Åter hemma

Skönt att vara hemma igen.

I morgon är det nyårsafton.

Jag är förkyld.

Mer uppdatering en annan gång.

Nässpray är min kompis

Idag var det mer uthärdligt. Mor och jag åkte in till Sala för att jag skulle handla de sista julklapparna. Passade på att springa in på apoteket och köpa den nya nässprayen mot både rinnsnuva och nästäppa. Superbra var den. Har puffat med den endast två gånger idag. Igår under släktträffen snöt jag upp fem paket näsdukar och nästan en rulle toapapper. Det var hemskt.

I morgon bitti kommer Emelie och hämtar mig strax efter kl 6. Får åka med henne in till Uppsala. Sen blir det lite väntan då jag valde att ta en sista minuten-biljett på ett direkttåg som går 1½ timme senare än det jag tänkte ta först. Men det göra inget. Har både skönlitteratur och kurslitteratur som kan underhålla mig. Skönt att åka hela vägen upp och slippa byta. Det är drygt att packa ihop allt och klä på sig och baxa ut sig och grejerna ur tåget och sen in på nästa tåg och gosa ner sig i nån stol... Då åker jag hellre hela vägen upp. Kommer fram en timme och en kvart senare. Sen blir jag hämtad där på stationen också... värsta lyxen!

Nu ska jag smörja in näsan med idomin!

Ha det!

Förkyld

"Äntligen" har jag blivit förkyld. Hur mycket har inte jag tjatat om mina känningar nu i höst? Det kliar i hela systemet och det gör ont under näsan... efter bara en kväll med snytningar. Jag är tyligen skör.

Orkar inte uppdatera om allt som hänt, tar det när jag är hemma eller känner mer ro.

Idag ska vi på släktlunch på Wärdshuset, mammas sida. Mammas kusin från Australien är här och har firat jul. Spännande. Vi blir 46 stycken.

Berättar mer sen.

Ha en bra dag!

Omgång två

Idag blev det rejäl sovmorgon. Gick upp tio i elva. Direkt iväg till Anderssonarna på julbrunch. Efter det så åkte vi hem och började med maten till ikväll. Vid halv två gick vi ut och gick i det fina vädret. Kom hem drygt tio i tre så det vart en sväng. In i bilen och hämtade mormor i sala. Hem och in i duschen..

Vi skulle äta vid 17 men 08-orna kom inte förrän vid kvart i sex - då var vi hungriga. I med omgång två av julmaten och lika mätt blev man idag.

Nu ska vi snart köra omgång två av tärningsspelet. Redovisning av vinster kommer senare.


God kväll!

Jullunch

Farfar, som är 95 år, får idag till jullunchen ha två anhöriga med. Lotten föll på mig då tokmånga här var så förkylda. Jag och min kusin ska åka dit om drygt en timme och hälsa på och faktiskt bli bjudna på jullunch. Det ska bli riktigt kul. Jag har inte träffat min farfar sen i början på sommaren så det är nog dags nu.

GOD JUL till alla läsare!

Dan före dopparedan!!

Äntligen! I morgon är det julafton. Eller, egentligen är det mindre än en timme till julafton. Just nu sitter jag med färg i utväxten och tänkte fräscha upp mig till självaste julafton. Hoppas på att det blir bra.

Idag har jag varit barnvakt till mitt gudbarn/min systerdotter Clara. Har faktiskt haft riktigt roligt. Inte alltid man tror att man ska stå ut med en treåring, hehe. Vi har klätt granen, städat lite, garnerat pepparkakshusdelarna, läst bamsetidning, och pyntat lite. Sen åkte vi hem till dem och klädde yttligare en gran, och gjorde Janssons, kokade ägg och skalade potatis. Försöka få så mycket gjort till i morgon. Ska bli kul i morgon och spela spelet om julklapparna. I mitten av inlägget beskrivs spelet med tärningarna. Skitkul. Jag är supernöjd med mina klappar och har nu lyckats bestämma vilka två som ska med på julafton och vilka två som ska till juldagen.

Det här är klänningen jag ska ha i morgon och på juldagen.

Hoppas på att Julafton och Juldagen blir riktigt härliga. Men det tror jag. Kommer vara supermysigt.

God jul till alla läsare! Ha en underbar julafton.

