Måndag

Ledig dag idag. Hur skönt som helst. Gick och la mig rätt sent igår så var rätt trött när jag gick upp vid nio i morse. Knatade ut till tvättstugan ochkollade om det var ledig för igår kväll så pissade den nya katten på mattan i badrummet. Jag var INTE glad. Jodå, det var ledig. Så jag tvättade den och slängde in den i torkskopet. När den var färdig hamnade den på golvet igen och blev nerpissad igen.  Jag var inte glad. Pumba tycker inte om att bajsa i en nerkissad kattlåda, så fort det är lite kiss i den så skiter hon precis utanför. Om nu Neela ska pinka utanför vet jag inte vad jag tar mig till.... Jag kan ju inte byta kattsand så fort nån har pinkat lite? Dumma katter!

Var och tränade idag för första gången på tre dagar. Det var rusktigt skönt och jobbigt. Känner mig trött i benen, lite i magen och sen allmänt slut i kroppen. Sen har jag fått ont i knät igen, så det är nog bra att jag jobbar kväll den här veckan och därmed inte kan gå på pass på gymmet. Får ta promenader och kanske jogga eller nåt. Hade satt upp ett mål att träna 20 pass under juni, vilket jag med dagens pass kan bocka av!! Klapp på axeln, jag är bra! I morgon börjar sockerfria juli, tog min sista lilla portion mullegodis idag. Nu blir det nyttigt framöver.

När Gymgrossisten hade kampanj gick denna produkt endast för 125:-, vilket gjorde att jag bestämde mig för att testa. 125:- är ju inte så mycket. Jo, nu är det det när jag inte har nå mycket pengar. Men i vanliga fall så är det inte det. Provade det idag efter jag kom hem från tväningen. Var rädd att jag skulle tycka det smaka illa. Det gjorde jag med förra pulvret jag köpte. Det smakade som skumbanan fast det med jorgubbssmaken, så att säga. Förstår ni? Så, den här gången, när man kunde välja banansmak så gjorde jag det. Jag tänkte att skulle det smaka som förra så är det iaf rätt smak. Och det var faktiskt gott. Helt klart drickbart. Ska testa den där nu får se om det händer nåt skoj med kroppen.

Patrik rasar ju i vikt bara av att lägga om kosten en aning och träna varannan dag. Det är sjukt fuskigt. En annan har hållt på sen i februari och tappat sammanlagt 7,7 kg. Vad är det? En fis i rymden? Jävla platå. Om jag bara kunde ramla av den nån gång. Känns lite som att jag behöver en mirakelmetod så jag får en kick-nystart, som ger lite motivation... inte kul när det inte händer nåt. Har nästintill stått still sen mars/april...

Nu ska jag sluta tjura och hitta på nåt innan jag hoppar i säng. I morgon befinner jag mig på jobbet mellan 15 och 21.15. God natt.
 

Jobbhelg äntligen över

Nu känns det verkligen att man jobbat helg. Ska bli tokskönt att få ledig dag i morgon. Vet inte riktigt vad jag ska hitta på. Jo, jag ska träna!! Har haft vilohelg på den fronten. Skulle vara bra om jag städade också då det var ett tag sen sist. Men jag vill att han jag bor med ska göra lite också så jag både vill och vill inte vänta med att städa. Vi får se hur det känns i morgon. har iaf diskat allt som låg i en enda hög i köket. Rensade på diskbänken också. Skönt med lite yta.

I morgon blir första proteinshakes-testet. Hoppas jag tycker det smakar gott, är ju lite kinkig på den fronten. Gjorde tacopaj idag utan deg. Gott gott. Mätt som en gris. :) Hoppas jag orkar upp till en morgonpromenad i morgon, känns som att det behövs nu. När man är så här mätt känns det som man är 10 kg tyngre.

Nu ska jag slappa lite mer. Njuta av ledigheten! God natt på er.

Jag har en last - mullegodis

Nu för tiden köper jag inte godis eller annat snask. Det var länge sen. Vill jag "festa" till det köper jag chasewnötter, men nu när jag inte har några pengar så bli det inget av den varan heller. Så, när jag blir godisssugen så har tar jag till ett "hemba" jag lärde mig av Lisa för massa år sen. Mullegodis.


Hemskt, hemskt, hemskt onyttigt. Det gör jag iordning när jag är sugen och lite "trotsig". Jag vet inte mot vad jag är trotsig. Kanske tänker jag "jaja, en liten portion på det stora hela gör väl inte så mycket"... men nu har det blivit två gånger på en vecka. Det får mig att må lite dåligt. Tidigare hade jag ju ett mål; att klara mig utan socker fram till tentan. Nu harjag kommit på ett nytt mål. En sockerfri månad. Juli kommer att bli en sockerfri månad. Tur att jag jobbar och de som fyller år, Jessica, Pappa och Jenny befinner sig mil härifrån... Inte för att det är kul, men sockerpraktiskt. hade ju hellre varit hos dem och firat, men då hade det säkert blivit en bit tårta eller kaka eller bulle eller nåt.

Som sagt, från och med tisdag och fram till 31 juli kommer det att varasockerfritt i Johannas kost. Hoppas jag inte faller för frestelser. Håll tummarna lite för mig, vissa stunder kommer det kanske behövas:)

Nu ska jag sova. God natt!

Delad tur

Idag gick jag delad tur, vilket innebär att jag fört jobbade mellan 7 och 12, åkte hem åt och vila lite, för att sen jobba igen mellan 16 och 20. Kände att jag låg efter i morse. Inte lätt på helgen när man är lite folk. Sen hann jag i kapp efter frukosten. Nu på eftermiddagen/kvällen har det gått skitbra. Sett till att ligga steget före och känner att jag hunnit allt jag skulle göra!! Bra lördag.

I morgon jobbar jag 7-16. Rätt lång dag med rätt ok. Få se vilken grupp jag hamnar på. Glömde kolla vilka andra som jobbar. Patrik har åkt till sin pappa för att spela trummor. Så jag blir ensam till på måndag eftermiddag. Känns rätt ok, jag jobbar ju ändå hela dagen i morgon sen så jobbar ju han på måndag, så vi hade ju inte setts så mycket ändå.

Nu ska jag slappa i soffan innan jag hoppar i säng. God natt.

Vilodag

Första vilodagen av tre. Dock lite "träning" då jag cyklar till jobbet. Kort om folk i morse så lite stress. Första passet med delegering. Inga problem. Hoppas på att det går bra i morgon också. Då har jag delad tur. Först går jag 7-12 sen ska jag åka hem och sen börjar jag igen kl 16 och går till 20. Skönt att sluta 20 på en lördag. Går en delad tur till, det är en söndag. Men då går jag till 21. En timme kanske inte verkar mycket, men det avverkas ganska mycket den timmen. Beror iofs på vilken grupp man är på och när de vill gå och lägga sig. I morgon blir det som att smita iväg mitt i allt... :P

Var till Ica och hämta paket från gymgrossisten. Ska prova ett proteinpulver som de hade rea på. Sen köpte vi vattenflaska och shaker också. Snart kommer min mixer. Längtar som fan. Synd bara attt jag inte har massa pengar att köpa färska frukter för. Hoppas på fint väder i veckan då jag börjar 15 tre av fyra dagar. Fjärde dagen börjar jag 12. Går till 21 alla dagarna. Sen är jag ledig på helgen. Skönt. Dock ska Patrik till sin pappa och spela så jag blir ensam. Men det börjar jag bli van med.

