöva köpa nässpray. Få se om jag hoppar i duschen och tar mig ner på stan en sväng...

Är hungrig med det finns inget att äta. Få se hur jag löser det...

Ska nog ta mig till duschen nu. Hejsvejs.

Det är inte sant!!!

Jag tror jag börjar bli sjuk igen. Fick en lite hostattack i går kväll, men tänkte inte mer på det. Men sen idag på föreläsningen så hostade jag mer. Fan, jag skulle ju träna hade jag tänkt. Gick på BodyBalancen än då. Ändå inte pulshöjare så det gick bra. Nu ikväll känner jag av halsen och lite i öronen... jag VILL INTE bli sjuk igen. Jag har inte tid med det.

Så i morgon blir det väl ingen träning då... Känns som jag aldrig kommer igång efter juluppehållet. Suck.

Känner att jag vill dra igång med repetitionsfrågorna vi fick idag, fast samtidigt känner jag mig trött. Lite kluven med andra ord. Vet inte riktigt vad jag ska göra. Kanske hoppa i säng och fortsätta läsa boken. Kul kul.

En kopp te kanske?

Åter till norrland ikväll.

Vid 14 bär det av mot Uppsala. Ska träffa Mix en sväng. Fika eller nåt. Sen vid tjugo i fem går tåget mog Östersund. I morgon börjar nya kusren och sen bär det av ut på praktik i 8 veckor. Spännande. Samtidigt ska man knåpa ihop B-uppsatsen. Få se hur det går.

I morrn blir det träning. Tänkte gå på BodyBalance. Skönt att komma igång med träningen igen. Var riktigt duktig innan jul. Måste bara styra upp kosten också. Den är väl inte alltid nåt att hurra för... Men jag tränar ju iaf, hehe.

Nej, men lite lunch snart skulle väl sitta fint!

Ha det!

Hem idag.

Snart bär det av mot Heby. Ska vara där i helgen. Eller på lördag ska jag vara i sthlm med syrran och vara barnvakt. Bröllop and stuff så vi får rycka in:)

Håller på att packa och jag vet inte vilken väska jag ska ta. Jag har ju min nya fin röda som jag fick i julklapp. Men för att bara åka så här över helgen så känns den lite stor, men den är ju praktisk när man inte orkar bära. Sen är det så jävla slaskigt ute och jag vill ju inte skita ner den heller:P

Nej, nu ska jag äta nåt och ta tag i packningen så jag blir klar. De har nyss varit utanför och plogat, så vi får se om jag tar mig härifrån (biten fram till dörren får man stå för skottningen själv, och vi har ingen snöskyffel än). Få se om grannen ovanför hinner ut. Han brukar vara snäll och skotta åt oss:)

Tjing!

Migrän

Igår började jag få huvudvärk på eftermiddagen. Skulle träna Step vid 17.30 och det var för sent att avboka. Men det hade nog gått om jag sagt att jag fått ont i huvudet (det är gratisvecka på gymmet, så nog hade de fått ett fullt pass). Men jag tänkte att det kanske skulel bli bra med lite träning så an får igång genomblödningen. Men så blev det inte. Märktes också att jag inte tränat på ett tag. Hjärnan hängde inte med i svängarna :) Hade nog att göra med huvudvärken också. Orkade inte riktigt koncentrera mig. Men svettig blev jag iaf och nog känner jag av rumpan och vaderna idag. Så lite nytta fick jag gjort iaf. Efter passet kände jag att det höll på att utvecklas till migrän. På bussen hem blev jag så åksjuk att jag blev kallsvettig. Aldrig mått så illa vid ett migränanfall. Snabba steg hem och raka vägen i säng. Oj, oj, oj. Det kändes som jag inte skulle överleva kvällen. Efter några timmar kunde jag röra på mig och passade på att duscha. Var hungrig med mådde för illa för att äta. Tog migränmedicin också. Lika äcklig som vanligt. Vi gick och la oss tidigt. Som vanligt hade jag svårt att somna. Brukar ha det när jag  har så ont. Gick upp en sväng vi halv 1 och tog treo, mådde inte illa då, sen så har jag sovit fram tills halv sju när Patriks klocka ringde. Jag tror jag sover mycket djupare när jag har migrän. Får jag bort migränen under natten är jag oftast jävligt pigg dagen efter. Rätt skönt. Då kan man få nånting gjort idag iaf.

I morgon är det tenta i palliativa kursen. Spännande att se hur det går. Inte pluggat speciellt mycket. Tror alla har varit lite lojja på den fronten. Jag har inte hört att nån verkligen suttit och råpluggat. Men jag kan ta en omtenta på det här om det skulle vara så. Samma känsla som innan första medicin/kirurgi/geriatrik-tentan.