Julhandling och Uppsala t/r

Idag sov jag länge. Jag gick upp tjugo över tio. Åt "frukost" och kollade på en dokumentär om smarta barn. Shit vad de imponerade på mig. Slö kollade lite på MTV's repriser på award-shows innan syster ringde och tyckte vi skulle åka ner och handla julmaten. Hängde på och samlade ihop allt. Köpte hårfärg också, tänkte brighta upp skallen lite innan jul.  Följde med varorna hem till Anderssons och fikade lite. Sen drog mor och jag till Gränby. Tänkte fördriva lite tid där innan vi skulle hämta upp pappa. Han har nämligen körde följebil för bred last upp till - håll i er nu - Svappavaara!! Drog i fredags morse, toktidigt, och körde och körde (de beräknade att vara nere igen på tisdag) och körde och körde. Galet men bra gjort. Efter vi hämtat upp gubben så åkte vi till en av alla donkarna (den vid fyra-mackarna för att vara precis) och käkade och KISSADE (mor och jag var väldigt kissnödiga). Sen blev det lugn bilfärd hem, det var snack om att varken äta eller kissa först,  men vi gjorde det vilket nog var bäst för fridens skull. Hehe.

I morgon ska mor och jag in en snabbis till stan. Jag ska köpa julklappar till ungarna. Vi ska till Elons (håller tummarna för samma släktrabatt som förra året). Sen ska vi hem, lägga in sill, baka mer havrekex, ev. griljera skinka och kanske nåt mer.. jag ska nog färga håret. Är så galet träningssugen så jag kanske drar till Jess och står en stund på cross-trainern. Vi får se om det hinns med. På tisdag ska jag vara barnvakt och då tänkte jag att vi skulle göra köttbullarna. Kan Clara kladda lite med köttfärs.

Nu ska jag gå och lägga mig och läsa vidare på den bra boken. Spännande, spännande. Hoppas ni haft en trevlig helg.

God natt!

Sala Torg

Idag ska jag besöka Sala Torg - Salas galleria. Jag har inte varit där då jag tror att de inte hann inviga den sist jag var hemma. Ska blir spännande. Har fått låna lite pengar av mamma så jag kan köpa de sista julklapparna till barnen och Lisa. 

Igår var mamma, jag och Clara till sthlm för att barnvakta när Jenny och Thomas skulle på begravning. Dert gick bra och alla ungar uppförde sig. Amanda var dock lite reserverad mot mig, men det lossnade lite mot slutet. Konstigt då när det tar typ fyra månader mellan varje gång vi ses:) Men nu är det mindre än en vecka till nästa gång så då kanske hon känner igen mig, hehe.

Min plan var att gå upp och träna idag. Gymmet här i Heby öppnade 9.30. Men good God vad jag var trött. Jess ringde vi 10 för att höra om jag skulle med in till stan och då låg jag fortfarande. Sov dock inte, men hade inte gått upp - trots att jag var hysteriskt kissnödig.

Nu ska jag bortsa tänderna och göra det sista så jag är klar att gå när de ringer.

Ha en bra dag!

Första gången

Idag har jag första gången bakat havrekex. De blev riktigt goda faktiskt. Har även hunnit läsa lite statistik och sovit en sväng. 

Middagen åt vi hos Jessica, Markus och Clara. Det var gott. Sen åkte Jess och Clara ner till Maddes för att klippa sig. Vi åkte hem och lämnade pappa och mamma hoppade av för att handla. Jag svängde förbi och hämtade Clara för i morgon ska vi till sthlm och vara barnvakt. Mamma, jag och Clara ska umgås med Lukas och Amanda. Dom har jag inte sett sen de var upp till mig i mitten på augusti. 

Nu ska snart Clara gå och lägga sig här inne så datorn får snart sova den med.

God natt på er!

