Min första egenköpta dator!

Idag har jag blivit ägare till min allra första egenköpta dator. Det blev en Asus Eee PC 904HD. Liten och behändig! lngtar tills Patrik har  mekat klart med den så jag får pilla på den. Vi ska in med ett annat os och så installera alla nödvändiga program. Han hade tänkt att bli klar i kväll. För min del behöver jag den egentligen inte förrän på söndag. Då Mellert kommer och vi ska börja med C-uppsatsen. Jag riktigt längtar. Tycker det är skönt att vi drar i gång så pass tidigt så det inte blir allt på en gång sen när själva kursen börjar.

Idag har det varit rätt lugnt på pratiken. Trots det var det första dagen jag gick hem kl 17. Hade en patient kl 16 som tog lite tid. Och sen ska man ju dokumentera. Lite vemodigt att det är sista dagen i morgon. Då ska jag vara på lab med undersköterskorna och ta massa prover:)

Wiihoo!

Laptop

Patrik har hittat en bra bärbar dator som han tänker köpa idag. Jag ska hänga med och kolla om jag vill ha en likadan. Det är en 8.,9" skärm och jag funderar på om jag kommer tycka den är för liten. Om inte så kommer jag bli ägare till en laptop i eftermiddag. Om den finns i svart vill säga..

Näst sista dagen på praktiken. Känns lite vemodigt. Har verkligen trivts där. Hoppas jag får en bra handledare på psyk sen också.

Fikat igår var kul och gott. Pratade om allt möjligt. Måste köpa Brunkullans gröna te! Ljuvligt!. Åt en god kalkonsallad också. Dock vara själva kalkonen lite salt. Men resten var jättegott. Det tråkiga var dock att vi satt vid dörren så det drog lite kallt och rökarna drog med sig rök in - det var inte så fräscht. Annars var det skitmysigt. Tycker om Pause, det är så fint där inne.

Tror inte jag berättat vad som hänt i lilla Heby (ni som bor där vet ju).
Jag tänker mest på mamman som fått stått ut med så mycket kring sina barn. Hoppas verkligen att hon kan hantera det här också och fortsätta vara den hon är. Angående offret så för att se det ljusa så kan han inte längre göra sig själv eller andra illa. Fruktansvärt att han behövde avlida och på ett så hemskt sätt, men som sagt. Nu har han förhoppningsvis frid...

Slutbedömning

Jag är riktigt nöjd med min slutbedömning. Känner mig nöjd med hela praktiken!! Idag var den en lugn dag med inte allt för mycket att göra. Kändes bra då jag hade min konstiga natt. Värre är det väl i morgon. Känner mig nu redan toktrött. ska snart iväg och fika med Stina. Känns kul. Dock var jag tvungen att blunda en stund på soffan. Det bli rhopp i säng sen när jag kommer hem.

Pratade en sväng med Hanna också. Hon ringde och kollade läget. Det var riktigt kul. Lite catching up. Vi ses ju på fredag, fast då är det ju tenta så jag vet inte om det blir lika mycket prat då heller. Längtar bara till på lördag så jag får ha allt överstökat. Ska repetera lite mer den här veckan så att allt sitter. Måste kolla lite lagar och rimliga doser på smärtstillande till läkemedelstentan på fredag också. Dygnen har för få timmar....

Lång natt

Kom i säng rätt sent. Var inte ett dugg trött. Klockan var väl efter 02 innan jag somnade första gången. Sen har jag vaknat till och från ända till klockan ringde. Känner mig inte så trött nu, men det lär väl komma i eftermiddag och i morgon.. Jobbigt. Känns som jag har drömt massa tok i natt. Minns ingenting men känner att jag varit ute på "äventyr". Den här natten var väl bakslaget för att jag sov så länge i lördags förmiddag.

Idag har jag slutbedömning kl. 15-15.30. Hoppas jag får gå hem efter det. Har en känsla av att jag kommer vara riktigt trött då. I kväll ska jag träffa Stina som ska flytta till sthlm och fick på Pause. En liten del av mig hoppas på att det här förkylningskänningarna går bort och att jag kan gå på Bodybalance idag. Fast det bästa är ju om jag pluggas i stället och sen åker ner och fikar...

Nu ska jag borsta tänderna! Ha en bra dag!

Pluggeri, pluggera

Jodå, det kryper fram. Avklarat psykiatrin och en timme i telefon med mamma. Vi pratade om allt möjligt. Längtar hem! Önskar att man bodde närmare varandra. Ska ta och repitera obstetriken. Fick en känsla av att rätt mycket sitter kvar sen sist. Så jag kanske ska ta och koncentrera mig på pediatriken, den del jag "kuggade" förra tentan. Jag vill bara att det blir nästa helg. Att det känns bra när tentan är gjord och att Mella kommer på söndag! Saknar henne. Hon sa nåt om att sova över, så det blir kul:)

Jag tror jag har nån "nya-vänner-förbannelse" - alla jag lär känna utanför skolan drar iväg. Hittills är det iofs bara två, men det är två för mycket tycker jag. Det började med att Ebba drog till australien, nu är det Stina, en tjej från gymmet, som ska till sthlm och plugga. Det är ju iaf en aning närmare och inte helt omöjligt att hälsa på om det skulle vara så. Hoppas nästa jag närmar mig stannar kvar i stan:) Kul med nya vänner.

Vad ska man äta till middag? Den ständiga frågan. Bläää.. förslag är alltid(!) välkomna, vilken tid på dygnet som helst!

Söndag

Inte lika död idag. Sov "endast" till 10 idag. Har setat här och läst lite bloggar, kolla var tentor ska vara och chattat lite med olika folk. Ska snart ta tag i pluggandet igen. Hinner nog lite mer idag än jag hann igår. Tänkte bli klar med repetitionen av psykiatrin och ta obstetriken lite senare idag, fortsätta med den i veckan och sen också pediatriken. Hoppas jag hinner med allt och att jag klarar den den här gången. 

Nu ska jag koka mig lite kaffe och sätta mig vid bordet. Kul att jag är mer intresserad den här gången. Det går ju så mycket lättare att läsa då:) Ha en bra dag!

Pluggar

Har en liten paus i pluggandet. Försöker gå igenom psykiatrin idag. Av någon anledning är jag mer intresserad den här gången jag läser än i våras. Konstigt. Kanske har att göra med att jag nu i hemsjukvården träffat på några psykiskt sjuka samt att praktiken på psyk närmar sig. Har nästan till och med funderat ut vad jag ska skriva om. Tror det kommer bli något med schizofreni, men sen får jag nog avvakta med själva syftet till jag gått ett par dagar på avdelningen. Har precis läst om schizofreni i min litteratur så jag kanske hinner ändra mig när jag läst igenom alla andra åkommor:) Jag har ju en tendens att hoppa fram och tillbaka innan jag väl bestämt mig. Kommer ihåg hur klurigt det var med gymnsieval och att jag lykas bestämma mig för att söka SSK-programmet är för mig helt otroligt. TRodde iaf att jag skulle spenadera lite flera år med att klura på vad jag ville bli.. 

Nej, nu ska jag återgå till böckerna. Kaffe fick min sirapshjärna att vakna så jag ska passa på innan effekten avtar:) 

Jobbig vecka?

Den här veckan verkar ha tagit hårt på mig och han jag bor med. Jag har tydligen varit helt död i natt. Var upp och kissade vid tjugo över nio, det kändes precis som att klockan var tre eller fyra på natten/morgonen.. Jag var helt enkelt tvungen att gå och lägga mig igen. Tänkte att jag skulle vila en stund, vakna till lite och sen gå upp.. Eller hur. Tjugo i tolv gick jag upp! Tjugo i tolv!!! Jag har inte sovit så länge sen första året i Stugun... Det är helt galet! Jag hoppas verkligen det beror på den förkylningen som jag känt av till och från och som kanske ger sig tillkänna efter att jag var och tränade igår... Jag vill inte bli en sjusovare igen. Patrik sover fortfarande btw. Men han kan ju lätt sova 12 h. Ska gå och väcka honom och höra om han vill äta nåt med mig...

Suck, det känns som dagen är förstörd...

Fredagkväll

Passet var inte det roligaste jag varit på. Det var ok, men kunde ha varit mycket roligare koreografi. Men lite svett och lite puls, så jag är nöjd. Handlade lite till tacos på coop i stan. God mat på en fredag. Det har varit lugn med lite TV-tittande och lite allmänt snack och bus. Grannarna rockar ju nån jävla musik så vi låg i sängen och lyssnade på den och jag klagade på att den sög och tyckte att "de är ju vuxna människor" och inte ska pumpa så högt. Aja, nu verkar det vara tyst i alla fall:) Blir jag en sur kärring när jag blir gammal? 