Jag tycker det ska bli riktigt spännande att skriva B-uppsats. Nu har det blivit så jävla mycket tenta-pluggande så det ska bli skönt med ett avbrott och få skriva om nåt man själv valt. Så Jess, du kommer få betala tillbaka tjänsten sen om nån/några månader. :)

Nu ska jag äta en efterlängtad frukost! Kokade ägg igår som jag inte hann äta, så jag ska nog ta lite äggmackor! Ha en bra dag!

Nystädat

Nu är julen bortstädad. Nästan. Har inte tagit bort ljusstaken i köket, men det kommer göras innan dagen är slut. Jag har "knädammsugit" mattan i vardagsrummet. Legat på golvet och riktigt dammsugit igenom den. Pumba har ärvt ett fluffigt hjärta som hon älskar att brottas med. Ett sånt där hjärta som låter "Smack, I Love You" om man klämmer på det. Sånt ludd var mattan dränkt med. Men nu är den ren.

Bytta gardiner i sovrummet och köket. Sen har vi äntligen slängt ut alla banankartonger. Det var på tiden. har insett nu att vi behöver en form av föraringsmöbel. Nåt där DVD-filmer och mina böcker kan få plats. Sen måste jag införskaffa upphängningsanordningar för betongväggar så vi får upp lite tavlor. Och så ska soffan komma såklart. Jag drömde inatt att vi fick den. Jäävligt synd att det bara var en dröm.

Nu ska vi nog äta lite. Dygnet blir lite förskjutet på helgen. Går upp senare, äter senare osv. I morgon börjar jag inte förrän 13.15. Skönt det, för jag kommer inte kunna somna speciellt tidigt i kväll.

Nu mat!

Glad!

Jag klarade tentan!! Jag ska på praktik! Ska bli så himla roligt! Jag är glad!

Borta bra...

Natten till idag har jag spenderat på Rödön med Mella hemma hos Pilla. Mella har varit hundvakt och jag har varit sällskap. Ska väl se om man kan ta sig hemåt snart, krävs skjuts för det så vi får se hur det blir med den saken.

Idag kanske vårt rosa PS2 som Patrik beställt, om det är så kommer vi nog spendera rätt mycket tid framför tv:n. I annat fall hade jag tänkt städa bort julen och plugga. Har inte blivit så mycket av det än. Tentan är ju på torsdag så det vore bra om man får lite gjort.

Har fått reda på var vi ska vara på praktiken (för oss som gjorde omtenta är det ju eventuellt, vi vet inte än hur det har gått). Jag skulle först vara på ortopedenheten på Remonthagen (rehabiliteringsställe, typ). Sen skulel jag bli flyttad till Stroke-enheten på samma bygge för att en i klassen som fått plats där har varit anhörigvårdare och ville inte vara där. Då säger läraren: Johanna Larsson är du här? Ja, svarade jag. Visst ville du vara på Stroke? Nej, det ville jag inte, sa jag. För jag hade skrivit upp mig på Infektion och magkirurg-avdelning. Så då skulle jag få flytta til Stroke för att jag stod överst av oss två som hamnat på ortoped-delen. Men sen igår eftermiddag mailade hon om att det fanns en plats på Urologi/KAVA (kirurgisk akutvårdsavdelngin). Jag mailade på en gång att jag gärna tar den platsen. Och det fick jag. Så om jag klarar tentan ska jag vara på avd 211 på sjukhuset. :)

Äntligen har jag sovit en hel natt utan att vakna av en hostattack. Helt ljuvligt. Så snart kanske man kan börja träna igen. Men jag ska mjukstarta så jag inte blir sjuk igen. Orkar inte med det. Jessica skrämde mig och sa att hon haft liknande hosta hela hösten. Då fick jag lite panik. Men sen så får ju hon skylla sig själv att hon inte gått till läkaren. Skulle det sitta i hos mig går jag ju självklart och kollar upp det så det inte är nåt lätt åtgärdat som man kan slippa skiten. Iaf, förhoppningsvis är detta bortanu. Man får hålla tummarna.

Nu vill jag hem och ladda min mobil och kolla om Jysk har ringt. Men det är ju inte troligt. Snart blir jag riktigt förbannad. Det har gått TRE månader sen vi beställde skiten. Jag vill ha den NU!

Lång dag...

Idag har det varit en lång dag. Men den har inte känts så jobbig som jag trodde att den skulle göra. Kunde inte sova så mycket inatt, due to the fucking hosta. Pratade med Jess idag och hon hade ju uppmuntrande nyheter, hon och pappa hade gått med liknande hosta under en jävligt lång tid. Det har jag inte tid med. Jag ska på sjukhuset och göra praktik (om jag klarat tentan vill säga). Iaf, föreläsning hela dagen. Väldigt intressant, vilket gjorde att det inte var så jobbigt. Men jag märkte att jag hade lite svårt att lyssna på eftermiddagen, men mycket bättre än andra eftermiddagar:)

Kom hem och sorterar kläder för vi har tvättid. Ska boka en till när jag hämtar kläderna sen. Idag fick det bli underkläder. Nästa gång tar vi tröjor och byxor. Det blir liksom använd-hela-garderoben-innan-man-tvättar... lite drygt, men så går det när ingen har framförhållning.