Äntligen hemma

Jadu, den här dagen har varit lång. Började med att jag vaknade om och om i natt av rädslan av att försova mig. Gick till slut upp när klockan ringde vid tjugo i fem. Åt upp filen som var kvar, gjorde mig i ordning och packade det sista. Gick ut till bussen som gick 5.30. Den kom i tid och allt var bra. Väl framme på stationen tog jag ut min biljett och satt mig en stund. När folk började röra sig utåt förstod jag att tåget var framme och vi kunde stiga på. Till min besvikelse var det inte ett x2000 som jag beställt 1:a-klassbiljett till. Det var ett vanligt InterCity. Hmm, där sprack min plan om att latja på internet och sitta och plugga och prata med folk på msn så att resan skulle gå ännu fortare. Det hade varit nåt fel på ledningarna igår mellan Bräcke och Ösd så tåget kunde inte köras ända fram. Det blev då fri placering då inget stämde gällande vangsnummer osv. Vi med 1:a-klassbiljett hämtade det vi var berättigade i bistron. Vissa köper ju till frukost med sin biljett. Jag gick och hämtade mitt gratis-kaffe som by far var det äckligaste jag duckit. Småsur hela resan försökte jag sova lite, men det gick inte heller. Läste några kapitel i statistik-boken och lyckades blunda ett tag iaf. 

Väl framme i Uppsala traskade jag raka vägen in till kundservice, efter att hälsat och kramat på Mix. Ville ha kompensation och fick då rådet att reklamera på internet (var det förskta jag gjorde när jag kom hem hit). Mix och jag traskade upp på stan och bestämde oss för att käka på Cupido (var dödligt hungrig en sväng på tåget - jag hade ju räknat med lite gratis frukt -men jag var för arg på SJ för att handla nåt av dem). Efter den underbart goda salladen gick vi till Barrista och drack en kanna kaffe. Min kaffetarm är mer än överfylld. Satt där och pratade om allt möjligt i drygt två timmer. Supermysigt. Hade jag inte haft sån hemlängtan hade jag kunnat vara kvar i stan längre. Vi bytte julklappar och jag fick massa saker som luktar gott, duschgel, ljus, massagesten, tvål... supernice! Min klapp till Mix var bra också. Hade köpt Leilas bakbok och höll alla tummar jag hade för att hon inte själv redan hunnit köpt den. Lucky me, jag hann först.

Åkte med tåget till Heby vid tio över tre. Skönt att inte komma hem allt för sent. Mamma och pappa var hos Gunnel och Totte för att Gunnel fyllde år, så jag gick dit en sväng. När vi åkte hem sen skulle pappa ut med lastbilen till Fallet, jag efter i bilen så han kunde ta sig hem. Upp och hälsa på lillkusinen. Vilken knubbis. Hur supersöt som helst!! Sen hem och laga mat. Mammas goda köttfärsbiffar. Gott gott. Har även hunnit spela lite kort med mor min. Hon föreslog att vi skulle baka havrekex. Absolut sa jag. Men degen ville inte riktigt som vi så den får stå ett tag till. Ska kolla o morgon om den kanske går att baka ut då. Annars tänkte jag försöka plugga en sväng i morgon. Sen är vi bjudna på middag hos syster. Ska bli kul att träffa lilla Clara, som btw inte är så liten längre. 

Nu är jag trött och borde typ gå och lägga mig. Har inte blivit många timmar det senaste dygnet. Få se hur jag gör.

Men, god natt iaf!

Sista passet innan "juluppehållet"

Var på pump idag. Det går jag på alldeles för sällan märker jag. Har fortfarande problem med vad jag ska ha för vikter. Körde nog lite tungt idag, men det gick bra ändå. Kommer med all säkerhet ha träningsvärk i armarna. Tur att jag fått en resväska på jul så jag orkar släpa på allt. Funderar dock på att ta med träningskläderna ner, syster har ju en cross-trainer och så hoppas jag på att gymmets engångsavgift inte är allt för dyr:) Måste nog röra lite på mig för att inte tappa allt under de två veckorna jag blir hemma.

Har lite svårigheter med hur mycket jag ska packa. Vill ju ha med mig så jag har lite att välja på, men orkar inte släpa på för mycket. Mamma och pappa har ju faktiskt tvättmaskin så man kan ju alltid tvätta redan använda kläder. Aja, det löser sig som alltid. Nu ska jag mysa sista timmarna med Patrik. Kommer sakna honom rejält dessa två veckor.

Ha en fortsatt bra kväll!