Jag ville kolla på en film men nu känner jag mig rätt trött. Patrik håller på att stöka med sina spel, vet inte vad han gör. Han var då inte sugen på att se nån film. Kanske blir sängen tidigt så jag kommer upp tidigt och kan sätta igång att plugga. Vill bara få alla de här tentorna överstökade. Jag vill även få nästa praktik överstökad. Och nästa kurs, och C-uppsatsen.Och sista praktiken! Oj, då är jag färdig! Yey, ut i arbetslivet! Jag är trött på att plugga! Lite i alla fall.

Fredagsträning

Har varit lite slapp på träningsfronten. Har inte haft tid eller lust. Men idag blir det ett pass klassisk aerobics. Det ska blir kul. Hoppas verkligen det är en rolig koreografi. Fick en kort dag på praktiken idag igen. Fick gå innan 14. Skönt med lite längre helg. Den är ju fylld med pluggning så det känns skönt att få ha slappat lite nu på eftermiddagen. 

Nu ska jag ut i solen och åka ner på stan. See ya!

Snabb dag

Dagarna går så fort, jag hinner knappt med. Fömiddagarna bara springer iväg. Känns inte som jag hann göra så mycket på praktiken idag. En omläggning och sen en tilltittning med BT-kontroll. Sen var det helt plötsligt lunch och vi for ner på stan (handledarna skulle på lunchforum med Vårdförbundet och jag skulle på huvudhandledning på eftermiddagen). Åt lunch på stan, köpte lite baströjor på H&M och gick sen till Rådhuset. 

Eftermiddagen passerade också i lugnt tempo. Vi diskuterade och pratade om vad vi varit med om. Nu är det sista veckan kvar innan vi byter plats till psyk. Har väl blivit en aning mer positiv till den praktikperioden än jag varit tidigare. Varför vet jag inte. Ska ändå bli lite kul att se hur det är på en psyk-avdelning och faktiskt möta psykiskt sjuka personer (även om man kanske gör det på stan eller så, så är det inte alltid man vet att de är sjuka). Få se hur sjukdomarna kan te sig när patienterna är riktigt dåliga. jag har varit hem till en som faktiskt hör hemma på den avdelningen som jag ska vara på, så vi får se om vi träffas där någon om denne nu blir så pass dålig att den måste åka in. 

Nej, nu ska jag sluta svamla och laga lite mat. Fiskbiffar tänkte jag att vi skulle käka! Få se om jag lyckas, det blir nåt eget hopkok:)

Bärbar dator

Ett tag nu har jag velat ha en bärbar dator. Om en och en halv månad börjar 20 v "teroi", plugg på skolan och C-uppsats-skrivande. Då skulle den sitta perfekt. Pappa ringde i morse och berättade att The Phone House ska öppna i den nya gallerian i Sala och har ett öppningserbjudande på en ultraportabel laptop. Den vill jag ha. Ska konsultera min teknikfreak. Så här ser den ut iaf:

Den är söt, men den ska ju vara bra och funka också så vi får se hur det blir. Den skulle gå loss för 2999:- så det är ju ett jävligt nice pris för en student. Plus att skärmen bara är 10,2", perfekt släpa-runt-storlek!

Kort arbetsdag

Idag fick jag åka hem tidigare. Min handledare skulle på en träff med MASen - medicinskt ansvarig sjusköterska. Vet inte om det var nån form av föreläsning eller möte. Iaf så fick jag lov att åka hem och skriva på mitt arbete. Ingen är mer tacksam än jag. Känns som jag kommer hinna klart idag och inte allt för sent. Kommer ingen störtförkylning blir det nog lite BodyStep i kväll också. Eller om jag känner mig lite åt förkylningshållet tar jag det lugnt och kanske bara går på Bodybalancen. Ingen direkt pulshöjande träning.

Jag var ju lite klantig i helgen när jag satt och surfade. Jag fipplade med tårna på förgreningsdosan under skrivbordet och råkade knäppa av all ström så datorn slocknade. Efter det kommer min webbläsare inte ihåg några cookies, trots att den är inställd på det. Kom på idén att jag kunde installera om den, men då påminnde Patrik mig om att alla mina bokmärken (alla bloggar jag håller koll på) försvinner. Attans bananer, tänkte jag. Men igår blev jag så less så jag tankade ner Safari (mac's webbläsare) och la in mina bokmärken där. Blev en liten rensning av bloggarna. Skulle ju kunna skaffa bloggkoll kom jag på nu, men nu är det gjort. Pappa hade skaffat Safari så sist jag var hemma så använde jag det och tycker att den är helt ok. Tycker designen är fin och skulle kunna tänka mig att ha en Mac-dator. Pappa tipsade förresten i morse om en bärbar som The Phone House skulle sälja för nyöppningspris i Sala i morgon. Invigning av nya gallerian. Ska fundera lite. Det var ett märke som Patrik inte var så bekant med (han är ju min personliga rådgivare när det gäller det tekniska) så vi får väl läsa på lite. Den kostade bara 2999:- och hade 10,2" skärm. Lagom liten att släpa med sig till skolan och så. Jag kom ju på igår att jag gärna vill ha en till nästa kurs samt C-uppsatsen. Ett jävla bök att hålla på att maila arbetet fram och tillbaka för att man ska kunna sitta vid olika datorer. Vi får se hur det blir. Är så jävla sugen på en bärbar dator nu..hehe.

Nej, nu ska jag ta mig i kragen och öppna mitt dokument om feta barn med risk för diabetes typ 2. Nåt som intresserar? Kan skicka om någon skulle vara intresserad av att läsa. När det är färdigt såklart:)

God morgon

Sitter här och känner efter om jag blev förkyld. Kan inte påstå att jag blev det iaf, men träningsvärk i ryggen har jag iaf. Vi får se hur dagen löper på om jag åker ner och kör BodyStep ikväll. Blev inte helt klar med arbetet igår så det blir lite knåpning i kväll också. Hoppas verkligen jag blir av med den ikväll, för tentan närmar sig med stormsteg och jag vill inte missa den en gång till...

Nu ska jag göra mig klar och sen cykla till praktiken. Hoppas det blir en rolig dag! :)

Underbart!

Har nyss kommit hem från 55 min massage! hur underbart skönt som helt. Visst, vissa stunder gjorde det jävulskt ont, men det får/ska det göra. Då vet man att det händer nåt i musklerna... Få se nu om jag är förkyld i morgon då, har ju haft lite småkänningar ett tag. Hoppas att jag slipper så jag inte hamnar efter med plugg, praktik och träning.

Nu ska jag göra klart min rapport. Håll tummarna att jag orkar klart den ikväll:)

Slö start

Hade jag inte varit kissnödig i morse hade jag nog legat kvar i sängen än. Kände mig toktrött, som jag kunnat sova hela dagen. Men icke. Nu har jag ätit frukost och slöat lite framför datorn. Kvicknat till och är redo för dagen. Ska snart göra mig i ordning och åka in på skolan. Ska skriva ut en artikel, läsa igenom den och sen funderar jag på att träna kl 12. Efter det käka lite lunch och sen tillbaka till gymmet för min efterlängtade massage! Efter det ska jag åka hem och göra klart min rapport. Kanske eventuellt börja plugga på tentan. Jag längtar till att den är gjord. Så man får den ur världen. Sen är det "bara" fem veckor på psyk-praktiken och ett arbete till det innan det är vanlig skola igen med föreläsningar och lunch med klasskompisarna. Längtar dit. Alltid kul att få träffa vännerna. Speciellt när man inte hinner ses under praktiken.

Hade velat gå på Kettlebells-passet i eftermiddag, men jag känner att jag vill dels softa efter min massage (fan, vad jag tjatar om den, men jag tycker verkligen om massage) och så vill jag få klart rapporten. Skulle egentligen behöva tvätta också, men det får bli nån annan gång. Vore nice med en tvättmaskin här så man slipper passa tider... men det får också bli nån annan gång.

Nu ska jag svida om! Ha en trevlig dag...

Var är solen?

Stressig måndag

Egentligen har den inte varit så stressig, menjag har känt mig stressig. Har hela dagen tänkt att jag ska gå på BodyStep-passet kl. 16.30, vilket egentligen är en halvtimme innan jag slutar. Har hela dagen hoppats på att eftermiddagen skulle vara lugn så jag förhoppningsvis fick sluta så jag kunde ta kvart i fyra-bussen och inte behöva stressa så. Hann med 16.05-bussen. Kutade ner till gymmet när jag hoppat av, kom in typ sist på passet men fick en riktigt bra plats ändå. Ville vara långta fram (som vanligt) mest för att det var ett nytt pass för mig och jag ville se bra vad man ska göra. Gick rätt bra, men vilken skillnad det är när man kan passet. man tar ju i tokmycket mer då. Kände mig inte allt för ansträngd idag, men det blir väl värre och värre ju mer man lär sig det.