Nu ska jag hitta på nåt att göra ett tag innan jag ska hoppa i säng. Vill vara utvilad i morgon. Eller iaf någorlunda utvilad. Trots att jag somnade rätt sent igår var jag inte allt för trött idag. Hade iofs att göra hela dagen, den gick skitfort btw.

Som sagt, nu ska jag göra nåt annat:) God natt!

Tävling 1 - avslutad

Då var alla pass som Fristilen erbjuder denna månad avverkade. Var inte alls taggad till de sista passen idag men genomförde dem iaf. Kändes surt att snubbla på mållinjen. Detta fick man som pris för väl utfört arbete:

En T-Shirt och ett svettband.

Jag utökar familjen

Ett tillskott till familjen Chilli kommer om 2-7 arbetsdagar. Beställde denna nyss:


Uppdatering

Nu var det bra länge sen sist. Men det blir så när man åker bort över helgen. Svårt att komma igång liksom.

Fredag
Vi åkte ut till Stugun och åt sill och potatis till förrätt, sen grillat till varmrätt. Kom inte ihåg om de bjöd på nån efterrätt, men jag åt inte av den i så fall. Sen gjorde vi inte så jättemycket. Vädret var lite opålitligt, regn-sol-regn-sol. Så vi satt mest inne. Patrik hade packat med sig Rockband så vi spelade lite. Sent på kvällen kollade vi på en dokumentär om krabbfiskare utanför Alaska. Väldigt intressant.

Lördag
Ledig, så vi sov läääääänge. Lite för länge för min smak. Jag åt havregrynsgröt till frukost, som enligt klockan borde kallats lunch. Lite slappa framför TV innan resten av huset vaknade. Jag och Patrik hängde med till affären för att få en promenad tillbaka. Hade ju blivit lite mer motion om de bott kvar i gamla huset. Tog kanske drygt en kvart att gå tillbaka till huset. På vägen tillbaka gick vi förbi bygghandeln i byn och Patrik såg den här skylten:


Tyckte den var så rolig så jag var tvungen att ta kort på den:)

På eftermiddagen åkte jag, Jennifer och Pelles systerdotter till stallet för att rida. Men det var sånt jävla väder att vi bara tog in dem och bestämde oss för att vänta några timmar för att se om det lugnade ner sig. Under tiden vi var i stallet kom Pelle med Jennifers mobil, ingen av oss hade med sig nån telefon. Då berätta han att blixten slagit ner i byn och det blivit strömlöst. Så när vi åkte hem fanns inte så mycket att göra så vi spelade yatzy. Gick väl inte så fruktansvärt bra, men det var ganska kul. Sällan man spelar yatzy.

Sen gjorde vi ett nytt försök att ge oss ut och rida. Gick bättre den här gången. Red en liten sväng i skogen och längs en väg. Red på en bomlös sadel, var lite läskigt, men det är väl en vanesak. Den ligger något längre bak än en vanlig sadel, så i trav kändes det som att benen var i jumskarna på hästen. Det kom lite regn på oss när vi red och mullrade lite grann, men inget tokväder iaf.

Sen när vi kom hem hann vi duscha och få tillbaka elen innan vi åkte på pizzerian och åt. Klockan var mycket och utan el kunde vi inte laga mat, därav besöket på pizzerian. Jag tog plankstek och den var riktigt god. Upptäckte att jag tyckte att LOKA Naturell var god! Tidigare i mitt liv har det varit så äckligt att jag varit tvungen att grimasera när jag smakat det, men nu var det riktigt gott. I'm growing up:P

Söndag
Upp rätt sent den här dagen med. Lite frukost för att sen åka hem tidig eftermiddag. Skönt att vi fick låna bilen så vi inte behövde passa några busstider. Väl hemma så gjorde vi inget speciellt fram tills tvättiden. Den var ledig mellan 18-21 så vi passade på att tvätta då. Åt kyckling och wokgrönsaker till middag. I säng för att gå upp tidigt och jobba.

Måndag
Upp med tuppen och iväg i regnet till jobbet. Var ganska blöt när jag kom fram och bestämde mig för att efter jobbet åka ner på stan och kolla efter regnkläder. Det gick bra på jobbet. Var otroligt trött då jag vände lite på dygnet under helgen, sen var det så otroligt lugnt. Tror alla var lite avslagna pga regnet. Inte många knop på gamlingarna den dagen. Eftermiddagen var näst intill outhärdlig. Hade jag satt mig ner hade jag somnat. Till slut fick jag gå hem. Eller hem och hem. Jag åkte ner på stan och hittade ett regnställ på InterSport för 300:- på rea. Sjukt nöjd. Nu är jag rustad för dåligt väder. Sen var jag på BodyBalance vid 17.30. Gud, vad hårt programmet var nu. Hade träningsvärk på tisdagen. Det var länge sen jag kände så mycket efter ett BB-pass. Skönt och roligt.

Var så otroligt trött på kvällen att jag gick och la mig vid 21. Läste lite och somnade sen sött.

Tisdag
Jobb. Upp med tuppen. Lite mer utvilad nu, skönt att inte känna sig som en zombie från första början. Iväg till jobbet. Var lite kaotiskt då två ringt in sig sjuka. En som börja på morgonen och en som skulle komma på dagen. Fick börja själv på en avdelning för att sen få hjälp när en personal kom vid 8. En befintlig personal fick ont i huvudet och fick gå hem, då försvann min "hjälp" till den gruppen. Efter nio kom en inringd som fick springa mellan två avdelninga. Tur att sjuksköterskan hade tid att hjälpa till. Nio kom feriearbetaren som fick hjälpa till lite att mata så jag hann fixa med köket och sånt. När man är själv inser man hur mycket det är att göra. Men det gick bra. Det är just på morgonen och vid lunch som det är rätt mycket att göra när alla ska upp och ha mat. Sen så sköter sig nårga själv, andra går och vilar och då blir det lite lugnt igen.

Det tar på krafterna att arbeta, för jag var lite trött när jag kom hem. Var nära på att inte åka och träna. Men jag tog mig i kragen och cyklade in och körde ett BodyStep-pass. Dock inte så helhjärtat. Men svettig blev jag. Man känner sig ju nöjd efteråt iaf. Jag och Patrik kom hem typ samtidigt så det blev åt ihopkok till middag. Först så duschade vi så det blev en rätt sen middag. Men bättre det än ingen alls. Kom i säng rätt tidigt den här kvällen med. För jag hade bokat tvättid, då vi inte hann med allt i söndags.