Tvättar och står i

I morgon bär det av. Äntligen! Håller på att tvätta för fullt. Märkte att tvättkorgen i princip endast bestod av träningskläder och trosor. Det är det som går åt nu för tiden. Få se hur mycket man orkar släpa med sig ner. Det ska ju få plats massa annat tjaffs än bara kläder också. Det är plattång och locktång och nessesär, skolböcker och dator och fan och hans moster. Julklapparna får vi inte heller glömma. Jag kom på nu att jag inte köpt nån till ungarna. Det måste vi ändra på. Får åka in på Elons och leta. Fick ju en sån härlig släkt-rabatt förra året så jag hoppas på det i år igen då jag i princip är pank:)

Vet inte riktigt vad jag ska ta mig till nu när tvätten håller på att torka. Ska man palla att kolla på en film? Hade inte tänkt att öppna skolböckerna idag, men blir jag allt för göralös så kanske jag tar mig an dem. Aja, nu ska jag gå till dvd-hyllan och kolla om jag hittar nåt jag vill kolla på.

Tjing.

Bloggtorka

Vad har hänt? Jag som brukar blogga varje dag. Jag vet inte om ni saknat det, men trots lack of inlägg så har jag ett antal besökare om dagen. Vilka vet jag inte då kommentarerna inte direkt flödar, men vem är jag att komma och klaga? Jag är ju inte den som spyr ur mig kommentarer heller. Anyway...

Lisa åkte hem igår morse. Superkul att ha henne här. Vi vandrade runt på stan i fredags och hade flyt med det ena och det andra. Hon (läs: jag) hittade ett par stövlar hon ville ha, jag hittade tid åt henne hos en frisör, jag hittade de tre resterande lek-klapparna till julen. Vi hann också med att fika innan träningen som var superkul. Sista gången på den omgången Bodystep (nya releasen idag, mer om det längre ner). Sen hem och duscha och avnjuta en uinderbar middag som min sambo kokat ihop. Förrätten fick jag göra. Det var skagenröra på avokado. Ljuvligt. Varmrätten var lax med parmesan och örttäcke med en ugnsbakad bifftomat innehållande hemmagjord salsa. Efterätten var Vienetta-glass. Magen stod i fyra hörn. Till maten drack vi ett vitt vin som heter Two Oceans. Riktigt gott, kan rekommenderas. Vi kollade på idolfinalen och var väl eniga om att rätt person vann. Efter det spelade vi lite rockband och hoppade sedan i säng.

Sov ut länge i lördags och gjorde väl inget speciellt rätt länge. På eftermiddagen vandrade jag och Lisa till affären då vi behövde lite grejer till maten. Nu fick hon äntligen sin plankstek. Hittade billig Entrecôte och köpte glasyr till pepparkakshuset vi byggde när vi kom hem. Det var riktigt kul. Vi hade köpt deg men skar ut delarna själva. Det blev ett gulligt litet hus som Lisa dekorerade jättefint medan jag donade med planksteken. God mat även denna dag. Svullade lite pepparkakor sen på kvällen och såg två filmer på kvällen.

Upp med tuppen i går. Vi hade tur som fick låna bilen så jag kunde köra Lisa till tåget. Annars hade hon fått åka härifrån vid fem över sex och tåget gick inte förrän fem över åtta. Tur, tur. resten av dagen innehöll mera sova. La mig hos Patrik igen när jag kom hem och vi gick inte upp förrän 11. Kollade på film, spelade Heroes of Might and Magic III, och spelade lite rockband.

Idag har jag varit på skolan och gjort klart gruppuppgiften. Skönt. Gick en sväng på stan sen och hittade en klänning som jag ska ha på mig i jul. Nu är jag pank. Tur att jag har betalt tågbiljetten och att jag får pengar medan jag är hemma så jag kan ta mig upp igen. Sen åkte jag hem och åt lunch. Slappade i soffan och gjorde typ ingenting. Sen vid kvart i fem ringde Mix för att kolla vilken tid jag kommer på onsdag. Då började jag tokgäspa och kokade mig lite kaffe för att vakna till innan träningen. Väl på gymmet var jag så taggad så jag kunde inte stå still. Nya releassen var jätterolig. Jag brukar gå därifrån med känslan av den suger så mycket hårdare än den tidigare bara för att jag inte kan den och har svårt att hänga med, men den var riktigt rolig och inte alls svår att hänga med i. Dock har vi fått lite förvarning att "speed-step-låten" (näst sista låten) är galet jobbig när de byter ut julversionen mot den riktiga som kommer sen. Då är man ju redan galet trött. Det här kommer bli spännande!