Praktiken idag gick bra. Misslyckades med en provtagning (kärlet rulla undan), men vi ordnade upp det jag och min handledare. Sen lite omläggningar som gick bra. På ett hembesök, det sista, fick vi bulle och lättdryck. Då hoppades jag verkligen att jag skulle hinna med BodyStep-passet så jag fick bränna av bullen, hehe. I morgon är jag ledig och tänkte då skriva klart mitt arbete, gå på ett lunch-pass och sedan få massage. Hinner jag inte klart innan lunch så får jag väl fortsätta knåpa på eftermiddagen efter massagen tills det är färdigt. För i morgon tänkte jag bli klar! Sen ska jag ägna mig åt tenta-plugg!

Skön söndag

Idag har det varit en rätt skön söndag. Gick upp vid nio (trodde jag skulle sova längre då jag inte somnade förrän efter 02). Åt gröt och kollade lite på tv. Började sen skriva på arbetet. Kände att det lossnade och gick riktigt bra. Ser ett slut på det hela i alla falla, det är skönt. Åt lunch och kollade på Idol som jag missade i torsdags när jag tränade. Sen tillbaka och läste lite på en artikel till arbetet.

Gick till coop och handlade lite mjölk och grejs vid halv fyra.  köpte en fil och hittade en müsli som jag tänkte prova.
Köpte den med nötter. Riktigt god var den. Kan jag tipsa om. Älskar ju cashewnötter, så det är väl inte så konstigt att den gick hem. Hasselnötter och valnötter är det heller inget fel på:)

Nu ska jag knåpa med arbetet. ha en fortsatt trevlig kväll!

SPA

Idag har det hunnit fixas mycket. Eller en del iaf. Först blev det bokat vilken helg vi systrar skulle ha SPA-helg här! 7-9 nov blir det av. På lördagen där ska vi först träna på Fristilen, sen beger vi oss ner till SPA-kliniken för relax och en Fotkur de lux! Jag längtar så jag går av!!

När vi bestämt allt tog jag bussen ner till skolan för att skriva ut artiklar till mitt arbete. Vår skrivare är lite knas, tycker det är lättare att läsa och det blir mer strukturerat om man kan stryka över och sånt... Efter det gick jag ner till Kappahl för att byta mina byxor. Tog faktiskt storlek 38, för om jag kom i 40 så bra igår så är det nog inte så långt kvar till jag kan klämma i mig i ett par stretchjeans i strl 38 :)

Sen vandrade jag runt lite på stan. Det var nån markand så jag gick och kollade lite. Köpte mig faktiskt en langos till "lunch". Det var gott. Smakar fortfarande vitlök i min mun! Gick lite i affärer och kollade på jackor. Var in på bodyshop och köpte mig en lipbutter. Nu när det ska bli vinter och kallt så tog jag med kokos för att få lite sommar-feeling.

Sen bar det av mot SPA-kliniken för att boka tid, så nu är det fixat.

Sen tog jag bussen hem och nu sitter jag här. Känner mig lite trött. Tror det är den här förkylningen som spökar. Tycker den borde bryta ut nu om den nu ska bli av. På tidags ska ju jag på massage och då kan jag ju inte vara förkyld. Om inte annat så kommer den väl efter massagen. Få se till att dricka mycket vatten det dygnet!

Nu ska jag ta mig an mina artiklar och skriva lite på arbetet. Ha det!

Stepdance

Det var verkligen ett superkul pass och en riktig enegrigivare! Fan vad jag saknar att dansa. Svettigt och roligt var det! De tog lite kort så jag ska kolla sen om jag blev med på nåt. Det blir ju lite suddigt när man studsar runt när de knäpper kort, så vi får se om jag finns med på nåt:)

Sen åkte jag till Ica och hämtade ut mitt H&M-paket som jag beställt. Fick en otroligt rolig överrsakning när jag kom hem. Jag duschade först och tänkte sen  att jag skulle kolla hur långt upp jag fick byxorna jag beställde. Jag tog ju en mindre storlek för att den jag tänkte ta var slut. Tänkte se hur långt upp på låret jag fick dem, eller i bästa fall hur många centimeter det var kvar till jag fick ihop dem. Näsörry, jag fick igen dom helt och hållet utan att ens kämpa och hålla in magen. Fick ha den rätt högt upp i midjan dock så det blev lite "cameltoe", så ett litet tag till jag använder dem in public. Men jag fick igen storlek 40 på ett par ostretchiga byxor och jag behövde inte ens kämpa! Jag blev riktigt lycklig!

Nu ska jag krypa till kojs och fortsätta läsa i min bok. Tokbra är den. Ska skriva om den sen så ni får köpa/låna den. Den måste läsas. Tack Emelie för tipset!

Jag trodde jag skulle kräkas...

Fy fan säger jag bara. 12 kilo är mycket! Idag var det fullt på passet och var tvungen att ha 12 kilo genom hela passet för 8 kilos var slut. Bara uppvärmningen var en pärs. Att hålla upp den tog kål på armarna... Det var så jobbigt under passet att jag till och med började må illa. Visst är det skönt när det är tungt och man måste kämpa för att flytta den minsta millimeter, men när man måste kämpa mot ett illmående samtidigt är det inte kul. Försökte kämpa på och tog i allt jag kunde. Genomförde ett rätt ok pass, hade önskat att jag sluppit illamåendet och orkat en eller två repetitioner till.. men men, nästa gång kanske...

Nu ska jag klä av mig och bara njuta resten av kvällen. Börjar med en dusch! Fick mig en liten promenad i kylan då bussen bara gick till Torvalla C. I morgon är det Stepdance som gäller!

Det ordnade sig..

Ringde till gymmet på lunchen för att kolla om man kunde boka plats på Kettlebells-passet (förut stod det att det var fullbokat men att man skulle ringa och boka plats, fast nu stod det inget om att ringa). Anyway. Det var fullt. men hon sa att jag skulle höra av mig senare eller komma ner vid 19 när det släpper extrabiljetterna (om det fanns några över). Tänkte då att det inte var meningen att jag skulle träna och tänkte att jag blir hemma och skriver i stället. Men nu så kollad jag och då fanns det platser kvar - så då bokade jag. Ikväll ska jag bli stark! :)

Var med vårdplaneringsteamet idag på sjukhuset. Det var intressant. Fick vara med på två vårdplaneringar. Den andra tyckte jag lite synd om. Det var väldigt myckt folk på den. Han var ensam och sen var det distriktsköterskan, jag, biståndshandläggaren, arbetsterapeuten på sjukhuset, en arbetsterapeut-studerande, och så arbetsterapeuten från patientens område, avdelningssjuksköterskan, en till sjuksköterskestudent från avdelingen och en undersköterske-elev från avdelningen... Stackarn var ju omringad av folk som ska "bestämma" vad denne behöver för hjälp. Men det gick bra, men jag tycker det egentligen var lite för mycket folk. Men han gick ju med på det och då fick det vara...

I morgon är jag "ledig". Det bli inom citationstecken då jag tänkte att jag skulle ägna dagen åt rapportskrivning, dock är jag ledig från praktiken. Sen har jag bokat in Stepdance på eftermiddagen. Ska springa in på Kappahl och byta ett par byxor. Jag var lite för generös med storleken när jag köpte jeans förut. Måste ha en storlek mindre:) Har inte klippt bort lapparna så jag fick byta trots att jag inte har nåt kvitto! Jättebra!

Det sket sig

Jag upptäckte nu att Kettlebells-passet var fullbokat. Jävla skit-gratis-vecka! Inget av de andra passen lockade mig och egentligen bör jag nog inte träna. Spar mina krafter till Stepdancen i morgon. Hoppas det är bra musik och rolig koreografi!

Nu ska jag äta upp min gröt!

Vad händer?

Om man ändå visste att en förkylning kommer bryta ut... Jag vill ju åka och träna men det känns lite ovärt om man kan undvika en förkylning. Aja, skippar träningen idag också och kör i morgon istället om det känns ok.

Haft en bra dag på praktiken. Inte så mkt omläggningar som igår. I morgon ska jag vara med vådplaneringssköterskan på sjukhuset. Gå på möten kring patienters hemgång. På eftermiddagen blir det huvudhandledning. Och sen träning om jag känner mig frisk.

Blir en kort uppdatering nu. Vet inte riktigt vad jag ska skriva. Ska försöka fixa lite middag nu. Vi höres!

Dagens middag

Fick lite inspiration till matlagningen idag. Från vad vet jag inte men när jag gick runt i affären så sprudlade idéerna kring kycklingfiléerna som låg hemma i kylen. Detta blev det dock:

 
Pastan hittade jag i en hylla med utgående varor. den här innehåller fibrer, protein samt omega-3. Spännaden och se hur de smakar.