Onsdag
Kom inte upp till 7 för att tvätta. Bestämde mig för att ta "sovmorgon". Gick upp strax före 8 och traskade ut till tvättstugan. Avverkade det vi inte hann i söndags. Plus att jag han tvätta lite träningskläder jag använt under veckan. Sweet. Sen började slappdagen. Jag somnade några gånger i soffan. Åt lite lunch, somnade igen på eftermiddagen. Vaknade och åt lite innan jag satte mig på cykeln och åkte in för att träna Power Strike Impact med Hanna. Tur att jag hade bokat det med henne, annars hade jag nog blivit hemma. Var riktigt trött igår. Trodde inte att jag skulle tycka om PSI, men det var riktigt kul. Kanske till och med går på det nån mer gång. Jobbigt som fan dock, men det är ju det det ska vara.

När jag kom hem hade Patrik en kompis här. De satt och åt och kollade på tv. Sen spelade vi lite Rockband. Hann prata med både mamma och Jenny en sväng också. Låg och bläddra lite bland kanalerna när Patriks kompis åkt. Sen hoppade vi i säng och blev överfallna av gosiga katter. Båda två parkerade på mig, så det var bara att släcka lampan och sova. Tänkte att jag skulle läsa lite, men fluffkatten gosar så med boken så jag struntade i det.

Torsdag
Idag har jag inte gjort många knop. Tydligen vill min kropp ta igen sig så det blev ingen mogronpromenad som jag hade tänkt. Gick inte att väcka kroppen och komma upp ur sängen. Så jag låg kvar en stund och sen vandrade jag upp och åt grötfrukost. Har läst bloggar nu på förmiddagen och ska snart koka lite ägg och äta lunch. Jag blev så sugen på ägg när jag kokade det till frukost i tisdags på jobbet. Åt det på middagen på tisdagen, igår till lunch och så idag ska det bli det. äter ju inte bara äggen såklart, men det är det som är godast och mest värt att nämna:P

Ikväll blir det dubbelpass för att avklara första tävlingen på gymmet. Ska först gå på RPM (spinning) för att sen ta mig av Virya Yoga. Aldrig gått på ett yogapass förut, men har ju en yoga-dvd hemma plus att Bodybalance innehåller yoga så helt främmande kanske det inte blir. Spännande. Sen blir det nog lite träningsvila i helgen. Iaf från gymmet. Jag jobbar hela helgen och Patirk är inte hemma så jag ska väl njuta av att vara själv... typ.

I morgon ska jag jobba igen, 7-15. Har fått min delegering, så nu kan jag ge midicin. Första passet i morgon. Känns skönt att bli lite med självständig. Ska vara noga att läsa och kolla att allt stämmer. Synd att det inte ingick mer pengar när man fick mer ansvar...

Det blev ett långt inlägg nu. Orkar nån läsa det? Nu ska jag göra lunch!

Midsommarafton

Dagen började väl sådär. Sov iaf lite bättre i natt än natten innan. Men det regnade när jag cyklade till jobbet så jag blev dyngsur. Har gått bra att jobba, flytit på bra och varit lugnt. Har fått delegeringspapper, så snart får jag dela ut medicin. Känns skönt, så man blir lite mer självständig.

Patrik har fixat så vi kunde ta bilen till Stugun. Jocke ska med så vi får ha den hela helgen. Skönt att slippa passa busstider, speciellt nu på sommaren när de går så himla sällan.

Hoppas upphållet håller i sig nu. Har ju varit soligt och nästan blå himmel till och från under dagen. Skulle vara kul om det höll sig torrt resten av kvällen. Undrar vad det blir för middag. Om vi ska grilla, eller om det blir sill och potatis (med tanke på att ingen av sönerna, Jocke och Patrik, är sill så tvivlar jag på det) hehe.

Nu ska jag duscha av mig. Önskar alla en trevlig midsommar!! Det tänker jag ha!

Trött dag

Natten till idag var inte så kul. Jag kände lite "press" att somna på en gång för att jag skulle börja 07, sen var det hysteriskt varmt och till sist så vid fyra-fem på morgonen tyckte katterna att det var lektajm... inte mitt gladaste tillfälle. Så idag har jag varit lite zombie på jobbet, men det har gått bra.

Mitt planerade dubbelpass hamnade i toaletten då jag var så jävla trött på eftermiddagen när jag kom hem från jobbet. Så då tog jag först bort första passet...efter ett tag blev det andra också borttaget och så började jag laga mat i stället. I morgon är gymmet stängt så det blir ingen träning där. Regnar det inte så kanske jag hinner ut och svettas lite innan vi åker ut till svärföräldrarna för att äta midsommarmiddag. Mums, mums.

Idag blir det sängen tidigt. Är dötrött. Så...God natt!


Slapp

Känner inte för att ta en morgonpromenad. Känner mig trött i båda kropp och knopp. Tror jag blir hemma idag och latar mig lite. Kanske får krafter att städa lite. Igår röjde jag i badrummet. Dammsög, torka golv, damma av, skura kattlådan. Blev riktigt fräscht. Men det vara ett litet tag. Bara en katt gått och kissat luktar det lite illa, plus att den tar med sig lite kattsand ut ut lådan som man sedan kliver på. Man skulle behöva dammsuga där flera gånger om dan...

Som jag misstänkte har jag ont i baksida ben samt rumpa. Men inte så ont som jag trodde jag skulle ha. Axlar, mellan skuldror och lite i ländryggen känns också. Konstigt nog inget i magen. Blir hel vilodag idag. I morgon tänkte jag ge mig på BodyStep och Yoga. Yttligare ett pass att pricka av på tävlingen. Sen tror jag bara att det är Bodybalance och PSI kvar, det fixar jag nästa vecka.

Nu ska jag göra mig en protion gröt och sätta mig i soffan och äta till...hmm, Friends? :)

Trött i benen

Nu är jag trött i benen må jag säga. Jag vet inte vad som sker på BodyStepen, men jag tycks inte komma upp i puls. Jag måste ta i mer nästa gång!!! Kul som vanligt, och svettigt. Efter det var det Pilates. Jättemysigt pass, men jag kommer dö i morgon när jag ska upp ur sängen. Stackars mina ben. Eller så chockar de mig och så har jag bara träningsvär i magen. Nånstans måste det göra ont, för fan vad jobbigt det var. Lite segt att cykla hem efteråt. Men jag är hemma så det gick ju bra.

I morgon bitti kommer Patrik med tåget, och jag fick nyss reda på att bilen är utlånad. Så han får släpa allt upp till jobbet och sen kunde vi hämta honom på eftermiddagen och skjutsa hem alla packning. Tänkte jag skulle meddela det, men han svarade inte. Får pröva senare.

Nu ska jag duscha.

Ps. Såg en ekorre till idag när jag cykla till gymmet. De är så söta!


Snabba steg

Idag satsade jag på att slå gårdagens tid på morgonpromenaden. Fick ner den till 41.35. En minut och 5 sek snabbare än igår. Det går att få ner den mer bara jag tar i hela tiden när jag går. Slappar till det lite ibland. Superfint väder. Lite kyligare än vad jag vill ha det, men så länge det är sol är jag nöjd.