Kommer blir svårt sen när jag kommer tillbaka. Måste nog försöka få in lite cardio nere i Heby annars kommer det kännas som att börja från noll när man kommer tillbaka upp igen och kör igång med träningen. Tur att syster har en cross-trainer. Ska kolla vad det kostar att gymma en gång, har hört att gymmet hara byggts ut. Blir ju lite nyfiken på hur det ser ut. Det var många år syster och jag var där i källaren på badhuset.

Nej, nu måste jag nog gå och lägga mig. Sov gott mina mystiska läsare, hehe.

Hej igen!

Nu  var det länge sen sist. En kort uppdatering om dagarna som varit.

I tisdags var jag så totalt slut att jag inte orkade med nånting. Efter föreläsningen så gick jag hem och bara slappade hela kvällen. I onsdags hade vi sista föreläsningen innan juluppehållet. Efter det så delade vi ut praktikplatserna inför sista praktiken i vår. Jag hamnade där jag vill, vilket innebär en medicinavd. med hematologi/endokrinologi. Sen har vi ju möjligthet att vara på KUA - klinisk undervisningsavdelning i två veckor. Där leder vi studenter hela omvårdnaden och jobbar i team. Där får vi vara i två veckor och det ska jag vara v. 16-17. Vi har även möjlighet att askultera en dag på intensiven. Jag valde min födelsedag för att jag då kommer komma ihåg vilken dag jag ska vara där.

Igår var jag på skolan på förmiddagen och satt med grupparbetet (vilket vi även hade gjort i onsdags eftermiddag). jag tycker vi kom riktigt långt, men vi har en uppgift kvar som vi ska göra klart på måndag. Sen är det hem på onsdags som gäller! Vid 14 igår kom Lisa upp vilket var superkul. Vi for hem, åt någonting och sen ner på gymmet. Hon var lite för förkyld för att träna tyckte hon så hon fick kolla på när jag och Therese pumpade i gymmet.. Galet hårt körde vi och nu isåg jag verkligen hur sjukt stor skillnad det är mellan höger och vänster arm. Jag fick nästan lust att bara åka dit och träna vänter arm:) Idag har jag inte så mycket träningsvärk som jag trodde jag skulle ha igår för fan vad tungt det var. Men ont har jag:)

idag blir det vandring på stan. Sen ska vi träna vid 16.30. Sen ska vi hem och få middag av min sambo. Ska bli spännande. Vi var med och handlade igår och de vi plockade ihop verkade riktigt gott. Glass till efterrätt vet jag iaf:)

Nu ska vi äta lite. Ha det!

Helt slut

Nu ska  jag ha minst två vilodagar. Jävlar vad jag tog i på stepen, och shit vad mina ben dog. Märks att man varit och sprungit i helgen. Nu är det jag som vilar. Jag blev erbjuden att hänga med och gymma på torsdag vilket lät otroligt lockande. Ska försöka få med mig Lisa bara. Om inte annat kan hon ju sitt och fika medan jag och Therese står och pushar varann nere i gymmet.

Nu ska jag duscha av mig och få nåt i mig. Dagen har inte varit så bra ur matsynvinkel. Fil till frukost, vilket inte är så farligt. Efter löpningen i morse tog jag en kopp kaffe och några frukter på skolan, inte heller så farligt. Sen kom Mella och hämta mig och efter nån timme insåg jag att jag behövde nån typ av lunch. Hade inget hemma märkte jag så det fick bli en tallrik fil igen, inte den bästa lunchen. Innan träningen hittade jag inte heller nåt att äta så jag skar bara upp några ostskivor så jag hade nåt i magen. Och nu har jag verkligen ingen ork att laga nån mat så jag har planerat att äta fil igen. Dock har jag köpt bananer nu så jag får i mig lite mer iaf. En ny dag i morgon, kyckling står i kylen på tining så i morgon blir det riktigt middag.

I i duschen var det ja. Ha en bra kväll!

Morgonlöpning och projektskiss

Startade dagen med en halvtimme på löpbandet. Det var skönt att vakna till sådär på förmiddagen. Efter det gick jag och satt mig på skolan och väntade på Mella som jag skulle träffa kl 12. Hon hämtade upp mig och nu sitter vi hemma i mitt kök och pusslar med vår projektskiss till c-uppsatsen. Skönt att man kommit igång lite.