Gyrtan är gjord på detta:

3 kycklingfiléer
3 vitlöksklyftor (en var väldigt liten)
En gul paprika
4-5 st färska championer
1 pkt matlagningsgrädde (jag tog Milda mini eller vad den heter...)
Citronpeppar, cayennepeppar och curry efter smak
En liten klick tomatpuré

Filéerna tärnades och stektes på så det fick lite färg. I med vitlöken undertiden. På med lite av kryddorna. Sedan i med paprikan (som också är tärnad) samt svampen (som jag delade i fyra bitar, tycker om när de är stora). I med grädden och sen klickade jag i tomatpurén. Nu puttrar det på medan pastan kokar. Till det tänkte jag skära avocado, tomat och gurka!

Smaklig måltid!

Trötter

Jag tror jag håller på att bli sjuk. Det var riktigt jobbigt att ta sig upp i morse. har mer elle rmindre gått och gäspat hela dagen samt att jag känner i "systemet" att det är nån förkylning på G. Därför avstod jag träning idag. Bäst att spara kroppen. Jag har ju användning av den en lång tid framöver så det är bra om den är hel och ren. Har köpt lite vitaminer som jag tänkte proppa den full med. Hoppas den står emot förkylningen!

Idag har det blivit redigt många omläggningar. Skitbra för min del då det är det jag verkligen vill träna på. Fick även följa med en annan dsk och spola en port-a-cath (en "permanent" infart i kroppen). Där upptäckte jag att jag behöver öva på att fylla sprutor. Det blir ju sånt baksug när det är ampuller och vakuum. Börjar få till med plastampullerna med NaCl eller Sterilt vatten, men glasampuller när man måste dra upp med nål är lite knepigare. Men men, övning ger färdighet!

Idag ska jag laga kycklinggryta till middag. Köpte lite smått och gott att ha i. Hittade ett pastapaket som skulle utgå ur sortimentet så det var 30% billigare. Pastan hette nåt med "plus". Det var fibrer, protein och omega-3 i den. Hoppas det smakar gott. Ska bli mumma det här :)

Nu ska jag skriva lite på mitt arbete. Har lite som mål att bli klar med det den här veckan så jag kan koncentrera mig på omtentan. vore ju som skönt att klara den den här gången så man blir av med den. Vet faktiskt inte vad som händer om man inte klarar den. om jag bara behöver anmäla mig till den här terminens tentatillfälle eller om jag måste gå om kursen. Aja, det löser sig. Nu ska jag koncentrera mig på arbetet!

Hemsjukvård

Idag  var första dagen med hemsjukvården. Fick följa med på en omläggning och lämna prover på sjukhuset. Efter lunch var det halvtidsbedömning och redovisning av den muntliga. Det fick bra med båda delarna. Längtar mer och mer efter min legitimation! Den kommer närmare och närmare. Vi var upp på en avdelning och hämta lite grejer från en närstående till min handledare. Då fick jag lite sug i magen. Längtar tillbaka till sjukhuset.  Spännande och se var man hamnat nånstans. Längtar, längtar!

Efter praktiken åkte jag på gymmet och inväntade ett BodyBalance-pass. Funderade i morse om jag skulle träna, fick för mig att jag kände på mig att jag höll på att bli förkyld. Men det har känts ok hela dagen så jag bestämde mig för att åka ner. OMG sägen jag bara. Det är ju gratis vecka. Fy fan vad folk det var. Jag hade inte bokat till passet och fick den sista biljetten (resten tänkte de släppa till prova-påare). Det var fullt och jävlilgt trångt på passet. Men det gick bra. Halva passet var från det gamla och halva var nytt. Tycker om nya maglåten. Den förra var så jävla jobbig (det ska det ju vara, men är det för jobbit ger jag upp och gör inte alls).

På torsdag ska jag gå med vårdplaneringsteamet på sjukhuset. Det betyder att det går på möten iför patienters hemgång. På dessa möten bestäms vad patienten behöver hjälp med när de kommer till nästa instans (om det är hemmet, korttidsboende eller ett äldreboende). Den kanske behöver mer hjälp pga en skada/sjukdom de legat inne för eller kanske behöver komma till ett korttidsboende i väntan på en plats på ett permanent särskilt boende för att det inte håller i hemmiljön.. aja, ni fattar galoppen.

I morgon blir det lite som idag. Omläggning och lite sånt. Det är bra. För sårvård är något jag vill få mer kläm på. Och nog finns det tillfällen att träna. Underbart! På fredag är jag ledig. Min handledare ska på begravning och jag har timmar att ta ut. När jag var på gymmet bokade jag in en massage nästa tisdag kl 14.30 så det får bli halvdag eller ledig dag då... Ska bli sååå skönt!

Nu ska jag gå och duscha!

Fettvecka

Jag måste nog kalla denna vecka en fettvecka. Det vart lite nära inpå min förra, men då får jag ha längre uppehåll till nästa. Det blev som sagt pizza i tisdags, mycket baconröra i fredags samt lövbit idag. Men ny vecka i morgon, vilket betyder nya tag. Den här veckan har gått med i en utmaning. Anna, en tjej vars blogg jag läser, har utmanat sina läsare att avstå från sin svaghet. Hon menar att hennes svaghet är mackor, vilket hon kan stoppa i sig för ofta och för mycket. jag kunde inte komma på nåt som jag egentligen inte redan avstår ifrån men unnar mig ibland, så jag tog också mackor. Men sen kom jag på att jag dricker ganska mycket mjölk. Mjölk är ju bra, men jag är en riktig kalv så jag tänkte ta den här vecka till att avstå från det helt. Dock ska jag ha lite mjölk i gröten, men inte dricka till maten och sånt.

I morgon blir det lite sovmorgon. Ska träffa Stina utanför vid kvart i nio, vi börjar nio. Måste komma ihåg att spring in med mitt bedömningsformulär till min handledare. Det ligger på köksbordet för att jag ska komma ihåg det. Hoppas mitt minne inte sviker mig i morgon...

Nu ska jag pilla lite med presentationen till i morgon!

Plugg-söndag

Stina har varit här och vi har fått lite gjort. Känns skönt att få bolla lite när man inte riktigt ha kläm på uppgiften. Men vi rätade ut lite frågetecken tillsammans. Nu ska jag bara läsa lite på Statens folkhälsoinstituts hemsida sen är jag klar. Har även pluggat lite till omtentan. Fyllt i lite på orginaltentan där jag hade fel eller det saknades svar. Bra att ha sen när man repeterar.

Nu väntar jag på att syster ska ringa. Ringde henne vid 12, men då åt de och hon skulle ringa tillbaka. Strax efter 12 kom Stina och jag hade inte hört nåt från Jess vid halv två. Då skrev jag sms och sa att det var bra att hon glömt mig för att Stina var här och vi pluggade och att jag skulle ringa sen. Ringde vid kvart över två när Stina åka men fick inget svar. Ringde igen nu vid kvart i fyra men då var hon hos en granne och skulle troligen strax komma hem igen. Fortfarnade inte hört nåt av henne. Aja, ingen brådska men jag kan ju hinna glömma vad jag tänkt säga om hon inte hör av sig snart :)

Tänkte möta Patrik vid tåget idag. Sen ska vi äta nåt på stan. Sist åt vi kebab, men nu när jag åt pizza i veckan får det bli nåt nyttigare för min del. Jag måste se till det här med kosten. Träningen löper ju på bra och jag känner förbättringar både i kondition och styrka och smidighet (jag har blivit vigare, wohoo!!). Men det är kosten som gör att vikten står still. Ett tag i sommar tror jag faktiskt att jag åt för lite, sen äter jag för mycket.. måste få en balans så kanske det lossnar. I fredgs åt jag baconröra för första gången sen innan februari och det kommer jag inte göra om på väldigt länge. Det är så gott så det finns ingen botten i mig. Jag kan i princip vrääääka i mig hur mycket som helst. Så det kommer jag också att undvika. Måste ta och laga mat som jag kan ha som matlåda i morgon. Det finns en laxbit och wokgrönsaker i frysen. Det blir jättebra!


Träningsvärk!

Idag har jag ont i ryggen. Det känns både bra och dåligt. Det är skönt att känna att man gjort någonting, men det är ju lite jobbigt att ha ont så fort man rör sig. Idag blir det iaf vila i från träningen. Jag har lyckats skrapa ihop fem träningspass den här veckan, vilket gör det till den bästa träningsveckan på länge. Hoppas dock att denna träningsvärk inte blir värre till i morgon. I morgon är första dagen som vi ska vara i hemsjukvården och då vill jag vara på topp så inte smärta tar massa kraft av min inlärningsenergi! Hehe. Nej, men vi hinner bara var med i typ tre timmar. Vi börjar kl 9.Sen lär vi väl ha lunch vid 12, för kl 13 kommer kontaktläraren och halvtidsbedömningen skall genomföras. Det som är jobbigast mer halv- och slutbedömninen är sjävlskattningen man ska göra. På formuläret ska jag sätta ut vad jag tycker att jag kan och hur jag uppfyller vissa kriterier. Sånt har jag jättesvårt med. Man vill ju visa att man är bra, men man vill ju vara ödmjuk också och inte bara tro att man är bäst på allt:) Aja, det läser sig alltid.