När jag kom hem åt jag min efterlängtade gröt. Bästa målet på dagen, alltid lika gott. Kollade på Friends under tiden. Som ni förstår blev det inget IKEA. Men jag "beställde" två dvd-hyllor av svärmor, om de finns. Sist de var till Sundsvall så var de slut, och nu hittar jag de inte ens på internet. Bara de inte utgått, var helt perfekt storlek!

I kväll blir det dubbelpass, dock inte det vanliga due to sommarschema. Idag blir det BodyStep och Pilates. Då får jag yttligare ett pass att bocka av i tävligen. Kanske får med mig Hanna på pilatesen, hon skulle höra av sig. Alltid kul med träningssällskap.

I morgon kommer Patirk äntligen hem. Har inte sett varann sen förra måndagsmorgonen. Längtar som en tok! Ska hitta på nån god mat och så ska vi göra nåt mysigt.

Nu vill jag ha lunch!

Första jobb-passet

Jag överlevde. Var lite småskraj för att det var så länge sen. Hade ju två introdagar förra veckan egentligen men jag skippa dom. Gick riktigt bra faktiskt. Hon jag jobbade med var jättesnäll och hjälpte mig och förklarade hur de bodende vill ha det. Inte så lätt att hjälpa nån som inte alltid kan förmedla vad det är den vill/behöver hjälp med.

Svärmor ringde och frågade om jag vill hänga med till IKEA, men jag har inga pengar. Nog för att det är kul att gå runt och bara titta. Men jag tror jag skippar det. Det är så mycket som jag vill har och det är bara frustrerande om man inte kan köpa nåt.

Tror jag ska ta mig ett litet kvällsmål. Åt upp det lilla Patrik hade lämnat av en keso-burk han köpt förra veckan. Men behöver nog lite mer än så känner jag. Blir nog lite Friends på det:)

Katterna har börjat jaga varann och jabbar lite då och då. Blir lite fräs till och från också, men det här tror jag löser sig. Nu jagar de varann i soffar :)

Tidsrekord på morgonpromenaden

Konstigt. I morse tog det 42 min att gå min morgonpromenad. I förrgår tog den 40 min men då sprang jag en längre sträcka. Vanliga fall brukar den ta 47 min... vad har hänt? Har samma BPM på musiken, måste alltså ta i rätt ordentligt i mina steg. Det gav ett litet lyckorus i morse.

Sen for jag och handlade lite till frukosten och satt ute för första gången på över en vecka! Har även suttit ute och läst lite, men det blåste rätt kallt så jag gick in. Käkade lunch och kollade på Friends.

Nu ska jag sätta mig på cykeln och åka till jobbet för första gången på hur länge sen som helst. Lite nervös är jag, men inte så farligt. Tänkte åka lite tidigare än jag behöver för att hinna läsa på lite om de boende, det har ju blivit en del nya sen jag var där sist.

Pratade med svärmor en snabbis, hon skulle till IKEA i morgon. Blev rätt sugen på att hänga på, men tänkte ju gå på Pilates i morgon kväll med Hanna. Få se hur jag gör. Hinner med Pilatesen nästa vecka om det skulle vara så, tänkte på tävlingen som gymmet har... Ska tänka på det i kväll, få se hur jag gör.

Nu ska jag till jobbet!

Spinning och hemgång

Spinningen gick riktigt bra. Kunde ta i och brassa på rejält. Var ett roligt upplägg på passet. Intruktören gick igenom upplägger i början, det skulle vara två backar och en raksträcka. Första backen skulle vara 4 låtar. Min första tanke var att vi skulle stå i fyra låtar och att jag skulle dö - sen kom jag på att man inte alls behöver stå för att det ska vara en backe.. När passet var över var jag såklart svettig och äcklig. Det var säker mina medcyklister också. Vi var tre tappra deltagare denna söndageftermiddag. Efter passet bestämde jag mig för att gå hem. jag tog bussen dit för att det regnade, kände inte för att bli blöt. Nu är det soligt så det var riktigt behagligt att promenera hem. Tog 1:14:48. Rätt ok tid. Efter tjugo minuter blev jag kissnödig och tänkte att jag kommer spricka innan jag kommer hem, men jag höll en jämn kissnödighetsnivå hela vägen hem.  Snart ska jag hoppa in i duschen, sen ska jag äta lite mat.

Skönt med sovmorgon i morgon. Börjar jobba på kvällen sen. Mellan 16 och 21.15. Skön start. Sen är jag ledig två dagar, sen jobbar jag torsdag och fredag och sen en ledig helg. Nice start på jobbet. härlig vecka. Jobbar bara till 13.30 på midsommarafton. Hoppas på fint väder och god mat!

Nu ska jag göra så jag luktar gott igen. Trevlig kväll!

Trött söndag

Den här natten var inte heller så rolig. Gick och la mig strax efter 23 igår och läste till typ tolv. Somnade sött och vaknade av en jamande kattjävel vid halv tre.. och det höll hon på med i över en timme. Hade vi bott i hus hade jag avgett ett HÖGT frustrerat skrik.. å andra sidan, hade vi bott i hus hade jag släppt ut kattfan. För det var nämligen det jag tror att hon ville förmedla. Men icke då, här kommer hon få vara innekatt. Och bara hon blir kompis med Pumba så kan de nog leka och inte störa mig i min natt sömn:) Jag var riktigt jävla förbannad i natt kan jag säga.

Detta resulterade i att jag inte gick upp förrän efter 10 och då uteblev min morgonpromenad. Anledningen var att det skulle försena min frukost, men dum som jag var så satt jag igång datorn och det slutade med att frukosten inte blev av förrän vid tjugo över 11 ändå.. jaja, gjort är gjort. Jag ska på spinning senare på eftermiddagen hade jag tänkt.  Länge sen jag var på pass, speciellt ett spinningpass. Skönt att få svettas lite. Hoppas insruktören är peppande, för det är fortfarande inte nåt favvopass.

Nu funderar jag på om jag ska titta på Friends eller om jag ska läsa i min bok...? Hade det varit fint väder hade jag kunnat seta ute och läsa, men det är ju så trist. Hoppas midsommar blir någorlunda fin. Då om nån gång ska det ju vara sol och blå himmel.


Ensam hemma

Lite småseg dag idag. Kom i säng sent igår. Hade en hel del bloggar att läsa upptäckte jag. Orkade inte läsa klart alla utan gav upp vid halv ett i natt. Då bytte jag bloggar på boken jag låna av mamma när jag åkte hem.



Mycket lättsam bok att bara försvinna i. Drömma sig bort i ett liv i Hollywood. Speciellt nu när vädret är det tristaste. Släckte lampan vid halv två...