Nu ska jag återgå  till arbetet.

Söndagslöpning

Idag har jag både haft en slapp söndag och en aktiv. Började med den slappa delen. Kollade på West Side Story, riktigt bra film. Sen stökade jag runt lite innan jag åkte ner och tränade.

Idag hade jag lite mer tid och passade på att springa i 45 som jag hade tänkt göra igår. Gick bra och var lika förvånad hur lättsamt det är att springa, hoppas det håller i sig. I morgon är det dags för BodySrep igen. Synd att de ska byta snart, för det är så roligt när man kan koreogrfin. Men som det så fint heter "omväxling förnöjer".

Nu ska jag spela Heroes med Patrik. Som förövrigt överraskade mig med att vara hemma när jag kom hem från gymmet. Han hade sagt att han tänkte sova kvar i Sundsvall men lurades visst lite. Rolig överraskning.

God kväll!

Löparlördag

Idag blev det en halvtimme på löpbandet. Hade tänkt ta 45 minuter, men när jag satt på bussen in till gymmet så messade Patrik om att han glömt sina skor på tåget, eller ev på stationen här i stan. Så jag sa att jag skulle gå och titta efter dom när jag hade varit på gymmet. Kändes som att jag ville bli klar så fort som möjligt utifall skorna fanns kvar i väntsalen. När jag kom hem sen visade det sig att han hade glömt dem hemma, så allt löste sig.

Löpningen gick jättebra. Önskar jag hade vetat att skorna var hemma  så hade jag sprungit på i godan ro. Detsamma gällde igår på BodyStepen, jag hade hur mkt energi som helst. När passet var över så hade jag inte tagit ut mig så mycket som jag trodde då jag tog i som fan, hade kunnat hållt på en timme till. Lite sugen på att åka till gymmet i morgon igen bara för att se hur långt jag orkar springa. Dock borde jag ha en vilodag då jag gärna vill gå på BodyStep på måndag. 


Vid halvåtta kommer Stina och umgås med mig. ska bli kul. Just nu är jag sjukt uttråkad. Sitter och kolla på film, men känner mig inte så engagerad. Funderar på att gå och stöka lite i köket när filmen är slut. Få nåt vettigt gjort. Eller så kanske jag ska plugga lite. Eller läsa lite skönlitterärt..

Hur mycket ska man stå ut med?

Är det jag som är känslig?

Jag var över till grannarna i natt vid halv två och tyckte att de inte skulle spela så jävla hög musik. Argumentet jag fick var "Jo, men det är ju fredag". Självklart är det det, men de spelar fan högt i princip varje helg. I sommar höll jag på att bli tokig när man skulle upp och jobba vid sju, men jag höll käften för det var ju helg, alt. semestertider (om de nu spelade på vardagen). En gång gick jag över för då spelade de halv tolv på en tisdag och båda jag och Patirk skulle upp och jobba. De hängde de med på. Men igår vvar det lite mer "undaflykter". De tog upp att de vaknade av barnet ovanför de halv sju oavsett om det var lördag eller tisdag. Sure, men det är ett barn. Dessa två är ju vuxna människor och borde då faktiskt respektera att de delar hus med andra människor. Kan man inte det kanske man inte ska bo i en hyreslägenhet, eller är det jag som är känslig?

Jag kan visst ta hög musik på helgerna  när folk har fest. Om jag själv skulle ha fest skulle jag kanske till och med höra av mig och säga att de skulle säga till och det blev för högljudt, alt.. om det är en förfest - då är man ju oftast ur huset vid 22-23? Men att "njuta" av att spela musik högt varje helg är inte samma sak för mig. De "festade" inte (trots att en av dem inte var speciellt nykter). Vad jag kan tillägga aswell är de inte är ett ungt par som bor där. Hon måste vara över 50, kanske även han.. så jag begriper det inte riktigt.

Är det jag som är orimlig? Ska man stå ut med det för att det är helg? Jag vet inte, jag har ju aldrig bott i en lägenhet förut men 22 brukar väl vara tiden man ska vara någorlunda tyst om man inte annars "förvarnar" för oväsen?