Svärföräldrarna var över och käka. Det var trevligt i flera bemärkelser. Dels för att träffa dem och prata lite, sen för att jag fick en anledning att röja på köksbordet och att de kunde ta med alla grejer vi fått låna av dem.

Nu väntar jag på att få hämta tvätten och sen ska jag kolla på Cityakuten. Längtar INTE efter att gå och sova, för det fungerar ändå inte. Hostar jag nästa vecka ska jag fan ringa och tjata till mig Cocillana (världens godaste hostmedicin).

Ha det!

Jävla hosta!

Kan inte sova. Hostar bara så fort jag närmar mig sängen. Tog en tablett till som jag känner börjar verka. Ska nog ta och göra ett försök. Är rätt trött.

Hoppas ni sovit gott!

Uppdatering...

Ja, nu var det verkligen ett tag sen sist. Men jag blir lite så att om jag inte skrivit på länge så drar jag mig för att göra det. Men nu tänkte jag att jag skulle redovisa lite julklappar jag fått. Jag har tagit mig tid att försöka hitta dem på internet så vi får se hur de ser ut på riktigt. Vissa har varit svåra, andra omöjliga så ni får stå ut med beskrivningar av en del. Vi börjar med den första och största:

En sån här fin trolley, fast JÄTTEröd!! (Fanns ingen bild på internet..fast jag hade hittat en förut, weird)

Sen gissade jag mig till ett litet fotoalbum som jag börjat fylla med foton vi faktiskt hade liggandes på skrivbordet. Trodde inte att jag hade ett behov av ett fotoalbum, men det hade jag visst. Sen gissade jag mig till en plastvas för Designtorget. Den är alldeles platt. Man fyller den med varmt vatten så den vecklar ut sig sen tömmer man ut det och fyller med den temperaturen blommorna vill ha. Astuff och skiiiiiiitsvår att gissa. Allt pga formen tror jag. Ingen fattade nånting väldigt länge. Skoj!
Jag gissade även till mig en läcker nötknäppare (som jag i veckan såg på Ö&B, hehe)

På Juldagen var det mest småbarnen som öppnade julklappar men vi vuxna fick också lite roligt. Mamma hade bestämt att vi skulle köpa tre julklappar som tillsammans fick kosta max 100 kr. Dessa lades i en hög på bordet och skulle spelas om. Två tärningar kastades i tur och ordning, fick man par fick man ta ett paket. När alla paket var utdelade spelades en omgång där man vid par fick ta paket av nån annan spelare. Sen när 20 min hade gått (äggklocka användes) öppnades paketen. Då körde vi 2*10min där vi, vid par, fick ta det paket vi vill ha. Ända från början flög ett tungt paket fram och tillbaka över bordet. När vi öppnat paketen visade det sig vara en kokbok med 500 recept. Den SKA jag ha, sa jag. Och den for över bordet fram och tillbaka. Alla ville ha den. Efter ett tag inser jag hur ensam jag är. Det var mamma och pappa, Jessica och Markus samt Jenny och Thomas...och så jag. DE SPELADE JU I "LAG". De pappa hade tog ju inte mamma, det Thomas hade tog inte Jenny osv... men jag, jag hade ju bara mig själv. Men fan vad roligt vi hade. Och ps, JAG vann kokboken (med lite hjälp av Jess som inte tog den av mig vid sista slaget, tack).

På julafton kom Lisa över och jag fick den här av henne:

Lööövli, samlingen fortsätter. Använd några gånger, och mumsiga mackor blir det!

Över nyår var vi i Stugun och delade ut julklappar. Jag fick mest eftersom jag inte var med på julafton, men några var till både mig och Patrik.
Jag fick:

En bok om smink, vad man bör tänka på. Tips när man väljer färger, puder, rouge osv... Jättekul.

Jättebra film. Nu måste vi verkligen köpa en ny möbel att förvara alla filmer i :)

Det här var julklappen som jag vill ha som jag inte visste att jag ville ha. Anledningen till att jag inte visste att jag ville ha den var att jag inte visste att den finns. Ska bli skitkul att dansa lite sen när jag blivit frisk!!

SJUUUUUUUUKT fin röst den här mannen har! Det är ett av mina livsmål, att se honom live.

Jättefins bäddset, fick även extra rosa örngott (samma som på bilden) och ett vitt underlakan till. Jag öppnade själva bäddsetet första och sa till Patrik att vi borde köpa lakan för vi har bara två stycken som är stor nog till sängen, och så fick vi ett sen. Lägligt!!

Fick även blockljus som luktar ljuvligt och sen tre stycken olika kryddmixar, skitbra!

Nu kan jag inte komma på nåt mer. Får komplettera och jag hittar nåt jag missat.
Nu vill jag sova! God Natt!

RSS 2.0