Snart kommer Stina hit och vi ska diskutera den muntliga uppgiften som ska redovisas på kontaktlärarträffen i morgon. Satt nyss och bläddrade lite på landstingets hemsida, men hittade inget speciellt. Tar inte den uppgiften allt för seriöst. Det löser sig alltid.

Mardröm

Inatt drömde jag en konstig och väldigt läskig dröm. Vi har ett fönster här i vardagsrummet som är lite svårt att få ner handtaget på helt och hållet. Det är stängt och går inte att öppna men handtaget är sjukt svårt att få helt ner. Jag har aldrig klarat det och Patrik måste ta i riktigt för att klara av det.

Jag drömde att jag vaknade och gick upp och lägenheten var i princip tom. Soffan var borta, allti köket, alla mina Chilli-grejer från OBH Nordica. Alla spelkonsoler var dock kvar. Jag mindes (i drömmen) att jag gått upp och stängt olika fönster vid olika tillfällen. Som vanligt i drömmen såg det inte ut som det gör i verkligenheten. Fick en jätteskum känsla när jag vaknade på riktigt. Vågade nästan inte somna om för jag trodde det skulle hända på riktigt. Jag var klarvaken vid fem,  men lyckades somna om ändå.

Allt stod kvar när jag gick upp sen.

Det var läskigt. Jag vill nästan inte åka hemifrån för jag trodde att nån skulle bryta sig in och ta alla möbler...

Hoppas jag drömmer något trevligare i natt!!

Stark?

Jag tror visst att jag börjar bli lite stark. Idag tog jag 12 kg på Kettelbellen. Fy fan säger jag bara. benböj var väl ingen direkt match men att pressa den mot taket var ett litet helvete. bytta till 8 kg på vissa övningar som ytfall, mage och press när vi stod på ett ben. Jag är nöjd som fan med min prestation och känner nu att jag var värd tårtan mellan passen idag, hehe. Fick beröm för att jag kämpa så bra av instuktören. Köpte gymhandskar också idag, för att inte känna oron över att tappa den. Det här kommer jag gå på flera gånger.

Nytt pass på BodyBalance. Riktigt härligt var det. Benen kommer få jobba rejält kan jag säga. Magövningarna var roliga och baksida-ben-stretchen gjorde ont. Härligt musik och ingen sång i avslappningslåten. Det var det på förra omgången och det gillade jag inte. Det störde mig lite. Helt klart nöjd med dagen.

Jag kom till och med ihåg att åka på Claes Ohlsons och köpa kompostpåsar och kylskåpsmagneter. Köpte en vinöppnare också. Det blir väl säker lite vin när systrarna kommer upp för spahelgen. Längtar så till den helgen. Få gå och bli lite ompysslad och känna sig lite lyxig. Kanske gå ut och äta och göra sig fin. Det är kul. Synd att man inte har råd med det lite oftare - inte för ofta - men lite oftare :)

Nu vill jag äta lite lunch och sen duscha. Nice!

Laddar

Nu sitter jag här, redan i träningskläderna, och laddar. Ska strax ta och koka gröt. Ska bli riktigt kul. Det är säkert massor med folk, vilket är väldigt peppande på passen. Ska se till att få en plats långt fram. man tar ju i lite mer när man har alla bakom sig som ser en, hehe.

En liten del av mig längtar till eftermiddag när jag ska skriva min rapport. Det är bara för att jg lyckades komma igång lite igår. Så är det alltid med allt. Att sätta igång, det är det som är svårast. Är man väl inne i det så löper det på bra, men det är igångsättningen som spökar. Det kan ju gälla vad som helst; pluggning, matlagning, träning, städning - allt.

Nej, nu ska jag ladda med gröt! Vi ses.

Äntligen helg

Har längtat efter helgen den här veckan. Ska bli skönt att få sova lite längre och kunna ta tag i pluggandet. På vardagarna är det lite svårare för att jag oftast tränar efter praktiken. Då blir det inte att man håller på när man kommer hem. Men nu har jag setat en stund och börjat skriva på rapporten. i morgon tänkte jag kolla igenom tentan och se vad det är jag inte kan och repetera lite.

Innan plugg i morgon blir det träning. Fristilen har öppet hus och jag ska träna två pass. Först kl. 10.00 blir det BodyBalance och sen klockan 12.00 blir det ett pass Kettlebells. Däremellan blir det nog lite tårta och kaffe. Gymmet firar 2 år så de bjuder på fika. Sen är det bara att åka hem och stoppa näsan i böckerna. På söndag kommer Stina förbi och vi ska diskutera kring den muntliga uppgiften som vi ska presentera på måndag när kontaktläraren kommer för halvtidsbedömning. Appropå halvtidsbedömnnig så ska vi ju göra en självskattning. Det tycker jag är det svåraste som finns. Aja, det är ett ont måste. Det är ju snabbt över.

Ska snart iväg och handla lite. Borde äte lite middag också. Vet dock inte vad. Men jag hittar säkert på nåt när jag är på affären.

Trevlig helg!

Två dagar i ett inlägg

Jag missade att blogga igår. Jag var väl helt enkelt för trött för att orka sitta vid datorn när jag kom hem. Först var jag på praktiken. På onsdagar är min handledare ledig då hon jobbar 80% så jag var med BVC-distriktsköterskan i stället. Det var sjukt intressant. Jag fick vara med på tre fyra-årskontroller och en tre-årskontroll. En ettåring skulle ha kommit men de ringde och avboka pga sjukdom. Väldigt kul att få ett "ansikte" på det man läst under våren. Det är ju så mycket lättare och det fastnar ju så mycket bättre när man får se det IRL.

När dagen var slut (fick sluta tidigare pga avbokningen) åkte jag hem och hittade en febrig sambo hemma. Dock inte så sjuk, men ändå så han stannade hemma. Inte kul att jobba med feber. Småläste lite i boken om det jag varit med om. Närmare 17 så åkte jag till gymmet. Kettelbells väntade. Jobbade på bra tycker jag. Hade inte så ont i knät som förra gången så ny kunde jag göra djupare benböj. Det känns i rumpan idag kan jag säga. Sen åt vi när jag kom hem. Gjorde kebab med tortillabröd. Det var gott. Tänkte jag skulle kolla på Top Model.. råkade blunda och slumra lite. Duschade sen och så kollade vi på "Vem kan slå Filip och Fredrik?". Sen sussade vi sött...

Idag började jag dagen med en kopp kaffe så telefontiden på morgonen var inte lika tröttande som den brukar vara. Jag blir stentrött av att bara sitta och lyssna, trots att det är intressant. Efter fikat fick jag ta lite blodtryck. Sen var det två omläggningar med Stina och hennes handledare. En som jag redan lagt om som jag fick ta. Sen en som jag hörde på under telefontiden. Den patienten tittade jag mest på. Efter det var det lunch. Tog en kort lunch och satt mig sen och dokumenterade om de två patienter jag tog hand om. Sen var det dags att bege sig till stan för att ha huvudhandledning. det var riktigt roligt. Fick kaffe och frukt. En av Jennysarna i klassen hade med sig nå kakor, eller det var nästan skorpor med smak av apelsin. Riktigt goda. Säkert mycket socker i, hehe. Vi pratade om allt möjligt. Riktigt härlig grupp.

Vi slutade vid 16 då gick Stina och jag en sväng på stan. Hon letade efter guldgrejer för fotbollsavslutningen med guldtema och jag var sällskap. Hittade dock en liten sak som jag gått och tänkt på sen jag såg den på H&M. Det var en väska (såklart!). Jag älskar väskor. Skulle jag vara miljonär skulle jag nog ha en garderob med bara väskor. Och skor... Men jag har så knepiga fötter så det är lite svårare att shoppa.

Efter shoppingen bar det av mot gymmet. Tänkte gå på BodyStepen. Men nähä, den var inställd pga sjukdom. I stället skulle det bara ett bål-pass. Stod där och velade fram och tillbaka om jag skulle gå på det eller inte. RPM (spinning) brörjade kanske 5 min efter jag kom. Stod ett tag och funderade på om jag skulle vara med på det... Aja, tänkte jag. Jag börjar med att springa ett tag få se om jag blir sugen (jag hade ju sån träningsvärk i baksida ben också och jag vet en övgning på bål-passet för just de muskelgrupperna som jag inte hade pallat. Dagens pass blev till slut 15 min löpning i ett, för mig, högt tempo. Därefter 15 intervaller på crosstrainern. Avslutade med en lång stretch fokuserad på baksida ben. Tog lite övningar från dansen i Sala. Facn vad jag längtar tillbaka till den tiden. Cyklade förresten hem i min "Sala GF"- tröja. Flashbacks! Dock måste jag påstå att jag nog är vigare nu än jag var när jag dansade. Nu tränar jag ju flera gånger i veckan och stretchar flera gånger i veckan. Då dansade jag ju bara en gång i veckan. Nog för att stretchen då var längre och mer kontrollerad så ger det visst mer att sträcka kort stund men ofta. Iaf som det verkar nu i alla fall. Kanske har med BodyBalancen att göra....God, vad jag svammlar:)

Nu ska jag ringa hem igen få se om det är nån som svarar. Sen ska jag tvätta svetten av mig. Ha en trevlig kväll... om ni orkat läsa så här långt :)

Minus och plus i kcal.