Vaknade igen av morrande katter vid halv fyra. De har inte riktigt kommit överrens än. Pumba har försökt leka lite med Neela men hon vill inte än utan morrar och fräset. Nu ligger hon under sängen och mesar sig. Till slut gav de upp och Neela gömde sig under badkaret och pumba gick åt ett annat håll - jag kunde somna om. Men att ställa klockan på 8 var lite väl ambitiöst. Orkade inte pallra mig upp då. Stängde av efter en snooze och somnade om. Men vaknade igen vid nio och drog mig upp då. Drog på mig mina promenad kläder för en promenad. Men var så himla trött att det tog 40 min innan jag tog mig i kragen och gick ut. Vandrade min vanliga rutt. När typ hälften var avverkad kom en backe som jag sprang upp för. Gick sen en liten bit till.. sen kom en backe tills om var mycket kortare men brantare. Sprang upp för den också - den här gången fortsatte jag springa. Sprang på ett tag. Blev väl typ 6 min i lätt uppförlut. Sen gick jag resten av vägen hem. Tycker inte om att springa på asfalt så jag ville inte springa så mycket. Måste hitta på ett motionsspår som jag kan försöka löpträna lite i. Jag har som lite inofficiellt mål att vara med i Läderloppet nästa år. Men då måste jag orka springa 1,1 mil samt ha nån att tävla med. Någon som vill vara min partner? :) Morgonturen tog 40 min. Kapade av tiden med 7 min för att jag sprang lite. Rätt ok.

Efter hemkost skrev jag inköpslista och cyklade till affären. Fanns ingen mjölk till min gröt och så tänkte jag göra tacopaj och det behövdes lite kryddor och sånt till det. Sen blev det äntligen min efterlängtade gröt. Två mackor med makrill på gick också ner. Frukosten blev riktigt sen, men det är lördag så det gör inget:) Ikväll blir det fotbollstittande och avnjutande av cashewnötter. Mitt beroende måste stillas.

Måste berätta att jag ätit ananas hos mamma och pappa. Jag har alltid sagt att jag HATAR allt som har med ananas att göra. Det är så jävla äckligt. Pilla i klassen sa då "du har inte ätit färsk ananas.." Nej, det är väl klart att jag inte har. Det är ju äckligt. Men så hade Jenny med sig ananas och melon med sig hemifrån som vi åt i onsdags. Var ju då tvungen att smaka - tänkte inte vara barnslig och tycka illa om nåt jag inte smakat. Och, jag ger mig, det smakade gott. Inget jag kan sitta och smälla i mig, men lätt att jag kan köpa en ananas och ha som ingrediens i mina framtida smoothies som kommer när jag införskaffat min mixer, som jag kommer få av mamma och pappa i födelsedagspresent. :)

Nu ska jag läsa i min bok.

Bilder från veckan

Börjar från början.


Pumba på sin födelsedag - fläker ut sig på golvet för att det är så varmt.

 
Min sysselsättning tisdag eftermiddag/kväll och typ hela onsdagen


Kvällsmål på tåget upp till Ösd. Macka med ost och avokado samt en kopp te. Gott gott.

Detta fiskade jag fram under badkaret när jag kom hem:

Nytillskott i "familjen" - övertog henne från svärföäldrarna då de ska flytta till mindre lya. Kanske lite trångt med fyra katter i en lägenhet.

Hemfärd

Nu har jag bokat biljetten hem. Åker från Uppsala 16.39 och kommer fram i Ösd vid 21.00. Missar precis Patrik en kvart tidigare så nu ses vi inte förrän på onsdag när han kommer hem från jobbet. Men har vi överlevt hittills klarar vi nog några dagar till.

Idag hade jag tänkt att jag skulle åka upp till spåret och springa lite. Men fick inte ta bilen för pappa. Sen tappa jag suget, kände inte för att cykla upp eller gå en promenad här omkring. Men nu ska syster med dotter med ut så vi ska ta en sväng här omkring ändå. Lite roligare med sällskap.

Syster ska åka hem idag också så jag få skjuts till Uppsala vilket känns bra, tycker inte om att passa tider till buss. Oftast får man vänta så mycket. Detta påminner mig att jag ska kolla hur bussarna går när jag kommer upp till Ösd.

Nu, promenad.

Heby

Skönt att vara hemma hos mamma och pappa en sväng. Kom hit i måndagskväll.

Igår gick jag och syster två varv runt spåret på morgonen. Hade rätt fint väder, blåste dock rätt mycket. Men det var skönt ändå. Blev rätt så svettig men vi höll inte sånt jättetempo. Tänkte att jag skulle ta igen det i morse, men då regnade det när jag gick upp så jag skippade det.

Efter frukost och dusch igår vandrade jag över till syster för att hänga lite med henne och guddottern min. Det var kul, märks att vi inte ses så ofta - jag var lite av en idol:) Kul att vara omtyckt. Snart kommer systerson och systerdotter nr.2, få se om man är lika populär där också. De har nyss haft vattkoppor så jag får väl se massa prickar, hehe. Efter lunch och lite Bamse-tittning gick vi hem till mamma igen och började riva på vinden. Så hela kvällen igår och hela dagen idag har jag kollat igenom och rensat allt från dagis upp till jag flytta hemifrån. Det var en hel del! Skitkul att se massa saker och minnas, men sjukt jobbigt att gå igenom allt. Men nu är det gjort och mycket blev bortrensat. Finns lite kvar som fick åka upp på vinden igen. Tog kort på röran, ska fixa fram dem sen så får ni se alla kartonger jag gått igenom.

Idag har det hunnit regna några gånger samt att det har mullrat lite. Känner av det i huvudet också, tog tabletter men de har inte hjälpt än. Kanske få ta ett par till om ett tag. Snart blir det matjesill med färskpotatis, gräddfil och gräslök! Mer svenskt kan det väl inte bli, eller?

Möte och hemåkning

Var på möte på Solsången, där jag ska jobba i sommar. Kändes riktigt bra. Dock var det väldigt många nya boenden, blir lite att lära sig med andra ord. Men säkert mycket trevligt. De ha rergonomikurs nu på skolan, men jag ska hem till mamma och pappa och så har jag fått en kurs i utbildningen som jag hoppas täcker deras behov. Kände inte att det var nåt jag inte kunde förra sommaren men skulle det vara nåt finns arbetsterapeut och sjukgymnast att fråga.

Snart ska jag bege mig ner på stan. Tåget går strax efter 17, men ska svänga in på konsum och köpa nån LOKA och lite nötter tänkte jag. Lite skoj ska jag ha på resan. Var länge sen sist jag inte hade något skolrelaterat att läsa på tåget. Nu blir det bara skänlitterärt för hela slanten.

Hittade nyss mitt vaccinationskort och såg nu att jag varken var vaccinerad mot Hib (en influensabakterie) eller kikhosta... Hoppas verkligen att jag inte åker på de sjukdomarna vid ett senare tillfälle. Läraren som hade vaccinationsföreläsningen hade fårr kikhosta när han var 40... vill inte, vill inte, vill inte. Håll tummarna:)

Nu ska jag packa ihop mig och gå ut till bussen. Ska bli skönt att få åka hem till päronen. Och Patrik ska få en vecka ensam hemma. Jag har haft mina ensamma helger att sköta om mig själv, nu får han lite egen tid! Vi kommer inte träffas förrän nästa onsdag för på fredag åker han till Jönköping och blir kvar till på tisdag då han tar nattåget upp och far direkt på jobbet. Längsta vi varit ifrån varann på länge.