Tack för att jag fick skriva av mig, hoppas du orkat läsa, hehe.

Kall dag

Det är nästan 16 grader kallt här idag. Tur att jag inte behöver gå ut än på många timmar. Men jag skulle vilja åka ner på gymmet och köra vib.-maskinen för att sen gå på BodyStep-passet i eftermiddag. Vi får se hur jag gör. Skulle behöva gå lite på stan och kolla julklappar. Men jag har gått där så många dagar nu så jag skulle egentligen behöva bestämma vad jag ska köpa och sen gå och handla.. känner mest som jag hittar massa saker till mig själv som jag kämpar för att inte köpa. Och det hjälper ju inte att de har 40% på alla better bodies-kläder på gymmet nu heller. Kommer jag kunna stå emot?

Nu har jag bestämt mig. Jag tar 10.55-bussen och åker och tränar lit på vib.-maskinen. Sen ska jag upp på skolan och fylla på pengar  till mina utskrifter och skriva ut artikeln som vi ska få på tentan.

Vi hörs.

Superkul träningstimme

Var ju som beekant på Step i eftermiddags och steppade loss. Otroligt rolig koreografi, påminnde om Stepdancen jag var på i september. Tog i och svettades. Superkul. Nu känner jag mig riktigt taggad till BodyStepen i morgon. Sen ska vi käka tacopaj till middag. Det är ju så supergott! Har ni förresten läst min "story" idag? Jag vet inte om jag tidigare berättat orsaken till min "helomvändning" tidigare, men nu finns den nerskriven iaf.

På lördag kommer Stina förbi en sväng. Eventuellt kanske Elin och lilla Melvin också. Det skulle vara riktigt roligt. Tänkte äta nåt och sen kanske spela lite, eller bara snacka skit och umgås. Det är ju faktiskt riktigt trevligt. Det känns som man mest pratar skola med varann då det är just i skolan som man träffas.

Det blev lite repetition av dagens föreläsning. Faktiskt inte så tokmånga nya begrepp som jag trodde. nu har vi två statistikföreläsningar kvar sen blir det "jullov". Den här gruppindelningen och uppgift som vi inte skulle få förrän den 18:e har de ändrat till i början på nästa vecka. Det ver så många som gick och klagade och undrade varför det inte gick att ge ut grupperna nu istället just för att det är så många som vill åka hem över jul. Så they caved och gav oss det innan. Sweet.

Okej dag

Dagen har varit okej, föreläsningen var rätt så intressant. Efter den gick jag på stan och letade julklappar men hittade inget. Får se om det går bättre i morgon.

Jag funderade på att åka ner och köra ett kettlebells-pass ikväll, när jag väl bestämt mig och tänkte boka så är det fullt. Inte speciellt kul. Så det fick bli ett step-pass en timme innan. Just nu vet jag inte riktigt vad jag ska göra. Funderar på att göra mig en kopp te och läsa om det vi gick igenom på föreläsningen idag.

Så får det blir. Ha det!

Taskig morgon

Förutom att jag kände mig död när väckarklockan började ringa så upptäckte jag när jag kommit upp att min kära (läs:idiotiska) fluffiga katt hade tuggat i sig ena örsnäckan till hörlurnarna till telefonen. Jag blev inte glad. Borde anamma det där med att de har nio liv och döda henne en gång. Kattjävel som inte kan låta saker vara.

Aja, detta är nog glömt när jag kommer hem. Det går ju alltid att köpa nya och inte låta dom ligga på köksbordet när katterna inte är under uppsikt. Gud vad jag längtar tills de är äldra och inte orkar ställa till med bråk.

Publicitet

Jag försökte energiskt få mina 15 minutes of fame idag när jag ringde till Rix FM. De pratade om dialekter och min kamp om att utreda varfan "palta" kommer ifrån försökte ringa in till programmet och se om någon annan hört detta. Störtomöjligt. Ringde och ringde och ringde. Nu tackar jag gudarna att de inte hade någon typ av svarare för då hade jag ju fått betalat nånting, nu gick det bara fram toner och att det var upptaget. Jaja, their loss.