Först blev det en hel del minus. Enligt en medtränandes pulsklocka brände hon 714 kcal på BodyStepen, vilket i mitt huvud betyder att jag kan ha brännt lite mer då jag väger mer än henne.. hoppas på det iaf. För när jag kom hem så åt vi pizza. Vilket ger plus i kcal-banken. Hoppas dock att jag brände mer än jag åt, för jag cyklade till och från gymmet också. Men jag tror inte jag kommer äta pizza något mer den närmaste tiden. Jag blir sjuk. Jag fick sån magknip så det var inte sant. Känner fortfarnade att det gör ont och känner mig tung och "smutsig". Smaken finns kvar i munnen och det är inte trvligt. Vad nojjig jag låter, men jag är inte van den här feta maten. Det var länge, länge sen jag svullade. Förr kunde jag lätt slänga i mig en pizza utan att bli helt däckad.. Kroppen förändras och bra är det. Ska nog avstå sånt här i framtiden. Jag kan "svulla" på annat när jag känner för att vara onyttig:)

Passet i sig gick väl sådär. Det som gick bäst var faktiskt cykling dit och hem. Jag cyklade på tyngsta växeln upp för backen i odensala (säger kanske inte er nångting, men den är sjukt brant. Kan liknas med kyrkbacken i Heby, något något obrantare kanske - dock en aning längre). Passet i sig började jättebra. Var rädd att det skulle vara sjukt jobbigt, vilket det till slut blev - men det började överraskande lätt. Jag studsade på och tänkte att vila är nog inte så bra ändå. Men smack så föll jag i energi. Shit vad tunga benen blev. Det betydde iofs bara att jag fick ta i mer.. men fan vad man svettas och flåsar då:) Det är ju det som är meningen... Trodde inte att jag skulle cykla så lätt hem och orka trampa upp för den där backen.

Nu ska jag gå och sova så jag inte är så trött i morgon. Idag har jag gäspat hela dagen känns det som. Inte för att det har varit tråkigt, men det har blivit en del sittande och inte så hemskt mycket action för min del... ändrig på det i morgon kanske!

Sov gott, god natt!

Inbokad?

Jag blir förvånad. Har man en tid på hälsocentralen så ska man väl utnyttja den. Jag visste inte att det var så många som faktiskt inte kommer på sina tider. Det är ju så många som vill ha och är i behov av vård och hjälp men att det finns så få tider.. jaja, inget jag kan göra nåt åt.

Nu har de satt igång på våran huslänga och ska byta yttertak. Det rullar runt med en lift nu och sätter upp skydddsstaket. Det burrar så hemskt. Tror dock inte att de håller på så länge om dagarna. Bara de inte börjar så hutlöst tidigt så är jag nöjd. När jag cyklade till jobbet på mornarna i sommar hade de iaf inte börjat (det var 6.20) så det bådar ju gott. Att de börjar 7 gör mig inte så mycket för då ska jag gå upp:)

Ringde nyss till gymmet och kollade om det fanns tid till Kettlebells i morgon, det gjorde det. Det var så himla kul och nu känns mitt knä betydligt bättre. Jättedjupa knäböj kanske jag inte kan göra, men det är ju bara att undvika. Tänkte gå på BodyStepen ikväll (har bokat in mig, så det blir av). Måste dra igång med mer konditionsträning. Bortsett från det lilla löppasset i fredags så var det två veckor sen det blev nåt flåsande. Det är ju en färskvara så den lär jag hålla igång. Sen är det ju kul nu när jag börjar gå ner igen. Fast igår svullade vi lite glass, så det lär jag ju ta i för idag, hehe. Nej, men man måste ju unna sig. Fast jag märkte att jag inte alls tyckte det var lika gott som förut. Möjligt att det kan ha att göra med att den hade hunnit tina en del innan Patrik hann hem med paketet i fredags. De hade tydligen ingen frys på jobbet hans.

Pannkakorna igår vart helt ok. När jag stekte dom luktade det lite annorlunda, jag kunde inte komma på vad. Till slut klickade det och jag kom på att jag bakat scones på dinkel förut och det var det jag tyckte att det luktade. Så jag var mer sugen på att ha ost och gurka på mina pannkakor:) Men det var gott med kesella vanilj och jordgubbar också. Idag har jag köpt en sylt som var mindre sockrad som jag tänkte ha till matlådan i morgon. De mättade bra kan jag ju säga. Här är receptet. Dock fick jag lägga till lite mjöl, tyckte det blev så blaskigt. Sen hade jag vetemjöl special och inte vanligt vitt. Testa, det var gott!

Ny vecka

Shit vad dagarna går fort på praktiken. Idag har det varit roligt. Lite av allt möjligt. Sånt är kul. Har haft två omläggningar idag. Dom är bra, det vill jag träna på. Trots att jag hade praktik på en kirurgavdelning så blev det inte så jättemycket sårvård för min del. Mer antibiotikablandning dock. Får ta igen sårvården nu i stället.

På fredag har jag tagir halvdag. Då ska jag på massage på förmiddagen. Helt underbart. Jag längtar som en tok! 55 min helkroppsmassage. Jag vill ha fredag idag...

Ingen träning idag. Tänkte gå på BodyBalance men jag har ont i ett knä. har haft det nu sen förra måndagen. Ignorerade det och gick på Kettlebell-passet, men har fått lida lite av det i helgen. Det gör ju inte ont när jag stödjer på det och går men i böjningsmoment gör det ont. Så att cykla känns i knät bla. Sen så kan det ju inte vara bra att utföra övningar som gör ont plus att det ger inte så mycket att hålla igen på ett BB-pass så det är lika bra att skippa. Fick samma ont i knät tidigare i sommar (kanske då också pga BB) men det struntade jag i och träna på som vanligt plus att jag cykla till jobb och gym. Funderar på att ta det lugnare nu och se om det går bort fortare. Men jag är bra sugen på att gå på Kettlebells på onsdag. Får smörja med Voltaren gel så det går bort tills dess, hehe.

Det blev inga pannkakor igår förresten. Kanske tar det idag i stället. Ska höra med andra hälften när han kommer hem. Han hade visste feber så jag får fortsätta med vården nu i kväll. Det tar visst aldrig slut :) Vill han inte ha det så tror jag att jag gör kyckling, vi får se helt enkelt. Det är ett jävla pussel det här med mat. om man ändå var rik och hade en kock som lagade åt en... Tycker det är så hemskt att komma på vad man ska äta. Laga är väl inte så farligt, men att komma på vad. Det är kruxet.



Nu ska jag läsa vad alla andra har haft för sig idag! Trevlig kväll!

Lugn söndag

Idag har det varit fridfullt. Började som vanligt med min gröt och kollade lite på tv. Satt sedan vid datorn och läste lite bloggar och slösurfade. Tog mig sen i kragen och läste en stund. Sen blev det rester från igår till lunch. Till efterrätt tog jag jordgubbar och Kesella vanilj och kollade på Flashdance. Nu håller jag på att färga håret och koka kaffe. Till iddag tänkte jag göra pannkakor. jag har ju både dinkelmjöl och vetemjöl special så jag kan nog lyckas med lite nyttigare pannkakor. Till det tänkte jag ta det som min efterätt bestod av. Vi får se, jag kan ju hinna ändra mig och bli sugen på nåt annat. Men så ser planen ut nu iaf:)

Patrik blir kvar i sundsvall i natt. förbindelserna i norrland suger ju så hårt. Men jag överlever en natt till utan honom. I natt var det jobbigt, men inte pga att han var borta (mer än vanligt att jag har svårt att somna) - jag fick världens hostattack. Kändes som en punkt i halsen blev toktorr. Jag hosta och hosta. Fick gå upp och fylla en flaska med vatten för jag fick några attacker till. Hoppades på att det inte var en förkylning. Tror inte det är det, kände inget av det nu under dagen. Måste bero på att jag sov med munnen öppen? Få se om det blir så i natt igen. Då ska jag ha flaskan beredd så jag slipper gå upp...