Nu, bussen! Ha det!

Rekordcykling

I morse var jag lite seg. Gick upp vid nio men hade lätt kunnat lega kvar ett bra tag till. På med kläderna och ut på morgonpromenad. Jag hade druckit upp all mjölk igår så jag tänkte att jag sist skulle gå förbi affären och köpa ny, så jag hade till gröten. Men när jag kommit en liten bit kom jag på att jag inte hade nåt kort med mig, orkade inte gå tillbaka så jag traskade hela rundan och cyklade till affären när jag kom hem.

Idag var det lite mer växlande molnighet och rätt skönt att sitta ute, som vanligt:) Tog med mig boken jag började på igår. Hittade "Gossip Girl" i bokhylland. Hade fått den med nån tidning för nåt år sen. Rätt okej tidsfördriv. Var fortfarande rätt seg efter frukosten så jag satt kvar och läste. Inte för att det gjorde mig direkt piggare. Till slut gick jag in och hämtade solstolen så jag kunde sitta mer bekvämt och jag tillät mig somna till om jag blev så trött. Bytte till lite mer oheltäckande kläder så jag skulle få lite färg då solen tittade fram.

Sen blev det lunch tid. Maten från igår fick "avnjutas" kall då vår mikro lagt av. Jag satte den på 20 min, men det var fortfarande kylskåpskallt. Aja, mat som mat. Kollade på Friends under tiden. Sen gick jag ut och läste en stund till. Sen tröttnade jag på att lyssna på grannhunden som gnällde så jag gick in. Kollade lite på Friends igen. Sen ringde mamma och pratade lite. När vi pratat klart kollade jag klart på avsnitten jag såg på. Sen bytte jag om, satte på mig pulsklockan och plockade ihop disken. När jag satt på mig armbandsuret så såg jag att klockan redan var 16.00!! Mitt pass jag tänkte ta börjar 16.30. Egentligen inga problem då det tar typ 25 min att cykla in i vanliga fall. Men jag vill inte komma i sista minuten. Kasta i skor, vattenflaska och plånbok i en ryggsäck och slängde mig på cykeln. Tog i för kung och fosterland. Jävla motvind. Kom in på 20 min, vilken hade varit en bättre tid om det inte hade blåst som fan när jag hade uppförsbacke.

Passet gick rätt ok. Första gången jag gått på ett step-pass med en manlig instruktör sen vi gick på Fitness på gymnasiet. Det var en riktigt rolig koreografi, men han var lite sen att säga vad vi skulle göra så det var lite svårt att hänga med. Styrkan gick sådär (det var ett Step Intervallpass - step varvat med styrka). Tror jag ska ta en tyngre stång nästa gång. Det enda som kändes var utfallen och de gör det ju nästan bara av att tänka på dem. Jag klarar mig utan stång på den övningen. Första passet med pulsklocka på. Har inte listat ut hur den funkar så jag har bara på den så jag kan kolla hur pulsen ligger. Maxpulsen vad jag såg var 171.. känns rätt ok. Nu blir det en veckas vila från pass-träning. Promenader kommer det bli hos mamma och pappa, kanske nån joggingtur eller nåt får vi se. Kan bli ett spinningspass nästa söndag för att få ihop allt till tävlingen.

Fick världens underbaraste massage nu på kvällen. Helkroppsmassage a la min sambo!! Mumma. Nu mår kroppen gott. I morgon blir det möte på jobbet och sen ska jag iväg ner till mamma och pappa. Kollade på sista-minuten-biljetter. Fanns inga vid 13.25, ska kolla hur det är vid 17 nu.

Beställde en sista-minuten nu. Gick på 212:-. Tur att de övergått till sommtider på bussarna i Uppsala för det går en buss kl 22.15. Behöver bara vänta i typ 25 min. Helt överkomligt.

Nu ska jag ringa syster. God kväll.

Pump, städ och tupplur

Det är väl vad jag hunnit med idag. Gick inte min vanliga morgonpromenadsträcka då jag hade lite bråttom för att hinna käka frukost innan jag skulle iväg på ett pump-pass. Velade länge om jag skulle åka på passet, kände inte riktigt för det i morse. Men sen kom jag fram till att jag kommer ha jävligt tight att hinna med att ta alla pass som erbjuds för att fullfölja juni-tävlingen på gymmet. Jag blir ju borta hela nästa vecka typ.

Passet idag gick rätt ok. Har fortfarande inte så stor koll hur mycket jag ska lägga på på olika övningar. Jag kom iaf fram till att jag ska öka på benböj och minska på bi- och triceps. Annars lyckades jag få in rätt ok vikt. Axlar skulle jag behöva nåt mittemellan. Den lättaste är för lätt och den mellersta är för tung... Träningsvärk kommer jag få iaf. Jag och utfall är fortfarande inte vänner... blääää.

Sen när jag kom hem gjorde jag mig lite lunch och satt mig i soffan och kollade på Friends-avsnitt (som vanligt). När maten var slut hamnade jag till sist i liggande position - detta resulterade i att jag somnade till lite. Blev dödsseg när jag vaknade, tog ett tag innan jag piggna till. Hade tänkt länge på att jag skulle städa lite i lägenheten. Kände inte riktigt för det så jag tänkte att jag iaf kan ta undan alla skolböcker... resulterade i att jag möblerade om lite grann och städa rätt mkt. Skulle behövas dammas och plockas mer, men det får vi ta en annan gång. Nu orkar jag inge mer.

Börjar bli lite hungrig men tycker det är lite, lite tidigt att äta middag. Får väl bli nåt litet mellanmål. Ska göra nån köttfärssås sen. Var sjukt länge sen jag åt det. Ska bli gott!

Tog en kvällspromenad igårkväll för att jag inte hade nåt att göra. Promenaden i sig var skön, sprang upp för en backa till och med samt gjorde några dips på en parkbänk. Men inget sånt i kväll - hur mycket mygg som helst. Egentligen inget om man jämför med hemma eller i Tärnsjö, men tillräckligt för att göra mig irriterad och kliig idag.

Mellanmål, eller hur var det?

Torsdagkväll

Efter träningen skulle jag möta upp de klasskompisar som betämt sig för att gå ut och äta. Hade med mig kameran men tog typ ingen bild. Här är en svettbild från omklädningsrummet efter passet:

Syns inte så bra men jag är dyblöt av svett och alldeles glansig:)

Sen drog jag ner till Matité där de andra satt och väntade på maten. Sen när de ätit upp flyttade vi ut till uteserveringen. hur skönt som helst var det att sitta där. Tog en bild när ett par ur gänget gick och köpte förfriskningar.