Dock kommer jag få stå lite i rampljuset, i morgon. Jag läser en hel del träningsbloggar och har följt en tjej ett tag nu som efterlyste "veckans story". Det skulle handla om hur man tog sig "ur soffan" och började träna. Jag drog min historia och den kommer nu att publiceras på hennes blogg i morgon. Coolt. Det häftiga är ju att hon bloggar på VeckoRevyn.se, så det kommer ju bli en del som läser misstänker jag. Här kommer en länk till hennes blogg.

Idag blev det ingen träning. Efter fem dagar i rad och en toktrött Johanna (efter lite julklappsshopping på stan) bestämde jag mig för att bara åka hem och ta det lugnt. Måste samla krafter för i morgon börjar vi med statistik och det känns som att det kommer komma en hel uppsjö av nya begrepp. Funderar på att vara duktig och läs lite innan. Eller om jag ska göra som igår, repetera efter föreläsningen... aja, vi får se hur det blir. Nu ska jag ta ut kycklingfiléer ur frysen och börja tina dem. Börjar bli lite hungrig!

Julklappsshopping

Äntligen har jag börjat köpa julklappar. Har haft lite dåligt med idéer, men nu har det tagit fart. Mix och Emelie kommer iaf få julklappar i år. Patrik har jag inte fått nån önskelista av, inte Lisa heller. Sen har vi heller inte lottat om vem vi ska köpa julklapp till på julafton. Ska ringa systrarna och kolla sen om det blir en familj på julafton eller ingen av dem. För isf är vi hela gänget nästa jul. Fan, kom på nu att jag säkert åker på att jobba jul eftersom jag kommer vara ny på någon avd som nyutexad. Jobbigt. Men jag kan jobba nyår bara jag får vara ledig öve jul. Aja, vi kan ta en jul i taget.

Sitter fortfarande och gruvar mig föör om jag ska gå på pump idag eller ej. Det vore kul eftersom Therese ska gå och då blir man peppad, men jag är ju inte ett så stort fan av pump. Kanske åker ner och gör nåt eget i stället. Vi får se helt enkelt. Det börjar inte förrän 17.30 så jag har lite tid på mig att tänka, hehe.

Nu tror jag faktiskt att jag ska försökaa plugga lite innan jag ska ringa systrarna vid 15. Ha det!

Svettigt värre

Tror passet var fullt idag för jag lyckades bli riktigt svettig. Idag tog jag i som fan, känns i låren. Therese (en kompis från gymmet) försökte få med mig på pump i morgon, jag tvekar. jag vill ha möjligheten att gå på onsdag. Alltså inte gå på pump utan kunna gå öht. Har hört att benlåten är en mördarlåt och jag kommer dö. Men, lite taggad är jag ju allt. Om inte annat kanske jag tar mig förbi och kör vib.-maskinen och lite cardio kanske. Nåt ska man väl hitta på iaf.

Idag fick jag, eller fick och fick, kunde jag börja använda min nya fina kalender som jag köpte på Åhlens för ett tag sen. Tyckte då att det var en evighet till 1 dec, men nu är den här. Alltid kul med nya grejer. Den här har ju namnsdagarna utskrivna på varje dag. Jag upptäckte med den förra att jag tydligen tyckte det var viktigt för jag störde mig rejält på att inte veta vem som har namnsdag - nu vet jag det! Idag är det Oskar och Ossian. Grattis till alla er.

Nu ska jag gå och duscha och en bara toknjuta av kvällen tillsammans med min sambo. Hoppas ni får en fortsatt trevlig kväll!

Första december

Jag kan inte riktigt förstå att det redan är första december. Det har gått så otroligt fort. Men det känns skönt att det snart är jul och nyår och sen är det sista terminen på den här utbildningen. Den som kändes så sjukt avlägsen. Sitter nu och läser hur man utför systematiska litteraturstudier, än så länge är jag på kapitel som är lite repetition från föreläsningarna, men snart kommer säkert nåt som jag måste koncentrera mig på när jag läser... Inte det roligaste ämnet.

I kväll tänkte jag gå och studsa lite på BodyStep. Nu har de lagt passet två timmar senare än höst-schemat. Lite segt, men det går bra. Man blir ju pigg när man är där iaf. Hoppas på att jag inte har huvudvärk som jag hade förra veckan. Orkade fan inte ta i nånting och sen fick jag migrän. Hålla tummarna!

Nu ska jag åtegå till boken! Ha det!

RSS 2.0