Nu är kaffet klart och jag ska glo lite på tv. Det är skönt att göra ingenting. Blir nog lite läsa sen när håret är färdigt. Det är ingen speciell frg utan jag tar bara bort utväxten för er som undrar.

Varför blir jag så trött?

Jag har läst lite grann idag. Jag började med att läsa det jag skrivit om obstetriken i mitt block. Sen började jag läsa om ångest i Läkemedelsboken som jag fick från praktikplatsen. då blev jag dödstrött. Var tvungen att blunda i typ en halv timme. Somnade inte men behövde vila ögon och hjärna. Blev inte så mycket plugg som jag hade hoppats, dagen är inte slut än men jag lär väl knappast sitta några längre stunder i kväll. Men det är en dag i morgon.

Efter vilan så cyklade jag och handlade lite. Det blev taco till middag. Köttfärs och grönsaker. Mumsig! Har tinat jordgubbarna så det blir nog inte efterrätt senare. Just nu är jag mätt men blir säkert sugen lite längre fram på kvällen.



Nu på eftermiddagen när jag var själv så satt jag och tänkte på Lisa. Kände då ett litet sug att flytta hem igen. Förra veckan när jag var där så var det så kul att ha henne så nära. Jobbade hon kunde jag dra ner till macken och hänga en stund. jag fick ett spontan-sms om att hon och Niklas skulle kolla på film och undra om jag ville med. Hon kom och hämtade mig och så hängde jag med henne på kvällen. Sånt vill jag ha. Här är det så mkt svårare att umgås tycker jag. Det är längre avstånd, alla har sitt liv och det är inte lika lätt att vara spontan. Kanske hade varit en annan sak om man bodde närmare stan. Det är som lite "jobbigt" att ta sig hit. Bara att försöka ha en "tjejkväll" har varit omöjligt. Längtar lite till kursen efter praktiken så man träffas på skolan i princip varje dag. Men mest längtar jag efter Lisa - min absolut bästa kompis! Vill ha Mix nära också - även hon en av mina absolut bästa vänner! Kan jag kanske känna mig lite ensam?  :)


Jag och Lisa efter smikkursen på Make Up Store



Nedåt

Det var rätt kul att ställa sig på vågen i morse. Nu ligger totala viktnedgången på 10,4 kg. Det går sakta. Men det är ju det som är bra. Visst vill man ha snabba resultat, men då vet man att det inte håller. Fast det skulle få  kunna gå lite fortare. Aja, jag är nöjd med det minus jag får. Jag går ju inte upp ialla fall. Jag går ner lite, står still ett tag sen går jag ner lite, står still.. osv. Skulle vilja skippa att stå still, men men.. nog om detta.

Dagen är avsatt för pluggning. Patrik åkte för typ en timme sen och jag ska snart sätta i gång. Glodde lite på tv ett tag. Ska nog bara äta nåt innan så jag slipper ta en paus på en gång. Ett mellamål sitter aldrig fel:)

Fredag

Underbart! Skönt med helg. Egentligen är det ingen rolig helg då jag avsett den för pluggning. Men det är skönt att veta att man inte behöver gå upp tidigt och vara alert hela dagen. Sista dagen på praktiken för den här veckan var den jag var piggast på. Startade dock dagen med en kopp kaffe (det har aldrig inträffat) så det kanske gjorde sitt. Det kan också ha att göra med att man börjar slappna av lite i miljön och inte är så spänd på allt som man kanske var de första dagarna.

Idag har jag fått ge en injektion själv. Uppgiften är ju inte svår, men jag fick ropa upp och ta med patienten in på ett rum, genomföra injektionen och tacka för besöket helst själv. På sjukhuset hade man ju alltid nån i närheten. Det känns att man ska kunna klara sig lite mer själv nu. Man släpps iväg mer på egna uppdrag. Det är båda kul och läskigt. Man vill ju som inte göra några fel, men oftast är det inga stora grejer man åker på själv. Men just när handledaren säger "ja, men det kan du gå iväg och göra" blir jag lite nervös, men kommer på att det jag ska göra faktiskt inte är så farligt. Som att ge en injektion av ett läkemedel som är färdiguppdraget och singelpaketterat. Det går som inte att göra fel:)

Efter praktiken så velade jag (som vanligt) om jag skulle dra till gymmet och springa lite. Men Stina drog med mig (för hon skulle åt samma håll) så jag kom faktiskt iväg till gymmet. Det blev kanske 35 min effektiv träning. Började på ett av de nya löpbanden. Var ambitiös och ställde inte det på 10 km (pga systers lopp i helgen) men kände nästan på en gång att det inte flöt som jag ville. Efter två km tröck jag på "pause" och vilade en sväng. Det stod att pausen varade i 60 sek men jag tröck igång det innan. Efter nästan en km till så tröck jag en gång till och tänkte vila minuten ut (det startar väl av sig själv, tänkte jag). Efter 60 sek så blinkade den till och nollställde sig. Då blev jag le och ställde in den på 15 min i stället. Kände på en gång hur det tog emot. Efter kanske 2-3 min så slog jag av och gick och körde 10 min intervaller på crosstrainern... sen gick jag och stretchade.

Åt mitt medtagna äpple och såg att mormor hade ringt. Satt mig i fiket och pratade med henne en kvart medan jag åt mitt äpple. Hennes systrar är inte så krya så jag fick en liten rapport (det blir så när man valt det yrket man gjort, mamma tyckte hon skulle prata med mig om det). Sen cyklade jag hem.

Idag åt vi räkmackor till middag. Det var riktigt gott. Kokade ägg til också. Kanske inte det mest optimala att äta smörgås till middag, men det är fredag och räckmackor är lite mysmat. Mätt blev vi i alla fall. I morgon åker Patrik till Hudik så jag blir själv. Som sagt har jag avsatt helgen för plugg. Måste klara min kära omtenta som jag har också. Sen har jag inte gjort färdigt målen plus att jag kan läsa de två artiklar jag hittat.

Nu ska jag göra något roligt. Det är ju fredagkväll!

Johanna trötter

Utebliven träning idag. Kan bara säga att jag var pannkakstrött på eftermiddagen. Det är farligt att åka hem och varva ner. hoppades på att jag skulle samla lite kraft i stället. Äta mellanmål och studsa iväg till gymmet och köra lite BodyStep.. men den ytterst lilla energi som fanns kvar rann ut i en pöl brevid mig i soffan. Första misstaget var väl att lägga sig i soffan. Det andra var att sluta ögonen... När jag strax innan fem ställde mig upp och sa "Jo, jag drar och tränar" hade jag ingen lust. Kändes som att jag bara skulle åka dit och lulla på. Det gillar jag inte. Jag vill ge gärnet. Det ska skvätta svett om mig på de passen. Ska jag bara bli fuktig kan jag lika gärna spara en gång och ge dubbelt nästa. Just nu är jag taggad att åka och spring på löpbandet på gymmet. Kanske blir en sväng på eftermiddagen i morgon. Skulle vilja kolla min tid på milen... Jag har ju aldrig fullbordat en mil i högre tempo än gång - powerwalk tempo. Syster sprang tjejmilen i söndags och fick en bra tid tycker jag. För att inte löpträna och kanske det första loppet (?) var det riktigt bra! Det växte en tävlingsmänniska i mig. Jag vill ju självklart få bättre tid ään henne. Fast springer jag på löpband och slår hennes tid är det ju inte en så stor merit, det ska ju vara samma kuperade landskap som hon sprang på... Men det får bli en annan gång. Först vill jag bara springa en mil.

Liten dagsrapport. Idag har jag kollat lite blodtryck och puls. Dokumenterar lite och kollat på en omläggning. Jag har inte förstått hur mycket sår det faktiskt är på en hälsocentral. Det är flera omläggningar om dagen. Det är väldigt bra för min del då jag känner att jag behöver träna på det. Det finns olika typer av sår som kräver olika typer av omläggning - till det finns det massor med omläggningsmaterial. Vad ska man ha till vilket sår? Det är någor jag vill träna på.. Bra där! Yttligare något att lägga till mina mål. Det är en sak som jag sitter och knappar på nu - det är så sjukt svårt. Jag vet ju vad jag vill men det är knepigt att formulera det. Man vill ju att det ska låta vettigt och vara okej skrivet. Varför är det så svårt? Sneglade på min medpraktikants mål när hon tog fram sitt papper. Oh my God, ett helt A4. Aja, bara jag får ihop nåt. Det går väl att komplementera muntligt sen kan jag tro. De vill ju bara se vad jag vill ha ut av praktiken, vad jag känner att jag kan och vad jag vill träna mer på. 