Till höger och mitten är Johan och Maria som går i klassen. Till vänster är Anna som är kompis med Jenny i klassen. Det kapade huvudet är Karin som också är en klasskamrat. Mannen mitt på bilden i rött är en av våra lärare som vi hade under anatomi/fysioligi-kursen. Han är sjukt lik Bull, ni som vet vem det är :)


Lite senare brummade denna koloss över oss

Med all säkerhet en studentpresent till någon. Det kryllade av studenter ute på stan igår då det såklart var studentavslutning. Nu ligger väl alla hemma och sover. :)

Efter ett tag var det precis som att någon slog mig i huvudet. Blev nå så in i helvete trött. Kände mig som en zombie som bara satt och stirrade. Huvudvärken kom mer och mer. Fick väl skylla mig själv när jag inte gick och la mig speciellt tidigt kvällen innan. Sen när jag kom hem efter tentan låg jag ganska mycket i solen och vätskade inte upp mig tillräckligt. Sen for jag iväg och träna vilket resulterade i ännu mer vätskeförlust. Sen var jag inte så duktig på att äta igår kväll. Blev inget riktigt mål. Så när jag kom hem fick jag slänga i mig två treo för att undvika en migrän. Åkte hem vid 22.15. Skönt att komma i säng en vettig tid.

Sov ut idag och gick upp vid nio. Knatade min vanliga morgonpromenad. Sen frukost på altanen och läsa lite tidning. Sen vid 11 började jag tvätta. Tänkte att jag skulle städa bort allt som har med skolan att göra idag. Sen så behöver hela lägenheten en storstädning. Kan jag pyssla med i helgen när jag är ensam.

Nu ska jag gå och väcka Patrik. Han ligger i sängen än...

Tenta

För att inte känna mig speciellt förberedd kändes det riktigt bra efter tentan idag. Ialla fall på psykiatri- och obstetrik-delarna. Pediatriken kom vi fram till att det måste varit Sundsvallsläraren som gjort frågorna, inte riktigt vad vi pratat om. Men över det hela är jag nöjd med min avslutning inför sommaruppehållet.

Åkte hem och satt mig i solen. Ringde hem först med det var ingen som svarade så jag ringde syster och pratade lite. Satt i solen och njöt. Sen åt jag lite lunch innan jag bar ut solstolen och la mig och pressade lite. Ville verkligen känna att jag var ledig nu, hur skönt som helst. Vid tre ringde mamma på sin fikarast och kolla hur det hade gått och för en liten stund sen ringde syster nummer två.

Snart ska jag iväg och träna. Sen dusch, tillfixning och iväg till nån uteservering. Vi ska ha lite "avslutnings-häng" med nåt gott att dricka och trevligt sällskap. Kommer nog bli riktigt trevligt.

Ska peta i mig nåt att äta nu. Ha en mysig kväll. Det ska jag ha!

Läggdags

Nu går jag och lägger mig. Kunde ha känt mig mer förberedd - som vanligt. Det får gå som det går. Har köpt mina cashewnötter så jag har nåt att se fram emot :)

Bålpasset gick rätt bra. Mycket bättre än förra gången. Fortfarande lite ostrukturerat tycker jag, men nu behöver jag inte gå på det nå mer om jag inte känner för det. Få se om det känns i magen i morgon, det tror jag nog. Benen tog riktigt bra i en övning dock. Kanske de som känns mest i morgon. Vore kul att gå på ett bål-pass och få mest träningsvärk i benen :P

Som sagt, nu ska jag sova. Önska mig lycka till.

Lunch

Idag fick det bli kycklig. Ungsbakad med lite kryddor på, pasta, sallad och en hemmagjord cremefraich-röra. Gott, gott.

Brevid står ett klass med LOKA-Päron! Mums.

Går lite trögt med läsningen. Har flyttat in från solen då det blåser till små pustar lite då och då. Irriterande när bladet vänds i boken och papper fladdrar. Satt dock ute nyss och läste kapitlet om läkemedel vid psykiska sjukdomar. Nu ska jag återgå till obstetriken.

Har hunnit med ett litet mellanmål också - Det var länge sen jag åt morötter. ska bli ändrig på det, för det är ju riktigt gott...

Nej, åter till böckerna!

Sommar

..ja, jag tycker att det är det.

Eller? Det är varmt redan på morgonen. Det är sol hela dagarna. Och jag sitter inne, här vid datorn? Ska snart ut i solen och plugga inför morgondagens tenta. Hoppas verkligen den går bra. Vill inte ha en omtenta mitt i praktiken i höst. Idag blir det obstetrik och repetition av allt med hjälp av gamla tentor! Måste införskaffa mig nåt gott att knapra på på tentan.. hmm, kan det bli en påse cashewnötter? :)

Foten som trampade snett igår var rätt öm i morse. Funderade på att skippa morgonpormenaden men det går ju inte att hålla sig borta från det fina vädret. Tänkte att jag kunde kapa rundan lite så jag inte gör foten värre. Men det gick så bra att gå att jag avverkade hela sträckan. Tog 47 min. Hade inte stegräknaren på mig idag, den verkar ändå rätt opålitlig. Hade tänkt att ha på mig pulsklockan, men den glömde jag. Aja, får bli en annan gång. I morgon skippar jag morgonpromenaden. Ska vara i Furuparken (där vi ska skriva tentan) kl 8 på morgon. Det ligger inte så faslilgt långt härifrån, kanske ska gå dit? Har ju gått förbi där förut. Det var faktiskt en bra idé. Tror till ock med att det går fortare att gå dit än vad min morgonrunda tar...

Ikväll tänkte jag avverka Bål-passet. Måste ju få det gjort för att fullborda juni-tävlingen som jag skrev om innan. Får hoppas på att jag gillar det mer idag. Fick ju iaf träningsvärk sist så lite nytta gjorde det trots att det kändes så flamsigt.

Nu ska jag byta om lite så jag får lite färg när jag sitter i solen. Och så ner med näsan i böckerna. Sola lugnt :P

Resten av dagen

Åkte in till skolan och hittade på Hanna. Satt typ en timme och skrev och pluggade. Sen var vi jättehungriga och gick och käkade lunch på en av restaurangerna på campus. Fiskgratäng. Hur god som helst. Och ett jättegott mjukt bröd med morötter och majs i. Så färskt så det smälte i munnen.

Sen efter en timmes lunch hamnade vi åter vid böckerna. Hanna satt fram till tre för då skulle hon åka och jobba. jag skulle fördriva tiden fram till 18.30. Lättare sagt än gjort. När jag skrivit klart pediatriken blev jag toktrött. Hade med mig obstetrikboken och tänkte att jag kunde läsa fram till 18 ungefär och sen gå till gymmet och byta om i lugn och ro, bläddra i lite tidningar och softa. hmm, blev inte så. Blev så sjukt trött att jag var tvungen att gå ut. Sat mig vid en bänk, småläste lite, smsade med Lisa och väntade och väntade på att tiden skulle gå. Kvart i sex tröttnade jag på att vänta. Gick och hämtade cykeln och traskade till gymmet.

Nytt Bodystep-pass. Jätteroligt var det, men än så länge tycker jag det förra är roligare. Mest för att jag kan det tror jag. Kände mig aldrig helt slutkörd efter pulshöjarlåtarna, kan ha och göra med att jag kanske inte tar i så mkt för att jag inte kan. Men när jag kom på att jag inte var så trött tof jag i mycket mer och ändå inte samma trötthetskänsla... har jag blivit uthållig? Jag trampade snett på typ näst sista låten. Gjorde så jävulskt ont. Fick stanna upp ett tag och vänta ut smärtan. Känner inget av det nu så jag hoppas att det inte blev nån större skada skedd. Knät är som tidigare, btw. Varken bättre eller sämre. Skumt.

Aja, nu ska jag hoppa i säng. Samla krafter till sista pluggdagen. God natt!

Morgonpromenad

..utan störande moment.

Fick gå min promenad nu på morgonen utan lösa hundar som behövde hitta hem. Tror inte min stegräknare är den bästa. Men vad kan man förvänta sig när den kostade 50:- :) Idag fick jag ihop 5697 steg. Det är typ 1000 steg mindre än tidigare omgångar - och ändå är det samma runda jag knallar.. Den måste sitta fel.

Ska snart göra mig i ordning för att bege mig till skolan och sitta och plugga. Där kommer jag befinna mig fram till 18.30, då ska jag svettas:)

På måndag ska jag på möta inför sommarjobbet. Är väl nån form av "uppsamling" med alla vikarier, för jag fatta iaf som att jag inte skulle vara ensam. Sen på eftermiddagen var det nån liten ergonomikurs somvi får se om jag går på. Alltid bra med god arbetsteknik, men vi fick ju en kurs för typ ett år sen i utbildningen. Aja, jag får bestämma mig då.

Nu ska jag byta om. Ha en bra dag!

Träningspass - äntligen

Började dagen med en promenad. Den slutade med en hund som rymt och ett letade efter en ägare. Tillslut hittade vi på varandra och allt vad frid och fröjd. Hunden i fråga löpte och hade hoppat ut genom vardagsrumsfönstret. Hoppas hon håller det stängt framöver.

Sen hem och äta gröten jag längtade efter. Blev inga mackor idag, skulle hinna med lunch innan träning vid 12 så fick sprida ut lite. Satt sen och skrev och pluggade. Vid 11 började jag och diska lite. Fick sen tokbråttom när jag insåg att jag måste äta för att hinna till gymmet i tid. "Slängde" i mig maten, kasta på mig träningskläderna, packade som en blixt och cyklade in. Kom typ tio i så det var inte så bråttom. Skönt att hinna varva ner en aning innan det började. Passet var ett kombinerat Step/Bål-pass. Jättekul och jätteskönt. Trodde knät skulle spöka men kände inte av det. Kommer dock ha en träningsvärk i magen i morgon, skönt!



Efter dusch bar det av till skolan för lite eftermiddagsplugg. Hittade på Hanna och Jenny, pratade lite men vi var mest inne i vårt eget. Satt fram till halv sex ungefär. Jenny gick strax efter vi kom. Blev lite prat sen med Hanna om både plugg och allmänt. Kul kul. I morgon blir det plugg på skolan hela dagen fram till 18.30 då BodyStep börjar. Såg nu att det var nytt pass. Både kul och tråkigt. Alltid kul med nytt, men det som var nu var så himla, himla kul!! Hoppas nästa blir lika roligt! Om inte roligare.

Gick med i två tävlingar på gymmet också. En tävling gick ut på att gå på ett pass av alla de erbjuder, för att prova på och utmana. Man får en T-shirt och ett svettband. Den andra tävlingen går ut på att delta på 30 pass mellan 2/6 och 31/8 (tror jag). Vinsten är ett årskort! Klart man är med. Som student vore det asgrymt att få ett år gratis! :)

Pumba på papper

Var bara tvungen att ta kort på katten nyss. Hon hoppade upp brevid mig, gick bakom skärmen, och upp i högen med böcker och papper för att knö ner sig. Hon gillar att ligga på papper...:)


Addicted to cashew


Jag vet inte vad det är med de här nötterna men det går inte att sluta äta dem. Spelar ingen roll hur mätt jag är så får jag i mig dem ändå. Tur att de är rätt nyttiga, dock många kcal.

Var och handlade idag på eftermiddagen och kunde inte låta bli att köpa cashewnötter. Det är ju helt beroendeframkallande. Samma gäller pistagenötter, men de är alltid rostade och saltade så det brukar jag aldrig köpa. Tidigare tyckte jag att det var rätt torrt med naturella cashewnötter, men nu är de godast :)

Skönt att ha fyllt på förråden nu. Det är typ fullt i kylen och frysen! Äntligen kan man laga lite mat:) Har varit svårt att hitta på saker när det knappt funnits nåt hemma. Idag var ingen bra dag lunchmässigt. Satt här och försökte komma på nåt vettigt att äta. Till slut tappade jag tålamodet och kokade pasta och åt det med lite ketchup på. Inte det bästa kanske. Var lika hungrig, om inte mer, stax efter den portionen. Fick dra i mig två mackor också. Bad lunch.

I morgon tänkte jag ge mig på ett Step/bål-pass, få se vad knät säger. Det gör ju inte ont när jag belastar det, mest när jag böjer det. Känns inte som träningsvärk, inte som en belastningsskada, jag vet inte vad det kan vara... Hoppas det försvinner snart i alla fall.

Nu, sängen!

Lunchdags

Ställde klockan på halv åtta och hade som förhoppning att komma iväg vid 8 på en morgonpromenad. Men jag var visst lite trött i morse. Efter att ha snoozat färdigt (kan bara snooza 6 ggr, varje snooze är fem min) så somnade jag om och kom upp vid kvar över nio. Gick ut för dörren vid fem över halv tio. Samma runda som igår. Idag, av nån anledning, tog det enbart 45 min plus att jag fick till 6785 steg, vilket var 200 steg mer än igår kväll, weird.

När jag kom hem gjorde jag i ordning samma frukost som igår, förutom att jag inte hade ost och gurka på mackorna utan bladsallad. Satt ute på altanen och åt. Hur mysigt som helst. Sen bytte jag ut iForm-tidningen mot skolböcker. Satt ute och skrev om pediatrik. Efter 2½ timme gick jag in och läste bloggar och nu skriver jag själv. Ska snart ta tag i nån form av lunch. Vet bara inte vad jag ska göra. Finns inte så mycket hemma. Tänkte låna bilen idag så jag får fylla på förråden.

Mitt mål är att ha gått igenom alla pediatrik-områden idag. Ett plus är om jag hinner börja med obstertriken idag också. Sen hade jag tänkt att ta obsetrik i morgon, psykiatri på tis och repetera tentor på onsdag! Hoppas planeringen håller.

Nej, nu ska jag käka lunch så jag kan sätta igång med pluggningen igen...


RSS 2.0