Fick ett mail från H&M. Råkade beställa lite kläder. Gjorde även en grej man inte ska göra när man är tjock och handlar kläder. De byxorna jag köpte fanns inte i min storlek så jag köpte en storlek mindre och tänkte "jag kommer i dem sen när jag gått ner". Nu har jag ju faktiskt gått ner en del och tänker fortsätta en bit till, men jag har gjort detta så många gånger. Eller inte så jättemånga gånger, men ett antal. Har en blus i garderoben från förra våren som var får liten, nu är det bara överarmarna som är för stora så snart kan jag ha den.. Men det är ju lite ovärt att köpa för små saker, men gjort är gjort. De var billiga och jag ville ha dem. Plus att nu jävlar SKA jag ner i vikt!

Vad sägs om att skriva klart mina mål?

Tävling 2

Jag berättade ju tidigare om de två sommartävlingarna som gymmet hade.  Den första som var att prova alla pass under juni månad. Den andra var att genomföra 30 pass fram till 31/8. Idag innan kettlebell-passet började så dorg de vinnaren i den andra tävlingen. Vinsten var ett årskort på gymmet - det ville jag verkligen vinna. Jag som är fattig student!

JAG VANN!! JAG VANN!! JAG VANN!!

Jag stod där och tänkte "Johanna Larsson, Johanna Larsson, Johanna Larsson - det kommer aldrig bli Johanna Larsson". Och så läste de upp lappen - Johanna Larsson!! Helt fantastiskt! Jag vann någonting. Jag vann ett årskort på gymmet. ni kan förstå att jag svävade på moln under hela passet och hade energi att ta i som fan! nu har jag vunnit så jag kan träna gratis, då ska jag fan ta i så jag är en värdig vinnare!

Hehe.

Grattis till mig.

Kettlebells

Sjukt rolig träning! Man jobbar verkligen igenom hela kroppen. Kommer kännas härligt i morgon. Mör som en, jag vet inte vad... Annorlunda upplägg på passet dock. Ingen musik till uppvärmningen. Gjorde några övningar inte allt för tungt. Sen när själva "passet" körde igång var det inte meningen att man skulle jobba efter takten i musik utan i sitt eget tempo. Både bra och dåligt. Skönt att själv bestämma takten men jobbigt när man som gammal dansare är van att hålla takten.  men det gick bra ändå. Jag fokuserade mig på övningen och använde musiken som pepp. Synd att jag hade lite ont i ena knät sen BodyBalancen. Kunde inte riktigt ta ut mig på benböj och utfall - får ta igen det när knät känns ok.



Defenitivt ett pass jag kommer gå på flera gånger. Om jag kan röra mig i morgon vill säga:P Jag blev uppskriven på en 8 kg kettlebell, lät mycket då tyckte jag. Men det gick helt ok. Kändes mest i magövningen samt när axlarna jobbade i olika övningar. Dagen har varit helt underbar. Läs ovanstående inlägg för mer information!

Första dagen

Idag var första riktiga dagen på praktiken. Först fick jag sitta och medlyssna undre telefontiden. Självklart frågade hon om jag fick lyssna så jag tjuvlyssnar inte, hehe. Sen efter fikat var jag med när en annan sköterska tog emot ett par patienter. Fick titta på och känna lite. Efter lunch blev det riktigt lugnt och jag fick sitta och läsa lite om sårvård. Det kändes bra för det är något jag inte är så bra på. Efter eftermiddagsfikat kom två patienter som jag fick vara med och titta på, sen så var dagen slut. Skön mjukstart. Skönt också att få gå tidigare, annars hade det blivit stressigt att sluta fem och kasta sig på cykeln för att träna kl 17.30. Nu hinner jag fika lite innan jag drar.

Vattekokaren är igång. En kopp te och nån macka, sen är jag fit for fight. Spännande med ny träningsform. Får komma med en recention sen efter passet. Är rädd för att jag kommer ha sån träningsvärk i morgon så jag inte kan gå :) Hade sån träningsvärk i magen av BodyBalancen i går så jag befarar att det här kommer ta som fan på min stackars kropp. hehe...

Nu ska jag fika klart, sen byta och och gå till Lasse. Får skjuts ner och sen hämtar han upp mig så jag kan handla... Snäll männsika det där!

Pluggstart

Jaha, då var man igång. Idag kom Stina till mig vid halv nio. Vi käka frukost och prata och ladda inför praktikstarten. Vi kom till hälsocentralen vid typ tio i tio och fick vänta en stund. Sedan kom våa handledare och hämtade oss och vi gick upp i personalrummet. Distriktsköterskan från kommunen som jag ska gå med två veckor var också med. Det ska bli riktigt intressant, gör hembesök och åka på boenden - verkligen allt möjligt. Området är stort så det är alla åldrar och problem/sjukdomar. Sedan fick vi rundvandring och titta vad som finns och vad alla har sina rum och vad de gör och allt möjligt. Vi fick även nycklar så vi kommer in i lite förråd samt omklädningsrum. Verkligen taggad inör i morgon. Jag verkar ha fått en tokbra handledare. Hon har jobbat riktigt länge och inom alla olika vårdinrättningar och verkar lättsam att ha och göra med. Det känns riktigt bra. Hon från kommunen verkar också jättebra. Det känns riktigt roligt!

Veckans projekt blir att skriva mål och starta upp det skriftliga arbetet. Helgen har jag avsatt till tentaplugg. Patrik ska till Hudik så jag blir ensam, ypperligt tillfälle att begrava sig i böcker.

Just nu har jag börjat leta artiklar. Det ska handla om ett folkhälsoproblem och jag har valt diabetes typ 2 hos barn. Tycker det är intressant. Sen fick vi ju nys om att det var rätt mycket barn på den här HC'n när vi skulel välja i våras. Så det blir nog bra, kanske man till och med får se en del i verkligenheten. Dock var jag så otroligt trött nu på eftermiddagen att jag var tvungen att koka lite kaffe till mig. Veckan hos mamma och pappa har det blirvit mer kaffe än på hela sommaren, och efterom mjölken är slut (jag dricker bara te med mjlk i) så fick jag koka mig lite kaffe för att få i mig lite koffein.

Samtidigt håller jag på att överväga min träning idag. Det regnade så när jag åkte hem från praktiken så jag tappade lusten lite att cykla in och träna. Dock har jag ju regnkläder så egentligen är det inget problem, men jag är så allergisk mot regn. All energi och lust flyr min kropp när det regnar. Jag kan tycka att det är mysigt på kvällen när man kanske ska kolla på film och vet att man inte behöver ut i hemskheten. Men är det dag och man ska iväg så har jag ingen lust till någonting när det regnar. Så vi får se. Kommer jag igång med pluggandet kanske det är värt att stanna hemma idag och få lite gjort. Jag ha ju bokat in mig på kettlebells i morgon så då får jag ju röra på mig i alla fall, hehe.

Nu ska jag fortsätta leta lite artiklar. Sen ska jag läsa lite i studiehandledningen och försöka planera mina fem veckor fram till omtentan. Det blir ju lite lättare på andra praktiken då vi "bara" har ett skriftligt arbete. Den här perioden har vi ett muntligt och ett skriftligt och en läkemedelstenta - och så har jag omtenta. Livet som student!

Skolstart

Idag har skolan börjat. Känns skönt att vara igång. När det väl börjat brukar det gå fort, så snart har jag legitimationen i handen! Info om kursen idag och lite föreläsningar. Jag visste inte att det var så uttröttande att sitta och lyssna. Eller jo, men jag hade förträngt det. Vi slutade vid halv tre och då åkte jag hem. Tog bussen idag för att det var bara 4 grader i morse när jag skulle åka så jag bestämde mig för att ta bussen i stället. Tappade lusten en aning när det nästan var vinter ute. Dock blev det typ sommarväder på dagen sen så jag hde nog kunnat stå ut de där tjugo minutrarna till skolan. Men men, gjort är gjort.

Strax innan fem drog jag iväg till gymmet för att gå på ett BodyBalance-pass. Skönt att känna musklerna bränna och få sträcka ut lite. I morgon blir det nog BodyStep och sen på onsdag ska jag testa kettlebells. Verkar skitroligt. Jag blev uppskriven på en 8-kilos. Hoppas jag får en "mjukstart". Har en känsla av att jag kommer ha svårt att röra mig på torsdag annars :)

När jag kom hem så åt vi äggmackor. Ingen av oss var speciellt sugen på nåt och orkade inte laga mat. Sen spelade vi rockband på nya XBOX 360 som Patrik köpte igår. Han väntade på mig när jag kom med tåget och så gick vi till Videoteket. Fast först åt vi på kebaben mitt emot.

Utgången i lördags blev väl sådär. Som alltid var det roligare innan. Nu blir det lugnt ett tag kan jag ju säga. Räcker med en utgång var tredje månad för mig... :)

Nu vill ja gå och lägga mig. Känner mig så trött. Ska ladda inför i morgon. Stina kommer hit innan och käkar frukost. Fast nu kom jag på att vi inte har något smör... kanske kan bjuda på gröt i stället:) Ska föna håret nu och hoppa i säng!

God natt!

RSS 2.0